Форум

Інформаційний ресурс

принятие наследства

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Marysia. » 28 січня 2010, 17:42

MG, knd - спасибо огромное, уже наваяла, сейчас что-нибудь от ваших заяв позаимствую. Госпадя, слава тебе, что есть наш форум!Девчонки - клиентов до отвала!
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення irsipa » 29 січня 2010, 00:05

[QUOTE]Не забывайте, что госнотариус обязан разыскать других наследников, если он знает где они проживают или работают[/QUOTE] Золотая Рыбка, процитировала часть Вашего сообщения почти годичной давности. Но сейчас для меня этот вопрос актуален. Что-то не могу найти где на нотариуса возложена такая обязанность? Или это сложилась такая практика или просто суды любят, чтобы нотариус отчитался в суде как он розыскивал наследников? Отзовитесь, пожалуйста.
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення MG » 29 січня 2010, 00:11

Інструкція:[QUOTE]188. Нотаріус, який одержав від спадкоємців повідомлення про відкриття спадщини, [B]зобов'язаний повідомити про це тих спадкоємців, місце проживання або роботи яких йому відоме[/B]. Нотаріус може також зробити виклик спадкоємців шляхом публічного оголошення або повідомлення про це у пресі. [/QUOTE]
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення irsipa » 29 січня 2010, 01:54

Точно. Помню где-то читала такое. Уже каша в голове. Спасибо, MG. Получаеться не обязательно им письмо слать, можно и объявлением ограничиться? Или через газету вызываем только тех, чей адрес не известен?
irsipa

Номер повідомлення:#35

Повідомлення irsipa » 29 січня 2010, 11:50

Утром каша в голове упорядочилась немного -MG, п 188 Инсрукции относиться же к разделу ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ОХОРОНИ СПАДКОВОГО МАЙНА. А если речь об охороне не идет - все равно, разве на нотариуса возложена такая обязанность разыскать других наследников?
irsipa

Номер повідомлення:#36

Повідомлення MG » 29 січня 2010, 12:37

:))а там ще є подібні манси..-якщо поняття спадкового договору розміщено в книзі 6 ЦК [qoute]Спадкове право[qoute], то від цього я ж не стану вважати, що це вже не договір відчуження, і тим більше не стану ж оформляти спадщину на предмет цього договору, що не входить до складу спадкової маси ??? в старій Інстркуції цей пункт теж був у тому ж розділі.Але він [I]існує[/I].
MG

Номер повідомлення:#37

Повідомлення irsipa » 29 січня 2010, 12:58

Ну то, что предмет спад. договора не входит в наследственную массу прямо предусмотренно в нормативных актах. А в обсуждаемом вопросе получаеться работаем по принципу: лучше пере..., чем недо...И получаеться ответ: это сложилась такая практика и просто суды любят, чтобы нотариус отчитался в суде как он розыскивал наследников.
irsipa

Номер повідомлення:#38

Повідомлення MG » 29 січня 2010, 13:07

irsipa, в даному випадку [qoute]лучше пере...[qoute], ібо не виконавши вимогу цього пункту (а може й ще якогось..), шукатимуть крайього, з вини якого є спадкоємець, обділений спадщиною. Ви самі знаєте хто це буде.Це моя особиста думка. При заведенні с/с на підставі заяви завжди розпитувала [qoute]хто ще є зі спадкоємців і т.д...[qoute] розсилала листи повідомлення в той же день. Це вже не така й велика робота, повірте ! Ніколи з цього не робила проблеми. Це -гарантія мого міцного сну. А в кожному випадку вирішувати треба самій.
MG

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Marysia. » 29 січня 2010, 15:59

вот и тут когда я просила помощи ситуация сложилась так, что нотариус тепрь не отрицает, что знала о наличии второй наследницы по праву представления, но ей [qoute]сказал сын наследодателя что они сами разберутся[qoute] - классная аргументация, правда? И теперь как вариант гос предлагает людям :1. идти в суд о признании выданного ею свидетельства недействительным2. подарить половину полученного второй наследнице(хотя умалчивает, что эту половину от 1/3 части надо еще выделить а не виртуально подарить и все тут, да еще потратить деньги на договор и подготовку документов)3. понимает что можно принять у наследницы заяву, предложить наследнику получившему свидоцтво вернуть его и выдать 2 новых свидетельства. Но не знает как это сделать. Вот и мучалась я вчера , объясняя права заявителям, пытаясь оградить госа от их нападок, типа [qoute]нотариусу в заяве не написали о имеющемся наследнике по праву представления, из справки ф. 1 видно только что это внучка наследодателя, нотариус не рентген, и не следственные органы, что б догадаться что был еще наследник после которого есть представители[qoute], короче до вечера просидели. спасибо коллеги еще раз за помощь.
Marysia.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення MG » 29 січня 2010, 16:39

[B]Marysia[/B], нотаріус у описаній Вами ситуації може все це врегулювати і без суду (він навіть зацікавлений в цьому, виходячи з описаного).Вихід бачу в варіанті №3- внесення змін до свідоцтв, я б зробила це так:1.Повернення виданих свідоцтв (без цієї умови внесення змін нотаріусом неможливе).2. Заява принявшого –згода на подачу іншим та заміну іншими свідоцтвами (..даю свою згоду на подачу заяви… та на заміну свідоцтв відповідно до вимог …)-1272, 1300 ЦК.(це коли немає фактичного прийняття а якщо було хай нотаріус сама «мудрствує» чому вона не перевірила прописаних з померлою, і як з цього.. ) 3. Заява про прийняття обділеного на підставі заяви вказаної в п.2 та про видачу свідоцтва -1296, 1300 ЦК.4.Перевірка заборон (як при звичайній видачі).5. Видача всім свідоцтв за формою №10, реєстрація їх в СР.
MG

Номер повідомлення:#41

Повідомлення irsipa » 30 січня 2010, 02:01

[QUOTE]При заведенні с/с на підставі заяви завжди розпитувала [qoute]хто ще є зі спадкоємців і т.д...[qoute] розсилала листи повідомлення в той же день. Це вже не така й велика робота, повірте ! Ніколи з цього не робила проблеми. [/QUOTE]MG, еще вопрос: Вы с уведомлением посылали письма? И, если адрес не был известен - давали объявление в газету? Заранее спасибо за ответ.
irsipa

Номер повідомлення:#42

Повідомлення MG » 01 лютого 2010, 17:46

[B]irsipa[/B], коли працювала в ДНК - рекомендованим, щоб хоч квитанція лишалася в справі про відправлення.Адреси дуже рідко коли хто не знає ! Просили спадкоємців, пояснювали для чого це треба, проходить трохи часу - приносять адресу (взнали в сусіда, кума, родича..)Багатьох знаходили завдяки своїм письмовим запитам до паспортних столів (ВГІРФО, ст.4 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]). Один чи два рази так і не дізнались ніяким чином. То відображали це в заяві приблизно так: [qoute]крім мене, ще є спадкоємець за законом - син спадкодавця ПІБ, який проживає за межами України (або: в Російській Федерації), точна адреса проживання якого мені не відома, та якому відомо про факт смерті батька, так як ПІБ був присутній на похованні.[qoute] І видавали свідоцтва без заяв тих спадкоємців.Оголошення наскільки мені відомо жодна ДНК не робить (вибачте - за які шиші ???).Зараз оголошення можливо дати за рахунок спадкоємців, але ж Мінюст мав би хоча б визначитись через який печатний орган.
MG

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Marysia. » 01 лютого 2010, 17:58

MG, спасибо, я с ней поговорила, она очень коллегиально вела себя, говорит что почитала мою заяву (я не поняла приняла или нет) но выдавать новые свидоцтва категорически не хочет. Ну не могу же я ее заставить. Просила помочь, как сможет. Посмотрим. Вроде только на договор отчуждения половины от 1/3 частки от наследственной доли хочет сделать. Не хочу спорить с коллегой, знаете, скажут что не в свое дело лезу и указываю. Спасибо огромное.
Marysia.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення MG » 01 лютого 2010, 18:05

[B]Marysia,[/B] знаю від колег з Миколаївщини, що була аналогіна ситуація - нотаріус відправила спадкоємців до суду [qoute]дилити[qoute] спадкове майно, а суд розглянув і виніс ухвалу [qoute]зобов[qoute]язати.. видати нові свідоцтва, взамін..[qoute], так як спір між спадкоємцями був відсутній, майно не продане. То державному прийшлося таки видати. Як розібратися, то нічого складного.
MG

Номер повідомлення:#45

Повідомлення irsipa » 01 лютого 2010, 21:37

MG, дякую.
irsipa

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Marysia. » 08 лютого 2010, 23:37

Большое спасибо всем коллегам откликнувшимся на мой вопрос.К сожалению моя горячность и дотошность стала поводом для обиды на меня моей коллеги.Сожалею, что невольно обидела ее этим вопросом.Еще раз искренне перед ней извиняюсь и прошу не обижаться. Впредь постараюсь передавать текст полученный от клиентов, так что бы не обидеть никого. Спасибо за сотрудничество.Еще раз хочу повторить то ,что писала выше о коллеге: - [QUOTE] очень коллегиально вела себя, ....Не хочу спорить с коллегой, знаете, скажут что не в свое дело лезу и указываю. Спасибо огромное. [/QUOTE].
Marysia.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]