Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#61

Повідомлення Doroty » 25 лютого 2010, 02:08

Петя, Ви молодець! ПОЗДОРОВЛЯЄМО!!! Але сумно, що відсотки здавших все менше і менше!!! А у відповіді задачі було написано, що одним нотаріусом буде посвідчуватися договори (Київським, наприклад)? Тобто мається на увазі, що сторони по першому і другому договору мали реєстрацію в Києві?
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 25 лютого 2010, 02:32

Всем привет!Относительно [qoute]пробных[qoute] экзаменов в Управах [B]romario[/B] в посте 55 прав(а) на 100%и нечего бояться: для сдающих это тоже будет [qoute]самопроверка[qoute].
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Петя » 25 лютого 2010, 02:35

у тексті задачі не було зазначено де мали місце проживання або прописки сторони договору.Але ч.4 ст.55ЗУ про нотаріат гласить: Посвідчення правочинів щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, а також правочинів щодо відчуження, застави транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, провадиться за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін відповідного правочину.
Петя

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Кет11 » 25 лютого 2010, 02:36

Присоединяюсь к поздравлениям.Форум действительно оказывает большую помощь в подготовке экзамена. Всем положительных результатов.РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ как ваши дела?
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 25 лютого 2010, 02:40

zarema, я уже начинаю вот-вот))) сегодня печать получила, завтра первое нот.действие - подпись на уставе... только бланки и подключение к реестру будут недели через 2, поэтому посижу пока на копиях. Вот и получается, что после успешной сдачи экзамена до [qoute]полнощенной[qoute] нот деятельности проходит около 4 месяцев, у частников по крайней мере. У госов быстрее.
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Кет11 » 25 лютого 2010, 02:49

0
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 25 лютого 2010, 02:54

Кстати!!! на сайте МинЮста выложены изменения к порядку сдачи экзаменадаю ссылку:http://www.minjust.gov.ua/0/24766что-то фигурируют всё те же ручки, а не компьютеры. Думаю, вас это порадует)Всем удачи, в том числе на [qoute]пробных[qoute]. Не вздумывайте списывать - за это выгоняют, по крайней мере в Луганском УЮ. Результаты ни на что не влияют, но думаю, что с плохим результатом можно очень [qoute]подставить[qoute] руководителя стажировки.
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#68

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 25 лютого 2010, 03:00

Петя, ПОЗДРАВЛЯЮ!Кет, СПАСИБО, что помните. Вам тоже успехов!!!Этот Форум - лучшая находка для будущих нотрей! Виват его постянным участникам!моя АСЯ 364262789
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#69

Повідомлення kalina » 25 лютого 2010, 12:51

[B]Петя[/B]! Молодець! Успіхів Вам!Насчет задачиЕсли нотариус не имеет право отказывать, то это значит, что ему нужно выдать свидетельство. Так? То есть на все имущество наследодателя. Я вважаю, що нотаріусу треба : 1) витребувати необхдні документи та надати для цього строк 2)У звязку з цим [U]відкласти [/U]вчинення нот дії на строк до 1го місяця 3) на підставі отриманих відомостей він відповідно видає свідоцтва, або відмовляє у видачі свідоцтв, або зупиняє вчинення нот дії до вирішення справи в суді. Без таких дій вважаю, що вчинення нот дії неможливо і в разі вимоги може бути винесена постанова про відмову і вчиненні нот дії. Або ви вважаєте, що треба видавати свідоцтво?
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Doroty » 25 лютого 2010, 14:31

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, с началом трудовой нотариальной деятельности! ХОРОШИХ КЛИЕНТОВ!
Doroty

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Doroty » 25 лютого 2010, 14:32

0
Doroty

Номер повідомлення:#72

Повідомлення zarema » 25 лютого 2010, 15:05

Петя, ПОЗДРАВЛЯЮ!!! Удачи в работе!
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Berizka » 25 лютого 2010, 15:42

"Мое решение задачи 1: Вимоги Хмари є обґрунтованими, ст. 1296 ЦКУ: «1. Спадкоємець, який прийняв спадщину, може одержати свідоцтво про право на спадщину.2. Якщо спадщину прийняло кілька спадкоємців свідоцтво про право на спадщину видається кожному з них з визначенням імені та часток у спадщині інших спадкоємців».ст.. 1297 ЦКУ передбачає «1. Свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення 6 місяців.»Також в розділі 2 Методичних рекомендацій щодо вчинення нотар. дій…. видачею свідоцтв про право на спадщину» за зазначено: «Кожен із спадкоємців, який прийняв спадщину, надавши нотаріусу всі необхідні для видачі свідоцтва про право на спадщину документи, має право вимагати видачі йому свідоцтва про право на належну йому частку спадкового майна незалежно від інших спадкоємців». Телефонна розмова не може бути підставою для відкладення нот. дії. Ст. 42. ЗУ «Про нотаріат» «Строки вчинення нотаріальних дій» передбачає: « п. 3 За обґрунтованою письмовою заявою заінтересованої особи, яка звернулася до суду та на підставі отриманого від суду повідомлення про надходження позовної заяви заінтересованої особи, яка оспорює право або факт, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії зупиняється до вирішення справи судом.» В нашому випадку, це не підходить, так як гр. Рудакевич С.І. встановлює в суді свій факт родинних відносин з померлим. На підставі викладеного потрібно видати Хмарі свідоцтво на 1/2 частку спадкового майна, з зазначенням що 1/2 частка відкрита для Рудакевич С.І. (а. 5 п. 206 Інструкції). Відмова нотаріуса є неправомірною. В подальшому в разі не доведення родства Рудакевич С.І. буде видано Хмарі свідоцтво на іншу частку спадщини, згідно п. 227. Інструкції про вчинення нот дій «Спадкоємцям, які одержали свідоцтво про право на спадщину певної частини спадкового майна, у подальшому видаються наступні свідоцтва про право на спадщину інших частин спадкового майна, яке не перераховане в раніше виданому свідоцтві.»"
Berizka

Номер повідомлення:#74

Повідомлення kalina » 25 лютого 2010, 17:26

Да, наверно так у Вас правильно
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#75

Повідомлення белик » 25 лютого 2010, 18:02

доброго дня всім. я лише починаю стажуватись, але коли прочитала вищевикладене- вже робиться страшно. тож прийміть до себе.
белик

Номер повідомлення:#76

Повідомлення белик » 25 лютого 2010, 18:02

0
белик

Номер повідомлення:#77

Повідомлення AVATARIUS » 25 лютого 2010, 22:36

Berizka, Doroty, Оксашка, я тоже с Киева, давайте меняться мейлами. Мой - testynotar@bk.ru. Кстати, очень радует внесение изменений в [qoute]порядке складання кваліфікаційного іспиту[qoute] Косвенно делаем вывод, что электронная система тестирования нас еще не застанет. Есть шанс [qoute]ручечкой фиолетовой[qoute] пописать на экзамене. Ура!!!!! Продолжаем готовиться как раньше!!!!!

Номер повідомлення:#78

Повідомлення Lilit » 25 лютого 2010, 22:55

Мій погляд на задачу:Berizka, я не згодна з вами, на якій підставі видається Хмарі свідоцтво на 1/2, якщо він претендує на все майно? В нотаріуса немає підстав законодавчих [qoute]зазаначати[qoute], що частка відкрита для Рудакевич. Нотаріус або видає свідоцтво на все майно, а потім, якщо Рудакович оспорить це, воно буде визнане судом недійсним (ні один практикуючий нотаріус так не вчинить, якщо йому хоч щось відомо про факт звернення до суду), або відкладає вчинення нот дії, пропонує Рудакевич в триденний строк принести повідомлення з суду і виносить постанову для Хмари на підставі цього повідомлення, в протилежному випадку видає Хмарі свідоцтво на все майно.
Lilit

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Berizka » 25 лютого 2010, 23:40

Lilit, по-перше в задачі не написано, що Хмара перетендує на все майно, треба виходити з того що нам дано. По-друге нотаріус зупиняє вчинення нот.дії згідно ст. 42. ЗУ «Про нотаріат» за [U]обґрунтованою письмовою заявою заінтересованої особи, яка звернулася до суду та на підставі отриманого від суду повідомлення[/U] про надходження позовної заяви заінтересованої особи, яка оспорює [U]право або факт, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа[/U]. В нашому випадку, це не підходить, так як гр. Рудакевич С.І. встановлює в суді [U]свій факт [/U]родинних відносин з померлим. Зрозуміло, що на практиці нотаріус може попросити Хмару почекати деякий час, але це не є рішенням цієї задачі. І чому не можна видати свідоцтво про право на спадщину на 1/2 частку, а 1/2 залишити відкритою для Рудакевич? Я думаю, що відмова буде необгрунтованою!
Berizka

Номер повідомлення:#80

Повідомлення Berizka » 25 лютого 2010, 23:45

[B]AVATARIUS,[/B] очень приятно познакомиться! А Вы сколько по времени стажируетесь? Мой мейл delfin33@bk.ru[B]Doroty, Оксашка[/B], ждем Ваши мейлы.
Berizka

Номер повідомлення:#81

Повідомлення Ксюня » 26 лютого 2010, 00:29

Всем привет.Барышни, это Я!!! oksanad777@ukr.net
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Lilit » 26 лютого 2010, 00:46

Berizka, я думаю, що якщо Рудакевич встановлює в суді факт родинних відносин, то це для оспорювання таки ж права на спадщину! Але може в цій задачі навмисне заплутують нас, щоб ми дослівно все розуміли? Для чого ж вона встановлює цей факт? Щоб отримати спадщину! А чому не можна видати свідоцтво на 1/2? Тому що немає законодавчих підстав: якщо не брати до спадкування Рудакевич - то все майно Хмарі, якщо брати - то треба почекати рішення суду, Рудакевич ще не спадкоємиця, а резервувати щось для когось - де таке є в законі? як обгрунтувати цю 1/2? так це і є відмова - тільки наполовину якось.Якщо взяти по датам в задачі, то Рудакевич звернулася в червні, шість місяців закінчується 20 вересня, виходить пройшло більше 3 місяців з дня її звернення, може є якісь процесуальні строки по встановленню фактів в суді?
Lilit

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Graal » 26 лютого 2010, 01:49

А давайте вирішемо таку задачку: Чоловік залишив заповіт в 2002 році на 1/3 частку квартири на дружину та дочку (яка має право на обов. частку) та онуку, батько якої (син спадкодавця) проживав за кордоном. Дружина померла в 2003 році. Спадкодавець в 2005 році. Візначити долі в спадковому майні.
Graal

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Graal » 26 лютого 2010, 10:12

по 1/6 по завещанию дочке и внучке(правильного ответа нет, кто ещё как думает?)
Graal

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Doroty » 26 лютого 2010, 15:47

В мене така сама відповідь як у Graal. Дочкіна обов'язкова частка ні до чого, якщо вона приймає за заповітом.Цікаво те, що є декілька способів розв'язання цієї задачі.Дивлячись на пост. №2, Шапченко Марія Іванівна вважає, що частка, яка належала спадкоємцю за заповітом, померлому до відкриття спадщини, СПАДКУЄТЬСЯ СПАДКОЄМЦЯМИ ЗА ЗАКОНОМ. При умові, що Спадкодавцем особовий склад спадкоємців у заповіті не був змінений.І.В. Спасибо-Фатєєва вважає по-іншому. Вона вважає, що головним є ВОЛЯ ЗАПОВІДАЧА стосовно осіб, які названі у заповіті (тобто головним є ОСОБОВИЙ СКЛАД В ЗАПОВІТІ), а не перерозподіл часток. І частка, яка належала спадкоємцю за заповітом, померлому до відкриття спадщини, СПАДКУЄТЬСЯ СПАДКОЄМЦЯМИ ЗА ЗАПОВІТОМ.Цікаво, яка відповідь є правильною для членів КК, може хто знає, розкажіть, будь ласка!!!
Doroty

Номер повідомлення:#86

Повідомлення AVATARIUS » 26 лютого 2010, 17:48

Berizka, я відстажувалась в 2009р.

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Н.В. » 26 лютого 2010, 18:19

Очень мудро поступает управление, проводя промежуточное тестирование и собеседование. В данной ситуации Вам помогут найти пробелы в Ваших знаниях и подготовить к сдаче основного экзамена. Кроме всего это и возможность подготовить себя психологически к экзамену, чтобы не было панического страха перед комиссией.
Н.В.

Повідомлення: 12
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#88

Повідомлення zarema » 26 лютого 2010, 19:15

Н.В. а вы случайно не из управления? Я сегодня проходила промежуточное тестирование и собеседование. Прошла, успешно. Но через три месяца, а некоторым через месяц проходить опять тестирование. Причем тестирование будет проводить начальник ГУЮ, но если вы из управы то конечно обо всем этом знаете. Причем собеседование без подготовки, т.е. зашел к начальнику, он тебе вопрос и сразу давай отвечай, не ответил, анулируется наказ про проходження стажування. Это из его личных уст звучало. Может как вы говорите и хорошо для подготовки, но в такой форме это перебор, причем каждый месяц. Давайте каждую неделю собираться. Кто за?
zarema

Повідомлення: 97
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#89

Повідомлення Berizka » 26 лютого 2010, 21:01

zarema, я в шоке! Я вообще начала учить с конца к своего плана! А если будут проверять согласно плана?! И что это за аннулирование приказа о стажировке? чем предусмотрено?
Berizka

Номер повідомлення:#90

Повідомлення Doroty » 26 лютого 2010, 21:04

zarema, ВЫ УМНИЧКА!!!!Расскажите поподробнее о том, как все проходило... Сколько вас было (человек)? Какие вопросы задавали? Много ли вопросов задавали?
Doroty

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів