Номер повідомлення:#58
Jaine
» 03 березня 2010, 18:40
trew, зрозумійте мене правильно : я не заперечую права називати своїх дітей будь-якими іменами,- таке право у людей є і його неможливо відібрати, я зовсім не поділяю точки зору вищевказаної пані щодо походження імені [qoute]Ліза[qoute], і я на 100% впевнена, що у свідоцтві про народження того [qoute]Міші[qoute] зі Львова написано саме [qoute]Михайло[qoute], а не [qoute]Міша[qoute] чи [qoute][qoute]Міхаїл[qoute] і батьків він має саме українців, а не росіян, тому б цілком логічно і філологічно грамотно було б називати його [qoute]Мишком[qoute], а не [qoute]Мішею[qoute] на російський манер. А те, як називають цього хлопчика (не по документу)- [qoute]Міша[qoute] в тому випадку - саме той випадок обрусичення, якого його батьки напевно і не усвідомлюють, тому що за часів СРСР стало так прийнято називати чоловіків з таким іменем. І це не буде [qoute]насадженням[qoute] української культури, а роз[qoute]ясненням того, як вірно українською має звучати те чи інше ім[qoute]я. Інше питання, що роз[qoute]яснено тою пані це було зовсім не коректно, можливо це було саме провокацією для виклику [qoute]справедливого обуреня[qoute] серед певної категорії населення України. Якась тьотя (навіть не кандидат в президенти) щось там бовкнула- і люди в шоці ! ?? Справжній шок у мене викликає те, що наш Президент вважає Чехова-видатним українським поетом, Анну Ахматову називає Анною Ахметовою, два рази відмоидів строк у тюрмі, і т.п. і т.д. Тому якісь-там проблеми у депутата облради виглядають такою дурницею.
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )