Форум

Інформаційний ресурс

виконавчий напис за позикою

Номер повідомлення:#1

Повідомлення SV » 05 березня 2010, 19:00

"шановні колеги, чи вчиняли б ви виконавчий напис за нотаріально посвідченим договором позики, в разі, якщо лист про повідомлення боржника повернувся у зв'язку /[qoute]за закінченням терміну зберігання/[qoute] (тобто невідомо чому лист неотриманий: можливо почтальон не застав нікого вдома, або лист не хотіли отримати).в самому договорі позики зазначено наступне:/[qoute]В разі, коли ПОЗИЧАЛЬНИК не поверне позичені гроші у встановлений строк, ПОЗИКОДАВЕЦЬ вправі стягнути заборгованість в безспірному порядку шляхом вчинення виконавчого напису нотаріуса. Документом, що підтверджує безспірність заборгованості ПОЗИЧАЛЬНИКА та встановлює прострочення виконання зобов'язання буде вважатися цей договір. 7. Позика вважається повернутою в момент передання ПОЗИКОДАВЦЕВІ грошей готівкою або зарахування грошової суми, що позичалася, на його банківський рахунок. У разі відмови прийняти гроші, ПОЗИЧАЛЬНИК має право внести суму в депозит.На підтвердження факту отримання грошей за цим договором, ПОЗИКОДАВЕЦЬ зобов’язується видавати розписку в отриманні платежів, що має бути викладена на примірнику договору позики.[qoute]"
SV

Повідомлення: 239
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення shudrik » 05 березня 2010, 22:18

А какую форму надписи будите использовать, ведь их НЕТ в изменениях?
shudrik

Повідомлення: 72
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 33 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Щастя » 06 березня 2010, 02:13

Думаю, не можна вчиняти. Треба, щоб боржник отримв лист і місяць не надавав ніяких заперечень.
Щастя

Повідомлення: 248
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення law » 06 березня 2010, 13:34

Що стосується вчинення виконавчого напису, то у договорі у Вас чітко прописано порядок вчинення і на підставі чого Ви будуте вчиняти виконавчий напис. Також тридцять днів пройшло з моменту як Ви надіслали Заяву ( якщо лист не отримано, то це можна вважати, як ухилення від сплати і т.д. почитайте літературу [qoute]практичний курс нотаріату[qoute] Козьяков Ю.М.), тому у Вашому Випадку можна вчиняти виконавчий напис. Потрібно заяву від позичальника про стягнення, також я б засвідчила заяву про те що позичальник не отримував кошти (якщо це між фізичними особами, та не прописано у договорі сплата через рахунок, якщо розрахунок відбувається через розрахунковий рахунок то виписка із банку). Тому що, саме спірним питання буде щодо підтвердження повернення чи не повернення коштів (тому краще прописувати завжди через розрахунковий рахунок). Що стосується розписки, то це двозначно... (це суто моя думка)!!! А щодо форми, то вчиняти можна за зразком минулого року!Всього найкращого!!!!!!!!!!!!!!!!
law

Номер повідомлення:#5

Повідомлення =Ирчёнок=NOT » 06 березня 2010, 14:07

На семинаре представитель МЮУ сказала с исполнительными подождите, они где-то должны выложить образцы
=Ирчёнок=NOT

Повідомлення: 350
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення shudrik » 06 березня 2010, 21:45

law [qoute]А щодо форми, то вчиняти можна за зразком минулого року![qoute]Да есть такое мнение, но ведь так не думает адвокат, который будет доказывать, что мы самодеятельностью занимаемся. Ведь слова с семинаров к договору не пришьешь, и книги великих и могучих это также частное мнение. Есть приказ с формами, а там этой самой формы нет. Одна дорого в суд.
shudrik

Повідомлення: 72
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 33 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Semiramida » 09 березня 2010, 13:36

на №6,ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] Стаття 34. Нотаріальні дії, що вчиняють нотаріуси 19) вчиняють виконавчі написина підставі чого тоді відмовляти у вчиненні нотаріальної дії - тому що нема форми у інструкції?
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Весна :) » 09 березня 2010, 13:43

[QUOTE]Що стосується вчинення виконавчого напису, то у договорі у Вас чітко прописано порядок вчинення і на підставі чого Ви будуте вчиняти виконавчий напис. Також тридцять днів пройшло з моменту як Ви надіслали Заяву ([U] якщо лист не отримано, то це можна вважати, як ухилення від сплати[/U] і т.д. почитайте літературу [qoute]практичний курс нотаріату[qoute] Козьяков Ю.М.), тому у Вашому Випадку можна вчиняти виконавчий напис.[/QUOTE]не знаю, не знаю, як на мене не має тут безспірності:(
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення M » 09 березня 2010, 13:51

Ухиленням від сплати можна було б розглядати відмову боржника отримати лист-вимогу, про що мало б бути зазначено на зворотньому повідомленні, а в даному випадку відмови немає, є факт невручення листа. Тобто боржник не вовідомлений про вимогу і намір стягти борг шляхом вчинення виконавчого напису у безспірному порядку.
M

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Весна :) » 09 березня 2010, 14:07

M+1 от і я про це:(у мене такий позики лежить і клієнт не знає, що робити, не бере позичальник листи, повертаються як не вручені. зробила виконавчий на частину, тоді боржник ще повідомлення отримав, а далі.... а далі мабуть хтось порекомендував цього не робити і хоч ти лусни.. що тепер роти як на мене тільки суд:(
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів