Форум

Інформаційний ресурс

Інші договори та податкова застава

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Andre vs » 19 березня 2006, 20:07

Шановні колеги, чи робите ви витяги про відсутність податкової застави при посвідчені 1.Договору позики2.Договору поруки3.Договору поділу майна
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення *Женская Логика* » 20 березня 2006, 18:01

я роблю...і на обидві сторони правочину...як сказало моє управління...хочите спокіно спати то беріть витяги на обидві сторони в будь-яких правочинах.....я оце думаю...от якщо податковою накладається заборона (податкова застава) наприклад на майно чоловіка...то чи входить в це майно і спільне майно подружжя?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Andre vs » 20 березня 2006, 22:49

"В нашій інструкції обовязок перевірки ПЗ - відчуження та застава. В Законі 2181 - надання поручительств - потребує згоди ДПІ.А от позика та поділ майна - залишились поза увагою. При тому, що ці дії є розпорядженням майном. Виходить так - Закони прописали одне, інструкція не передбачає обовязку нотаріуса перевіряти але нотаріус інтуітивно робить так, щоб не можна було зачіпитись. А от як бути в випадках, коли є податкова застава, а клієнт - наприклад в особі юрисконсульта показує тобі твою інструкцію та ставить під сумнів твою компетентність в цих питаннях? Дуже часто від клієнтів чую фразу - ""невменяемый нотариус"" про колег, які замість надання послуги відмовляють під будь яким предлогом. а про спільне майно подружжя правильно сказано - воно теж під забороною, якщо немає документів про поділ або виділення майна в окреме."
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення *Женская Логика* » 21 березня 2006, 14:54

"Я задавала эти вопросы в управлении...ответа толкового не получила...лишь одно...хотите по судам бегать и что бы Вас пытались в чёмто уличить....делайте.....поэтому я отношусь тоже к разделу ""невменяемых нотариусов""....меня вот тоже беспокоил вопрос по разделу имущества, а оно находилось в ипокете....юрист мне тыкал инструкцию что не предусмотренно......Вы знаите я сказала своим клиентам...пиши запрос на Минюст....""в праве ли нотариус отказать в удостоверении договора о разделе имущества если оно под запретом (ипотека)"" а также сделайте в своем запросе обоснование Вашей правоты ссылаясь на законодательство....и если минюст ответит что не предусмотренно законодательством и мой отказ будет не законным ...я сделаю....предлогала даже постановление об отказе написать.....но бегать по судам они не захотели....так этот вопрос и остался неурегулированным....хотя управление считает что запрет нужно проверять..опять же это только точка зрения отдела нотариата"
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Lina » 21 березня 2006, 17:53

"Колего Andre vs, позика не залишилась поза увагою, оскільки згідно Цивільного кодексу позикодавець передає позичальнику У ВЛАСНІСТЬ певну суму грошей, таким чином відбувається ""відчуження грошей"" і необхідно перевіряти податкову заставу. "
Lina

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 71 раз.
Подякували: 9 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів