Форум

Інформаційний ресурс

Спадщина.Допоможіть, будь ласка.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Русалка » 11 березня 2010, 12:36

Цікавить Ваша думка з такої ситуації: помер чоловік, на імя якого під час шлюбу була куплена 1/2 частка будинку. Для оформлення спадщини звернулася дружина, іншою спадкоємецею є донька померлого, яка відмовилася від частки у спадковому майні. Як правильно зробити - видати дружині свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя, яке видається в разі смерті одного з подружжя на 1/4 частку будинку,і свідоцтво про право на спадщину на іншу 1/4 часну будинку, чи видати свідоцтво про право на спадщину на 1/2 частку будинку.І ще запитання- спадкодавець громадянин РФ, чи потрібно, крім свідоцтва про смерть, витребовувати довідку про останнє місце проживання з Росії.Ци потрібно потім робити переклад цієї довідки?
Русалка

Повідомлення: 408
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Busechka :) » 11 березня 2010, 12:43

выделять супружескую долю или нет - решать жене. Думаю, дешевле будет написать заявление, что не претендует на выделение. Так.. не дочиталась, подумала,что наследник - гражданин РФ.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Олена » 11 березня 2010, 19:56

[QUOTE]выделять супружескую долю или нет - решать жене.[/QUOTE] Я не вважаю, що це може вирішувати дружина - це повинен вирішити нотаріус: якщо майно набуте в шлюбі - свідоцтво треба видати. Завтра вони з дочкою посваряться і піде вона в суд розповідати, що майно ж то було спільне сумісне, а нотаріус її права порушив. І буде права.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]