Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#151

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 12:24

Graal, а что у Вас с № 323 - Б№ 354::б - якщо відповідно до ст. 640 ЦКУв - якщо відповідно до ст. 729 ЦКУ
Snow

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 12:39

Не можу розібратися з питанням 232 - відповідь можливо В, раніше я відповіла А.234 - Б На 266 див. в прікріпленому файлі.323 - Г354 - ВЄ в прикріпленому файлі
Graal

Номер повідомлення:#153

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 12:58

на 323::: куп-прод нер майна підлягає обов нот посвідченню і держ реєстрації...тоді виходить, що договір вваж укладеним з моменту державної реєстрації. тобто відповідь В (якщо дого підлягає нот посв і держ реєстрації - він вважається укладеним З МОМЕНТУ ТАКОЇ РЕЄСТРАЦІЇ..ст. 640 ЦКУ)
Snow

Номер повідомлення:#154

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 13:03

Державна реєстрація договору куп.-прод. - це реєстрація в реєстрі правочинів, а реєструється нотаріально посвідчений документ, тому що вказується і реєстр, і бланк. Тому нот. посвідчення + держреєстрація
Graal

Номер повідомлення:#155

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 13:08

Стаття 640. Момент укладення договору Договір, який підлягає нотаріальному посвідченню або державній реєстрації, є укладеним з моменту його нотаріального посвідчення або державної реєстрації, [I]а в разі необхідності і нотаріального посвідчення, і державної реєстрації [/I] - [B][I][U][B][I][I][B]з моменту державної реєстрації.[/B][/I][/I][/B][/U][/I][/B]в нашому випадку дог підлягає і нот посв і держ реєстрації....ОТЖЕ з МОМЕНТУ ДЕРЖ РЕЄСТРАЦІЇя так вважаю)))
Snow

Номер повідомлення:#156

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 13:13

Я не знаю, это же в общем о договорах... Может Вы и правы... А как же разъяснения МЮ, хотя - это только рекомендательный характер. Но те кто раньше здавал писали ответ Г... Ваш ответ В?
Graal

Номер повідомлення:#157

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 13:18

да я уже не уверена каков мой ответ будет, склоняюсь к ответу В (если руководствоваться ст. 640 ЦКУ), но не говорю что ответ Г неправильный, вижу что писали правильным ответ Г...а Вы какие разъяснения имеете ввиду??
Snow

Номер повідомлення:#158

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 13:19

пост 153 pitannya_nabuttya_prava_vlasnosti_na_neruhome_majno_regulyuet_sya_tcivil_nim_zakonodavstvom.doc, 46 Кб
Graal

Номер повідомлення:#159

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 13:21

ах, да, уже увидела)))сама не знаю как тут быть
Snow

Номер повідомлення:#160

Повідомлення kalina » 15 березня 2010, 13:47

Всім привіт! Щодо видачі дубліката доручення, то не впевнена. З обгрунтуванням, викладеним на форумі, згодна, однак, в нащій конторі видають повіреним, вже дві проверки були, і с цього приводу ніяких зауважень... Нотаріуси впевнені, що можна видавати і повіреним.
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#161

Повідомлення AVATARIUS » 15 березня 2010, 14:31

Ксюня, у Вас 6 апреля экзамен????? А вы с какого города?????? А что по Киеву кто-то знает????? У меня мандраж такой, что не могу уже книги в руки брать - просто тошнит (переучилась). И неопределенность эта и нестабильность задалбывает - министра поменяли, систему тестов вот-вот поменяют, закон снова будут менять - не успеваю отслеживать. Люди, успокойте меня хоть кто-нибудь.

Номер повідомлення:#162

Повідомлення kalina » 15 березня 2010, 15:37

Дай мне бог силы изменить то, что можешь изменить, ума не пытаться менять то,что изменить не в силах и мудрости отличить одно от другого - вроде так. ИСТИНА (АКСИОМА) Я тоже уже по ночам экзамен здаю (ужас) А ВЕДЬ СТОЛЬКО ЕЩЕ НЕ ВЫУЧЕНО! ЧТО точно не поменяется, так это необходимость знать законы! Ну так и учим, а новости стараюсь не отслеживать. Нельзя предугадать что случиться к твоему экзамену-пустая трата времени и нервов - они нам для другого нужны. А ДОСТОВЕРНАЯ ИНФОРМАЦИЯ (ФАКТЫ) выложеные на форуме так помагают ! Сил Всем Крепких Нервов, Трудолюбия. Желаю всем удачи в подготовке и здаче экзамена!
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#163

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 16:34

Народ, что за паника! Мы же будующие нотариусы :) Тесты есть, время есть, это же не на компе здавать, что и в глаза ничего не видел. Да в такой неразберихе, только к цели и идти, главное уверенно и спокойно! Знать всего нельзя, не нужно на этом зацикливаться. Я тоже тесты снова решаю и половину уже и не помню. В критической обстановке с перепугу всё вспомнится! Тем более ещё 3 недели впереди (хотя у меня больше). Активнее решаем тесты и задачи. 420. Оскарження ухвали про забезпечення позову набирає чинності:а) з моменту ухвалення????????? б) через 5 днів після винесенняв) з дати відмови у задоволенні оскарження.455. Максимальний термін на який може бути призупинено приватну діяльність:а) 1 місяцьб) 3 місяцьв) 6 місяців.Понимаю что этот тест старый, кто как думает применяя новое зак-во. Наверное 2 месяца?
Graal

Номер повідомлення:#164

Повідомлення Ксюня » 15 березня 2010, 17:38

AVATARIUS, нет это у Snow в Житомире экзамен. В Киеве пока тишина.420 - з моменту ухвалення - А - по-моему так.Я тоже по ночам и документы сдаю в управление и экзамены не сдаю....бывает...
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#165

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 18:57

позиция моего управления - дублікат довіреності повіреному НЕ ВИДАЄТЬСЯ!!! СЬОГОДНІ ЗАДАЛА ТАМ ЦЕ ПИТАННЯ!!!
Snow

Номер повідомлення:#166

Повідомлення zarema » 15 березня 2010, 19:22

Всем привет. на пост№164, думаю что срок может быть и больше чем два месяца, исходя из ст. 29 прим. Приватний нотаріус вправі зупинити нотаріальну діяльність за власним бажанням на строк, що не перевищує двох місяців протягом календарного року, або на більший строк за наявності поважних причин (вагітність, догляд за дитиною, хвороба тощо).
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#167

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 20:08

№389 - Б?№ 390 - б ?№ 391 -В?407- ДУМАЮ ТІЛЬКИ Б409-в
Snow

Номер повідомлення:#168

Повідомлення Snow » 15 березня 2010, 20:33

на 455, напевно, буде вірна відповідь, яку дала zarema
Snow

Номер повідомлення:#169

Повідомлення golo » 15 березня 2010, 20:41

Привіт всім! минулого року не склала іспит, рік відпочивала. на кінець травня призначили черговий іспит, треба знов готуватися, не знаю навіть за що і братися(((як подумаю - суцільна паніка охоплюєДопоможіть!!!буду підключатися до вирішення тестів
golo

Номер повідомлення:#170

Повідомлення Berizka » 15 березня 2010, 20:49

AVATARIUS, у меня состояние такое-же как у Вас, а мне бы еще дожить до конца стажировки! У Вас это гораздо ближе, в смысле экзамен. Поэтому Вы не переживайте, сдавайте экзамен и за работу!
Berizka

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Berizka » 15 березня 2010, 20:52

ольгия, а Вы откуда?
Berizka

Номер повідомлення:#172

Повідомлення golo » 15 березня 2010, 21:00

я из Чернигова
golo

Номер повідомлення:#173

Повідомлення golo » 15 березня 2010, 21:02

Berizka, я недавно на форуме, подскажите пож, тесты которые все обсуждают взяты из книги[qoute]НОТАРІАТ УКРАЇНИ[qoute]?
golo

Номер повідомлення:#174

Повідомлення Berizka » 15 березня 2010, 21:07

Не знаю по поводу книги, но они есть в конце предидущей темы
Berizka

Номер повідомлення:#175

Повідомлення Graal » 15 березня 2010, 21:19

389 - може бути відповідь і Б :)На 391 не можу знайти нормативку? 409 дійсно В - п.2.1 Положення про ЄРД (раніше в мене була інша відповідь)
Graal

Номер повідомлення:#176

Повідомлення zarema » 16 березня 2010, 17:37

409. Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреностіб) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється.Мой ответ А, Положення про ЄРДпункт 2.8. На прохання особи, яка бажає припинити дію довіреності, що не була зареєстрована в Єдиному реєстрі, нотаріус одночасно вносить до Єдиного реєстру реєстраційний запис про таку довіреність, а в разі видачі її дубліката - реєстраційний запис про виданий дублікат, а також відомості про припинення її дії. Graal, почему вы поменяли свой ответ на В. в указанном вами пункте идет речь об обязательной регистрации доверенностей. А доверенность на получение з/п, не обязательно регистрировать, а вот если отменять такую доверенность, то будь добр зарегистрируй ее, а потом отменяй.
zarema

Номер повідомлення:#177

Повідомлення zarema » 16 березня 2010, 17:55

391. Нотаріус може не вимагати кожного разу з’явлення відомих йому посадових осіб юридичної особи, якщо він має зразки підписів цих посадових осіб, одержані при особистому зверненні, і справжність їх підписів не викликає сумніву:а) при вчиненні будь-якої нотаріальної діїб) тільки при засвідченні справжності підписів під банківськими карткамив) при вчиненні будь-якої нотаріальної дії, крім посвідчення правочинів, тексти яких викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів).если по инструкции в старой редакции, то там существовал пункт 17, в котором: нотаріус може не вимагати кожного разу з'явлення відомих йому посадових осіб юридичної особи, якщо він має зразки підписів цих посадових осіб, одержані при особистому зверненні, і справжність їх підписів не викликає сумніву. Не дозволяється застосування зразків підписів при посвідченні правочинів, тексти яких викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів. Тогда ответ конечно В, но в нынешней редакции пункт 17 виключено, поэтому вопрос теряет смысл. на сегодняшний день [qoute]з'явлення відомих йому посадових осіб юридичної особи[qoute] является обязательным в любом случае.
zarema

Номер повідомлення:#178

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 12:58

Аха, что-то понесло меня не в ту степь с тестом 409... zarema, спасибо что не дали сбиться с пути. Согласна с Вами на 100 %.
Graal

Номер повідомлення:#179

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 13:28

У разі втрати уповноваженим [U]представником[/U] нот. посвідченої довіреності, йому за його заявою:а) видається дублікатб) видається копіяв) нічого не видається
Snow

Номер повідомлення:#180

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 13:33

№ 205.Нотаріально посвідчувані правочини, а також заяви та інші документи підписуються:а) тільки в присутності нотаріусаб) допускається за відсутності нотаріуса, за умови якщо гром. підтвердить що підпис зроблено ним
Snow

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів