Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#181

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 13:35

№ 209 ??? не можу вирішити яка відповідь вірніша
Snow

Номер повідомлення:#182

Повідомлення сонечко » 17 березня 2010, 13:45

На № 177 409. Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреностіб) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється. - вірна в-дь В). Ці довіреності взагалі не підлягають реєстрації в ЄРД.
сонечко

Номер повідомлення:#183

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 13:50

На 209 п.16 Інстр. - відповідь Б. Відповід В - однозначно відпадає, в А - написано, що обов[qoute]язкова ПРИСУТНІСТЬ тільки відповідного переклада з документом, а те що від підтверджує своїм підписом змість правочину - не має.
Graal

Номер повідомлення:#184

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 13:53

))) спасибо, Graal !!! что думаете по поводу № 205???
Snow

Номер повідомлення:#185

Повідомлення zarema » 17 березня 2010, 13:56

209. Якщо глуха, німа або глухоніма особа, що звернулася за вчиненням нотаріальної дії, неписьменна, то а) при вчиненні нотаріальної дії обов’язкова присутність тільки відповідного перекладача з документом, що підтверджує його кваліфікаціюб) при вчиненні нотаріальної дії обов’язкова присутність письменної особи, яка може порозумітися з глухою, німою або глухонімою особою і посвідчити своїм підписом, що зміст нотаріального документа відповідає волі учасника нотаріальної дії. 100% ответ п. 16 Инструкции Глуха, німа або глухоніма фізична особа, яка звернулася за вчиненням нотаріальної дії, сама прочитує документ і підписує його. Якщо така особа у зв'язку з хворобою або фізичною вадою не може підписати документ, то при вчиненні нотаріальної дії обов'язково повинна бути присутня особа (сурдоперекладач), яка може порозумітися з глухою, німою або глухонімою особою і підтвердити своїм підписом, що зміст правочину, заяви чи іншого документа відповідає волі учасника нотаріальної дії. Підпис особи (сурдоперекладача) проставляється після тексту правочину. Від зазначеної особи вимагається документ, що підтверджує його кваліфікацію. { Абзац четвертий пункту 16 в редакції Наказу Міністерства юстиції N 1062/5 ( z0518-09 ) від 15.06.2009 }в)нотаріус може вчиняти нотаріальні дії від імені письменних осіб
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#186

Повідомлення zarema » 17 березня 2010, 13:59

205. ответ Б, пункт 16 ИнструкцииНотаріально посвідчувані правочини, а також заяви та інші документи підписуються у присутності нотаріуса. Якщо правочин, заява чи інший документ підписаний за відсутності нотаріуса, громадянин повинен особисто підтвердити, що документ підписаний ним.
zarema

Номер повідомлення:#187

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 14:01

Snow, не зацикливайтесь на 205, мой ответ все равно по ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute] - тільки у присутності нотаріуса
Graal

Номер повідомлення:#188

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 14:02

[B]zarema[/B], а что у Вас на такой вопрос: :) У разі втрати уповноваженим представником нот. посвідченої довіреності, йому за його заявою:а) видається дублікатб) видається копіяв) нічого не видається
Snow

Номер повідомлення:#189

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 14:02

Это и нормально, что каждый думает по разному :))) Если в законодательстве не соответствие, то тогда каждый будет отстаивать своё мнение
Graal

Номер повідомлення:#190

Повідомлення zarema » 17 березня 2010, 14:07

Сонечко, доверенности на получение з/п не подлежат обязательной регистрации, но по желанию лица в реестре можно зарегистрировать любую доверенность. По ГК, ст. 249, предусматривает право лица на отмену любой доверенности кроме безотзывной. Ну не можете Вы лишить человека права на отмену доверенности, только потому что она не подлежит обязательной регистрации. Вот и получается, что вы сначала регистрируете такую доверенность, а потом отменяете, тем более что есть пункт 2,8 в положение про ЕРД.
zarema

Номер повідомлення:#191

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 14:09

Graal, я бы с радостью, да не могу!!! вопрос кажется лёгким - а на самом деле [qoute]с подковыркой![qoute]я в управлении спрашивала, говорят что нужно давать тот ответ, который более правильный и более [qoute]широкий[qoute], вот например там где есть вопрос [qoute]нотаріус посвідчує що фізична особа перебуває в певному місці провадиться нотаріусом...і варіанти: при особистій явці і при особистій явці з документом, який посвідчує особу, сказали что [U]однозначно[/U] отвечать нужно при особистій явці з документом який посвідчує особу[qoute]!!! (єто вопрос 109)у меня был ответ А, но говорят В [U]правильнее[/U]
Snow

Номер повідомлення:#192

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 14:20

Snow, да не переживайте Вы так: Вам эти вопросы не попадутся! А отвечать нужно как написано в законодательстве. По поводу 109 я нигде не нашла, что нужно предьявлять документ, который... - это как бы само собой разумеющееся. 510. Чи може нотаріус робити виконавчі написи на договорі позики, укладеного в простій письмовій формі?а) виконавчий напис щодо правовідносин, що випливало з авторського права ????????????б) договір позики, ув’язнений у письмовій простій формі:в) відшкодування шкоди здоров’ю.511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійноб) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) за згодою обох батьків.
Graal

Номер повідомлення:#193

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 14:24

я тоже так сказала, что не видела чтобы где-то было такое написано, на что мне ответили, что это общие правила, которые нужно учитывать и что нужно так отвечать)...скорей бы всё это закончилось уже...511-в
Snow

Номер повідомлення:#194

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 14:27

Потерпите ИСЧО 20 дней! Но только плодотворно!
Graal

Номер повідомлення:#195

Повідомлення zarema » 17 березня 2010, 14:32

У разі втрати уповноваженим представником нот. посвідченої довіреності, йому за його заявою:а) видається дублікатб) видається копіяв) нічого не видаєтьсяГрааль выше в прикрепленном файле выставляла информ. по этому вопросу. Но у меня другое мнение, особено не согласна с мнением что фраза [qoute]за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії[qoute] означает третьих лиц, а не поверенных. Я не представляю как например по доверенности на представление интересов в БТИ, за дубликатом или копией доверенности явится не поверенный а работник БТИ , которому якобы адресовалась данная доверенность. также там есть инфа что довер-ть не может создавать обязанности для поверенного, а только для лица выдавшего дов-ть ссылаясь на ст. 202 ГК. И опять я не согласна, пример. доверенность на експлуатацию ТЗ, попал человек в ДТП, вина есть, ущерб есть, а у него получается никаких обязательств по отношению к собственнику ТЗ нет? Так что ли? Можно не возмещать причиненный ущерб. Я склоняюсь к мнению что можно дубликат выдавать. Но если честно то вопросов больше чем ответов (в данном случае). :))
zarema

Номер повідомлення:#196

Повідомлення zarema » 17 березня 2010, 15:20

на пост188. Грааль подскажите где в ЗУ [qoute]О нотариате[qoute] написано что подписывать документ нужно только в присутствии нотариуса. ст.45, практически дублирует п. 16 Инструкции.
zarema

Номер повідомлення:#197

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 15:29

Якщо заява чи інший документ підписані за відсутності нотаріуса.... (правочини вказані?). До цього мова йде про те що [qoute]Нотаріально посвідчувані правочини, а також заяви та інші документи підписуються у присутності нотаріуса[qoute].
Graal

Номер повідомлення:#198

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 16:12

№ 232-?сплачується 50 % від суми податку, який рахуємо 1% від вартості 35 кв.м сторона, яка відчужує квартиру нічого не платить (вперше, 70 кв.м).тоді, виходить, вірний варіант[B] А[/B]нужна нормативка на № 227, кроме ЗУ [qoute]Про податок з доходів ФО[qoute]...де написано в [U]які строки [/U]нотаріус має направити інформацю про видачу св-ва на спадщину, чи посв доовору оренди нер майна??
Snow

Номер повідомлення:#199

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 19:23

[B]291.[/B] Право власності на дарунок за договором дарування виникає:а) з моменту нотаріального посвідчення договору[B]б) з моменту прийняття подарунку Обдаровуваним[/B]в) з моменту передачі подарунку Дарувальником. 294. Право власності на нерухоме майно за договором купівлі-продажу виникає:а)з моменту нотаріального посвідчення договору[B]б) з моменту державної реєстрації договору cт.334 ЦК[/B]в) з моменту передачі нерухомого майна Покупцю. [U]з моменту нот посвідчення та державної реєстрації [/U]- можливо якби був такий варіант він був би найбільш правильним???як думаєте???323. Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договору (правильний варіант)[B]г) нотаріального посвідчення та держреєстрації[/B] (більш правильний, так?)354. Договір пожертви [I][U]нерухомого[/U][/I] майна є укладений (набуває чинності) з моменту:[B]а) прийняття пожертви та нотаріального посвідчення передачі[/B]б) нотаріального посвідченняв) прийняття пожертви.
Snow

Номер повідомлення:#200

Повідомлення Snow » 17 березня 2010, 19:38

Право власності на нерухоме майно за договором дарування виникає:а) з моменту прийняття майнаб) з моменту нотаріального посвідчення[B]в) з моменту прийн майна і нотаріального посвідчення[/B]
Snow

Номер повідомлення:#201

Повідомлення Graal » 17 березня 2010, 23:33

На № 232 - моя відповідь В, вважаю що обов[qoute]язково треба заплатити податок 1% від вартості 35 кв.м291. Право власності на дарунок за договором дарування виникає:а) з моменту нотаріального посвідчення договоруб) з моменту прийняття подарунку Обдаровуваним++++ ст. 722 ЦКв) з моменту передачі подарунку Дарувальником.294. Право власності на нерухоме майно за договором купівлі-продажу виникає:а)з моменту нотаріального посвідчення договоруб) з моменту державної реєстрації договору ++++ не знаю на яку статтю посилатися, але пам[qoute]ятаю що в тексті самого договору пишеться коли виникає право воласності в) з моменту передачі нерухомого майна Покупцю.323. Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договору г) нотаріального посвідчення та держреєстрації ++++ ст. 657 ЦК (але це є ст.640 ЦК) Моя відповідь Г354. Договір пожертви нерухомого майна є укладений (набуває чинності) з моменту:а) прийняття пожертви та нотаріального посвідчення передачіб) нотаріального посвідченняв) прийняття пожертви++++ п.2 ст.729 ЦКПраво власності на нерухоме майно за договором дарування виникає:а) з моменту прийняття майна ++++ п.1 ст. 722 ЦКб) з моменту нотаріального посвідченняв) з моменту прийн майна і нотаріального посвідчення
Graal

Номер повідомлення:#202

Повідомлення Lilit » 18 березня 2010, 00:22

Graal, привіт! На 323 - В, на 232 - А( треба заплатити не 1% від 35 м. кв., а 1%*50%=0,5%, тому А). З іншим згодна. А взагалі, забувається все, ми ж тільки недавно це проходили!
Lilit

Номер повідомлення:#203

Повідомлення Graal » 18 березня 2010, 02:30

Lilit, рада Вас [qoute]видеть[qoute]! :) Если честно, на 323 кто-то на форуме отвечал, что правильным ответом при здаче экзамена был ответ Г, а это сильно сбивает с толку :(, хотя в ЦК п.3 ст.640 красиво написано [qoute]а в разі необхідності і нотаріального посвідчення, і державної реєстрації - з моменту державної реєстрації[qoute].Оксашка, как успехи в информцентре?
Graal

Номер повідомлення:#204

Повідомлення Snow » 18 березня 2010, 12:10

я вот тоже склоняюсь к тому, что правильный ответ на 323 - В [qoute] з моменту державної реєстраці[qoute]...но вот тоже где-то тут читала, что правильным засчитывают вариант Г...если руководствоваться нормой ЦК, то ст. 640 - даёт чёткий ответ на этот вопрос.я в управленнии спрашивала у одного из членов комиссии, задала вопрос про [qoute]момент виникнення права власності за договором дарування НЕРУХОМОГО МАЙНА[qoute] - ответили мне так - нужно отвечать наиболее полным вариантом, то есть в этом случае ответ будет - [U]з моменту прийняття майна та держ реєстрації договору....[/U]
Snow

Номер повідомлення:#205

Повідомлення Snow » 18 березня 2010, 12:12

и ещё, сказали что можна будет посмотреть свою работу, и в случае необходимости доказать члену комиссии-представителю МЮУ- что выбранный Вами вариант правильный, и что его могут засчитать правильным.мне уже по ночам эти тесты снятся :)
Snow

Номер повідомлення:#206

Повідомлення Форумчанин » 18 березня 2010, 16:12

Всем привет!!Это я писал, что на экзамене на №323 ответил [qoute]В[qoute] и этот ответ засчитали неправильным, а правильный [qoute]Г[qoute].О том что члену комиссии можно что-то доказать и речи не было... бронь... пожимали просто плечами, мол в ключе - [qoute]Г[qoute] и спорить мы ни с кем не собираемся!!!Сильно тогда был злой, т.к. ответ [qoute]Г[qoute] противоречит не только законодательству, но и здравому смыслу!!! как могут быть моментом два действия, которые идут одно за другим?.....
Форумчанин

Номер повідомлення:#207

Повідомлення Snow » 18 березня 2010, 16:15

да уж...((([B]Форумчанин[/B], как бы Вы ответили на вопросы с поста № 200???
Snow

Номер повідомлення:#208

Повідомлення Форумчанин » 18 березня 2010, 16:48

на пост №200291 - Б294 - Б323 - я уже ответил354 - Вно, опять же, я считаю эти ответы правильными потому, что они соответствуют зак-ву, а что будет в ключах министерства я не знаю.по-моему, у кого-то из стажеров, которые со мной сдавали попадались вопросы про переход права власності дог. дарування (пожертви) и у них правильными были - прийняття дарунку (пожертви)...
Форумчанин

Номер повідомлення:#209

Повідомлення Snow » 18 березня 2010, 16:55

не понять нам, как они ключ этот состаляют) логики никакой)
Snow

Номер повідомлення:#210

Повідомлення Форумчанин » 18 березня 2010, 17:07

не могу найти на что сослаться:55. Нотаріуси користуються Спадковим реєстром при вчиненні слідуючих нотаріальних дій:а/. перед ужиттям заходів щодо охорони спадкового майнаб/. після ужиття заходів щодо охорони спадкового майна,в/. після посвідчення договору довічного утримання(догляду).63. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщиниБ) лише після відкриття спадщинив) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини, може подаватися окремою заявою при посвідченні заповіту(секретного)Летом хочу ещё раз пытаться сдать, решил вот начать подготовку... вы по [qoute]testi_s_1_po_1035[qoute] готовитесь?? или есть ещё что-нибудь выложенное, что я пропустил??
Форумчанин

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]