Форум

Інформаційний ресурс

Поділ будинку із землею

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Irinam » 19 березня 2010, 03:21

Шановні нотаріуси, підкажіть, будь-ласка.Я маю у власності житловий будинок. Будинок фактично поділений на двох хозяїв, має два окремих входа. У другій частині будинку(дві кімнати із окремим виходом)проживає мій син із сімєю.Я хочу подарувати сину ці дві кімнати. Нотаріус, до якого я звернулася, пропонує 1 етап - подарувати синуі 1/2 частку у праві власності на будинок, 2 етап - звернутись до БТІ за Витягом щодо поділу будинку і укласти договір про поділ будинку.Чи не можу я одразу виділити ці дві кімнати в окремий будинок і подарувати їх сину бе 1-го етапу?Як при цьому буде поділено землю під будинком та для його обслуговування, яка не приватизована і ніяких актів на неї немає.
Irinam

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Marysia. » 19 березня 2010, 12:53

ну и как вы [qoute]сами собираетесь это сделать[qoute]? Нотариус абсолютно права. Другого пути нет. А поделить виртуально и виртуально вы можете конечно, но никаких юридических последствий не будет.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Irinam » 19 березня 2010, 13:09

Я маю на увазі можливість одразу звернутись до БТІ за Витягом про поділ будинку і укласти договір про поділ, без попереднього дарування 1/2 частки в праві власності.Бо 2 етапи, про які писала у №1 - це 2 [qoute]круги[qoute] по БТІ із усілякими витягами і реєстраціями і відповідним головним болем.
Irinam

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Stranger » 19 березня 2010, 19:52

Есть мнение, что такой жилой дом вообще нельзя разделить на два разных объекта недвижимости, поскольку объединен общей стеной. Хотя на практике все-таки делят.А какая необходимость в разделении? Подарите долю, определите порядок пользования и все. Если земля у Вас тоже в собственности - поступить можно аналогично (доля и порядок пользования)А если так принципиально, попробуйте решить вопрос через исполком: в смысле разделить собственный объект недвижимости на две единички (раньше точно было возможно, сейчас - не уверен). Если откажут - 2 этапа как говорит нотариус.
Если тебе роют яму - не мешай! Закончат - сделаешь себе бассейн!
Если тебе моют кости - поблагодари! Артроза не будет!
Если тебе плюют в спину - гордись! Ты впереди!
Если в жизни что-то не клеится - выбрось клей! Возьми гвозди - забей на все!
Stranger

Повідомлення: 164
Дякував (ла): 57 раз.
Подякували: 151 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення OLNIK » 19 березня 2010, 20:07

[QUOTE]Я маю на увазі можливість одразу звернутись до БТІ за Витягом про поділ будинку і укласти договір про поділ, без попереднього дарування 1/2 частки в праві власності.[/QUOTE]А с кем Вы будете делить, без дарения? Из Вашего сообщения следует, что Вы единственный собственник, или я неправильно понимаю.Чтобы делить [qoute]что-то[qoute]- надо прежде всего на это [qoute]что-то[qoute] иметь права, а не просто хотеть.Вы можете обратиться в БТИ с заявлением о расчете доли, которую Вы хотите подарить, но в результате будет все равно общая (хоть и долевая) собственность, всего лишь с конкретным порядком пользования.Я думаю, Вы неправильно поняли разьяснения нотариуса, к которому Вы обратились.Обратитесь еще раз и не с зараннее выработаной Вами позицией - как сэкономить, а именно - как правильно.Сегодня экономят все (((, скоро в холодильнике [qoute]крыса повешается[qoute] от голода(((
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення irynka » 19 березня 2010, 20:22

шановні колеги, як посвідчити договір (поділ земельної ділянки, виділ тощо), якщо на земельній ділянці для будівництва та обслуговування житлового будинку, що належить 3 особам на праві спільної власності, стоїть [qoute]старий [qoute] будинок (три співвласники) і за рішення суду право власності на новозбудований будинок визнано на одного з трьох. Всі три співвласники хочуть привести у відповідність документи на землю: новозбудований будинок і земля - один співвласник, [qoute]старий[qoute] будинок і земля - два співвласники. якщо можна поділіться зразками документів щодо землі, дякую
irynka

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Stonehenge » 19 березня 2010, 20:39

Образцами документов, к сожалению, поделиться не смогу - в практике подобного [qoute]раздела[qoute] не случалось.[QUOTE]новозбудований будинок і земля - [B]Співвласнику № 1,[/B] [/QUOTE]Дом уже его по решению суда. Отдельный земельный участок под этим домом он получит в результате раздела имеющегося участка.Я бы посоветовала им сделать примено так:Сначала Співвласник № 1 свою долю в [qoute]старом доме[qoute] дарит или продаёт Співвласнику № 2 и Співвласнику № 3Затем они втроём заключают договор о разделе земельного участка. По этому договору Співвласник № 1 получит в собственность независимый земельный участок, а у Співвласника № 2 и Співвласника № 3 останется в общей долевой собственности земельный участок под [qoute]старым[qoute] домом.Полагаю, лучше вести речь о разделе участка (по ст. 367 ЦК), а не о выдели доли. Для Співвласника № 1 право общей долевой собствености на земельный участок должно прекратиться, а такой [qoute]эффект[qoute] даэт именно раздел, а не выдел
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів