Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#391

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 13:41

ПРопоную вирішуватися і звірятися)[B]1[/B]Громадянин К.склав заповіт на все майно на ім[qoute]я свого племінника у 1999 році у сільскій раді.у 2002 році громадянин К. склав заповіт у приватного нотаріуса на ім[qoute]я громадянинки Д. на квартиру.у 2003 році громадянин К. помирає. у громадянки Д. є рішення суду про те що вона із громадянином К.-спадкодавцем,проживала однією сім[qoute]єю,також у спадкодавця ще є рідний син який також претендує на спадщину і в цього сина є рішення суду про те що його батько з 2001 року був недієздатним!!!Визначте коло спадкоємців та їх частки у спадщині.Моя відповідь - все спадкує племінник за заповітом![B]2[/B]Громадянин П 2003 року заповів житловий будинок громадянину К. У травні 2005 року він склав новий заповіт на все своє майно (яке складалось з житлового будинку, квартири та автомобіля) на громадянина Л. У червні 2005 року він помер. За прийняттям спадщини звернулись громадянин Л. громалянин К з рішенням суду про визнання заповіту 2005 року не дійсним в звязку з вчиненням його під впливом насильства. А також повнолітня, працездатна дочка громадянина П.Відповідь : свідоцтво отримають відповідно до ст. 1254 та 1257 громалянин К на житловий будинок, а а дочка на квартиру і авто - за ст. 1261 ЦК (як спадкоємиця за законом 1 черги)
Snow

Номер повідомлення:#392

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 14:37

ось знайшла ще один варіант моєї задачі:( до посту 384)Чоловік залишив заповіт в 2002 році на 1/3 частку квартири на дружину та дочку (яка має право на обов. частку) та онуку, батько якої (син спадкодавця) проживав за кордоном. Дружина померла в 2003 році. Спадкодавець в 2005 році. Визначити долі в спадковому майні. Відповів правильно, але варіанти відповідей не пам`ятаю.ВІДПОВІДЬ ТАКА: ДОЧКЕ 2/3, СИНУ 1/6 І ОНУКЕ 1/6
Snow

Номер повідомлення:#393

Повідомлення Graal » 23 березня 2010, 15:45

Задачку на п.393 даже методом от обратного решить не могу, как ни кручу-выкручиваю. Внучке по-любому получается 1/9 (или 1/3 от наследственного имущества). Надеюсь, что наш ответ правильный.
Graal

Номер повідомлення:#394

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 15:55

) да я вот тоже кручу-верчу, не получается у меня 2/3 дочке, но молчу, думаю. может только у меня не выходит!у меня выходит ещё как вариант: дочке 1/6 (1/9 по завещанию+1/18 по закону) + внучке 1/9 по завещанию+ сыну 1/18 по закону = 1/3
Snow

Номер повідомлення:#395

Повідомлення Valeeri » 23 березня 2010, 18:57

У мене теж відповідь така: по 1/9 дочке і онуке та по 1/18 дочке і сину (по закону після матері)
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#396

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 19:06

Задача. Батько залишив заповіт на все майно на дочку Олену, помер в жовтні 2004 року.з заявою про прийняття спадщини звернулась дочка Ірина (1945р.н) та дочка Тетяна(1949 р.н.) ще одна дочка (1947р.н.) з заявою про прийняття спадщини не звернуласьвизначте кому і в яких частках буде видане свідоцтво
Snow

Номер повідомлення:#397

Повідомлення Valeeri » 23 березня 2010, 19:12

Відповідь:1/8 - дочке Ірині (обовязкова доля)1/8 - дочке Тетяні (обовязкова доля)6/8 - по заповіту Олені
Valeeri

Номер повідомлення:#398

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 19:16

в мене така ж відповідь.Задача. в 2005 році Заповідач К. склав заповіт на квартиру на імя доньки, а двох синів О. та В. в цьому заповіті заповідач усунув від спадщини. в 2006 році помер син О. в 2007 році помер сам заповідач.У померлого сина О. залишилось дві неповнолітніх дитини. Окрім того, заповідачу належало майно: гараж, авто та грошові внески у банківській установі.Нотаріус видав свідоцтво про право на спадщину за заповітом на квартиру на імя доньки заповідача, а також свідоцтва про право на спадщину за законом на все інше майно.дочка квартиру за заповітом, 1/3 за законом на гараж, авто, гроші.неповнолітні діти - по 1/6 за правом представлення на гараж, авто, гроші.
Snow

Номер повідомлення:#399

Повідомлення Valeeri » 23 березня 2010, 19:26

Відповідь: Не правомірні дії нотаріуса, бо заповідач позбавив спадкування двох своїх синів на квартиру, але не їх дітей!Повіині отримати на квартиру: по 1/6 неповнолітні діти сина котрий помер та 4/6 за заповітом донькагараж, авто, грошові внески по 1/3 дочка та син В. та 1/6 неповнолітні діти померлого сина
Valeeri

Номер повідомлення:#400

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 19:33

КВАРТИРА ВСЯ ОХОПЛЕНА ЗАПОВІТОМ, претендентів на обовязкову частку немає, отже вся вона дочці!!!
Snow

Номер повідомлення:#401

Повідомлення Valeeri » 23 березня 2010, 19:34

Snow, заповіт був тільки на квартиру, а все інше майно по закону спадкується!
Valeeri

Номер повідомлення:#402

Повідомлення Valeeri » 23 березня 2010, 19:37

Snow, він позбавив спадкування своїх синів, але не його дітей [U][B]ст. 1235 ч. 4!!! ЦКУ[/B][/U]4. У разі смерті особи, яка була позбавлена права на спадкування, до смерті заповідача, позбавлення її права на спадкування втрачає чинність. Діти (внуки) цієї особи мають право на спадкування на загальних підставах. Тобто діти померлого сина О, мають право спадкувати!!!
Valeeri

Номер повідомлення:#403

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 21:50

Valeeri, а хіба я сказала щось про те, що ці діти не мають права спадкувати???) я знаю що вони мають право!!! [U]але[/U], [B][U]яке вони мають відношення до спадкування за заповітом???[/U][/B]я не згодна з Вашою відповіддю в тому, що Ви цим дітям віддаєте часточки квартири, до якої вони не мають відношення!!!для мене відкритим залишається питання, що ж робити з часткою, яку міг би отримати син В, якби його не було позбавлено права на спадкування???
Snow

Номер повідомлення:#404

Повідомлення Snow » 23 березня 2010, 22:43

Громадянин Іванов має у власності пакет акцій у ЗАТ «Квітка». Він бажає подарувати їх своїй дружині. Чи вправі нотаріус посвідчити такий договір?
Snow

Номер повідомлення:#405

Повідомлення Valeeri » 24 березня 2010, 01:09

Snow, дякую за те що виправили мене!!! Вже напевно перевчилась:(( Вони дійсно не мають відношення до квартири!Тоді Квартира доньці по заповітугараж, авто, грошові внески по 1/3 дочка та син В. та 1/6 неповнолітні діти померлого сина
Valeeri

Номер повідомлення:#406

Повідомлення Snow » 24 березня 2010, 11:28

)))батько ж позбавив сина В спадкування, значить за законом він не має права спадкувати...тоді що ж з його чаткою робити? Ви йому віддаєте 1/3? може його цю 1/3 треба розділити на доньку та дітей???
Snow

Номер повідомлення:#407

Повідомлення Форумчанин » 24 березня 2010, 15:35

для Graal на №389мне задачи не сложные попадались, поэтому я их точно не помню... оба раза по наследству, но простенькие...на №399дочці - квартира + 1/2 гаража, авто, грошових внесків.неповнолітнім дітям сина О. - по 1/4 гаража, авто, грошових внесків (кожному).
Форумчанин

Номер повідомлення:#408

Повідомлення Snow » 24 березня 2010, 18:46

Давайте звіримося:[B]774.[/B] Перевірка організації нотаріальної діяльності здійснюється:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилаєсть для затверження до Міністерства юстиції України [B]б) не частіше одного разу в два роки, за графіком який затвержується начальником управління юстиції та направляется в МЮУ.[/B]в) не рідше одного разу в два роки, за графіком який оприлюднюється та направляється на адресу нотаріуса. [B]834.[/B] До складу спадщини входять:а.) право спадкування прав використання об`єкту інтелектуальної власності б.) право участі у Товаристві.[B]в.) належні але не отримані страхові суми, аліменти[/B][B]835[/B]. Хто голова КК - про начальника управління ні слова, а) обирається членами, б) представник МЮ[B]в) заступник начальника з питань нотаріату[/B][B]905.[/B] Що справляється за нотаріальне свідоцтво:а) держмито[B]б) плата[/B]в) збір[B]950.[/B] При затвердженні графіку перевірки діяльності нотаріусів графік перевірок затверджується:всех вариантов не помню, но правильный - затверджується головою управління юстиції, копія надсилається до Мінюсту для затвердження, потім розсилається всім нотаріусам. п. 2.6 Порядку... - такий графік затверджується тільки начальником ГУЮ!
Snow

Номер повідомлення:#409

Повідомлення Graal » 25 березня 2010, 13:38

Задачка п. № 399 - згодна з відповіддю Valeeri в п.406.Батько позбавив синів О та В спадкування тільки квартири, шляхом складння заповіту. За законом вони мають право. Нажаль в задачі не написано чи прийняв гр.В спадщину за законом, чи відмовився.
Graal

Номер повідомлення:#410

Повідомлення Snow » 25 березня 2010, 14:21

[B][I]Graal,Valeeri[/I][/B], Я поважаю ВАШУ думку, але я з Вами не згодна!!! :) [U] поясню чому[/U]:::ч. 2 ст. 1235 ЦК визначає: заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку осо­бу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спад­кування. коментований ЦК визначає, що [U]У цьому разі спадкоємець, позбавлений права на спадкування, не отримає це майно на­віть тоді,[B] коли частина майна заповідача буде не охоплена заповітом[/U][/B]. Така частина майна перейде до спадкоємців за законом, які не по­збавлені спадкоємства. До них будуть входити також спадкоємці за законом, яким інша час­тина спадщини була передана за заповітом.!!! (якби заповідач хотів позбавити їх права на спадкування тільки за заповітом, то він міг би просто не вказати їх у заповіті, чи не так?)тому, [I][B]в нашому випадку,[/B][/I] дочка отримує квартиру за заповітом, 1/2 на авто, гроші, гараж за законом!а ще 1/2 частина майна за законом розділиться між дітьми померлого сина, вони отримають по 1/4 на авто, гараж, гроші!!! А син, який є живим ПОЗБАВЛЕНИЙ ПРАВА НА СПАДКУВАННЯ!!!
Snow

Номер повідомлення:#411

Повідомлення Doroty » 25 березня 2010, 17:20

Згодна з Форумчанином, SnowВ мене відповідь така, як в пост. №408 та 411.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#412

Повідомлення Snow » 25 березня 2010, 17:22

пропоную ще повирішувати задачі!
Snow

Номер повідомлення:#413

Повідомлення manuila » 25 березня 2010, 19:44

підтримую Snow. З проханням засвідчити копію паспорта до нотконтори звернувся громадянин С.Дії нотаріуса.Як бути у випадках, коли ці копії вимагають посольства іноземних держав ? Що може запропонувати в цих випадках нотаріус ?
manuila

Номер повідомлення:#414

Повідомлення manuila » 25 березня 2010, 19:53

є думка що можна запропонувати лише засвідчити справжність підпису перекладача
manuila

Номер повідомлення:#415

Повідомлення Snow » 25 березня 2010, 19:58

те що засвідчувати копію паспорта не можна - це ясно...а от що далі робити - неясно...
Snow

Номер повідомлення:#416

Повідомлення Doroty » 25 березня 2010, 20:12

Хай цю копію засвідчать САМІ ПОСОЛЬСТВА іноземних держав!!!!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#417

Повідомлення manuila » 25 березня 2010, 20:27

Що може запропонувати в цих випадках нотаріус ? пійти в посольство?
manuila

Номер повідомлення:#418

Повідомлення manuila » 25 березня 2010, 20:39

Думаю тут задача з підвохом. По-перше треба визначитися хто звернувся до нотаріуса - громадянин України, чи іноземець. Якщо іноземець, то запропонувати переклад та засвідчити справжність підпису перекладача. Якщо громадянин України, то пояснити, що порядок виїзду громадян України за кордон, регулюється З.У.[qoute] Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України[qoute], згідно з яким порядок в'їзду до іноземної держави регулюється законодавством відповідної держави. Отже, якщо законодавство іноземної держави вимагає нотаріально завірену копію, цю копію громадянин може отримати у відповідному консульстві. Чи є у когось ще думки?
manuila

Номер повідомлення:#419

Повідомлення Snow » 25 березня 2010, 21:01

839. Заява для забезпечення судового провадження подається у строк: 1. 10 днів 2. 5 днів3. 3 дні.у мене без варіантів...
Snow

Номер повідомлення:#420

Повідомлення manuila » 26 березня 2010, 13:24

Згідно ст. 153 ЦПК України Заява про забезпечення позову розглядається судом, у провад­женні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі, заява про забезпечення позову, подана до подання позовної заяви, розглядається судом не пізніше двох днів з дня її подання. У разі обґрунтованої вимоги заявника заява про забезпечення позову, подана до подання позовної заяви, розглядається лише за його участю без повідомлення особи, щодо якої просять вжити заходи забезпечення позову.
manuila

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yandex [Bot]