Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#61

Повідомлення sesar » 15 квітня 2010, 11:46

У листопаді 2006 року гр. Іванов уклав з банком [qoute]А[qoute] договір іпотеки нежитлової будівлі. У березні 2007 року міська рада продала гр. Івнов земельну ділянку на якій знаходиться нежитлова будівля. Зміни в договір іпотеки не вносилися, заборона відчуження на земельну ділянку не накладалася. Термін дії договору іпотеки - до листопада 2009 року. У листпопаді 2008 року гр. Іванов звернувся до нотаріуса для посвідчення договору дарування земельної ділянки гр. Івановій. Чи має право нотаріус посвідчити договір дарування?Відповіді: 1. Ні, нотаріус повинен був розяснити покупцеві, що він повинен внести зміну в іпотечний договір (я вибрав даний варіант відповіді)2.Так. Земельна ділянка не була під забороною відчуження, нотаріус вправі засвідчити договір дарування.3.Ні. Нежитлове приміщення передається в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якому воно знаходиться.4. Так. Земельна ділянка не була під забороною і вона могла бути подарованою, тому що нежитлове приміщення не передається в іпотеку разом із земельною ділянкою.
sesar

Номер повідомлення:#62

Повідомлення kalina » 15 квітня 2010, 14:00

А Ваша вдповідь на задачу вірна?
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення zarema » 15 квітня 2010, 14:31

yul, на пост № 23. 63. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщиниБ) лише після відкриття спадщини +++ ст. 1289 ЦКВ) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини.Ваш ответ В.
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення sesar » 15 квітня 2010, 14:41

volodumur_gorbach@meta.ua Надішліть,будб-ласка, тестові питання для іспиту на ВКК, задачі, практичні завдання. Підкажіть,як підкреслювати помилки у практичних завданнях, цілий абзац, одне слово , букву? Де можливо знайти зразки відповідей на третє завдання.
sesar

Номер повідомлення:#65

Повідомлення sesar » 15 квітня 2010, 14:43

Я не знаю,чи вірна відповідь на задачу, думаю, що так.
sesar

Номер повідомлення:#66

Повідомлення viktor047 » 15 квітня 2010, 21:00

ПОСТ №68Думаю правильна відповідь 2.Так. Земельна ділянка не була під забороною відчуження, нотаріус вправі засвідчити договір дарування.ч4 ст.6 ЗУ Про іпотекуЯкщо будівля (споруда), що передається в іпотеку, розташована на земельній ділянці, яка [U]належить іпотекодавцю[/U] на праві власності, така будівля (споруда) [U]підлягає[/U] передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якій вона розташована. Якщо ця земельна ділянка [U]належить іншій особі[/U] та була передана іпотекодавцю в оренду (користування), після звернення стягнення на будівлі (споруди) їх новий власник набуває права і обов'язки, які мав іпотекодавець за правочином, яким встановлено умови оренди цієї земельної ділянки (користування нею).Відповідь 3.Ні. Нежитлове приміщення [B]передається [/B]в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якому воно знаходиться. - неправильна відповідно вищевказаної статті, бо може передаватись без землі!Відповідь 4.Так. Земельна ділянка не була під забороною і вона могла бути подарованою, тому що нежитлове приміщення [B]не передається[/B] в іпотеку разом із земельною ділянкою.- неправильна відповідно вищевказаної статті, бо може передаватись і з землею! Я думаю Ваш варіант, sesar, міг би бути правильним якби в умові задачі були вказівки про необхідність внесення до договору відповідних змін сторонами. НАВПАКИ-([B][B]зміни в договір іпотеки не вносилися, заборона відчуження на земельну ділянку не накладалася[/B][/B].)[B]!!![/B] ТРЕБА ВИХОДИТИ З УМОВИ ЗАДАЧІ!небачу підстав для відмови...В кого які думки з цього приводу?Graal?
viktor047

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Graal » 15 квітня 2010, 22:39

Варіант відповіді № 1 дуже простий, щоб бути правильним. Чому міська рада має право продати Іванову земельну ділянку, на якій знаходить нежитлова будівля, передана в іпотеку, без згоди банка, а гр. Іванов, ставши власником, не може її подарувати? Да й ніякої заборони немає. [B]Моя відповідь 2.Так. Земельна ділянка не була під забороною відчуження, нотаріус вправі засвідчити договір дарування. [/B] Відповідь 3 - я також вважаю неправильною, тому що нежитлове приміщення передавалося б з зем. ділянкою, якби Іванов був би власником (п.4 ст. 6 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute]), але так склалось, що на той час він ще не був власником, і треба вносити зміни, а якщо зміни - заборона на зем. ділянку і вже тоді дарування не можливе.Відповідь 4 - там сказано, що нежитлове приміщення не передається в іпотеку разом із земельною ділянкою, а таким чином передавати можна.P.S. Ще, мова в задачі йде про нежитлову будівлю, а не при житлову.sesar, хіба Вам не дали можливості ознайомитися з роботою? Треба бути впевненим у відповіді на 100%, бо якщо задача вирішена не правильно, то іспит не складено. А на яких тестових питаннях Вам не пощастило?
Graal

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Graal » 15 квітня 2010, 22:44

Задача, яка попалась на іспиті annwell[qoute]В серпні 2006 року між гр. П і банком «А» було посвідчено приватним нотаріусом К. договір іпотеки №1 на будівлю. Земельна ділянка під будівлю знаходилась у той час у власності органів місцевого самоврядування. У липні 2007 році тим самим нотаріусом посвідчується договір купівлі-продажу земельної ділянки між гр. П та органом місцевого самоврядування. При цьому ніяких змін до договору іпотеки №1 не було внесено. У серпні 2009 року нотаріус С.(інший нотаріус) посвідчив договір іпотеки №2 земельної ділянки між гр. П. та банком «Б» (інший банк). При посвідченні цього договору нотаріус, перевіряючи реєстр заборон, бачить накладення заборони на відчуження будівлі з тою самою АДРЕСОЮ. Чи правомірні дії нотаріуса????Було 5 варіантів відповідей. 3 варіанти них – не суттєві, типу, має право, бо на той час земельна ділянка не була у власності гр. – видно зразу , що далекі від істини відповіді.І два варіанти, між якими я вибирала:1) ні, неправомірні, бо відповідно до ст. 6 Закону «Про іпотеку» , якщо будівля, що передається в іпотеку, розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якій вона розташована, тому потрібно вносити зміни до Договору іпотеки №1.2) так, правомірні, тільки після внесення змін до Договору іпотеки №1 та отримання згоди від банку «А» про передачу земельної ділянку в іпотеку. – це правильна відповідь.Відповіді мої не дослівні, але суть збережена.[qoute]
Graal

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Lilit » 16 квітня 2010, 00:54

Добрий всім вечір! Дуже рада приєднатись до обговорення, не могла не зачепити свіжа задача, яку запропонував sesar, тому що хочу відповісти на неї з практики, т.я. в мене в житті була така сама ситуація. Правильна відповідь, на мій погляд, [B]3.Ні. Нежитлове приміщення передається в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якому воно знаходиться.[/B] ч4 ст.6 ЗУ Про іпотеку - мається на увазі [U]належить іншій особі[/U], це якщо земельна ділянка або не приватизована(власність ОМС) або власність іншої особи, і знаходиться в оренді у власника будівлі, і тому після звернення стягнення на будівлі новий власник теж має право оренди на неї або користування. Але вже якщо власник будівлі викупив земельну ділянку під будівлею, то згідно з ч4 ст.6 ЗУ Про іпотеку, ця земельна ділянка підлягає теж передачі в іпотеку. Але зміни в іпотечний договір не завжди вносяться, це має бути застережено в договорі. В мене був випадок- приватизували зем. ділянку після двух років складання іпотеки, зміни не вносили, але це не дозволяє власнику відчужувати якимось чином ділянку. Для того, щоб посвідчити договір відчуження ЗД окремо, нотаріус витребовує довідку пр відсутність на ній будівель в архітектурі, будівлі є (ще й в іпотеці), тому згідно ст 377 ЦК ця земельна ділянка [U]окремо[/U] відчуженню не підлягає, а лише з будівлями. Але, думаю, може бити і відповідь 1.
Lilit

Номер повідомлення:#70

Повідомлення viktor047 » 16 квітня 2010, 02:59

Lilit,По-перше- в ст.377ЦК мова йде не [B]про відчуження землі[/B] з будівлями чи без, а про право на земельну ділянку у разі [B][U]набуття будівлі!!!!!!![/U][/B]По-друге- де таке написано про ВИТРЕБУВАННЯ ДОВІДКИ ПРО ВІДСУТНІСТЬ НА НІЙ БУДІВЕЛЬ З АРХІТЕКТУРИ!??? відповідно до інструкції (п71) нотаріус витребовує довідку про відсутність (наявність) обмежень за даними Державного земельного кадастру!По-третє- де в ч4 ст.6 ЗУ Про іпотеку написано, що [B]після[/B] набуття землі вона теж підлягає передачі в іпотеку!??? (це може бути обумовлено в договорі)По-четверте- в умові задачі нам дано те, що нам дано! (будівля була дана в іпотеку без землі)Я поважаю Вашу думку, але між практикою і теорією (нажаль) - велика різниця!!!
viktor047

Номер повідомлення:#71

Повідомлення sesar » 16 квітня 2010, 13:05

Дякую всім. хто відгукнувся до обговорення задачі. Я детально не ознайомився з білетом, бо представник Міністерства поспішала, а бажаючих було багато, зараз про це жалкую. Па жаль, настрій після нездачі був відповідний, бо очікував іншого результату. Дуже прошу допомоги у форумчан- надішліть на мою електронну адресу зразки правильного виконаних третіх завдань, якщо у когось вони є. Стосовно задачі думаю, що правильний перший варіант, а у повідомленні Graal правильна відповідь два, як і зазначено у повідомленні.
sesar

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Snow » 16 квітня 2010, 18:40

sesar, відправила Вам!
Snow

Номер повідомлення:#73

Повідомлення sesar » 16 квітня 2010, 20:15

Велике Вам спасибі,Snow, цікаво було б побачити не опис помилок , а виконані правильно завдання.
sesar

Номер повідомлення:#74

Повідомлення Snow » 16 квітня 2010, 21:03

де ж їх взяти ? ))) опис помилок показує на що звертати увагу в документах, а це дуже важливо!!!мені на іспиті попався документ, в якому помилки я зайшла за 1 хвилину, а все тому, що знала на що звертати увагу!!! до того ж такий документ розглядався на форумі!!! тому уважно читайте помилки, і будете знати, що підкреслювати на іспиті!!!
Snow

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Lilit » 16 квітня 2010, 21:05

viktor047, нажаль наші закони не розписані дослівно на всі випадки з життя, але: [B]ч4 ст.6 ЗУ Про іпотекуЯкщо будівля (споруда), що передається в іпотеку, розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля (споруда) підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якій вона розташована.[/B] це означає, що іпотека будівлі і земельної ділянки завжди повязані між собою, навіть якщо ділянка набута у власність після посвідчення іпотеки, і навпаки, якщо в іпотеці ділянка, то набута потім у власність будівля на ній теж обтяжується іпотекою.[B]між практикою і теорією (нажаль) - велика різниця!![/B] немає різниці, треба правильно вчити і тлумачити теорію. А на практиці, цікаво, як ви посвідчите договір дарування земельної ділянки: зробите витяг з реєстру заборон нерухомого майна, там за цим прізвищем і адресою буде заборона на будівлю, і ви все одно посвідчите дарування? ну тоді удачі вам.А щодо довідки з архітектури, пояснюю: якщо відчужується земельна ділянка без забудови, така довідка видається все одно на запит відділу зем. ресурсів.
Lilit

Номер повідомлення:#76

Повідомлення viktor047 » 16 квітня 2010, 21:12

Скільки людей - стільки думок.Дякую.
viktor047

Номер повідомлення:#77

Повідомлення Lilit » 16 квітня 2010, 21:21

напевне, sesar правильно відповів на свою задачу, бо якби в нього ще й задача була неправильно, то на ВКК мабуть не прийняли скаргу... А точно знає тільки [qoute]ключ[qoute] відповідей! До речі, в нас для стажистів 13.05. в ГУЮ екзамен з білетами і т.д.
Lilit

Номер повідомлення:#78

Повідомлення viktor047 » 16 квітня 2010, 21:28

Варіант sesarа, на мій погляд, з точки зору практики найправильніший, а от як думає МЮ!?Snow, а шо там за опис помилок? Скиньте будь-ласка.viktor047@mail.ru
viktor047

Номер повідомлення:#79

Повідомлення Graal » 16 квітня 2010, 21:41

И я ж с вашей песочницы, пожалуйста, скиньте и мне graal579@rambler.ru
Graal

Номер повідомлення:#80

Повідомлення Graal » 16 квітня 2010, 21:51

По поводу задачи на пост 68 интуитивно чувствую, что Lilit и sesar правы. Второй день [qoute]достаю[qoute] всех знакомых нотариусов с этой задачей. И решение задачи, правильно - у всех разное. Кто говорит нельзя дарить, а кто - что почему бы и не подарить.
Graal

Номер повідомлення:#81

Повідомлення Snow » 16 квітня 2010, 22:06

опис помилок - це ті завдання, що ми розглядаємо!!! помилки в документах кому які зустрічалися!!! Graal, думаю вони у Вас є, мені здається що це Ви мені висилали їх, але висилаю всім!!!
Snow

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Graal » 16 квітня 2010, 22:16

Ні, такого точно у мене не було. Дякую Snow.
Graal

Номер повідомлення:#83

Повідомлення viktor047 » 16 квітня 2010, 22:20

Snow, дай боже Вам здоров[qoute]я!:)
viktor047

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Snow » 16 квітня 2010, 22:38

Будь-ласка))) вже жити не можу без цього форуму!!! всі як рідні!!!
Snow

Номер повідомлення:#85

Повідомлення sesar » 17 квітня 2010, 15:43

У мене питання до всіх. Чи правильно я розумію, що помилки у третьому завданні потрібно шукати виходячи з нових зразків посвідчувальних написів. чи потрібно по-старому. Хочу запропонувати форумчанам задачу1 Віце-адмірал Володимир Воронезький вийшов у відстаку з правом носіння особистої зброї:пістолета і кортика. Під час повернення з м. Львів. де проходила зустріч В.Воронезького із фронтовими товаришами, літак, яким він летів додому до м. Київ, зазнав аварії і розбився під час приземлення на злітній смузі аеродрому.Після В.Воронезького у складі спадкового майна виявилися пістолет і кортик. Спадкоємці В.Воронезького - син Віктор, 25 років, і Григорій, 30-років-захотіли про память про батька залишити собі пістолет і кортик. У заявах про прийняття спадщини. поданих до нотаріуса, Віктор Воронезький зазначив, що він прийняв у спадщину пістолет, а григорій Воронезький - кортик.Питання до задачі:1. Чи входить до складу спадкового майна Володимира Воронезького пістолет і кортик. (так входить)2.Чи потрібний спеціальний дозвіл на прийняття спадщини В.Воронезького, до складу якої входить пістолет і кортик?3. Чи зобовязаний нотаріус вжити заходів щодо охорони пістолета і кортика, які вхордять до складу спадщини? Якими мають бути ці заходи.4.До яких наслідків призведе відмова спадкодавця Володимира Воронезького у видачі їм дозволу на право власності на пістолет і кортик? Чи можливо буде у цьому випадку грошова компенсація спадкоємцям? Давайте разом порозмірковуємо на відповіддю на цю задачу.
sesar

Номер повідомлення:#86

Повідомлення sesar » 17 квітня 2010, 15:59

І ще онда задача щодо якої у мене винакають труднощі щодо вирішенняДо нотаріуса звернувся громадянин з проханням надіслати поштою позовну заяву до Європейського суду з прав людини, і засвідчити його підпис на заяві. У процесі роботи нотаріус виявив, що воно містить інформацію про факти порушення прав людини в Україні, що порочить честь і гідність України, і завдає шкоди зовнішньополітичному іміджу України. Дії нотаріуса?.1.засвідчити підпис та надіслати лист за призначенням.2. засвідчити підпис, і відмовити у надісланні листа3. засвідчити підпис, прийняти лист, і надіслати його копію до правоохоронних органів України на підставі ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] з проханням провести розслідування для перевірки фактів, що ганблять честь і гідність України4.засвідчити підпис, прийняти лист, і надіслати його копію в зовнішньополітичний орган влади України (МЗС) на підставі ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] з проханням провести розслідування за для перевірки фактів, що ганблять честь і гідність України5.відмовити у вчиненні нотаріальних дій - мій варіант відповіді.
sesar

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Snow » 17 квітня 2010, 16:47

0
Snow

Номер повідомлення:#88

Повідомлення sesar » 17 квітня 2010, 17:40

До нотаріуса звернувся громадянин з проханням завірити його підпис на заяві до посольства США з проханням надати йому політичний притулок, та надіслати її поштою особисто послу, з повідомленням про вручення. До листа додавалися копії рішень судової влади України з фактами порушення рпав людини, які також треба завірити. Раніше надіслані їм поштою листи без відповіді тому, вважає громадянин, що посол її не отримав, - в повідомленні про отримання не було особистого підпису посла. Дії нотаріуса? 1. Засвідчити підпис, копії документів і надіслати пакет у посольство США з повідомленням про вручення особисто послом. 2. засвідчити підпис, копії документів і відмовити у надісланні листа - вважаю що ця відповідь є правильною.3.відмовити у вчиненні нотаріальни дій.4. засвідчити підпис, копії документів і розяснити, що представництва іноземних держав мають повірених, які від імені посла отримують кореспонденцію, і підписують повідомлення, і тому вважається що повідомлення про вручення листа особисто послом, вважається ним отриманим за наявності підпису уповноваженого на отримання пошти5. засвідчити підпис, копії документів, та надіслати їх копію до правоохоронних органів на підставі ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] про факти порушення прав людини, а у надісланні заяви до посольства США відмовити.6.інше рішенняБуду дуже вдячний за допомогу у вирішенні даних задач.
sesar

Номер повідомлення:#89

Повідомлення sesar » 17 квітня 2010, 19:58

Надсилаю ще одну цікаву задачу: До нотаріуса звернувся громадянин України, з проханням засвідчити вірність перекладу з української на російську мову документів, що підтверджують факти, що мають істотне юридичне значення. Одночасно були подані рішення судових органів України (включаючи ВСУ) про відмову в позовному судочинстві про відшкодування шкоди за вказаними фактами на підставі невизнання існування цих фактів, - із проханням засвідчити вірність підпису на цих рішеннях.Крім того, громадянин заявив, що на підставі відмови в правовому захисті з боку адвокатів, до яких він звертався, він розраховує, що нотаріус, при вчинені зазначених дій, відповідно до ст.51 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute], негайно повідомить в правоохоронні органи про порушення законодавства, а саме цивільно- процесуальних прав та прав людини. Дії нотаріуса?1. засвідчити переклад і відмовити у засвідченні вірності підпису на рішеннях судових органів - вважаю що дана відповідь є правильною.2.засвідчити переклад, відмовити у засвідчинні вірності підпису на рішеннях судових органів і надіслати в районну прокуратуру за місцем реєстрації нотаріальної контори лист про виявлені порушення законодавства.3. засвідчити переклад, відмовити у засвідчинні вірності підпису на рішеннях судових органів і надіслати в районну прокуратуру за місцем здійснення фактів, що свідчать про порушення законодавства лист для перевірки цих фактів.4.засвідчити переклад і надіслати до Генеральної прокуратури України два листи: - лист про виявленні факти, які порушують чинне законодавство - лист з вимогою перевірити тотожність підпису відповідальних осіб судової влади, які відмовили у судочинстві позовної заяви за вказаними фактами, включаючи ВСУ.5. відмовити у вчинені нотаріальних дій.При цьому факти, викладені в документах громадянина, вважаються як такі, що безперечно існували.
sesar

Номер повідомлення:#90

Повідомлення Graal » 18 квітня 2010, 20:47

На пост 94:1. Кортик і пістолет входять до складу спадкового майна (ст. 1218 ЦК)2. Спеціальний дозвіл на прийняття спадщини до складу якої входить пістолет і кортик потрібен (ст.178 ЦК, Постанова ВРУ [qoute]Про право власності на окремі види майна[qoute] від 17.06.1992 р. № 2471-ХІІ, п.12.17 Інструкції про порядок виготовлення, придбання ... пневматичної і холодної зброї...3. Заход щодо охорони пістолета і кортика, які вхордять до складу спадщини - п. 193 нашої Інструкції4.Що стосується кортика, то родичі померлого здають його безкоштовно у військові комісаріати або в органи внутрішніх справ за місцем проживання власника (п.12.24 Інструкції про порядок виготовлення, придбання ... пневматичної і холодної зброї...)Якщо відмовляться від пістолета - я зрозуміла, що самі спадкоємці повинні його в місячний строк чи продати, чи подарувати особі, яка має відповідний дозвіл органів внутрішніх справ на придбання зброї.
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів