Форум

Інформаційний ресурс

Цільове призначення земельної ділянки

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Pref » 29 квітня 2010, 13:43

Збираюсь купити земельну ділянку. Запропонували хороший варіант, Але бентежить те, що в цільовому призначенні земельної ділянки вказано: для введення садівництва.Я збираюсь будувати на цій ділянці будинок і жити там.Підкажіть, які обмеження на будівництво вводить цільове призначення /[qoute]для введення садівництва/[qoute].Буду дуже вдячний.Також власник ділянки сказав, що тепер нема необхідності переоформляти акт на землю, а вистачить тільки прописати нового власника на звороті акту в лівому верхньому куті. Наскільки це законно.
Pref

Номер повідомлення:#2

Повідомлення форум » 29 квітня 2010, 14:07

А земельный участок находится в товариществе? Если вы будете строить дом, а потом узаканивать через суд, то указывайте не жилой дом, а садовий будинок, потому что потом могут быть проблемы с продажей земли и дома, в госакте другое целевое назначение, а для дома нужно- для обслуговування житлового будинку.... п.64 Инструкции.Если есть госакт, то переоформлять нужно у нотариуса, только нотариус может на госакте поставить отметку о переходе права собственности на основании например купли-продажи.А если хотите жилой дом, то меняйте целевое назначение, если участок в товариществе, то жилой дом там не может быть, там адреса нет, только номера участков.
форум

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Pref » 29 квітня 2010, 14:14

1. Ділянка знаходиться не в садовому товаристві. В ділянки є своя адреса.Чи є обмеження по площі будинку(садовий будиночок)? Чи зможу я там прописатись(адреса є).2. Я і мав на увазі, що нотаріс прописує на акті нового власника на основі договору купівлі-продажу. Це законно?
Pref

Номер повідомлення:#4

Повідомлення GiV » 29 квітня 2010, 14:22

2. Да, это законно. Почитайте КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 6 травня 2009 р. N 439 Про деякі питання посвідчення права власності на земельну ділянку
GiV

Повідомлення: 427
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення котя » 29 квітня 2010, 14:23

№3 На рахунок 2 питання -це все законно.Можете не сумніватись
котя

Повідомлення: 314
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Pref » 29 квітня 2010, 14:25

Все що я знайшов по першому питанню, це [qoute]Ведомственные строительные нормы Застройка территорий коллективных садов, здания и сооружения. Нормы проектирования ВСН 43-85 [qoute]. Але тут не вказано на рахунок прописки. І питання - Ці норми ще діють?
Pref

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Veдьмо4ка » 29 квітня 2010, 15:48

вот же менталитет нашего славянского народа: хочу - значит можно, и искать под это дело норматив....Вы все правильно сказали: земля каким целевым назначениям?!... значит и постройка будет под это же назначения, а прописки в садовых домах нет....что касается адреса, так любой объект недвижимости имеет адрес, и офис тоже, но прописки там нет и не может быть, т.к. это НЕжилое помещение...хотите прописку?!.. меняйте целевое назначение земли [qoute]под строительство ЖИЛОГО дома..[qoute] и стройтесь, вот Вам и дом, и прописка....
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Михайло » 29 квітня 2010, 16:02

Здається на сьогодні питання реєстрації громадянина в садовому будинку не врегульоване.
Михайло

Повідомлення: 165
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 21 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Not17 » 29 квітня 2010, 16:33

Згідно із постановою Ради Міністрів УРСР [qoute]Про впорядкування організації колективного садівництва і городництва[qoute] від 14.02.1985 р. № 65 літні садові будиночки не призначаються для постійного проживання та не включаються до житлового фонду. Цим на сьогоднішній день садові будинки відрізняються від дачних будинків. Відмінність садових земельних ділянок від дачних ділянок полягає також й у тому, що на земельних ділянках для садівництва не обов'язкове будівництво будинків, споруд, це право власників земельних ділянок, наданих для садівництва, яке вони реалізують згідно із вимогами статуту садівницького товариства, іншого законодавства.
Not17

Повідомлення: 67
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 21 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Pref » 29 квітня 2010, 18:57

Всім дякую. Питання закрите.
Pref

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів