Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#31

Повідомлення dalia » 16 травня 2010, 02:44

На все 100% не уверена, но думаю, что договор на управление наследством является разновидностью договора на управление имуществом, который подлежит нотариальному удостоверению (п. 122 Инструкции).
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Сонце » 16 травня 2010, 05:02

А это что за вопрос такой интересный? )))))))))))))397. До створення єдиного реєстру [I][B]каких-то[/B][/I] там земель, хто має право проставляти відмітку про віджучення на державному акті:а) Комітет земельних ресурсівб) Управління земельного кадаструв) нотаріусг) нотаріус та [B][I]якийсь [/I][/B]орган.ОЙ ну не могу пям, а с учетом того что до этого вопроса я добралась в 2 часа ночи, у мну истерика))))))))))))))))))
Сонце

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Сонце » 16 травня 2010, 13:23

401. В яких випадках можливо видати дублікат виконавчого листа:а) за заявою боржникаб) за заявою стягувачав) за заявою стягувача [B]та [/B]поданням виконавчої служби (державного виконавця) г) за поданням виконавчої служби (державного виконавця).ст. 370 ЦПК: 1. Замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право [U]за заявою стягувача [B]або [/B]поданням державного виконавця [/U]видати його дублікат.и что тут выбирать? если дословно к вопросу и к закону то ответ Б), т.к. в ответе в и г есть слова державного виконавця, а в законе их нет, и вместо [B]або [/B]стоит [B]та[/B]. Кто что думает по этому поводу?
Сонце

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Сонце » 16 травня 2010, 14:37

406. Консульська легалізація не потрібна для документів які виходять від: ??????а) судових органів, органів МВС та РАЦСу.б) прокуратури та нотаріусівв) дипломатичних та консульських представництвКонвенція 1961 р. ст. 1: Для цілей цієї Конвенції офіційними документами вважаються: a) документи, які виходять від органу або посадової особи, що діють у сфері судової юрисдикції держави, включаючи документи, які виходять від органів прокуратури, секретаря суду або судового виконавця b) адміністративні документи c) нотаріальні акти d) офіційні свідоцтва, виконані на документах, підписаних особами у їх приватній якості, такі як офіційні свідоцтва про реєстрацію документа або факту, який існував на певну дату, та офіційні і нотаріальні засвідчення підписів. Однак ця Конвенція не поширюється: a) на документи, складені дипломатичними або консульськими агентами b) на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.Відповідь В відпадає зразу. Між А та Б яка? Хто як думає?
Сонце

Номер повідомлення:#35

Повідомлення dalia » 16 травня 2010, 16:13

На № 32 Действительно есть такой вопрос. Сама удивилась :))))))))Думаю речь идет о создании гос. зем. кадастра, а отметку ставит нотариус и территориальный орган Госкомзема - ответ г).P.S. Не сидите до 2-х ночи - вредно для здоровья :)))))))
dalia

Номер повідомлення:#36

Повідомлення dalia » 16 травня 2010, 17:00

На 401 думаю в), а то если правильный ответ б), то тогда получается, что может быть и г).Хотя возможен вариант, что в тесте указаны 2 варианта одного и того же вопроса.
dalia

Номер повідомлення:#37

Повідомлення AVATARIUS » 16 травня 2010, 19:15

yul!!!! та усі, хто в темі. Хронічно не встигаю слідкувати за обговоренням, тому прошу, поверніться на попередню тему, пост№32. Звірка тестів-друга сотка. Чому на питання 106 та 109 відповіді в)????? п. 269 Інструцкціі - де хоть щось написано про документ, що посвідчує особу???????? Якщо дослівно за інструкцією - Я б відповіла а) Може щось не дочитала????? Допоможіть розібратися, бо в мене ступор, не можу йти далі.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення liga2010 » 16 травня 2010, 21:07

Сонце, заглянте в ЗУ Про виконавче провадження.У мене немає часу, хвора дитина.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення yul » 16 травня 2010, 22:14

[B]AVATARIUS[/B], по поводу ответа на 106 и 109 вопросы, по инструкции я ответила бы тоже [qoute]а[qoute], но в одной из тем на формуе читала, что на экзамене комиссия считает правильный ответ [qoute]в[qoute], поскольку он более полный
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення AVATARIUS » 17 травня 2010, 01:48

yul, спасибо, но при всем этом стараюсь думать применительно к практике. Если у физлица есть паспорт или документ, удостоверяющий личность, зачем ему идти к нотариусу свидетельствовать факт, что он жив? Ведь сами документы, и простите, фейс, этот факт подтверждают. А вот когда документов нет никаких и надо подтвердить, что некто жив на данный момент, то как тогда????? Ведь сам факт что особа жива, вернее его подтверждение, и нужно для дальнейшего получения документов, удостоверяющих личность.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 01:55

AVATARIUS, как раз относительно практики: когда нет документов и нужно что либо подтвердить - это уже установления факта, что относится к компетенции суда. А нотариус как раз может подтвердить какой-либо факт только приналичии документов. Вас не смущает, что любое нотариальное действие совершается при наличии документов, удостоверяющих личность лица, обратившегося за совершением нотариального действия?
dalia

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 02:41

AVATARIUS, а как вы будете устанавливать личность особи, що звернулася за вчиненням нотар. дії? Понятно, что по документу, удостоверяющему личность. Єто первое. Второе, привожу пример для чего нужен факт что особа є живою. Наприклад, особа 193..-якогось року народежння і живе на Україні. А Держава Німеччина визнала її такою що має отримувати компенсацію за яку то там шкоду, що буда нанесена їй як окупованій, чи як такій що працювала на роботах. Точно не памятаю, да я сильно і не розпитувала. І оскільки це людина вже похилого віку, то Німеччина щороку просить надіслати таке свідоцтво про те, що особа є живою, для того щщоб їй перерахувати суму відповідної компенсації. От такий приклад із життя.
Сонце

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 02:45

Тепер на питання 397 про те хто ставить відмітку про відчуження на державному акті. Я думаю, що це робить тільки нотаріус. А земельні ресурси реєструють перехід права власності, а не відмітку про відчуження. Хто знає де написано, кидайте.А про консульську легалізацію чого тиша? І про земельного іноземця всі мовчать...
Сонце

Номер повідомлення:#44

Повідомлення AVATARIUS » 17 травня 2010, 02:50

[B]dalia [/B], дякую, за те, що направили у вірному напрямку: [I]При вчиненні нотаріальної дії нотаріуси встановлюють особу учасників цивільних відносин, які звернулися за вчиненням нотаріальної дії. Встановлення особи здійснюється за паспортом або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи громадянина, який звернувся за вчиненням нотаріальної дії (паспорт громадянина України,.........(Закон, ВР України, від 02.09.1993, № 3425-XII [qoute]Про нотаріат[qoute])[/I]Просто шукала відповідну нормативку. [B]yul[/B], вам теж дякую, Я, згодна з вами. відповіді -В)

Номер повідомлення:#45

Повідомлення AVATARIUS » 17 травня 2010, 02:52

О, [B]Сонце, [/B]і Вам теж дякую!!!!!

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 03:03

ЗУ [qoute]Про виконавче провадежння[qoute]ст. 5 Державний виконавець при здійсненні виконавчого провадження має право: звертатися до органу, який видав виконавчий документ, за роз'ясненням рішення з заявою про видачу дубліката виконавчого документа,...ст. 11-1 Стягувач має право подати заяву про видачу дубліката виконавчого документаИ получается, что на вопрос 401 правильн. ответ В) Н у кто что думает? liga2010 от послухала вашої поради ЗУ [qoute]Про вик. проваджен[qoute] особисто моя думка така, що і стягувач і виконавець мають право звертатися за видачею дублікату, але щоб видати дублікат достатньо зоб звернувся хоча б один субєкт , а тому потрібно писати АБО, а в тестах стоїть ТА. Думаю що така відповідь саме в тестах і буде [qoute]повною[qoute].
Сонце

Номер повідомлення:#47

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:14

Сонце, на вопрос 397 я даю такой ответ исходя из тех советов, которые прочитала на форуме:правильным будет более полный ответ (совсем недавно обсуждался какой-то вопрос относительно набуття права собственности по-моему на недвижимое имущество или что-то в этом роде, стажер подчеркнул ответ [qoute]с момента гос.регистрации[qoute], а правильный был - [qoute]с момента нотариального удостоверения и гос.регистрации[qoute]). Кроме того, земельные ресурсы не просто регистрируют, они тоже ставят отметку на гос. акте.
dalia

Номер повідомлення:#48

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:24

По поводу иностранца.Мысль конечно из области фантастики, но это так, что бы развеяться:1) нотариус дает разъяснение иностранцу о невозможности совершения данной сделки и предлагает добровольно отказаться от права собственности на зем. участок в пользу гос-ва или тер. громады (ст. 142 ЗК)2) если с момента принятия гражданства прошло больше года нотариус в соответствии с п. 30 Инструкции сообщает соответствующим правоохранительным органам о нарушении законодательства, а те в свою очередь обращаются в в суд с иском о принудительном отчуждении зем. участка (ст.143, 145 ЗК).:)))))))))))))))))))))
dalia

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 03:30

Кстати да, тоже нормальные варианты. Я тут на досуге прочла правила экзаменов, так там сказано, что к задаче тоже даны варианты ответа)) Вот и выбирай что хочешь))) А вы где сдавать будете и когда?
Сонце

Номер повідомлення:#50

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:32

Днепропетровская область. Еще стажируюсь - до 01.07. А там, как Бог даст.
dalia

Номер повідомлення:#51

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:33

А Вы, Сонце, откуда?
dalia

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 03:36

А я в Херсоне буду сдавать, закончила 30 апреля, вот жду, когда на небе прояснить дата экзаменов)) готовлюсь на конец июня
Сонце

Номер повідомлення:#53

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:38

Это хорошо, что еще столько времени в запасе. Успеете подготовиться :))))))
dalia

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 03:41

ОЙ, у мну даже нет слов по этому поводу, это как роды: и вроде страшновато и некуда деваться)))
Сонце

Номер повідомлення:#55

Повідомлення dalia » 17 травня 2010, 03:47

+10000000000 :)))))))))))))).Нужно смотреть на это как на что-то неизбежное и неотвратимое, но воспринимать спокойно.Когда мне задают вопрос типа: [qoute]Ну что, как готовишься к экзамену?[qoute] у меня от одного слова [qoute]экзамен[qoute] давление скачет, к
dalia

Номер повідомлення:#56

Повідомлення Сонце » 17 травня 2010, 04:20

Ну может я чего не понимаю. Вот вопрос: 441. Хто здійснює консульську легалізацію:а) Міністерство охорони здоров’яб) Міністерство освіти та наукив) Міністерство внутрішніх справ.ІНСТРУКЦІЯ про порядок консульської легалізації офіційних документів в Україні і за кордоном 2.2. Консульська легалізація здійснюється уповноваженим працівником Департаменту консульської служби МЗС України, Представництв МЗС на території України або консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України.Вроде нигде пометочки нет, что втратив чиннысть.... но какой же тогда правильный ответ... И вообще, чем дальше эти тесты, тем больше бреда я в них встречаю.
Сонце

Номер повідомлення:#57

Повідомлення yul » 17 травня 2010, 12:37

По поводу этой задачи. Громадянин України Дідух П.Т. як член колективного сільськогосподарського підприємства у 1998 році набув у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення.У 2005 році Дідух П.Т. став громадянином Франції і звернувся до нотаріуса з проханням посвідчити договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.Які дії нотаріуса?Мое решение такое:Согласно ст.81 п.4 ЗКУ, земли с/х, принятые в наследство [B][U]иностранцами[/U][/B] подлежат отчуждению. Из условий задачи видно, что земля в наследство не принималась, а была приобретена в собственность когда еще гражданин был украинцем. Поэтому в данном случае нотариус, согласно перехоных положений ЗК должен отказать в удостоверении такого договора.И еще, если бы была такая ситуация, что иностранец принял в наследство такую землю, то нотариус может удостоверить данный договор (я это где-то читала, если найду - обязательно дам ссылку).
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Sonechko » 17 травня 2010, 13:08

на пост 56 відповідь Б. почитайте уважніше
Sonechko

Номер повідомлення:#59

Повідомлення AVATARIUS » 17 травня 2010, 13:39

На пост 56. Люди, вы чего????? Яка відповідь Б)????? При чому тут Міністерство освіти та науки???? Не тільки читайте уважніше, а і пишіть теж уважно - відповідь [B]в) Міністерство внутрішніх справ.[QUOTE]2.2.[B] Консульська легалізація здійснюється уповноваженим працівником Департаменту консульської служби [B]МЗС України,[/B] [B]Представництв МЗС [/B]на території України або консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України.[/B][/QUOTE]

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Ксана » 17 травня 2010, 14:09

Всем доброе утро![B]AVATARIUS[/B], Вы пишете ответ В, а где в Вашем отрывке из Инструкции... написано МВС?МЗС вижу...
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: dmitriilee2