Форум

Інформаційний ресурс

Правовстановлюючий документ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Итали » 20 травня 2010, 19:34

Доброго дня! Поділіться думками, будь ласка! Продається квартира, продавець -дружина-вдова, Правовстановлюючими документами на квартиру є на 1/2 частку - Свідоцтво про приватизацію 1995 року (видане на чоловіка, який помер та дружину)на іншу 1/2 частку Свідоцтво про право на спадщину.В свідоцтві про приватизацію є дописка зроблена у 2003 році /[qoute]квартира належить Пупкіну та Пупкіній /[qoute]В рівних долях/[qoute] -застережена підписом та печаткою державної адміністрації. (подзвонила в адміністрацію -сказали що з 2002 року роблять такі дописки- ні в кого питань не виникало)і на цьому свідоцтві немає відмітки про видачу свідоцтва про право на спадщину. Чи можна приймати такий документ як правовстановлюючий?І ще одне питання яку заяву брати у цієї жінки-що квартира належить їй на праві особистої приватної власності, оскільки 1/2 частина набута нею у власність в результаті реалізації права на приватизацію житла, а інша 1/2 частина одержана у порядку спадкування, і чи вказувати десь, що вона вдова?Щось я заплуталась...
Итали

Повідомлення: 345
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Итали » 20 травня 2010, 19:34

не виходить перенести чомусь тему на малий форум
Итали

Номер повідомлення:#3

Повідомлення creep » 21 травня 2010, 14:34

якщо нема відмітки про перехід, то тут 2 варіанти - не поставила ДНК, або виданий дублікат. У витягу з РПВН з БТІ що написано про правовстановлюючі?. Дописки [qoute]в рівних долях[qoute] роблять для того щоб лишній раз не виникало питань в яких частках приватизоване майно.На рахунок заяви в цій ситуації вважаю що заява не обов’язкова, але для страхівки можна взяти і зазначити окремим пунктом в договорі.
creep

Повідомлення: 214
Дякував (ла): 84 раз.
Подякували: 124 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Итали » 21 травня 2010, 18:19

Дуже дякую, що відгукнулись!!! Днк забули про відмітку, я так думаю, в витязі БТІ написано, що 1/2 частка належить на підставі цього Свідоцтва про приватизацію та 1/2 - на підставі Свідоцтва про право на Спадщину.Треба їх відправити в ДНК, щоб поставили ту відмітку?Я також вирішила Заяву не брати (тим більше, що продаж буде на підставі довіреності, а там чітко не прописано [qoute]подавати заяви щодо належнімть мені майна на праві особистої приватної власності[qoute], просто є [qoute]подавати заяви[qoute]), то я вирішила зробити таку службову відмітку :[qoute]Квартира, яка відчужується за цим договором, є особистою приватною власністю Пупкіної Ніни Василівни, оскільки 1/2 частка відчужуваної за цим договором квартири набута нею у власність в результаті реалізації права на приватизацію житла, а 1/2 частка відчужуваної за цим договором квартири одержана нею в порядку успадкування, що підтверджується правовстановлюваними документами, доданими до справи, реквізити яких зазначені у тексті договору.[qoute]Так буде нормально?і чи потрібно мені все таки Свідоцтво про смерть чоловіка додатково ще витребовувати?
Итали

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Греми » 21 травня 2010, 18:47

Если из документов, которые остаются в делах нотариуса видно, что отчуждаемое имущество является личной собственностью, то никакие заявления и отметки не нужны!!! В ГНК все же отправила бы доставить отметку, св-во о смерти и о браке в копиях приложила бы!
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Итали » 21 травня 2010, 19:55

Огромное спасибо всем, кто ответил!Отправила ДНК за отметкой, запросила Свидетельство о браке и о смерти.
Итали

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]