Форум

Інформаційний ресурс

Пільгова ставка оподаткування до вартості власності - договір дарування

Номер повідомлення:#1

Повідомлення KievGuy » 20 травня 2010, 13:44

Доброго дня.У мене є запитання з приводу пільгової ставки оподаткування власності під час оформлення договору дарування.Згідно з законом /[qoute]Про податок з доходів фізичних осіб/[qoute] ст 13. ------------------Стаття 13. Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав 13.6. При отриманні спадщини у вигляді власності, визначеної в підпунктах /[qoute]а/[qoute], /[qoute]б/[qoute], /[qoute]д/[qoute] пункту 13.1 цієї статті, особою, яка є інвалідом I групи або має статус дитини-сироти або дитини, яка позбавлена батьківського піклування, застосовується нульова ставка оподаткування до вартості такої власності.------------------та ------------------Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок (або внаслідок укладення договору дарування) 14.1. Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються за правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини. 14.2. Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно (майнові чи немайнові права), подаровані одним членом подружжя іншому, у межах їх частини спільної часткової чи спільної сумісної власності, а також батьками дітям, у тому числі зачатим за життя та народженим після, і дітьми батькам, у межах їх частини спільної часткової власності згідно із законом.( Пункт 14.2 статті 14 в редакції Закону N 3378-IV ( 3378-15 ) від 19.01.2006 ) -------------------Текст у Ст. 14 п.1 /[qoute]вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються за правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини/[qoute]означає, що під час укладання договору дарування громадянином А -> громадянину Бякий є /[qoute]особою, яка є /[qoute]інвалідом I групи або має статус дитини-сироти або дитини, яка позбавлена батьківського піклування,/[qoute] застосовується нульова ставка оподаткування до вартості такої власності.Оскільки було вказано, що договір дарування оподатковуються за правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини тоді 13.6. має теоретично діяти і на договори дарування.Заздалегідь вдячний за відповідь.
KievGuy

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Nonna » 20 травня 2010, 13:47

не по адресу обратились........
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення KievGuy » 20 травня 2010, 13:54

Якщо Вам не важко, підкажіть будь ласка куди звернутися.
KievGuy

Номер повідомлення:#4

Повідомлення MG » 20 травня 2010, 14:01

в податкових інспекціях є відділи масово-роз[qoute]яснювальної роботи...
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Сана » 21 травня 2010, 03:15

И есть еще [qoute]Горячая линия[qoute] (или [qoute]Прямая линия[qoute], - не помню) ГНАУ.К сожалению, у меня дома нет этого номера телефона.Если надо, завтра напишу.Но можете, если срочно, поискать номер на сайте ГНАУ!Только постарайтесь звонить в первой половине дня, потому что после обеда туда очень трудно дозвониться.Хотя не исключено, что это просто совпадение, - я звонила туда, чтобы проконсультироваться, только несколько раз.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів