Форум

Інформаційний ресурс

Добрий день! Прошу допомогти з таким питанням - при зарахуванні витрат за 2010 рік податкова...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення 13хміль » 21 травня 2010, 13:06

Добрий день! Прошу допомогти з таким питанням - при зарахуванні витрат за 2010 рік податкова відмовилась включати у витрати оплату семінарів, яка проводились через СПД, незважаючи на сертифікати з підписами начальників управлінь юстиції чи працівників МЮ, пояснюючи, що у витрати зараховуються тільки витрати на семінари, які проводяться МЮ чи ГУЮ. Буду вдячна за інформацію.
13хміль

Номер повідомлення:#2

Повідомлення 13хміль » 21 травня 2010, 13:06

0
13хміль

Номер повідомлення:#3

Повідомлення m-n » 21 травня 2010, 15:26

Поинтересуйтесь у налоговой, чем это регламентируется.
m-n

Повідомлення: 403
Дякував (ла): 159 раз.
Подякували: 68 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Vatson » 21 травня 2010, 17:18

13хміль, какие витрати за 2010 год-он еще не закончился...
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Греми » 21 травня 2010, 17:45

trew, какие проверки?
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення 13хміль » 22 травня 2010, 12:32

Перепрошую переплутала роки, мала на увазі звичайно 2009 рік. Зараз податкова проводить перевірки правильності сплати податку з доходу за 2009 рік і посилається саме на лист МЮ України №31-35/1488 від 01.09.2005 року, де в передостанньому абзаці зазначено:[qoute]Підтримання належного професійого рівня нотаріуса... по підвищенню кваліфікації, що проводяться Міністерством юстиції України та регіональними управліннями юстиції...[qoute]
13хміль

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Nonna » 22 травня 2010, 15:13

мають право...но только не нас....мы не предприниматели.. пусть сначала в нашем статусе определяться , а то как налоги - мы физ.лица , а как проверять так мы предприниматели,тогда пусть переводят не единый...и єтим надо пользоваться пока есть такая возможность..... потому никому ни.....чего....д) у порядку, визначеному законом, допускати службових осіб податкового органу на територію або до приміщень, що використовуються платником цього податку для одержання доходів від здійснення [B]підприємницької діяльності [/B]
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Nonna » 22 травня 2010, 15:14

trew, если ВЫ допучскаете их к проверке то у Вас должно быть повидомлення - почитайте на что они ссылаются......на то что они ссылаться - нас там нет.....
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Ex lege » 22 травня 2010, 16:55

13хміль, отправляйте декларацию заказным письмом с описью вложения. Общаюсь с налоговой исключительно письменно. Они мне - письмо с уведомлением о проверке, а я им -очень вежливый ответ, что мол рада бы, но из-за ст. 8 ну никак не могу. В конце обязательно пишу [qoute]С уважением[qoute]. Кстати посмотрите на что они ссылаются в своем письме. Как правило, пункты, на которые они ссылаются, относятся к субъектам предпринимательской деятельности. Я уже когда-то писала, начальник налоговой угрожал мне, топал ножками, размахивал руками, кричал мне [qoute]Что я буду не я, если вас не закрою[qoute]. Я продолжаю работать, а он - нет /сняли/.Самое главное - не бояться.
Ex lege

Повідомлення: 1706
Дякував (ла): 933 раз.
Подякували: 846 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Vatson » 22 травня 2010, 19:13

да ужж, так можно договориться и налоговая скоро дверь будет ногой открывать...
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ex lege » 22 травня 2010, 19:32

trew, дело в том, что в письмах, которые я получаю от налоговой, они требуют, помимо подтверждения затрат нотариуса, дать им возможность ознакомиться с документами, чтобы проверить правильность проверки нотариусом количества сделок в текущем году для правильности исчисления налога, правильность уплаты гражданами налога. Все в кучу. Сейчас нахожусь дома, поэтому не могу точно процитировать. В этом году после получения ими моей декларации был опять телефонный звонок с налоговой с требованием копий документов, подтверждающих расходы. А то, мол, мы не зачтем вашу декларацию. На что я им ответила, что не принять декларацию не имеют права. Требование закона я выполнила. Ни о каких приложениях к декларации в виде документов, подтверждающих расходы, в законе нет ни слова. Сказала, что если они считают, что я где-то нарушаю закон, пусть подают на меня в суд. Наших налоговиков очень охолаживает то, что они видят, что их не боятся, что человек уверен в своей правоте и сам предлагает обратиться им в суд. Конечно, налоговые все разные. Я работаю в небольшом городке. Некоторые наши нотариусы /в основном новенькие и молоденькие/ несут им для проверки и расходы, и пускаю их на какие-проверки, и презенты им носят. Все мы разные.
Ex lege

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Ex lege » 23 травня 2010, 01:38

13хміль, недавно кто-то выкладывал свой ответ налоговой на их требования предоставить подтверждение расходов, себе скопировала, может быть Вам пригодитсяДержавна податкова інспекціяу _________________ районім. _______________ПН ХМНОПетрової П.П.м. _________, вул. _________На Ваш лист № 888888 від 11.02.2009 року, сповіщаю, що я, як громадянка (нин) України та сумлінний платник податків підтримую прагнення Державної податкової інспекції у _______________ районі м ______________ по запровадженню у повсякденну практику ідеологію партнерських стосунків, порозуміння та зміцнення законних, прозорих та об‘єктивних взаємовідносин між керівництвом податкової служби та платниками податків.Конституцією України передбачено, що «кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом (ст.67)» Виконуючи свій громадський обов‘язок я щорічно, в строк передбачений п. 4.1.4. Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» (в подальшому «Закон 2181») подаю до Державної податкової інспекції у _______________ районі м ______________, що підтверджується відмітками на другому екземплярі декларації.Лист МЮУ від 02.02.2006 р. за N 31-35/20, на який Ви посилаєтесь, не містить будь-яких зобов‘язань щодо подання приватними нотаріусами будь яких розшифровок витрат або копій документів.Статтею 68 Конституции України встановлено, що кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.Закон України «Про податкову службу в Україні», чітко зазначає: Посадові особи органів державної податкової служби зобов'язані дотримувати Конституції і законів України, інших нормативних актів, прав та охоронюваних законом інтересів громадян, підприємств, установ, організацій, забезпечувати виконання покладених на органи державної податкової служби функцій та повною мірою використовувати надані їм права.Прийняття податкової декларації є обов'язком контролюючого органу. Відмова службової (посадової) особи контролюючого органу прийняти податкову декларацію з будь-яких причин або висування нею будь-яких передумов щодо такого прийняття (включаючи зміну показників такої декларації, зменшення або скасування від'ємного значення об'єктів оподаткування, сум бюджетних відшкодувань, незаконного збільшення податкових зобов'язань тощо) забороняється та розцінюється як перевищення службових повноважень такою особою, що тягне за собою її дисциплінарну та матеріальну відповідальність у порядку, визначеному законом (п. 4.1.2 Закону 2181).Враховуючи вищенаведене, вважаю Вашу вимогу про надання мною розшифровки витрат, пов‘язаних з організацією роботи приватного нотаріуса та додаток документів, підтверджуючих понесені витрати до декларації за 2007 рік., такою що суперечить діючому законодавству України.З повагою
Ex lege

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Сана » 23 травня 2010, 01:51

[QUOTE]Некоторые наши нотариусы /в основном новенькие и молоденькие/ несут им для проверки и расходы, и пускаю их на какие-проверки, и презенты им носят. Все мы разные.[/QUOTE]У нас тоже раньше и речи быть не могло о каких-то проверках расходов.Но в последние годы некоторые (надеюсь, что это еще не большинство) из коллег пришли в нотариат с позицией [qoute]С налоговой надо дружить!, - и [qoute]дружат[qoute] (с подарками и т.п., а уж во время сдачи декларации приносят с собой толстенный [qoute]том[qoute] отксерокопированных чеков и квитанций я эти [qoute]тома[qoute] своими глазами не раз видела, да, впрочем, коллеги их и не скрывают).А ведь столько раз за последние годы говорили: ребята, опомнитесь!И все зря...А когда я рассказала коллегам, что не впустила налоговую на проверку (и вовсе не потому, что мне есть, что скрывать, а просто - чтобы не способствовать порождению порочной практики), основываясь на том факте, что моя контора - это моя квартира, меня просто не поняли...Да, времена меняются...И не в лучшую сторону...И ведь такими - так сказать, не лучшими, - делают времена сами люди... :-(
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення S.Wetochka » 26 січня 2011, 19:27

У мене виникло питання по витратам - я сплатила у січні 2011р. за грудень 2010р. за Інформцентр чи можна цю суму посадити на витрати 2010року?
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Армани » 26 січня 2011, 19:29

нет, только за 2010 г.
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19477 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення S.Wetochka » 26 січня 2011, 19:31

Дякую, я теж так думала, але була надія, що можно щось викрутити
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення A.net. » 26 січня 2011, 20:19

На № 20. Не понимаю, по-моему на витрати 2011...
В тёмные времена хорошо видно светлых людей. Э. М. Ремарк
A.net.

Повідомлення: 3271
Дякував (ла): 5884 раз.
Подякували: 9302 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів