Форум

Інформаційний ресурс

Цікава ситуація, колеги, прошу Вашої поради!

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Воплі Водоплясова » 26 травня 2010, 20:55

До мене звернулася юридична особа (автосалон) з незвичним проханням:вони хотіли б оформити заставу на автомобіль, що продається громадянину з ростроченням платежу. У юрособи є в статуті право продажу товарів у рострочку, але в заставу вона, по ідеї, не може взяти майно, оскільки не володіє відповідною ліцензією на банківські послуги. Передивився цивільний кодекс, проконсультувався з колегами /[qoute]у нас на районе/[qoute]. Варіант позики можливий тільки для працівників - відпадає, поруки - не гарантує застави, оформляти на себе, як лізинг фірма не хоче. Єдиний, складний, але варіант - договір майнового управління.Якщо у когось з Вас є свої думки, або проводили щось подібне - ПОДІЛІТЬСЯ ДУМКАМИ!!!Заздалегідь вдячний.
Воплі Водоплясова

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Stonehenge » 26 травня 2010, 21:03

[QUOTE] але в заставу вона, по ідеї, не може взяти майно, оскільки не володіє відповідною ліцензією на банківські послуги. [/QUOTE]Впервые слышу, что залогодержателем движимого имущества может быть только банк.Что у Вас там происходит ? :)))
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Доктор ZAZ » 26 травня 2010, 21:12

[QUOTE]Что у Вас там происходит ? :)))[/QUOTE]Чтения и консультацииА что договор купли-продажи авто уже нельзя обеспечить залогом (хоть там кто залогодержатель - автосалон, фермерское хозяйство, чёрт с рогами)? Причём даже залогом в простой письменной форме? Не, ну а вообще то, мне єто [qoute]Єдиний, складний, але варіант - договір майнового управління.[qoute] больше нравится
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення olgaS » 26 травня 2010, 21:27

горе от ума
olgaS

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Оленка Справедлива » 26 травня 2010, 21:37

Крым переименовал свою Верховну Раду в Верновный Совет,Людмиле Янукович вручили орден какой-то там великомученицы,Львовский облсовет, что Великой Отечественной Войны не было, была только Вторая мировая...Не, это в пицот раз круче[QUOTE]не може взяти майно, оскільки не володіє відповідною ліцензією на банківські послуги[/QUOTE]ВВ, Вы выиграли в конкурсе абсурдов.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення S.P.Q.R. » 26 травня 2010, 22:47

на № 1Это, значит, шутки теперь такие? Спадковый договор не рассматривали?
S.P.Q.R.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Don Pedro » 27 травня 2010, 12:50

На № 1Мама мія !!!
Счастье-это когда прошлое не печалит, настоящее не напрягает, а будущее не бесит!
Зображення
Don Pedro

Повідомлення: 922
Дякував (ла): 1842 раз.
Подякували: 885 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення OLNIK » 27 травня 2010, 13:19

Постановление КМУ №997 от 01.07.1998г. [qoute]О порядке продажи товаров в рассрочку[qoute][QUOTE] 10. Передача у розпорядження покупцеві товарів, що придбаваються у розстрочку, здійснюється за умови внесення першого внеску (завдатку) у розмірі не менше 25 відсотків їх вартості, а товарів за ціною понад 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - не менше 50 відсотків, що має зазначатися у договорі, з урахуванням обмежень, визначених пунктом 11 цих Правил. Передача транспортних засобів здійснюється за умови сплати покупцем першого внеску у розмірі не менше 25 відсотків вартості. ( Абзац перший пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 138 ( 138-99-п ) від 04.02.99 ) Договором має передбачатися строк оплати решти вартості товарів у межах від 6 до 12 місяців, а товарів, вартість яких перевищує 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - від 6 до 24 місяців. Для транспортних засобів строк сплати решти вартості може становити від 6 до 60 місяців. ( Абзац другий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 138 ( 138-99-п ) від 04.02.99 ) У разі коли особи, які купують товари у розстрочку, здійснюють виплати за виконавчими документами у розмірі менш як 50 відсотків їх заробітної плати (стипендії, пенсії), суб'єкт господарської діяльності під час продажу товарів у розстрочку має зменшувати кредит, що надається цим особам, з таким розрахунком, щоб загальна сума щомісячних утримань за виконавчими документами, а також на погашення кредиту не перевищувала 50 відсотків відповідної місячної заробітної плати (стипендії, пенсії). [B]Право власності на товари, передані згідно з договором у розпорядження покупця, переходить до нього після кінцевого розрахунку. [/B] Під час продажу транспортних засобів у розстрочку суб'єкт господарської діяльності робить позначку [qoute]Розстрочка[qoute] у довідці-рахунку або в акті приймання-передачі, виданим заводом виробником покупцеві. [B]Ці транспортні засоби не підлягають відчуженню, про що в свідоцтві про їхню реєстрацію робиться позначка [qoute]відчуження заборонено[qoute], а також ці транспортні засоби не знімаються з обліку в органах Державтоінспекції до пред'явлення покупцем договору з відміткою суб'єкта господарської діяльності про повний розрахунок.[/B] ( Абзац п'ятий пункту 10 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 138 ( 138-99-п ) від 04.02.99, N 595 ( 595-2002-п ) від 27.04.2002 ) [/QUOTE]Думаю, залог авто невозможен. Именно по этой причине.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Оленка Справедлива » 27 травня 2010, 14:46

OLNIK, момент набуття права власності визначається Законом або Договором.Постанова КМУ - не є законом і ніяк не може встановлювати момент переходу права власності.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Stonehenge » 27 травня 2010, 15:53

Если вести речь о [qoute]классической[qoute] продаже в кредит, то право залога у продавца возникает в силу закона с момента передачи вещи до момента полного расчёта - так предусмотрено в ЦК.Если право собственности не переходит к покупателю ранее момента полного расчёта то право залога не возникнет. Продавец ведь не может быть залогодержателем собственного имущества.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Lucky » 27 травня 2010, 16:24

[B]Воплі Водоплясова[/B] ви читаєте статтю 1054Стаття 1054. Кредитний договір 1. За кредитним договором [B]банк або інша фінансова установа (кредитодавець)[/B] зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти. 2. До відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 цієї глави, якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору. А в вашому випадку не потрібно привязуватись до кредитного, у вас зобовязання виникає з інших підстав (договір купівлі-продажу з відстроченням платежу)Думаю якщо гарно подумати можна робити. Ви себе заплутали
Lucky

Повідомлення: 686
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 118 раз.

Номер повідомлення:#12

0
Lucky

Номер повідомлення:#13

0
Lucky

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Воплі Водоплясова » 27 травня 2010, 18:17

[B]Колиги! ВСІМ вдячний за ініціативність, думки та критику![/B]На щастя, напевно, угода відмінилася. Автосалон [qoute]забичився[qoute].Хочу сказати, що з суті покладеного мною запитання можна визначити мій невеликий практичний стаж приватного нотаріуса. Але, все ж таки, автосалон не є банком і укладення кредитного договору неможливе, автосалон ніяк би себе не убезпечив від того, що ця людина змогла б потім цю машину продати, передати, інше... питання написання [qoute]Причём даже залогом в простой письменной форме?[qoute] для мене залишається відкритим і я б попросив пояснити це мені.Ще раз усім ДЯКУЮ!
Воплі Водоплясова

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Сана » 27 травня 2010, 21:57

[QUOTE]На щастя, напевно, угода відмінилася. Автосалон [qoute]забичився[qoute].[/QUOTE]К сожалению, здесь прав клиент, а не нотариус.Сейчас ему другой из Ваших коллег сделает обычный договор залога.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Сана » 27 травня 2010, 21:59

[QUOTE]можна визначити мій невеликий практичний стаж приватного нотаріуса.[/QUOTE]Извините, Воплі Водоплясова, но при чем здесь стаж?Экзамен то-Вы как-то сдавали.Просто почитайте нормативку - и сразу все вспомните!
Сана

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Сана » 27 травня 2010, 22:00

Успехов!:-)
Сана

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Воплі Водоплясова » 28 травня 2010, 01:35

Сана, автосалон не на мене забичився а на клієнта.Все одно дякую за пораду на рахунок нормативки. Екзамен здав і зовсім не погано. Але практика ЗАВЖДИ відрізняється від теорії.
Воплі Водоплясова

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Сана » 28 травня 2010, 01:39

[QUOTE] Але практика ЗАВЖДИ відрізняється від теорії.[/QUOTE]Лишь бы практическая деятельность, пользуясь Вашей терминологией, не [qoute]отличалась[qoute] от законодательства...
Сана

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yandex [Bot]