Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#241

Повідомлення yul » 27 травня 2010, 02:22

на пост 239 - к сожалению не помню((((на пост 240 - ст.729 ЦК - Договір про пожертву є укладеним з моменту прийняття пожертви.Я думаю, что при подготовке ответов на данные вопросы в первую очередь не надо путать регистрация права собственности и регистрация договора. Сейчас не помню номера статей ГК, но обязательной регистрации подлежат договора, установленные законом. Договор к-п недвижимости подлежит обязательной регистрации (имеется в виду регистрация в реестре правочинов), поэтому считается заключенным с момента удостоверения и регистрации.А договор дарения и пожертвы регистрации обязательной не подлежат. Поэтому, я думаю, что все-таки правильный ответ с момента принятия дара или пожертвы
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#242

Повідомлення vIkTa » 27 травня 2010, 12:49

yul, не можу з вами погодитись.Ст. 334 момент набуття права власності за договором, ст. 640 ЦК момент укладання договору. Їх путать не потрібно, але і право власності за договором, який підлягає нот. посвідчненню виникає з моменту такого посвідчення, а якщо держ. реєстрації - з моменту держ. реєстрації. Теж саме і з моментом укладення договору. Я згодна, що договір пожертви не підлягає реєстрації, але ж договір дарування та пожертви нерухомості підлягає нот. посвідченню. Чим відрізняється договір пожертви від інших договорів? Адже договір може бути укладеним і з моменту передання майна, прийняття дарунка, але це коли не потрібне нотаріальне посвідчення чи держ. реєстрація.
vIkTa

Номер повідомлення:#243

Повідомлення steps » 27 травня 2010, 12:54

AVATARIUS, я из Полтавы. Пока все вроде бы нормально, сдаем в пятницу, но тут такой [qoute]большой[qoute] день впереди, что все возможно....
steps

Повідомлення: 262
Дякував (ла): 227 раз.
Подякували: 327 раз.

Номер повідомлення:#244

Повідомлення Ксана » 27 травня 2010, 14:37

27 травня Засідання Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату під головуванням Міністра юстиції Олександра Лавриновича Міністерство юстиції Захід відбуватиметься: Міністерство юстиції (м. Київ, пров. Рильський, 10). Початок о 9.00 Так ето у них экзамен сегодня?????
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#245

Повідомлення Форумчанин » 27 травня 2010, 15:51

для [B]dalia[/B] (№232) стажеровка ещё год назад закончилась...кстати мне на экзамене попадался вопрос:Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідченняб) підписанняв) держреєстраціїг) нотаріального посвідчення та держреєстрації.ответил [qoute]В[qoute] (ст. 640 ЦК) - оказалось не правильно!! в ключе правильным был ответ [qoute]Г[qoute]!!по поводу вопроса:Реєстрація припинення дії довіреності гр. А на отримання заробітної плати, посвідченої посадовою особою виконкому сільської ради в Єдиному Реєстрі довіреностей:а) здійснюється в день отримання Реєстратором заяви довірителя про припинення дії довіреності б) здійснюється Реєстратором не пізніше наступного дня після отримання заяви довірителя про припинення дії довіреностів) не здійснюється.в ключе очень даже может быть ответ [qoute]В[qoute] вопреки п.2.8. Положення про єдиний реєстр довіреностей!!!так, что [B]yul[/B], если не сложно, напишите ссылочку на то обсуждение!??p.s.: УДАЧИ ВСЕМ НА ВКК!!!!!!
Форумчанин

Номер повідомлення:#246

Повідомлення golo » 27 травня 2010, 18:04

В якому випадку нотаріус, чи інша посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії відмовляє у їх вчинені:а/. до нотаріуса звернувся громадянин іншої держави, або особа без громадянства[U]б/. дії підлягають вчиненню іншим нотаріусом чи іншою посадовою особою[/U]в/. до нотаріуса звернулася за вчиненням нотаріальної дії його племінниця.а племінинниця родичкою не є? чи перелік родичів ст.9 Закону про Нотаріат є вичерпним?
golo

Номер повідомлення:#247

Повідомлення Valeeri » 27 травня 2010, 19:23

575. У виконавчому написі нотаріусом не повинно зазначатися:а) адреса, дата і місце народження боржника, місце роботиб) дата (рік, місяць, число) його вчинення, посада, прізвище, ім’я, по батькові нотаріуса, який вчинив виконавчий напис[B][U]в) адреса, дата і місце народження осіб, які мають першу та другу ступінь спорідненості з боржником [/U][/B]г) відомості, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню.
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#248

Повідомлення Valeeri » 27 травня 2010, 19:25

В якому випадку нотаріус, чи інша посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії відмовляє у їх вчинені:а/. до нотаріуса звернувся громадянин іншої держави, або особа без громадянства[U]б/. дії підлягають вчиненню іншим нотаріусом чи іншою посадовою особою[/U]в/. до нотаріуса звернулася за вчиненням нотаріальної дії його племінниця.ст. 9 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]- перелік є вичерпним
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#249

Повідомлення golo » 27 травня 2010, 19:43

[B]ШАНОВНІ ФОРУМЧАНИ!!! [/B][B]Чим передбачено, [/B]що якщо другий раз не здаєш іспит потрібно проходити друге стажування( яке вже 1 рік)я не можу знайти, я ще проходила 6 місяців і буду здавати вдруге так що, ???? це мій останній шанс, бо на ще одне стажування я вже не пійду точно
golo

Номер повідомлення:#250

Повідомлення golo » 27 травня 2010, 19:44

Допоможіть , будьте ласкаві
golo

Номер повідомлення:#251

Повідомлення Berizka » 27 травня 2010, 19:55

На № 249, згідно п. 27 [qoute]Порядку проведення кваліфікаційного іспиту для осіб, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса[qoute] особи, які не склали кваліфікаційний іспит, допускаються до його [U]повторного [/U]складання не раніше ніж через один рік. Так [U]повторно[/U] Мінюст вважає це один раз, раніше це обговорювалося на форумі.
Berizka

Номер повідомлення:#252

Повідомлення golo » 27 травня 2010, 20:02

цікавоа це нормативно підтверждено???? чи тільки вважає...
golo

Номер повідомлення:#253

Повідомлення dalia » 27 травня 2010, 23:37

golo, посмотрите в предыдущих темах, там где-то даже обсуждался вопрос по поводу того, что если не сдал экзамен и не сдал на ВКК, то повторно ч/з год к сдаче не допускают - стажируйся заново, и была ссылка на какое-то разъяснение МЮУ
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#254

Повідомлення dalia » 27 травня 2010, 23:40

[B]Форумчанин[/B], тут сорока на хвосте принесла - готовьтесь на первую декаду августа. Но за достоверность не ручаюсь,как говориться, за что купила, за то и продаю :)))))
dalia

Номер повідомлення:#255

Повідомлення golo » 27 травня 2010, 23:40

не шарю як до попередных тем перейти
golo

Номер повідомлення:#256

Повідомлення dalia » 27 травня 2010, 23:57

Что-то сама найти не могу :(((
dalia

Номер повідомлення:#257

Повідомлення dalia » 28 травня 2010, 00:55

Всем, кто завтра сдает в Полтаве экзамен,УДАЧИ, САМЫХ КЛАССНЫХ БИЛЕТОВ. Пусть ВАМ ПОВЕЗЁТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dalia

Номер повідомлення:#258

Повідомлення golo » 28 травня 2010, 03:21

ПОЛТАВА!!!!!!!!!!!!!!! УДАЧИ!!!Ждем впечатлений!
golo

Номер повідомлення:#259

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 09:37

СПАСИБО ВАМ ОГРОМНОЕ!!!!!! СЕЙЧАС ВСЕ КОДИФИЦИРУЮ В ГОЛОВЕ И ПОПРУ!!!!! Как только буду в состоянии сразу напишу! Еще раз спасибо!
steps

Номер повідомлення:#260

Повідомлення Ксана » 28 травня 2010, 10:06

Полтава, всем сдающим сегодня єкзамен УДАЧИ!!!!!!! Ни пуха, ни пера........
Ксана

Номер повідомлення:#261

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 10:30

к черту!!!!
steps

Номер повідомлення:#262

Повідомлення wel » 28 травня 2010, 14:13

Подскажите пожалуйста когда экзамен у Донецкой области?????
wel

Номер повідомлення:#263

Повідомлення podzirov » 28 травня 2010, 15:04

По поводу количества попыток на сдачу экзамена.На одну стажировку, возвожны 4 попытки, т.е. если вы не сдали экзамен ККН, но ответили не менее чем на 37 вопросов, независимо от задачи и документа, то вы имеете право написать жалобу и сдавать экзамен ВККН, затем если не сдали вы имеете право пересдать на общих основаниях с новыми стажерами в вашей области также если не сдали, но набрали 37, то еще раз DRRY итого 4 раза на одну стажировку. Ну а ежели после 4х раз у Вас желание стать нотариусом не отпало, то милости просим на новую стажировку, но теперь уже один год и по новому закону с юр. стажем не менее 3х лет.Ситуацию коментирую по факту. Со мной на ВККн сдавала девушка 4й раз.
podzirov

Номер повідомлення:#264

Повідомлення podzirov » 28 травня 2010, 15:14

Вчера сдавал на ВККН. СДАЛ!!!, хотя и не надеялся.Все благодаря Богу и этому форуму.Огромное человеческое СПАСИБО его создателям и всем участникам форума.Именно благодаря форуму у всех участников есть реальный шанс найти применение своей специальности в нотариате, причем без всеких взяток и связей, можете мне поверить я такай не один.УДАЧИ всем форумчанам! Вы лучшие! Идите к своей цели и вы ее достигните.
podzirov

Номер повідомлення:#265

Повідомлення Ксана » 28 травня 2010, 15:20

Всем привет!!!У меня знакомый тоже вчера сдал ВККН. Всем, кто сдал - МОЛОДЦЫ!!! Кто не сдал - не отчаивайтесь, дерзайте и всё получится!!!!
Ксана

Номер повідомлення:#266

Повідомлення liga2010 » 28 травня 2010, 16:54

424. За несвоєчасне подання або не подання звітів про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса призупиняється, а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:а) ІВЦУН (Інформаційно-видавничого центру українського нотаріату)б) Державного підприємства „Інформаційний центр” Міністерства юстиції Українив) відповідного управління юстиції.Відповідно до Порядок витрач., зберіг., обігу спец. бланків нот. документів23. За порушення вимог цього Порядку, що призвело до втрати, викрадення чи знищення бланків з вини нотаріуса, а також за неналежне ведення обліку, зберігання бланків, несвоєчасне звітування про їх використання завідуючий державною нотаріальною конторою, державним нотаріальним архівом, державний і приватний нотаріуси притягуються до відповідальності у порядку, встановленому законодавством.Йдемо даліВідповідно до Порядку перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодстваперевірка дотримання нотаріусами правил ведення нотаріального діловодства та порядку зберігання, витрачання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів здійснюється уповноваженими представниками Міністерства юстиції України, Головного управління юстиціїЛогічно буде, що й подання про застосування заходів дисциплінарного впливу вийде від відповідного управління юстиції.Відповідь в)Можливо є інші думки. Чекаю коментарів.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#267

Повідомлення liga2010 » 28 травня 2010, 16:58

podzirov, я сердешно за Вас рада, Ви надали мені впевненості. Які почуття Вас переповнюють та які плани на майбутнє? Чи будете реєструвати нот. діяльність?Як взагалі все пройшло, як Вам наш Міністр, Ященко була, які питання задавали?
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#268

Повідомлення еле » 28 травня 2010, 17:11

питання № 424. відповідь б) За несвоєчасне подання або неподання звіту про використання бланків і захисних знаків управління юстиції, на підставі відповідного подання Держінформ’юсту, призупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягає до дисциплінарної відповідальності... ВІТАЮ ВСІХ, хто здав цей іспит!
еле

Номер повідомлення:#269

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 17:28

ВСЕ БУДЕТ ХОРОШО!!!!! Полтава жжот!!!! из 3 - 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
steps

Номер повідомлення:#270

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 17:29

Сейчас с мыслями совлодаю, и напишу билет. Но самое главное - это никаких нервов, Персен, НОТА, и вперед!!!!!
steps

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів