Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#271

Повідомлення Ксана » 28 травня 2010, 18:40

Это Вы радуетесь??? или огорчаетесь???? Я НЕ МОГУ ПОНЯТЬ:)))) Вы сдали или нет??????????????????
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#272

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 18:48

Я СДАЛЛЛЛЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! но уже не могу воспроизвести свой билет, он будет только после праздников! но я его обязательно віложу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
steps

Повідомлення: 262
Дякував (ла): 227 раз.
Подякували: 327 раз.

Номер повідомлення:#273

Повідомлення liga2010 » 28 травня 2010, 18:54

еле, ПІДТВЕРДІТЬ БУДЬ ЛАСКА НОРМАТИВНОЮ БАЗОЮ, ДЕ ЦЕ НАПИСАНО.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#274

Повідомлення Ксана » 28 травня 2010, 18:58

Так я Вас ПОЗДРАВЛЯЮ!!!!!!!!!!!!!!!
Ксана

Номер повідомлення:#275

Повідомлення steps » 28 травня 2010, 19:01

СПАСИБО ВАМ ВСЕМ!!!!! ВЫ САМЫЕ ЛУЧШИЕ!!!!! ВЫ САМЫЕ ДОСТОЙНЫЕ!!!! У ВСЕХ ВСЕ БУДЕТ ВЕЛИКОЛЕПНО!!!!! я обещаю - выложу все что помню, но через пару дней, просто очень сильное напряжение!!!!! ВЫ ВСЕ САМЫЕ ЛУЧШИЕ!!!!!!
steps

Повідомлення: 262
Дякував (ла): 227 раз.
Подякували: 327 раз.

Номер повідомлення:#276

Повідомлення Сонце » 28 травня 2010, 19:34

[B]steps[/B], мои поздравления! Искренне рада за Вас! Удачи на этом большом поприще))851.Нотаріальна діяльність здійснюється:а) в межах нотаріального округуб) відповідно до адміністративно-територіального поділу України, в межах нотаріального округу.Я бы ответила А) а вы как думаете?
Сонце

Номер повідомлення:#277

Повідомлення Сонце » 28 травня 2010, 20:15

865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцямб) на вимогу органів прокуратури або суду????????????в) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту.Інстр. п. 29 Дублікат заповіту може бути виданий вказаним у заповіті спадкоємцям, виконавцю заповіту після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача. У разі смерті спадкоємців, які були вказані в заповіті, дублікат може бути виданий їх спадкоємцям після подачі ними свідоцтва про смерть заповідача і померлого спадкоємця.А тут мені здається правильна відповіль повинна бути б), оскільки:а) - дублікат видається НЕ лише спадкоємцям, вказаним у заповіті в) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нот. дія автоматично виключає, що це правильна відповідь, тому методом виключення лишається відповідь б)
Сонце

Номер повідомлення:#278

Повідомлення Ксана » 28 травня 2010, 22:49

[QUOTE]Кваліфікаційна комісія нотаріату при Головному управлінні юстиції у м.КиєвіОГОЛОШЕННЯ Відповідно до п.5-7 Порядку проведення кваліфікаційного іспиту для осіб, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 10.07.2008 р. №1168/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 10 липня 2008 р. за №621/15312, на підставі рішення комісії від 27.05.2010 р., кваліфікаційна комісія нотаріату при Головному управлінні юстиції у м.Києві повідомляє про проведення кваліфікаційного іспиту для осіб, які успішно пройшли стажування. Іспит буде проводитись 29-30 червня 2010 року. Початок іспиту о 9.00 год. Місце проведення – зала засідань Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції за адресою: м.Київ, вул. М.Коцюбинського, 12, 3-й поверх, над приміщенням Першої київської державної нотаріальної контори. Списки осіб, допущених до складання кваліфікаційного іспиту та інші організаційні відомості щодо його проведення будуть опубліковані додатково шляхом розміщення відповідних повідомлень. Перелік документів, які необхідно подати особами, що мають намір складати кваліфікаційний іспит, не пізніше ніж за 15 днів до дня проведення кваліфікаційного іспиту особисто секретарю кваліфікаційної комісії: 1. Заяву на ім’я голови кваліфікаційної комісії про допуск до кваліфікаційного іспиту, яка підлягає реєстрації в установленому порядку. 2. Оригінал та копію диплома про вищу юридичну освіту. 3. Оригінал та копію довідки про відсутність судимості (інформація, викладена у довідці, береться до уваги протягом одного місяця). 4. Трудову книжку та копію трудової книжки, якщо особа на час подачі документів не працює. 5. Копію трудової книжки, завірену за місцем роботи, якщо особа на час подачі документів працює. 6. Паспорт громадянина України та копію першої, другої сторінок паспорта громадянина України та сторінки, на якій розміщено штамп про реєстрацію місця проживання (перебування) фізичної особи. 7. Висновок та копію висновку про проходження стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса. 8. Заповнену особову картку за формою, наведеною у додатку до Порядку проведення кваліфікаційного іспиту для осіб, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса.Секретар комісії В.М. Мироник[/QUOTE]Ну, что Киев, ГОТОВИМСЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ксана

Номер повідомлення:#279

Повідомлення vIkTa » 28 травня 2010, 23:19

на 851 Нотаріальна діяльність здійснюється:А) в межах нотаріального округу – я відповіла так (неправильно)Б)відповідно до адміністративно-територіального поділу України в межах нотаріального округуЦе я знайшла в попередніх темах.на 865 я б відповідла в), на вимогу органів прокуратури або суду дублікат не видається. У разі смерті спадкоємців, які були вказані в заповіті, дублікат може бути виданий їх спадкоємцям, тобто напевно мається на увазі це - спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія. Відповіді в тестах можуть бути не зовсім так сформульовані, так обговорювався тест, а в мене інший варіант відповіді а) і як висновок - і правильна відповідь:До складу спадщини входять:[B]а) право на отримання винагороди за використання об`єкту інтелектуальної власності [/B]б) право участі у Товаристві.в) право на одержані страхові суми, аліменти, пенсію
vIkTa

Номер повідомлення:#280

Повідомлення vIkTa » 28 травня 2010, 23:26

на пост. 223 знайшла тест теж з попередніх тем, комусь попався на іспиті:За договором про добровільну відмову від права власності не може бути відчужено:А. земельну ділянку для будівництваБ[B]. земельну ділянку, виділену на місцевості на підставі свідоцтва про зем. частку пай для ведення особистого селянського господарства[/B]В. земельну ділянку історико-культурного призначення
vIkTa

Номер повідомлення:#281

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 00:42

[B]steps,steps,steps[/B]Шаг за шагом вы шли к победе. ПОЗДРАВЛЯЯЯЯЯЯЯЯЮ!!!!!!!!! Очень, очень рада. Снова верю, что форумчанам не просто везет - они этого заслуживают!!!! Почитать все наши обсуждения - это же ежедневный титанический труд. И побеждают сильнейшие и достойные. Еще раз поздравляю, МОЛОТОК!!!!!

Номер повідомлення:#282

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 00:47

[B]Оксашка[/B], спасибо за классную новость. Уже начинается легкий мандраж. Попыталась прочесть объявление в первоисточнике - но сайт Управления видимо сегодня [qoute]обрушили[qoute] от такого сообщения - не грузится вообще. Так что да, ГОТОВИМСЯ! И уже на полную.

Номер повідомлення:#283

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 00:47

Люди, кто еще с Киева, отзовитесь!!!!!

Номер повідомлення:#284

Повідомлення liga2010 » 29 травня 2010, 03:42

AVATARIUS, розкажіть, наскільки проблемно в Києві було оформитись на стажування. Чи були якісь ньюанси.
liga2010

Номер повідомлення:#285

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 14:56

liga2010, так історично склалося, що в мене багато знайомих нотаріусів. Було до кого звернутись. А зараз, я знаю, що й знайомства не допоможуть, бо кількість нотаріусів, яки згодні когось стажувати, обмежена, контролюється управлінням. (Свого роду [qoute]квота[qoute]). Да і нотаріусів, яки згідно нормативів, можуть це робити, дуже поменшало. Там -же одна з умов - [B]діяльність не зупинялась у зв`язку з порушенням законодавства.[/B] А скільки зупинили за останній час у зв`язку з порушенням правил ведення нотаріального діловодста (хоч на місяць) - ви знаєте?????? Після прийняття нового Закону самим нотаріусам стало складніше працювати. Навіщо їм ще ці стажисти?????? Тільки морока одна.

Номер повідомлення:#286

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 15:06

liga2010, я розумію -ви вже в наших лавах - етап початку стажування позаду. Вы ж до екзамену з нами разом готуєтесь. Навіщо вам [qoute]про стажування[qoute]????????????????????До речи, ви питали когось, яке враження справляє міністр????Дуже, дуже приємна людина! Поважає та розуміє юристів (розумних та досвідчених).

Номер повідомлення:#287

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 17:00

Повертаюсь до 222222. При посвідченні договору оренди нерухомого майна, якщо орендодавець є фізичною особою, то нотаріус:а) є податковим агентомб) не являється податковим агентом, але зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за основним місцем проживання платника податкув) тільки посвідчує договір і не має ніяких зобов’язань щодо оподаткування доходу Орендодавця.Моя відповідь в), тому що [I]Згідно з пунктом 11.3 статті 11 та пунктом 12.5 статті 12 Закону України [qoute]Про податок з доходів фізичних осіб[qoute] (далі - Закон), нотаріус [B]є податковим агентом при здійсненні фізичними особами операцій, пов'язаних з купівлею-продажем і міною об'єктів нерухомого, рухомого майна (у разі нотаріального посвідчення угоди)[/B], а також у разі нарахування та виплати доходів своїм найманим працівникам. (Лист, Державна податкова адміністрація, від 19.02.2007, № 3200/7/17-0116 [qoute]Щодо виконання нотаріусами обов'язків податкового агента[qoute])[/I] Про оренду ні слова , чому в попередній темі надана відповідь б) Ящось пропустила??????

Номер повідомлення:#288

Повідомлення Ксана » 29 травня 2010, 20:01

[B]AVATARIUS[/B], правильный ответ - Б. В Инструкции есть пункт и в Законе....я потом напишу.
Ксана

Номер повідомлення:#289

Повідомлення AVATARIUS » 29 травня 2010, 23:02

[B]224 - тест про гараж чи магазин?????[/B]224. При посвідченні договору купівлі-продажу магазину, загальною площею 250 кв.м., якщо в звітному році продавець продає нерухомість вперше, нотаріус зобов’язаний:а) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 5% від усієї суми договоруб) роз’яснити продавцю, що він звільняється від сплати податку в зв’язку першим продажем нерухомості в звітному роців) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 1% від суми доходу, розрахованої з площі магазину, яка перевищує 100 кв.м. якщо магазин - моя відповідь -в) на форумі відповідають а) тобто мається на увазі гараж- надайте, будь-ласка, відповідне посилання на нормативкr

Номер повідомлення:#290

Повідомлення liga2010 » 30 травня 2010, 01:56

AVATARIUS, не повірите, стажування ще не оформила. Просто вже декілька років мене мучить ця тема, але все руки не доходили, то робота, то народження дитини.А от тепер, сидячи в декреті, випадково нарила цей форум і пішло-поїхало. Одним словом затягло. Непомітно для себе почала вирішувати ці тести, спочатку було цікаво що це, а тепер розумію, що дороги назад немає.Ось чому ставлю такі запитання.Правда смішно.І ще, якщо у мене нотаріус є, він зараз закінчує стажувати когось, мене цікавлять нюанси в облуправлінні. Не всіх же в підряд вони оформляють.
liga2010

Номер повідомлення:#291

Повідомлення liga2010 » 30 травня 2010, 03:36

еле,За несвоєчасне подання або неподання звіту про використання бланків і захисних знаків управління юстиції, на підставі відповідного подання Держінформ’юсту, призупиняє діяльність приватного нотаріуса або притягає до дисциплінарної відповідальності... таку фразу я знайшла в положенні про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків нотаріальних документів, затвердженому Наказом Міністерства юстиції України від 29 червня 1999 року N 36/5 [qoute]Про здійснення заходів щодо захисту нотаріально оформлюваних документів[qoute]. Однак він втратив чинність.Можливо я не там гребусь. Прокоментуйте.
liga2010

Номер повідомлення:#292

Повідомлення Сонце » 30 травня 2010, 05:22

[B]AVATARIUS[/B], вы что-то наверно напутали в вопросе 224 про магазин. вот закон О налоге с физ лиц:11.1.1. Дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів. У разі якщо площа такого об'єкта нерухомого майна перевищує 100 квадратних метрів, то частина доходу, пропорційна сумі такого перевищення, підлягає оподаткуванню за ставкою в розмірі 1 відсотка від вартості такого об'єкта нерухомого майна. 7.2. Ставка податку становить 5 відсотків від об'єкта оподаткування,...Поэтому здесь ответ а) должен быть. Если бы это была квартира или ж/буд площадью 250 кв.м., то налог 1% от превышения 100 кв.м.
Сонце

Номер повідомлення:#293

Повідомлення Сонце » 30 травня 2010, 05:27

[B]AVATARIUS[/B]на питання 222 правильна выдповыдь б). Ось обгрунтування:п. 106 Інстр : У разі якщо наймодавцем у договорі є фізична особа, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про посвідчення такого договору податковому органу за основним місцем проживання платника податку - орендодавця за формою та в спосіб, установлені Кабінетом Міністрів УкраїниЗУ «про податок з доходів фізичних осіб»:9.1.2. Податковим агентом платника податку - орендодавця при нарахуванні доходу від надання в оренду нерухомого майна іншого, ніж зазначене у підпункті 9.1.1 цього пункту (включаючи земельну ділянку, що знаходиться під таким нерухомим майном, чи присадибну ділянку), є орендар.9.1.4. Якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець.При цьому:а)..... б) договір оренди нерухомого майна підлягає нотаріальному посвідченню у випадках, передбачених законом, при цьому нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за основним місцем проживання платника податку - орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України. У разі порушення такої форми чи способу нотаріус несе відповідальність, встановлену законом за порушення порядку чи строків надання податкової звітності.
Сонце

Номер повідомлення:#294

Повідомлення Сонце » 30 травня 2010, 06:33

866. Конвенція що скасовує вимогу легалізації не поширюється:a) на документи, складені дипломатичними або консульськими агентамиб) на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.Ну і яку відповідь тут підкреслювати?ст. 1 Конвенц.: Однак ця Конвенція не поширюється: a) на документи, складені дипломатичними або консульськими агентами b) на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.
Сонце

Номер повідомлення:#295

Повідомлення Berizka » 30 травня 2010, 19:25

На последней ВКК из 40 человек сдало только 3. Такие вот дела!
Berizka

Номер повідомлення:#296

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 00:13

[B]Сонце,[/B] дякую, так приємно, що хтось виводить інколи з цього ступору. Я просто запуталась тому, що в[qoute] запитанні [qoute]магазин[qoute] а в запропонованих відповідях - гараж. Я так зрозуміла з ваших пояснень, що гараж чи магазин - тут зовсім немає різниці, тому що це інша нерухомість, [B]не житловий будинок, не квартира або частина квартири, не кімната, і не садовий будинок (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці),[/B] Тому застосовуємо п.7.2. Вірно??????

Номер повідомлення:#297

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 00:24

[B]liga2010,[/B] раніше домовлялись з нотаріусом, він писав лист до управи, що згоден саме Вас стажувати, перевіряли справу нотаріуса на відповідність вимогам закону, через деякий час виходив наказ про направлення на стажуваня. Нажаль зараз внесли зміни до порядку стажування, з яких я зрозуміла, що спочатку нотаріуси, які згодні стажувати пишуть про це лист до управи (без прив`язки до стажиста) На підставі цих листів управа формує кількість [qoute]вакансий[qoute] , набирає відповідну кількість стажистів та направляє до нотаріусів. Тобто зрозуміло, що починати з нотаріуса нема сенсу - вони і самі не знають, кого будуть стажувати. От і вирішуйте, чи складно буде??????

Номер повідомлення:#298

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 00:44

[B]Оксашка,[/B] на пост 287 ваше обгрунтування зрозуміло. Я вже докопалась і до інструкціі і до закону, дякую. Но мабуть я трохі не так сприймаю ці тести, бо дуже багато практики в нотаріаті мені шкодить. Досвідчені нотаріуси за договори оренди давно не звітують до податкової. Ось чому. Ви звернули увагу на фрази надіслати інформацію про такий договір податковому органу за основним місцем проживання платника податку - орендодавця [B]за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України[qoute]????? Так от, форма і спосіб регламентувались Постановою КМУ №1029 від 31.08.96 та Листом ДПІ від 11.05.1998. А постанова ця втратила чинність. !!!! до царя гороха!!!!Тобто на даний час ніяким нормативом не регламентується цей спосіб подачі звіту. Я й досі пам`ятаю погляд інспектора в податковій, коли я намагалась щось довідатись про цей звіт - як його скласти і до кого нести????Тому практикам дійсно, сдавати іспит складніше. Не так у нас в державі робиться, як в законі пишеться.

Номер повідомлення:#299

Повідомлення Сонце » 31 травня 2010, 01:45

[B]AVATARIUS[/B], з приводу податків: квартира, ж/буд, буд+земля до 100 кв.м, 1 раз протягом року - податку немає все що більше 100 квадратів - 1% з перевищення, включаючи землю, другий раз протягом року - 5% а все нежитлове по любому %5
Сонце

Номер повідомлення:#300

Повідомлення Ксана » 31 травня 2010, 12:12

Всем привет!!![B]Berizka[/B], на последнем ВККН сдали 9 человек и 40:)))))AVATARIUS, я уже отвечаю так, как написано в законе или инструкции (пытаюсь...). Тут же вперемешку новые и старые тесты....не знаешь как отвечать с изменениями или без...Вот и про договора аренды так же....написано одно..а там другое совсем...:)))))))Про тест 224, я тоже не пойму вопос о чём о магазине или о гараже?????
Ксана

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів