Номер повідомлення:#1
Плагиат
» 03 червня 2010, 02:07
Приблизно півроку тому посвідчував договір купівлі-продажу земельної ділянки, вільної від забудови, постало питання - чи оподатковується прибуток від продажу??? Читав-читав славнозвісну ст. 11 ЗУ /[qoute]Про податок.../[qoute] чіткої думки для себе не сформував - звернувся до колег, що мають більший стаж роботи: перші кажуть - згідно п. 11.1.2 якщо інше, ніж зазначене в п. 11.1.1 - 5%, другі - що прибуток від такого продажу не підлягає оподаткуванню. Вирішив вчинити правильно, написав листа до місцевої податкової, чітко вказавши, що земля вільна від забудови - проте відповідь на 4 сторінки з прикладами і все про землю під нерухомістю - зрозумів, що податкова мене не зрозуміла, або самі там нічого не розуміють - ось така сумна гра слів))). Але як резолютивну частину листа вони (податківці) написали, що потрібно платити податок 5% від усієї вартості землі, хоча в основній частині розписували, що оподатковується тільки площа, що перевищує граничну. Клієнти заплатили податок хоч і пізніше, але /[qoute]по повній/[qoute]. Для мене ж питання залишилось відкритим, але знову звернулись нові клієнти з метою укласти такий договір. Я пояснив, що їм потрібно буде сплатити 5% податку і 1% ДМ, але сам думаю, чи це правильно??? Ви задасте питання чому не звернувсь до головного управління у своїй області - я звернувсь, але вони сказали, що передзвонять, а потім передзвонили і почали кричати, що /[qoute]стидно з такими питаннями звертатись до ГУЮ, таке самому потрібно знати/[qoute]. Залишилась остання інстанція - ФОРУМ ЮРИДИЧНИЙ РАДНИК, то ж не відмовте. Дякую ! ! !