Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#421

Повідомлення dalia » 04 червня 2010, 02:26

Форумчанин, так мы все-таки с Вами вместе сдаем экзамен??????
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#422

Повідомлення Форумчанин » 04 червня 2010, 02:28

не знаю... а когда в днепре???
Форумчанин

Номер повідомлення:#423

Повідомлення dalia » 04 червня 2010, 02:33

Как когда? Специально для Вас писала - в начале августа :))))))Я почему спрашиваю? Говорят нужно садиться рядом, бывает так, что можно подсказать друг другу
dalia

Номер повідомлення:#424

Повідомлення Форумчанин » 04 червня 2010, 02:54

так я думал что, это просто слухи...да, иногда бывают моменты, когда можно что-то спросить! )))особенно на ВКК - там все за одним большим столом сидят...)))
Форумчанин

Номер повідомлення:#425

Повідомлення dalia » 04 червня 2010, 03:11

Ну, не совсем слухи :))))))Так я понимаю, что Вы согласны или нет?
dalia

Номер повідомлення:#426

Повідомлення Форумчанин » 04 червня 2010, 03:14

ДА!
Форумчанин

Номер повідомлення:#427

Повідомлення dalia » 04 червня 2010, 03:19

СУПЕР!!!!!!!!Теперь спокойно можно идти спать :))))))
dalia

Номер повідомлення:#428

Повідомлення Ксюня » 04 червня 2010, 11:15

Вставай страна ....на свой последний бой:)))!!!!!!!!Доброе утро всем!!!!!!!!!
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#429

Повідомлення Сонце » 04 червня 2010, 14:58

на вопрос [B]511[/B]: в посте №420 [B]dalia [/B]приводит выдержку из правил пересечения границы, а вопрос звучит согласин на ПМЖ, а это разные вещи. Я пересмотрела порядок оформления паспорта для ПМЖ, там указано просто заявление ребенка, поэтому даже если рассуждать логично, то ответ а)- самостоятельно - - заведомо ложный, ответ б) - с согласия того родителя с кем выезжает - тоже не подходит, т.к. нарушается права того кто остается, тот кто выезжает с ребенком и так согласен на его выезд, поэтому методом исключения ответ В - самы правильный из предложенных.______________________[B]ВОЛЯ[/B], пост 401, [B]вопрос 138[/B], почему вы выбираете ответ а, если в обоих нормативках есть указание на знищення или загибель предмета застави? я понимаю что а и в ответты дополняют друг друга, но мне кажется, более правильным будет ответ в) в случае уничтожения предмета застави. Отзовитесь, кто как думает?______________________[B]вопрос 538 [/B]про несовершеннолетних: от чего отталкиваться закон или инструкция? кто как думает?______________________507. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотаріуса в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву.інструкція про порядок передачі документів [U]на тимчас. зберігання до держ.нот.архіву[/U]:2.5.4. [U]При підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів [/U]державний чи приватний нотаріус спільно з членами ЕК управління юстиції або працівниками державного нотаріального архіву проводять звірку наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних дій (та відповідної номенклатури справ). Відмітка щодо проведеної звірки вказується у кінці внутрішнього опису справ та підписується особами, що проводили звіркуТак куда готовим документы в держ архив или просто в архив нотариуса?
Сонце

Номер повідомлення:#430

Повідомлення Сонце » 04 червня 2010, 15:50

0
Сонце

Номер повідомлення:#431

Повідомлення yul » 04 червня 2010, 16:07

Солнце, обратите внимание!!!!! 91. Набувачем права власності на нерухоме майно за договором про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно [I]не може бути:[/I]А) сама дитинаБ) [U]особисто той із батьків, з ким проживає дитина [/U]В) дитина і той із батьків, з ким вона проживає.
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#432

Повідомлення liga2010 » 04 червня 2010, 18:04

Сонце, тут вчора багато дискутували стосовно тесту № 507. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотаріуса в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву.Так, згідно інструкціі про порядок передачі документів на тимчас. зберігання до держ.нот.архіву:2.5.4. При підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів державний чи приватний нотаріус спільно з членами ЕК управління юстиції або працівниками державного нотаріального архіву проводять звірку наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних дій (та відповідної номенклатури справ). Відмітка щодо проведеної звірки вказується у кінці внутрішнього опису справ та підписується особами, що проводили звіркуУ Вас виникає питання [qoute]Так куда готовим документы в держ архив или просто в архив нотариуса?[qoute]Але ж назва самої інструкції говорить про те, що документи передаються на тимчас. зберігання до держ.нот.архіву, це раз.По-друге, готуючи документи в архів нотаріуса, нотаріус це робить спільно з членами ЕК управління юстиції або працівниками державного нотаріального архіву? Я не думаю.Моя відповідь в).
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#433

Повідомлення liga2010 » 04 червня 2010, 18:19

533. Припинення приватної нотаріальної діяльності можливе:а) в разі припинення права власності чи права користування приміщенням, яке є робочим місцем нотаріусаб) коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, або не поповнив страхову суму до встановленого розміру. Ст. 30 Про нотаріатПідставами припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса є:3) неусунення приватним нотаріусом без поважних причин порушень, передбачених пунктами 1 і 2 частини першої статті 29-1 цього Законуст. 29-1 Про нотаріатНотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється на час дії таких обставин:2) якщо приватний нотаріус не уклав договір про страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса або розмір страхової суми не відповідає вимогам цього Закону, - до усунення цих недоліків, але не більше 30 днів з дня виявлення цього порушення Відповідь б)534. Які з нижчеперелічених фактів нотаріус не посвідчує:а) факт про те, що громадянин є живимб) знаходження громадянина на утриманнів) перебування громадянина у певному місціСт. 34 Про нотаріат Нотаріуси вчиняють такі нотаріальні дії:14) посвідчують факт, що фізична особа є живою15) посвідчують факт перебування фізичної особи в певному місціМетодом виключення випливає, що нотаріус не посвідчує факт знаходження громадянина на утриманні. Відповідь б).ПРОКОМЕНТУЙТЕ
liga2010

Номер повідомлення:#434

Повідомлення liga2010 » 04 червня 2010, 18:31

Форумчане, підскажіть будь-ласка, в чиїй редакції найкращий коментар Цивільного кодексу?Хочу придбати, щоб даремно не пролежувати два тижні біля моря з глянцевими журналами.
liga2010

Номер повідомлення:#435

Повідомлення liga2010 » 04 червня 2010, 19:06

Щось вчусь одна я, мабуть всі інші працюють.пережувала тест 549. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідченняб) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтвав) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного посвідчення. Логічно мислю, по-перше, в Законі Про нотаріат відсутнє поняття ”реєстраційне свідоцтво” є “реєстраційне посвідчення”, відповідь б) відпадає автоматично.Ст. 28 Про нотаріат Для забезпечення відшкодування заподіяної внаслідок вчиненої нотаріальної дії шкоди приватний нотаріус зобов'язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності.Ст. 24 Про нотаріатПриватний нотаріус зобов'язаний розпочати нотаріальну діяльність протягом 30 робочих днів після видачі реєстраційного посвідчення.Дивлюсь попередні редакції Закону“ Для забезпечення відшкодування заподіяної шкоди протягом строку, встановленого частиною четвертою статті 24 цього Закону, приватний нотаріус зобов'язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу.”, а ч.4 ст. 24 “Після отримання реєстраційного посвідчення приватний нотаріус зобов'язаний у тримісячний строк розпочати нотаріальну діяльність.” Отже по старому закону відповідь в).Виникає питання, чи зустрічаються тести по старому закону на іспитах зараз? можливо є сенс такі тести взагалі удаляти, чи на іспиті вони можуть бути сформульовані як в минулому часі, як от [qoute]Приватний нотаріус зобовязаний був укласти і т. д.[qoute]? Що скажете?
liga2010

Номер повідомлення:#436

Повідомлення Сонце » 04 червня 2010, 19:26

liga2010, 533, 534 - відповіді правильні. 549 - старе питання. Думаю, що питання [qoute]з минулого[qoute] можуть бути лише стосовно спадщини. Що стосується коментованого ЦК, то там потрібно дивитися склад авторів, хторобив коментар. Якщо багато авторів з академії МВС і щось на зразок цього - краще такий коментар не обирати. Є сильні професори і університеті Шевченка наприклад, от треба і шукати їхні прізвища серед авторів. І потрібно знати хто і про що пише, наприклад Жилінкова добре знається на сімейному праві, а Дзера - це цивільне право і т.д.
Сонце

Номер повідомлення:#437

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 21:10

Сонце138. Право застави або іпотеки припиняється:а) якщо заставодавець не замінив предмет застави, іпотекиб)заставодержатель передав предмет застави, іпотеки заставодавцю ПРО [qoute]ПЕРЕДАВ[qoute] НІЧОГО НЕ БАЧУв) предмет застави було зіпсовано. ЗІПСОВАНО - НЕ ЗНИЩЕНО507. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотаріуса в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву.Б і В ПІДХОДИТЬКРОМЕ іІструкціЇ про порядок передачі документів на тимчас. зберігання до держ.нот.архіву ЕСТЬ ЕЩЁ ПРАВИЛАведення нотаріального діловодства :10.4. При підготовці документів для архівного зберігання приватний нотаріус проводить звірку наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних дій та відповідної номенклатури справ. 91. Набувачем права власності на нерухоме майно за договором про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно НЕ може бути:А) сама дитинаБ) особисто той із батьків, з ким проживає дитина ++++++++++++++++++В) дитина і той із батьків, з ким вона проживає.СКСтаття 190. Припинення права на аліменти на дитину у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно 2. Набувачем права власності на нерухоме майно є сама дитина або дитина і той із батьків, з ким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#438

Повідомлення vIkTa » 04 червня 2010, 21:10

питання №371. На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПКЯ не знаю де це написано, але я возила номенклатуру в архив, вони мені погоджували я відвезла її в контору.
vIkTa

Номер повідомлення:#439

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 21:16

Припинення приватної нотаріальної діяльності можливе:а) в разі припинення права власності чи права користування приміщенням, яке є робочим місцем нотаріусаб) коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, або не поповнив страхову суму до встановленого розміру.ЦЕ ПИТАННЯ СТАРЕЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] стара редакція до 01.10.08:Стаття 30. Припинення приватної нотаріальної діяльності Приватна нотаріальна діяльність припиняється, а реєстраційне посвідчення анулюється управліннями юстиції Ради Міністрів Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у випадках: подання приватним нотаріусом письмового клопотання про припинення своєї діяльності анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, передбачену статтею 28 цього Закону, або не поповнив страхову заставу до встановленого розмірудіюча редакція ЗАКОНУ не передбачає жодного з варіантів.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#440

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 21:26

534. Які з нижчеперелічених фактів нотаріус не посвідчує - Бзнаходження громадянина на утриманні - ФАНТАЗИЯ МИН'ЮСТА ПОРАЖАЕТ))))) МОЖЕТ ДУМАЮТ - А ВОСЬ СТАЖИСТЫ С ДОГОВОРОМ ДОВІЧНОГО УТРИМАННЯ ПЕРЕПУТАЮТ
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#441

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 21:34

549. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідченняб) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтвав) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного посвідчення.+++++++питання старестара редакція Закону до 01.10.2008:Стаття 28. Службове страхування приватних нотаріусів Для забезпечення відшкодування заподіяної шкоди протягом строку, встановленого частиною четвертою статті 24 цього Закону, приватний нотаріус зобов'язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу. Стаття 24. Реєстрація приватної нотаріальної діяльності. Реєстраційне посвідчення Після отримання реєстраційного посвідчення приватний нотаріус зобов'язаний у тримісячний строк розпочати нотаріальну діяльність.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#442

Повідомлення vIkTa » 04 червня 2010, 21:43

На питання 507 я думаю відповідь б). Згідно правил ведення діловодства нотаріус перевіряє спочатку сам, а вже потім ще раз коли здається в архів .Але як думають ті хто ці тести вигадав?
vIkTa

Номер повідомлення:#443

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 21:50

ЕСТЬ ЕЩЁ ОДНО НО - в Правилах ведення нотаріального діловодства о сверке с реестром идёт речь только относительно ПРИВАТНИХ нотаріусів...про державних не слова
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#444

Повідомлення Маленьке стерво » 04 червня 2010, 22:01

[QUOTE]питання №371. На час проведення перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства номенклатура справ повинна бути:а) затверджена завідувачем державної нотаріальної контори, або приватним нотаріусомб) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівомв) затверджена завідуючим державної нотаріальної контори або приватним нотаріусом і узгоджена з державним нотаріальним архівом та схвалена ЕПКЯ не знаю де це написано, але я возила номенклатуру в архив, вони мені погоджували я відвезла її в контору.[/QUOTE]В новою редакцією правил Узгодження номаенклатури приватного нотаріуса з архівом не потрібно.Проте, Долгова З.М. на семінарі на початку року сказала, що ДНК поввинні узгоджувати номенклатуру з архівом, хоча б 1 раз на 5 років.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#445

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 22:16

371 - АЗверніть увагу, що в Правилах ведення нот. діловодства узгоджується не номенклатура, а справи:8.2.17. Примірник номенклатури справ приватного нотаріуса, закритий підсумковим записом про кількість і категорії фактично заведених за рік справ, надається приватним нотаріусом до відповідного державного нотаріального архіву при погодженні ним справ постійного та тривалого (понад 10 років) зберігання. в п.4.5. Порядку перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства також нічого про узгодження:Перевірці підлягає дотримання конторою, архівом, нотаріусом правил ведення нотаріального діловодства, що затверджуються Мін'юстом за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства:ведення номенклатури справ, затвердженої завідувачем контори, завідувачем архіву, нотаріусом.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#446

Повідомлення ВОЛЯ » 04 червня 2010, 22:19

кто знает - почему сообщения на форуме не передаются с подчёркиваниями, выдилениями, курсивом??так неудобно...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#447

Повідомлення dalia » 04 червня 2010, 23:18

ВОЛЯ, посмотрите сверху над вашим окошком для сообщений есть такие три буковки: одна жирная, другая курсивом, а третья подчеркнутая. Пишите текст, выделяете нужный фрагмент и нажимаете на соответствующую буковку
dalia

Номер повідомлення:#448

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 00:06

0
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#449

Повідомлення yul » 05 червня 2010, 00:07

Согласна с Воля на пост445. На пост. 444 - и частные нотариусы тоже 1 раз на 5 лет должны [qoute]узгоджуваты[qoute] номенклатуру, а в остальны е годы [qoute]погоджуваты[qoute]. Так сказали у нас в архиве (Днепропетровская область)
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#450

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 00:32

я думаю, работникам архива экзамены не сдавать, по этому говорят они не цитатами из законодательства...я возила в Киевский архив: они сверяли описи, паспорт архива и номенклатуру с делами...смотрели что бы всё совпадало, а потом в конце пыдсумкового запису заведующий поставил подпись и печать архива и что это значит - узгодження, погодження или ещё что-то не знаю...
ВОЛЯ

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів