Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 10.06.2010

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 01:58

Продовження підготовки до складання успішного іспиту!Попередні темиІспит 2 /ТЕСТИ/- http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=10072Іспит відповіді на тести.- http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=10440ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ) - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=14962Подготовка к экзамену (продолжение)- http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=15926ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:)) - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=16576ІСПИТИ (з 02.10.09)- http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=16952ІСПИТИ (з 28.10.09)- http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=17443ІСПИТИ (з 17.11.09)- http://yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=17791Іспити 25.11.2009 - http://yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=18024Іспити 04 12 2009 - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=18229Іспити 24.12.2009 - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=18609Іспит 22.01.2010 - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=19023ІСПИТ (продовження) - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=19692ІСПИТ (продовження) 07.04.2010 - http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=20520ІСПИТ (продовження) http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=21125
Graal

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:01

Коментар ЦКУ - http://radnuk.info/komentar/chky/chky-knuga6
Graal

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:10

Вроде простой такой тест, а варианта ответа у меня 250. Реєстраторами Спадкового реєстру є:а/. державні нотаріальні контори, державні нотаріальні архіви, приватні нотаріуси+++++б/. ДП „Інформаційний Центр” МЮУ+++++в/. банки та кредитні спілки. п. 1.5 Положення про Спадковий реестр
Graal

Номер повідомлення:#4

Повідомлення dalia » 11 червня 2010, 02:11

[QUOTE]Спадкодавець склав заповіт на все майно на 3-х осіб. Один з спадкоємців за заповітом помер до відкриття спадщини. Судьба его доли?[/QUOTE]На це питання подумки погоджуюся з Форумчанином:[QUOTE]Я придерживаюсь мнения: [qoute]делится между наследниками по завещанию[qoute]!![/QUOTE]Але, так як пишуть більшість науковців і виходячи з того, що є правильним вирішенням по задачам, то можуть бути 2 вирішення цього питання:1) [B]якщо в заповіті не визначені долі спадкоємців[/B], наприклад, батько заповів все належне йому майно сину та доньці, то вразі смерті одного зі спадкоємців до відкриття спадщини, буде спадкувати все інший спадкоємець за заповітом2) [B]якщо ж в заповіті визначені долі спадкоємців[/B], наприклад, батько заповів все належне йому майно сину та доньці в рівних долях (як варіант, по 1/2 частині), то вразі смерті одного зі спадкоємців до відкриття спадщини, його частка буде спадкуватися за законом.
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення dalia » 11 червня 2010, 02:13

Була на навчанні в Інформцентрі. Сказали, що за спадковим реєстром вони не реєстратори - відповідь а)
dalia

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:16

dalia, я с Вами согласна на пост 4, но на 5 быть такого не может. В исключительных случаях они тоже регистраторы (предусмотрено п. 1.5 Положения о СР)
Graal

Номер повідомлення:#7

Повідомлення dalia » 11 червня 2010, 02:24

Та я ж не намагаюся з Вами спорити. Просто кажу, що чула :))))))))А Ви як плануєте дві відповіді підкреслювати????????Просто відповідь а) - це завжди, а відповідь б) - у разі, якщо.....Я думаю, що правильна - а)
dalia

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Lilit » 11 червня 2010, 02:31

Люди, стосовно задачі на попередньому форумі про коморієнтів (осіб, що померли одночасно), тут спадкова трансмісія не застосовується, а право представлення застосовується, див. [qoute]Нотаріат для вас[qoute] №5 2010 р. [qoute]Час і місце відкриття спадщини:проблемні питання[qoute].Стосовно тестового питання про добровільну відмову від земельної ділянки - відповідь - від земельної частки(паю), десь читала, що мається на увазі сама процедура добровільної відмови: якщо земля у власності - то це відчуження, якщо в користуванні - то заява в ОМС, рішення про припинення користування, а відчуження паю неможливе, бо це мораторна земля.
Lilit

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:33

Может тест старый? Я бы два подчеркнула :)Ещё мне не понравились 6. Нотаріуси та інші посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, виявивши при вчиненні нотаріальних дій порушення закону громадянами або окремими посадовими особами, повідомляють про це для вжиття необхідних заходів :а/. управління юстиціїб/. прокуратуру або суд +++ Сейчас ЗУ «Про нотаріат» Стаття 51 (відповідні правоохоронні органи)в/. відповідні підприємства, установи, організації або прокуратуру(В старом Законе [qoute]Про нотариат[qoute] красиво написан ответ В :)18. Довіренність на одержання поштової кореспонденції (поштових переказів, посилок, тощо) може бути посвідчена:а/ тільки нотаріусомб/ посадовою особою за місцем його проживання Цивільний кодекс України Стаття 245.в/. посадовою особою закладу видачі поштової кореспонденції56. Перевірка наявності або відсутності спадкової справи за даними спадкового реєстру здійснюється :а/. за датою смерті спадкодавцяб/. за ідентифікаційним номером у державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та/або призвіщем ім’ям по батькові (за наявності) спадкодавця - Больше всего подходит п.3.3в/. за прізвищем ім’я по батькові спадкоємцяИзвините, что такие простые: начала с начала, там где загвоздки буду выставлять для обмусоливания занова. Может у кого новенькое что-то есть?
Graal

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:35

Lilit, приветик! :))) Сейчас посмотрю, случайно этот номер взяла почитать
Graal

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Lilit » 11 червня 2010, 02:39

Приветик, Graal! Ты опять активничаешь на форуме? Молодец! Или это уже нервное?
Lilit

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:41

Не то слово!!!
Graal

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 02:42

Решаем заново
Graal

Номер повідомлення:#14

Повідомлення dalia » 11 червня 2010, 02:43

Lilit, дякуємо за допомогу :))))Graal, думаю, що тести будуть приведені у відповідність до чинного законодавства. Ваші відповіді на 6, 18 та 56 правильні. Починайте спочатку хоч 100 разів - будемо вирішувати :))))))Нажаль, нічого нового поки немає :(((
dalia

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 03:02

Зашла почитать задачку, так там Маленьке стерво (прикольный ник) говорит, что такое же мнение и у Спасибо-Фетеевой. Интересно, какое мнение... ну сами знаете у кого. Но тема по поводу наследования за правом представления заканчивается типа того, что из свидетельства о смерти не видно, що умерли [qoute]під час спільної для них небезпеки. Безумовно, за наявності спору вказані обставини повинні підтверджуватися рішенням суду[qoute]. Я ещё подумаю. Но из статьи следует задачку решать так:После Хлебниковой оформляют наследство её дочка и внучка на долю, которая причиталась бы её матери, т. е. по 1/2 каждой.
Graal

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Сонце » 11 червня 2010, 03:14

Я просто не могу понять, если дочка не наследует после матери, то как тогда внучка после бабушки?? Внучка как бы [qoute]представляет[qoute] дочку в первой очереди. Но в том и суть что дочки то в данном случае нет, она не наслудует после мамы (после Хлебниковой). Я понимаю, что спорить можно долго, тут надо вычислить мнение... ну сами знаете кого (с) :)))))))))))))))))
Сонце

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Valeeri » 11 червня 2010, 03:15

Спадкодавець склав заповіт на все майно на 3-х осіб. Один з спадкоємців за заповітом помер до відкриття спадщини. Судьба его доли?Я придерживаюсь мнения: [qoute]делится между наследниками по закону[qoute]
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Сонце » 11 червня 2010, 03:34

Valeeri, если рассуждать по аналогии: заповит на 1 лицо, оно умирает до открытия наследства. Какова судьба заповита? Всё наследуем по закону. Если так рассуждать, доля одного тоже делиться по закону. Но почему то мнение многие высказывают, что уходит к наследдникам по завещанию... Смотря чьих интересов вы придерживаетесь: воли завещателя, или оставшихся страждущих по закону)
Сонце

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Сонце » 11 червня 2010, 03:51

Valeeri, хотя можно рассуждать ви в другом нарпавлении.ст. 1245: частина спадщини що не охоплена заповітом спадкується спадкоємцями за законом на загальних підставах.Дана норма визначає юр. долю спадщини, стосовно якої не міститься розпорядження в заповіті.Например, наследодатель завещал квартиру 3 лицам в равных долях. Т.е. несмотря на то, что 1 наследник умер, имущество квартира - охоплена заповітом, относительно єтого имущества наследодатель віразил свое желание и следовательно должно наследоваться по заповіту оставшимися наследниками. От того что 1 умер его доля не переходит в разряд неохопленої, чтобы делиться по закону..... Я не могу понять только одного, все так кричат про єдину нотаріальну практику.... а толку....
Сонце

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 11:54

З новою темою!!! Хай всі після іспиту отримають свідоцтва!!!!
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 11:57

[QUOTE]Зашла почитать задачку, так там Маленьке стерво (прикольный ник) говорит, что такое же мнение и у Спасибо-Фетеевой. Интересно, какое мнение... ну сами знаете у кого.[/QUOTE]моя думка грунтується ч. 3 ст. 1220. тому все таки ввааю, що право представлення не виникає (це моя особиста думка і не буду ствреджувати, що вона абсолютно правильна). Хоча запитаю у завідувачів КДНК, як вони виходять з цієї ситуації [QUOTE]Маленьке стерво (прикольный ник) [/QUOTE]швидше за все - це стан душі.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 12:55

Маленьке стерво та Lilit - це як О.Печений та Є.Рябоконь :)Дивіться прикріплений файл і робіть висновки саміМаленьке стерво, дуже цікава думка нотаріусів КДНК, люди там грамотні. Запитайте, будь-ласка, чи можна відізвати заяву про відмову на користь? Цікавить їх думка і про те, коли складено заповіт на декількох осіб і один спадкоємець помирає раніше спадкодавця (варіанти - заповіт складено на все майно, на 1/3 частину квартири, та в рівних долях).
Graal

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Ксюня » 11 червня 2010, 13:03

Всем доброе утро!!!!Выставляю вопросы в которых запуталась...224. При посвідченні договору купівлі-продажу магазину, загальною площею 250 кв.м., якщо в звітному році продавець продає нерухомість вперше, нотаріус зобов’язаний:а) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 5% від усієї суми договоруб) роз’яснити продавцю, що він звільняється від сплати податку в зв’язку першим продажем нерухомості в звітному роців) нарахувати та перевірити сплату податку від продажу гаража в розмірі 1% від суми доходу, розрахованої з площі магазину, яка перевищує 100 кв.м. Я НЕ ПОНИМАЮ, ПРИ ЧЁМ ТУТ ГАРАЖ???????????????????????706. Записи в реєстрах для реєстрації нотаріальних дій не провадяться:а) консультантом державної нотаріальної конториб) особою, що перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусомв) особою, яка перебуває на стажуванні в державній нотаріальній конторі.710. Нормативно-грошова оцінка земель застосовується :[B]а) при оформленні договору довічного утримання, де майном, що є об`єктом спадкування, є земельна ділянка[/B] - ключ, который попался на экзаменеб) при укладанні договору міни на іншу нерухомістьв) при укладанні договору купівлі-продажу ЗД.712. Чи може частка в статутному капіталі ТОВ перейти до спадкоємця фізичної особи:а) так, якщо одержувач спадщини є учасником ТОВ.б) ні, тільки юридичній особів) так, якщо статутом товариства не передбачено, що такий перехід допускається лише за згоди інших учасників товариства. (але у статті ЦКУ сказано, ст 147 ч5. Частка у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю переходить до спадкоємця фізичної особи або правонаступника юридичної особи - [B]учасника товариства[/B], якщо статутом товариства не передбачено, що такий перехід допускається лише за згодою інших учасників товариства. 728. Номенклатура справ державного архіву погоджується з:а) Територіальним управлінням юстиціїб) Мін’юстомв) Відповідною державною архівною установою.
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Ксюня » 11 червня 2010, 13:10

Graal, привет! Я консультировалась в КДНК во время стажировки и мне сказали, что если умирает указанный в завещании наследник раньше наследодателя, его часть делиться между наследниками по завещанию (если не указаны доли, то поровну между всеми)если указаны конкретные доли в завещании каждого наследника, то часть [qoute]выбывшего[qoute] наследника делиться пропорционально, части которая завещана остальным наследникам...если написала непонятно, перепишу ещё раз...
Ксюня

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 13:30

[QUOTE]Запитайте, будь-ласка, чи можна відізвати заяву про відмову на користь?[/QUOTE]можна в строк встановлений для прийняття. [QUOTE] Цікавить їх думка і про те, коли складено заповіт на декількох осіб і один спадкоємець помирає раніше спадкодавця (варіанти - заповіт складено на все майно, на 1/3 частину квартири, та в рівних долях).[/QUOTE]тут погоджуюсь з Ксюнею (24) і думка багатьох держ нотарів така сама.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Ксюня » 11 червня 2010, 13:33

Передумала....
Ксюня

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Graal » 11 червня 2010, 13:46

Спасибо, но не понятно со слова ЕСЛИ и дальше по тексту. Делится пропорционально по закону или по завещанию?
Graal

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Ксюня » 11 червня 2010, 13:50

между наследниками по завещанию, не нужно смешивать по-закону и по завещанию (как говорится мухи отдельно, котлеты отдельно...). Всё, иммущество, которое указано в завещании, наследуется ТОЛЬКО наследниками по завещанию.
Ксюня

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Форумчанин » 11 червня 2010, 14:03

224. [qoute]А[qoute] - только не гаража, а магазина (думаю опечатка).706. Сейчас все из перечисленных могут...710. [B]Ксюня, вам попался???[/B]712. если [qoute]А[qoute] и [qoute]В[qoute] вместе слепить - то правильный ответ получится!!728. В
Форумчанин

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Ксюня » 11 червня 2010, 14:25

Попался не мне, я ещё не сдавала...:)))706 - а раньше не все могли????
Ксюня

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]