Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 10.06.2010

Номер повідомлення:#211

Повідомлення vishenka » 16 червня 2010, 20:17

на пост.203Стаття 325. Строк на касаційне оскарження 1. Касаційна скарга може бути подана протягом двох місяців з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду. 2. У разі пропущення строку, встановленого частиною першою цієї статті, з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.{ Частина друга статті 325 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3570-IV ( 3570-15 ) від 16.03.2006 } 3. Касаційна скарга, подана після закінчення строку на касаційне оскарження, повертається особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку, а також коли у поновленні строку відмовлено.А де ж саме вказані строки, Ви наводите ст.321 ЦПК У, в якій говориться про оформлен.судов.рішень... Щось я заплуталась.Касаційне провадження взагалі з ст.323
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#212

Повідомлення vishenka » 16 червня 2010, 20:19

Будь ласка, прокоментуйте мої запитання. Зовсім на мене не реагуєте.
vishenka

Номер повідомлення:#213

Повідомлення ВОЛЯ » 16 червня 2010, 21:00

на пост. 210.получается заповіти - єто [U]нот. дії[/U], кот. они заверяют ст. 37 ЗУ Про нотаріат, адовіреності - [U]прирівняні до нотаріальних[/U] ст. 40 ЗУ Про нотаріат.....я вижу им там в верховной раде (с маленькой буквы умышленно пишу) нечего делать...извените отошла от темы
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#214

Повідомлення ВОЛЯ » 16 червня 2010, 22:41

vishenka, на пост 211в том-то и дело - так как про срок не указано ни где значит в любое время можно просить про поновлення строку
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#215

Повідомлення Сонце » 16 червня 2010, 22:51

[B]Valeeri[/B], а где написано про касацийне оскарження в межах 1 року?...[B]vishenka[/B], ключі до тестів:) про них знають лише члени комісії, та трошечки ті люди хто здав чи не здав. Оскільки навіть якщо ви здали і у вас наприклад 3 помилки ув питаннях, то вам ніхто не каже в яких і вам це уже не важливо, оскільки Ви здали і не чуєте себе від щастя яке вам привалило)))) Задачі лише ті що на форумі є, ще можна найти старе положення про екзамен для стажистів перед стажуванням і там теж були задачі (якщо мені не зраджує память)
Сонце

Номер повідомлення:#216

Повідомлення Сонце » 16 червня 2010, 22:59

[B]ВОЛЯ[/B], а ві наверно праві насчет заяви про ствердження дати народежння. Дата народження підтверджується свідоцтвом про народження, а не стверджується особою, якщо вибирати між б та в, то б - більш брєдовий варіант... ДА!!! Все правильно: якщо до вас приходить громадянин Російської Федерації і говорить, що він тут одружується з українкою оксаною, а йому в Закс потрібна заява, що він в шлюбі не перебуває - от вам і такая заява: вона адресована в компетентні органи України, про сімейний стан особи. А дату народження особа підтверджує документов, а не стверджує в заяві. Як ви, згодні зі мною?
Сонце

Номер повідомлення:#217

Повідомлення Сонце » 16 червня 2010, 23:05

И еще, там по поводу того вопроса писали: Нотаріальна діяльність здійснюється:А) в межах нотаріального округу – я відповіла так (неправильно)Б)відповідно до адміністративно-територіального поділу України в межах нотаріального округуэто из билета Snow.... Вот и понимай как хошь...
Сонце

Номер повідомлення:#218

Повідомлення vishenka » 16 червня 2010, 23:16

Дуже дякую, що відгукнулись. На пост.214, ВОЛЯ, я так і вважаю, що на №385 -б)-безстроково.Сонце, а про касац.оскарж.в межах рокуУ разі пропущ.строку) -це по старому ЦПК. Я лише стажуюся, і на осінь екзамени, тому я не маю ні малюсінького поняття, як це відбувається, а влізла в тести і ваші обговорення - жахнулася !!! А Ви вже здавали? Які питання попадаються? А ті, що не здали, знають ключ? До речі, дивні відповіді бувають, таке враження, що не важливо, чи ти відповів по законодавству, а лише б твоя відповідь співпала з думкою членів комісії !!! Я новачок, і дуже сподіваюсь і на ВАШУ підтримку, ФОРУМЧАНИ. І страшенно б хотіла, щоб здали УСІ !!!!
vishenka

Номер повідомлення:#219

Повідомлення Ксюня » 16 червня 2010, 23:21

Всем привет!!!!386. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку зверненняв) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження.б - ЦПКУ зі змінами, а - по старому кодексу...які ключі..нові чи старі не знає ніхто...поки що...:(((((
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#220

Повідомлення vishenka » 16 червня 2010, 23:22

На пос.207 Не можна засвідчувати справжність підпису:а) на заявах про відмову від прийняття спадщиниб) на заяві про ствердження часу народження, яку призначено для компетентних органів іноземної державив) на заяві, яка адресується компетентним органам України, про сімейний стан особи а) однозначно можна, б) - також (п.262 Інструкції ....) Мабуть, в) оскільки нотаріус засвідчує справжність підпису на заяві про сімейний стан до компет.орг.іншої держави, коли заявник хоче одруж чи вийти заміж за інозем
vishenka

Номер повідомлення:#221

Повідомлення ВОЛЯ » 16 червня 2010, 23:23

Сонце, может по єтому [QUOTE]А) в межах нотаріального округу – я відповіла так[/QUOTE] не правильно:Стаття 131. Нотаріальний округ Нотаріус не вправі здійснювати нотаріальну діяльність за межами свого нотаріального округу, [B][U][I]за винятком заміщення інших нотаріусів у випадках, передбачених цим Законом. [/I][/U][/B]но я бы тоже так же как вы ответила
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#222

Повідомлення Сонце » 16 червня 2010, 23:44

ВОЛЯ, это не я отвечала, это Сноу отвечала, а она сдала)
Сонце

Номер повідомлення:#223

Повідомлення Сонце » 16 червня 2010, 23:45

И ещё, девчёнки и мальчишки)) Кто будет в Киеве сдавать 29, ну просто огромаднейшая просьба напишите вечером что там у вас было, я 30 сдаю. Буду вам очень благодарна
Сонце

Номер повідомлення:#224

Повідомлення Ксюня » 16 червня 2010, 23:53

А где Вы узнали, что сдаёте 30?????????????7 Сонце отЗОВИТЕСЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ксюня

Номер повідомлення:#225

Повідомлення Ксюня » 16 червня 2010, 23:58

Солнышко -о-о-о-о-!!!!!!!!!!!!!!! Вы где??????
Ксюня

Номер повідомлення:#226

Повідомлення ВОЛЯ » 17 червня 2010, 01:09

на пост 220ответ ВПравила реєстрації актів цивільного стану в Україні7. Громадяни України та особи без громадянства, які проживають в Україні, для підтвердження сімейного стану з метою реєстрації шлюбу в іншій державі подають заяву, засвідчену нотаріально, у якій особа повідомляє про себе, що вона ніколи не перебувала у шлюбі, або про те, що вона раніше перебувала у шлюбі, але зараз її шлюб припинено, та належним чином легалізовану, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Громадяни України, які проживають за кордоном, для реєстрації шлюбу та підтвердження сімейного стану [U]подають аналогічну заяву, засвідчену дипломатичним представництвом чи консульською установою України, нотаріусом,[/U] або документ про те, що особа не перебуває в шлюбі, виданий компетентними органами країни проживання, який повинен бути належним чином легалізований, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. про заяву про ствердження часу народження во всём интернете ни слова...её придумали
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#227

Повідомлення Valeeri » 17 червня 2010, 02:28

Сонце,386. Суд касаційної інстанції може поновити строк на касаційне оскарження:а) не більше як у межах одного року з дня виникнення права на касаційне оскарженняб) незалежно від строку зверненняв) у межах трьох років, з дня виникнення права на касаційне оскарження.ответ [qoute]А[qoute] по старому ЦПК, но на экзамене зимой в [qoute]ключе[qoute] был именно ОН!!
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#228

Повідомлення Сонце » 17 червня 2010, 12:35

Ксюня, сначала я прочитала н сайте (я в Херсоне сдею), а потом из управления позвонили и сказали.
Сонце

Номер повідомлення:#229

Повідомлення Сонце » 17 червня 2010, 12:39

ВОЛЯ, я вообще тогда ничего не понимаю с этими заявами:Инструкция262. Нотаріус не може засвідчувати справжність підпису фізичної особи [U]на документі[/U], у якому стверджуються обставини, право посвідчення яких належить лише відповідному державному органові (час народження, шлюбу, смерті, наявність хвороби, інвалідності, права власності на майно тощо). [U]Справжність підпису на зазначеному документі може бути засвідчена у випадку, якщо документ призначений для подання до компетентних органів іншої держави.[/U]Единственная зацепка, что сказано на документе..... а не на заявлении. Хотя так звучит весь раздел...
Сонце

Номер повідомлення:#230

Повідомлення vIkTa » 17 червня 2010, 13:13

Не можна засвідчувати справжність підпису:а) на заявах про відмову від прийняття спадщиниб) на заяві про ствердження часу народження, яку призначено для компетентних органів іноземної державив) на заяві, [B]яка адресується компетентним органам України[/B], про сімейний стан особи Я думаю что в) поскольку:Правила реєстрації актів цивільного стану в Україні7. Громадяни України та особи без громадянства, які проживають в Україні, для підтвердження сімейного стану з метою реєстрації шлюбу[B] в іншій державі[/B] подають заяву, засвідчену нотаріально, у якій особа повідомляє про себе, що вона ніколи не перебувала у шлюбі, або про те, що вона раніше перебувала у шлюбі, але зараз її шлюб припинено, та належним чином легалізовану, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Я думаю что вопрос по п.262, и б) и в) можно если документ предназначен за границу, а у нас в) не предназначен за границу.
vIkTa

Номер повідомлення:#231

Повідомлення ВОЛЯ » 17 червня 2010, 15:49

Сонце, vIkTa...получается правильного варианта нету!
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#232

Повідомлення Форумчанин » 17 червня 2010, 16:59

764. Сторонами договору управління спадщиною є:а) нотаріус та виконавець заповітуб) виконавець заповіту та спадкодавецьв) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню.
Форумчанин

Номер повідомлення:#233

Повідомлення ВОЛЯ » 17 червня 2010, 17:12

[B]764. В[/B]Стаття 1285. Управління спадщиною1. Якщо у складі спадщини є майно, яке потребує утримання, догляду, вчинення інших фактичних чи юридичних дій для підтримання його в належному стані, нотаріус, а в населених пунктах, де немає нотаріуса, - відповідний орган місцевого самоврядування, [U]у разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту [/U]укладають договір на управління спадщиною [U]з іншою особою.[/U]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#234

Повідомлення vIkTa » 17 червня 2010, 17:12

ВОЛЯ, почему вам не нравится в) на заяві, яка адресується компетентним органам України, про сімейний стан особи ?Нотаріус не може засвідчувати справжність підпису фізичної особи на документі, у якому стверджуються обставини, право посвідчення яких належить лише відповідному державному органові.Заявление не для [qoute] компетентних органів іншої держави[qoute] поэтому и нельзя.
vIkTa

Номер повідомлення:#235

Повідомлення ВОЛЯ » 17 червня 2010, 17:22

п. 7 Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні (в посте 226) не говорит, что єти документы подаются [U]только в гос. органы других стран[/U], а допускает, что и в наши органы можно подавать, следовательно и заверять их можно
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#236

Повідомлення Форумчанин » 17 червня 2010, 17:23

782. Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту:а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації в) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації.
Форумчанин

Номер повідомлення:#237

Повідомлення Форумчанин » 17 червня 2010, 17:28

Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а) судновий журнал та витяг з суднового журналу засвідчений капітаном б) заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідківв) заява капітана, судновий журнал та витяг з суднового журналу засвідчений капітаном.
Форумчанин

Номер повідомлення:#238

Повідомлення Valeeri » 17 червня 2010, 17:29

782. Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту:а) нотаріального посвідченняб) державної реєстраціїв) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації.Раньше был правильный ответ [qoute]В[qoute], а сейчас так как делается отметка на акте ответ [qoute]Б[qoute]
Valeeri

Номер повідомлення:#239

Повідомлення Valeeri » 17 червня 2010, 17:33

Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а) судновий журнал та витяг з суднового журналу засвідчений капітаномб) заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідків[B]в) заява капітана, судновий журнал та витяг з суднового журналу засвідчений капітаном.[/B]
Valeeri

Номер повідомлення:#240

Повідомлення vishenka » 17 червня 2010, 17:47

782 - б) , щодо вчинення акту про морський протест - в) п.305,307 Інструкції
vishenka

Поперед.Далі