Форум

Інформаційний ресурс

земельний пай чи ні?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Allaрan » 25 червня 2010, 20:55

0
Allaрan

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Allaрan » 25 червня 2010, 20:55

Поможіть розібратися. Де можна знайти інформацію про земельний пай (його норму та розташування), а саме: може бути земельний пай в межах місця чи села?Моя ситуація стосується м. Яготина, відчужується будинок, земельна ділянка площею 0,1000 га з цільовим призначенням будівництво та обслуговування житлового будинку, на якій стоїть цей будинок і ще одна земельна ділянка за цією ж адресою площею 0,0502 га, цільове призначення якої осг, Державні Акти видані в один день на підставі рішення Яготинської міської Ради, копії якого у власника немає. Будинок власником отриманий у спадок і зем. Ділянку я так розумію теж
Allaрan

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Маленьке стерво » 25 червня 2010, 20:59

В вашому випадку це не пай. це городик біля будиночку. Можете сміливо робити договір, земля не мараторна.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Allaрan » 25 червня 2010, 21:01

А де я можу це законодавчо впевнитись?
Allaрan

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Маленьке стерво » 25 червня 2010, 21:04

[QUOTE]А де я можу це законодавчо впевнитись?[/QUOTE]нажаль ні де. я інформацію збирала так сказати [qoute]с миру по нотке[qoute]...але можу Вас запевнити в Вашому випадку - це не пай!
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Allaрan » 25 червня 2010, 21:08

я клієнтів відіслала до земельних ресурсів за довідкою що ця зем.ділянка не належить до пайового фонду і щоб узяли там копію рішення, тепер чекаю за декілька днів подивлюсь що вони мені принесуть
Allaрan

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Бонд » 25 червня 2010, 23:27

Можливо вони вам нічого і не пинесуть, а підуть до іншого нотаріуса, який не буде вимагатии такого роду довідки.
Бонд

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Берн » 26 червня 2010, 14:14

підтримую Маленьке стерво і Бонд.як на мене, земля у межах населеного пункту пайовою не буває, але це так [QUOTE]так сказати [qoute]с миру по нитке[qoute]...[/QUOTE]
Берн

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Netland » 26 червня 2010, 15:47

Хотів відповісти,але Берн попередив.Якщо вулиця у акті зазначена,то це огород.Звичайно,довідка із земресурсів не заважала б,але,певно,знайдуться колеги,які посвідчать договір без неї і докорів совісті.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Маленьке стерво » 29 червня 2010, 16:55

Напишу свої думки, як я визначаю, що земля для ОСГ є мараторною.1. первинне набуття на підставі рішення РДА (як правило, колгоспні поля знаходились поза межами села, а в межах району). Якщо в акті підстава набуття міна, то тут вже на мораторій у відмові не зішлешся, тому відмовляю по-іншому (розумію, що інші зроблять і зароблять, але все ж не хочу брати таку землю, бо знаю скільки справ в прокуратурі)2. дивлюсь межі (були випадки коли з усіх боків зазначено [qoute]землі власників паїв[qoute], а ця ділянка в самому центрі не є паєм, про що говорить довідка сільради без підпису землевпроядника (вважаю, що такі довідки сільрада взагалі не видає, особливо щодо землі яка була в віданні РДА). 3. Хочу сказати, що розмір не має значення навіть 80 соток можуть бути паєм (один раз довелось робити запит в РДА вони підтвердили що ці 80 соток були отримані в процесі розпаювання). 4. Якщо ЗД в межах села і її розмір 2 га (виділялось з земель запасу сільради) то це - безоплатна приватнизація і під мораторій не підпадає, хоч і для ОСГ.
Маленьке стерво

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]