Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 10.06.2010

Номер повідомлення:#451

Повідомлення notar » 01 липня 2010, 16:47

на пост 444.dalia, в мене в трудовій було написано стажист. Так як я проходила стажування в держ. конторі, а перед тим працювала на посаді і для того, щоб внести запис в трдову мені необхідно було звільнитись з своєї попередньої посади і внести новий запис - [qoute]стажист[qoute]. Тому я думаю, що обов язково!
notar

Номер повідомлення:#452

Повідомлення Snow » 01 липня 2010, 17:18

на пост № 431, [B]dalia,[/B] Ви праві, це моя задача з іспиту, побачивши таку [qoute]задачку[qoute] здивувалась, звучала вона так: [qoute]Що повинен включати в себе виконавчий напис[qoute] - вірна відповідь - слово с слово стаття ЗУ Про нотаріат! так що задача - це не обовязково щось по спадщині чи договорам, це ще й може бути теоретичне питання!!!! так що думаю, приділяти увагу цьому потрібно!!![B]Graal, Valeeri,[/B] как Ваши дела? когда экзамен?
Snow

Номер повідомлення:#453

Повідомлення Doroty » 01 липня 2010, 17:35

ВОЛЯ...[qoute]ЦЕ МАЄ ДУЖЕ ВЕЛИКЕ ЗНАЧЕННЯ: ТІЛЬКИ АБО ПОШТОЮ АБО ОСОБИСТО. ВВАЖАЙТЕ, ЩО ЗАЯВУ ВОНА НЕ ПОДАЛА[qoute] - як це? Така ситуація... Особа написала ОСОБИСТО заяву про прийняття спадщини у нотаріуса (наприклад, приватного м. Києва), підпис на якій нотаріально засвідчено. Спадкова справа заведена державним нотаріусом м. Миколаїва. Терміново на наступний день ця особа госпіталізована та помирає, не відправивши свою заяву поштою та не відвезши її особисто. Що цю заяву ВИ, як нотаріус, що веде спадкову справу,не приймете від іншого спадкоємця, який її привезе в м. Миколаїв?(заява принесена ДО 6-ТИ МІСЯЦІВ)
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#454

Повідомлення ВОЛЯ » 01 липня 2010, 17:51

Doroty, ні не прийму...може вона її вчора у нотаріуса засвідчила, а сьогодні передумала її подавати...207. Письмова заява про прийняття спадщини та відмову від неї подається спадкоємцем особисто до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини. Якщо заява, на якій справжність підпису спадкоємця не засвідчена, надійшла поштою, вона приймається нотаріусом, заводиться спадкова справа, а спадкоємцю пропонується надіслати заяву, оформлену належним чином, або прибути особисто до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини. Справжність підпису на таких заявах має бути нотаріально засвідченою. Стаття 1269. Подання заяви про прийняття спадщини1. Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини. 2. Заява про прийняття спадщини подається спадкоємцем особисто.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#455

Повідомлення Doroty » 01 липня 2010, 18:18

ВОЛЯ... Я з Вами згодна, ст. 1269 ЦКУ в моєму випадку повністю ВИКОНУЄТЬСЯ.Особа подала до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини заяву(в заяві в шапці написано [qoute]До держ.нот.контори м. Миколаїва[qoute]) при цьому подала ОСОБИСТО. Ви говорите, що [qoute]вона її вчора у нотаріуса засвідчила, а сьогодні передумала її подавати[qoute], а хіба той, хто вже подав заяву не може її відкликати на протязі 6-ти місячного строку? Або поштою цю заяву хіба не може переслати СУСІД або ще хтось? САМЕ ГОЛОВНЕ, ЩО ПІДПИС НА ЦІЙ ЗАЯВІ НОТАРІАЛЬНО ЗАСВІДЧЕНО (має юридичну силу) І ОСОБА ОСОБИСТО ЇЇ ПОДАЛА. В моїй практиці було багато випадків, коли приносили заяви нот.засвідчені про відмову або прийняття не особисто ті, хто їх подавав, НАШІ НОТАРІ ЇХ ПРИЙМАЛИ ТА ПРИІМАЮТЬ. В моєму випадку відмовили в подачі заяві доньці, яка хотіла після матері по спадковій трансмісії отримати спадщину на обов[qoute]язкову долю.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#456

Повідомлення svett » 01 липня 2010, 18:40

Пожалуйста, сбросьте новые тесты, кто может!!! Буду очень признательна! svet92005@mail.ru
svett

Номер повідомлення:#457

Повідомлення dalia » 01 липня 2010, 19:17

Doroty, з Вашого посту 443 я зрозуміла, що мати написала заяву у одного нотаріуса, але не надала її тому, який буде вести спадкову справу, потім померла, а вже після смерті матері дочка прийшла до нотаріуса для заведення спадкової справи з двома заявами - своєю та матері.Так?????
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#458

Повідомлення dalia » 01 липня 2010, 19:24

На пост 455: що ви вкладаєте в слова [QUOTE]ОСОБА ОСОБИСТО ЇЇ ПОДАЛА[/QUOTE]Для мене це значить, що особа не тільки написала заяву про прийняття але і прийшла до нотаріуса, в якого вона бажає вести спадкову справу, і подала йому цю заяву або надіслала йому поштою.[QUOTE]Або поштою цю заяву хіба не може переслати СУСІД або ще хтось?[/QUOTE]Може хто завгодно, цього з поштової квитанції не побачиш, але за життя того, хто цю заяву написав. У випадку, якщо заява була відправлена або надана нотаріусу іншою особою після смерті заявителя, таку заяву приймати не можна.
dalia

Номер повідомлення:#459

Повідомлення vesna » 01 липня 2010, 20:38

dalia[QUOTE][qoute]прийняв, але не оформив своїх спадкових прав[qoute] може застосовуватися ЛИШЕ ПІСЛЯ СПЛИВУ 6-ти місячного строку. Якщо спадкоемець помер до спливу 6-ти місяців, то це спадкова трансмісія (хоч є заява про прийняття, хоч її немає).[qoute][/QUOTE]Звіжки ви це взяли.Спадкова трансмісія - це якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відуриття мпадщини і не встиг її прийняти, а в нашому варіанті людина встигла прийняти спадщину, і тут не має значення минуло шість місяців чи ні.
vesna

Номер повідомлення:#460

Повідомлення dalia » 01 липня 2010, 20:43

vesna, та це ж не я, це Doroty. Я ж навпаки пітримую Вашу думку :))))))
dalia

Номер повідомлення:#461

Повідомлення vesna » 01 липня 2010, 20:52

От, блін, вибачаюся!!!
vesna

Номер повідомлення:#462

Повідомлення абрикоска » 01 липня 2010, 21:46

[B]Handsome[/B]Заява.Прошу допустити до складання кваліфак.іспиту.список документів,які додаються .[B]dalia[/B]Прив.нот,округу № св-во від ...про право на заняття нот.діяльн.Прийнята на работу стажиста нотаріуса від .... № труд.договіра зареєстр.В ...міськом центрі зайнятості.Звільнена за згодою сторін ст.36 п.КЗпП Укр.Прив.нот. піпд,печатка.
абрикоска

Номер повідомлення:#463

Повідомлення viktor047 » 02 липня 2010, 04:01

[B]Snow[/B]???!!!!!!!!!!! Оце так несподіванка!!!Як ВАШИ справи?!!! Як швидко видали свідоцтво? Як практика?....:-))))))))))))))))))))))))))))
viktor047

Номер повідомлення:#464

Повідомлення Snow » 02 липня 2010, 11:40

[B]viktor047,[/B] приємно, що пам[qoute]ятаєте!!!! Ще тягне на форум, подивитися хто є, хто як здає і як готуєтеся!!!все добре, поки що працюю в держ нот конторі!свідоцтво видали швидко, через 3 тижні після подачі документів в Мінюст!!!а у Вас як справи?
Snow

Номер повідомлення:#465

Повідомлення dalia » 02 липня 2010, 12:10

notar, абрикоска, дякую за відповіді.
dalia

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Ксюня » 02 липня 2010, 12:56

Всем привет!!!! Snow, рада Вас видеть на форуме в [qoute]новом качестве[qoute]....))))))
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#467

Повідомлення svett » 02 липня 2010, 13:17

Здравствуйте! Большая просьба ко всем! Пришлите тесты, кто может. Помогите, кто может! Заранее благодарна svet92005@mail.ru
svett

Номер повідомлення:#468

Повідомлення dalia » 02 липня 2010, 13:46

Вже відправила.
dalia

Номер повідомлення:#469

Повідомлення svett » 02 липня 2010, 14:37

Спасибо большое, все получила!
svett

Номер повідомлення:#470

Повідомлення Форумчанин » 02 липня 2010, 16:02

ВСЕМ ПРИВЕТ!!![B]dalia[/B] поздравляю с окончанием стажировки!!можно и мне новые тесты??... notarious@i.ua
Форумчанин

Номер повідомлення:#471

Повідомлення notar » 02 липня 2010, 16:25

ой а можна і мені нові тести??? notarius_@i.uaБуду дуже вдячна!
notar

Номер повідомлення:#472

Повідомлення dalia » 02 липня 2010, 16:33

[B]Форумчанин[/B], дякую.[B]Так, це ж не нові тести, а ті, що були :((((([/B]. Просто я так зрозуміла, що у svett взагалі нічого немає. Доречі, ті питання, які я виставила у пості 428 теж не зовсім нові. Сьогодні переглядала файли і знайшла тіж самі питання - їх раніше вже виставляли на форумі. Тільки вони були виставлені в окремому файлі: ні в задачах і ні в тестах. А в мене на диску вони в задачах.
dalia

Номер повідомлення:#473

Повідомлення dalia » 02 липня 2010, 16:39

Вибачте, що Вас всіх розчарувала :(((((
dalia

Номер повідомлення:#474

Повідомлення Форумчанин » 02 липня 2010, 16:52

ничего страшного!!разобрались уже с высновком и трудовой???напишите мейл...
Форумчанин

Номер повідомлення:#475

Повідомлення Ksu » 02 липня 2010, 19:27

dalia, скиньте мне пожалуйста всё что у Вас есть, тесты, задачки... sokolskih@bigmir.netбуду очень благодарна...
Ksu

Повідомлення: 41
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#476

Повідомлення dalia » 02 липня 2010, 20:32

Вже скинула - ловіть :)))))
dalia

Номер повідомлення:#477

Повідомлення Graal » 02 липня 2010, 22:07

Ничего не успеваю :(Snow, я тоже рада Вам!!!:) Всем экзамен перенесли на осень, а там как Бог даст. Готовлю высновок из 3-х - 1. Законодательство поменялось, так что тем кто пишет новые изменения (название новое и даты) Порядок проходження стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, та підготовки стажиста до нотаріальної діяльності, затверджений наказом Міністерства юстиції України від 27.06.2008 року № 1094/5, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.06.2008 року № 572/15263.
Graal

Номер повідомлення:#478

Повідомлення Helenna » 03 липня 2010, 22:55

Знайшла у своїх документах ще один висновок, його хтось на форумі вже виставляв. Може знадобиться:))
Helenna

Повідомлення: 58
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#479

Повідомлення Graal » 04 липня 2010, 14:54

Положення про держнотархів(стара ред.)1.2. [B]Фондоутворювачами [/B]архівів є державні нотаріальні контори, приватні нотаріуси, посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів, які вчиняють натаріальні дії, та посадові особи, котрі посвідчують заповіти і доручення, прирівнювані до нотаріально посвідчених. (Нова ред.) 1. Відповідно до статті 23 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) (далі - Закон) державні нотаріальні архіви (далі - архів) засновуються в обласних центрах, містах Києві, Сімферополі та Севастополі для тривалого (до 75 років) централізованого зберігання та використання відомостей, що містяться в них, передачі документів до відповідного державного архіву, надання методичної та практичної допомоги державним нотаріальним конторам, приватним нотаріусам, органам місцевого самоврядування, посадові особи яких вчиняють нотаріальні дії та дії, прирівнювані до нотаріально посвідчених (далі - [B]фондоутворювачі)[/B], з питань організації роботи з документами.
Graal

Номер повідомлення:#480

Повідомлення Graal » 05 липня 2010, 00:41

Когда решаешь тесты, то столько вопросов, а когда есть возможность узнать ответ - не знаешь что и спросить :) Немного вопросов подобрала, надеюсь, что и в определенной ситуации вспомнятся сомнительные тесты или задачки. С понедельника иду на курсы [qoute]Молодого нотариуса[qoute], выставляйте спорные вопросы, тесты, задачи, при случае постараюсь выяснить истину :)
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів