Форум

Інформаційний ресурс

Переклад

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Даніка » 05 липня 2010, 17:00

До нотаріуса звернувся громадянин з перекладом диплома з угорської мови на українську, для засвідчення підпису перекладача ми робимо копію цього диплома і підшиваєм до перекладу і посвідчувальний напис за формою № 58, правильно чи ні.
Даніка

Номер повідомлення:#2

Повідомлення natali007 » 05 липня 2010, 17:08

Для того, щоб зробити нотаріальну дію , яку ви описали, та застосувати посвідчувальний напис по ф.№58 до Вас має звернутися не громадянин,а перекладач, який зробив переклад.
natali007

Повідомлення: 108
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Даніка » 05 липня 2010, 17:11

Мене цікавить чи може нотаріус засвідчити копію диплома на угорській мові, тому що в посвідчувальному написі ф. № 58 з початку засвічдується копія документа, а потім підпис перекладача.
Даніка

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nonna » 05 липня 2010, 18:05

неудостоверенную ксерокопию диплома подшить к переводу ,где просто удостоверяется подлинность подписи переводчика на этом самом переводе.........
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Antonina77 » 05 липня 2010, 18:07

Даніка, може потрібно засвідчити справжність підпису тільки перекладача (форма № 70)?
Antonina77

Повідомлення: 24
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Аленка » 05 липня 2010, 19:04

пост №4
Аленка

Повідомлення: 14
Дякував (ла): 18 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Себастьян Перейра » 05 липня 2010, 19:51

Та просто стэплером её приколите и всё. )))))) ф. №58 при условии, что диплом легализирован в установленном порядке, или на нём есть апостиль. Надеюсь вот это Вам поможет:
Себастьян Перейра

Повідомлення: 396
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 135 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Себастьян Перейра » 05 липня 2010, 19:52

и это
Себастьян Перейра

Номер повідомлення:#9

Повідомлення VITAminka » 05 липня 2010, 20:00

может сначала надо определиться: [B]какое нотариальное действие пришел сделать человек[/B]?? исходя из №1 я, например. поняла, что человек пришел всего лишь заверить подлинность подписи переводчика. какие копии? куда пришивать? удостоверительную №70 на перевод и УСЕ.ну а если имелось в виду заверение копии одновременное с подписью переводчика - то дело другое
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Себастьян Перейра » 05 липня 2010, 20:17

на № 9, а Вы считаете, что подпись переводчика может быть засвідчена на любом документе?
Себастьян Перейра

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Моника » 06 липня 2010, 13:33

Себастьян Перейра[QUOTE][qoute]ф. №58 при условии, что диплом легализирован в установленном[qoute][/QUOTE]а вы считаете, что на Дипломе Угорщины должен быть апостиль или легализация?[qoute] :)))
Моника

Повідомлення: 2909
Дякував (ла): 942 раз.
Подякували: 1133 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Моника » 06 липня 2010, 13:41

Даніка, должен прийти переводчик с паспортом и дипломом и оригиналом того документа с которого они собираются делать перевод (я так понимаю, что это венгерский диплом). Для такой страны, как Венгрия не предусмотрен апостиль, так как между нашими странами есть Договор про правовую помощь в гражданский вопросах от 02.08.2001 года (ст 22). Берете оригинал венгерского диплома, ксерите. К ксерокопии пришиваете перевод. Переводчик ставит подпись, а вы делаете удостоверительную по форме № 58.
Моника

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Себастьян Перейра » 06 липня 2010, 14:10

Моника, я не по всем странам в курсе с кем там у нас договор про правовую помощь не хотел углубляться в дебри так сказать, и был того же мнения что и Вы по поводу документов из Венгрии пока не прочитал [qoute]Роз'яснення щодо застосування міжнародних договорів України про правову допомогу в частині, що стосується скасування вимоги легалізації офіційних документів, виданих компетентними органами Договірних Сторін[qoute] где прочитал следующее и прозрел: читайте и Вы,[qoute]На території В'єтнаму, Греції, Єгипту, Ірану, Кіпру, Китаю, Словаччини, Словенії, Туреччини, Угорщини, Хорватії та Фінляндії без будь-якого додаткового засвідчення приймають лише ті офіційні документи, видані або засвідчені компетентними органами України, які надходять від установ юстиції (або інших компетентних органів, визначених для цілей відповідного міжнародного договору), у провадженні яких знаходяться цивільні або кримінальні справи, з метою виконання запитів (доручень) про міжнародну правову допомогу чи розгляду клопотань про визнання і виконання судових рішень, що надсилаються безпосередньо у цілях виконання міжнародних договорів про правові відносини і правову допомогу в цивільних справах. [B]Таким чином, усі офіційні документи, які складені чи засвідчені компетентними органами [/B]В'єтнаму, Греції, Єгипту, Ірану, Кіпру, Китаю, Словаччини, Словенії, Туреччини, [B]Угорщини[/B], Хорватії та Фінляндії і які надсилаються чи подаються державними органами, юридичними та фізичними особами, [B]слід приймати на території України лише за умови засвідчення їх дійсності шляхом консульської легалізації або шляхом проставлення апостиля відповідно до Конвенції[/B], що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (1961 р.). Таке засвідчення не вимагається у разі, якщо це прямо передбачено окремими галузевими міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Наприклад, легалізація чи апостилювання не застосовується до офіційних документів, що надходять від компетентних органів цих держав в порядку надання міжнародної правової допомоги у цивільних та кримінальних справах при виконанні відповідних міжнародних договорів України, як зазначено у попередньому абзаці цього листа.[qoute]От така фигня малята. )))
Себастьян Перейра

Номер повідомлення:#14

Повідомлення VITAminka » 06 липня 2010, 14:42

Себастьян Перейра, я считаю, что подпись переводчика может быть нотариально засвидетельствована на ПЕРЕВОДЕ ЛЮБОГО ДОКУМЕНТА. и для того,чтобі переводчик его перевел, а я засвидетельствовала [B]подлинность его подписи[/B] никакие апостили мне не нужны.
VITAminka

Номер повідомлення:#15

Повідомлення VITAminka » 06 липня 2010, 14:48

по поводу необходимсоти апостиля: в случае когда орган (в том числе и нотариус при совершении нот.действия) [QUOTE][B]приймати[/B] на території України [/QUOTE] вот тогда и [QUOTE]лише за умови засвідчення їх дійсності шляхом консульської легалізації або шляхом проставлення апостиля відповідно до Конвенції[/QUOTE] а для того,чтобы засвидетельствовать подлинность подписи переводчика мы не требуем сам документ, с которого был сделан перевод.другой вопрос состоит в том,что переводчики для перевода требуют нотариально заверенную копию, к которой этот перевод пришивают.
VITAminka

Номер повідомлення:#16

Повідомлення alena_77 » 06 липня 2010, 14:48

на дипломе Угорщины нужен апостиль.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Моника » 06 липня 2010, 15:02

alena_77, с чего вы это взяли? :))
Моника

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Моника » 06 липня 2010, 15:06

VITAminka, Считаю, что нотариус должен заверять подпись переводчика только на документах которые имеют юридическую силу, которые выданные каким-либо учреждением.
Моника

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Katafeyka » 06 липня 2010, 15:14

подпись будет на переводе, он имеет юридическую силу
Katafeyka

Повідомлення: 2222
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 447 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Пуся » 06 липня 2010, 15:20

Моника полностью согласна с вами.• стаття 22 Договору між Україною та Угорською Республікою про правову допомогу в цивільних справах від 02.08.2001 р.только что звонила в МИД. Апостиль не нужен для Угорщини.
Пуся

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Пуся » 06 липня 2010, 15:21

Katafeyka, можно вопрос, 1) если вам принесут журнал с картинками и попросят подпись переводчика заверить нотариально, вы заверите?2) если принесут диплом который выдан в Канаде, тоже заверите подпись переводчика?Нельзя, заверять на чем попало переводы.
Пуся

Номер повідомлення:#22

Повідомлення alena_77 » 06 липня 2010, 15:34

Бонька я не знаю, что там надо для Угорщини, но в Украине на документах Угорщини нужен апостиль.Смотрю сайт МЗС України и вижу:[B]Перелік держав-учасниць Гаазької Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, 1961 року (апостиль)(станом на 10.11.2009 року)[/B] 81. Сполучені Штати Америки 82. Сурінам 83. Тонга 84. Тринідад і Тобаго 85. Туреччина [B]86. Угорщина[/B] 87. Україна 88. Фіджі 89. Фінляндія 90. ФранціяІнформацію стосовно держав, які є членами Конвенції, а також органів, які мають повноваження на проставлення апостиля, можна знайти на веб-сайті Гаазької конференції з міжнародного приватного права www.hcch.net .
alena_77

Номер повідомлення:#23

Повідомлення alena_77 » 06 липня 2010, 15:35

сами ещё раз посмотрите, может я чего-то не то смотрю:http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/publication/content/1880.htm?lightWords=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%8F
alena_77

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Katafeyka » 06 липня 2010, 15:51

Бонька, мы заверяем перевод диплома а не журнала, или по вашему перевод диплома не имеет юридического значенияапостиль надо, согласна с alena_77
Katafeyka

Повідомлення: 2222
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 447 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення VITAminka » 06 липня 2010, 16:01

Моника и Бонька, вы ники специально подбирали? )по вашей логике нельзя заверит подлинность подписи переводчика на простом (не нотариальном) заявлении васи петрова? на каком основании откажете? а то аргументы [QUOTE]Считаю[/QUOTE] как-то очень трудно использовать при обсновании отказа в совершении. гораздо лучше использовать ссылки на конкретные статьи законов и н-п актов
VITAminka

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Себастьян Перейра » 06 липня 2010, 17:33

VITAminka, Вы наверное не внимательно или вовсе не прочитали, то что я написал выше: [qoute]Таким чином, усі офіційні документи, які складені чи засвідчені компетентними органами В'єтнаму, Греції, Єгипту, Ірану, Кіпру, Китаю, Словаччини, Словенії, Туреччини, [B]Угорщини[/B], Хорватії та Фінляндії і [B]які надсилаються чи подаються державними органами, юридичними та фізичними особами, слід приймати на території України[/B] [B]лише за умови засвідчення їх дійсності шляхом консульської легалізації або шляхом проставлення апостиля відповідно до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (1961 р.).[/B][qoute]. Я думал здесь всё понятно написано.1) диплом документ официальный??? Думаю ответ понятен.2) Диплом выдан в Венгрии??? Однозначно.3) Апостиль нужен? Можно спорить, но я считаю, что исходя из написанного выше-нужен.По поводу журнала с картинками - в точку!!! Просто сам не додумался до такого примера. Мы не можем заверять подпись переводчика на любой бумажке, тем более писульки от Васи Пупкина. Если Васе Пупкину нужен перевод его писульки, он может вполне обойтись простым переводом за подписью переводчика, без нотариального заверения подписи последнего. Этот вопрос выяснялся мною уже не раз. Меня очень удивляет когда ко мне приносят заверенные документы таким образом и просят заверить с них копию нотариально. Отказываю! Единственное исключение - это заверка подписи переводчика на переводе паспорта иностранного гражданина. Всё.
Себастьян Перейра

Номер повідомлення:#27

Повідомлення НЮТА » 06 липня 2010, 17:36

вот у меня ситуация: для посольства Португалии нужно заверить подпись переводчика на переводе Свидетельства о гос.регистрации и 4-ОПП. оригиналов этих документов нет, чтоб заверить и копию и пришить первод. люди просят просто перевод заверить, посольство сказало что именно так. чего я не имею права?
НЮТА

Повідомлення: 1940
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Veдьмо4ка » 06 липня 2010, 17:45

[QUOTE] чего я не имею права?[/QUOTE]потому что в соответсвии с нашей инструкцией нотариус заверяет подлинности подписи переводчика на переводе с ДОКУМЕНТА.. ксерокопия документом НЕ ЯВЛЯЕТСЯ... а в посольстве еще не то скажут,.. им все равно, т.к. ПЕЧАТЬ И ПОДПИСЬ нотариуса там будет,... значит документ соотвествует действительности ...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Себастьян Перейра » 06 липня 2010, 17:47

и потом ст. 100 ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute]. Там всё написано.
Себастьян Перейра

Номер повідомлення:#30

Повідомлення VITAminka » 06 липня 2010, 17:49

Себастьян Перейра, вы видимо тоже не совсем внимательно прочитали то,что написала я: покажите мне статью, в соответствии с которой я не имею права заверить подлинность подписи на переводе заявления васи. обоснуйте свой отказ со ссылкой на конкретные статьи н-п. акта, которым прямо предусмотрено ТАКОЕ ограничение в отношении заверения подписи на таком переводе! так же покажите мне статью в соответствии с которой вы потребуете САМ ДИПЛОМ для заверения подписи переводчика на ПЕРЕВОДЕ. вам НЕ ОБЯЗАНЫ предоставить диплом для совершение такого нот действия - заверения подписи переводчика! поэтому ваше [qoute]надсилаються чи подаються[qoute] здесь не применимо,т.к. докумнет,подлежащий легализации вам НЕ подается. вам подается другой докумнет - ПЕРЕВОД. а он легализации НЕ полежит. по поводу жырнала с картинками: а на каком основании откажете? назовите его! вам принесли перевод. вы не можете ставить никаких требований к его содержанию.даже требований о том,чтобы не было характера сделки. пример, вам принесли перевод договора,заключенного между физ.лицами во Франции. откажете? основание? вам принесли перевод искового завяления. откажете? а если так: вася пупкин составил заявление. перевел его на арабский. вам принес уже ПЕРВОД и переводчика для свидетельствования подлинности подписи. вы у него что оригинал заявления требовать будете? и его сверять с переводом? мы НЕ отвечаем за содержание перевода. мы НЕ требуем сам докумнет,с которого делается перевод. мы свидетельствуем один единственный факт - подлинность подписи переводчика!
VITAminka

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів