Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 10.06.2010

Номер повідомлення:#511

Повідомлення Australia » 14 липня 2010, 15:27

ст. 1221 ЦКУ- місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця. Гр. Е та гр. Ш проживали в м. [U]Львові (Україна)[/U].....До державної нотаріальної контори [U]в м. Києві [/U]із заявами про прийняття спадщини звернулися....Нотаріус всім відмовить, тому що спадкоємці звернулися не за місцем відкриття спадщини.
Australia

Номер повідомлення:#512

Повідомлення Graal » 14 липня 2010, 15:45

"Якщо подружжя померло протягом доби спадщина відкривається окремо щодо кожного, тобто заява про прийняття спадщини після Е подається до нотаріальної контори у м.Умань (Україна), після Ш – в нотконтору м.Санкт-Петербург (РФ).Спадкоємцями після Е є:1. гр.Т (пасинок) – за заповітом 2008 р.2. неповнолітня дочка гр.Я (має право на обов.долю)Спадкоємцями після Ш є:1.мати гр.Г (не має права на обов.долю)2. брат гр.Д3. син гр.ТПісля Е свідоцтво про право на спадщину отримають:1. неповнолітня дочка Я. свідоцтво про право на спадщину за законом на підставі ст.1241 ЦК на 1/2 частину спадкового майна (вона є єдиною спадкоємицею за законом 1:2)2. гр.Т (пасинок) – свідоцтво про право на спадщину за заповітом на #189 частину спадкового майнаПісля Ш свідоцтво про право на спадщину отримають:1. Брат гр. Д – за заповітом на 6 таунхаузів2. гр. Ф – за заповітом: на рахунок 545 тис у.е, та на 1/2 ППзаповіт на гр.Ф. частково скасовує заповіт на гр.Д, тому що посвідчений пізніше та на конкретно визначене майно. Ще застосовуємо ЗУ «Про міжнародне приватне право» та Мінську конвенцію 1993 р.щодо формлення спадщини стосовно нерухомого майна – за місцем його знаходження."
Graal

Номер повідомлення:#513

Повідомлення Australia » 14 липня 2010, 16:13

гр. Я, неповнолітня, перебувала в зареєстрованому шлюбі на день смерті гр. Еч.2 ст.34 ЦКУ -у разі реєстрації шлюбу фізичної особи,яка недосягла повноліття , вона набуває повної цивільної дієздатності з моменту реєстрації шлюбу. гр.Я не буде мати права на обов'язкову частку.
Australia

Номер повідомлення:#514

Повідомлення Graal » 14 липня 2010, 17:03

Хоч вона і набула повної цивільної дієздатності, але як вона була неповнолітньою, так неповнолітньою і залишилась, тому до неї застосувується ст.1241 ЦК.
Graal

Номер повідомлення:#515

Повідомлення vIkTa » 14 липня 2010, 17:42

В цей період, гр. Ш, усвідомлюючи значення своїх дій, склала заповіт (на все майно, яке буде належати їй на день смерті і на яке вона буде мати право за законом в користь брата - гр. Д), який був посвідчений черговим лікарем, а також запросила нотаріуса, якому передала на зберігання заповіт – таємний заповіт (на приватне підприємство «Обрій», валютний рахунок (545 тис. у.о.), що зберігається в Ощадному банку Російської Федерації в користь гр. Ф).По секретному заповіту спадкує гр. Ф валютний вклад і 1/2 ПП «Обрій».Якщо вважати що заповіт посвідчений не при с відках то він є нікчемним і тоді все майно, що залишилося спадкують мати і дочка, а саме по 1/2 житлового будинку в м. Львові.З іншим погоджуюсь з Вами, Graal.
vIkTa

Номер повідомлення:#516

Повідомлення Форумчанин » 14 липня 2010, 17:47

після гр.Е согласен.а вот после гр. Ш - нет!заповіти ж були......гр. Ф - 1/2 ПП [qoute]Обрій[qoute] + 545000$ за секретним заповітом.гр. Д - 6 таун хаусів за заповітом.я так по условию понял, что секретный - был позже...
Форумчанин

Номер повідомлення:#517

Повідомлення vIkTa » 14 липня 2010, 17:48

Протягом однієї доби 12.06.2008 р. померла мати Хлєбнікова Л.А. та її донька Зуб Т.Г. Після їх смерті до державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини після обох померлих звернулися донька померлої Зуб Т.Г., онука Хлєбнікової Л.А., і донька померлої Хлєбнікової Л.А. Дії нотаріуса? Спадкують: Донька Зуб після мати Зуб Т.Г., Хлебникова -дочка, після Хлебніковой Л.А. Онука-НІ.Отже в даних випадках ст.1266 ЦК не використовуємо?
vIkTa

Номер повідомлення:#518

Повідомлення Форумчанин » 14 липня 2010, 17:52

для vIkTa на №515 так, у гр. Ш небыло дочери...., будинок у львові - особиста власність гр.Е (успадкований)....
Форумчанин

Номер повідомлення:#519

Повідомлення vIkTa » 14 липня 2010, 17:58

Да, запуталась.Так кто будет наследовать 6 таун хаусів- за заповітом гр. Д чи за законом мати?
vIkTa

Номер повідомлення:#520

Повідомлення vIkTa » 14 липня 2010, 18:02

Секретарем сільської ради від імені громадянина Некрасова В.В. 25.12.2005 було складено заповіт на ім’я дочки Некрасової М.В. на земельну ділянку розміром 2 га., яка розташована на території сільської ради, та належала йому на підставі сертифікату на земельну частку (пай). Державний акт був отриманий 30.03.2006 року.До державної нотаріальної контори 10.04.2006 звернулась дочка померлого Некрасова В.В. із заявою про прийняття спадщини та отримання свідоцтва про право на спадщину за заповітом.Питання: Які дії нотаріуса? Є таке рішення:Нотаріус перевіряє зміст заповіту та правовстановлювальний документ, оскільки державний акт на землю був отриманий після складання заповіту, а в заповіти зазначалась земельчастка( пай) нотаріус не може видати спадщину , та пропонує спадкоєміці звернуться до суду.Але я вважаю, що при складанні заповіту нотаріус не перевіряє правовстановлюючі документи, а при оформленні спадщини спадкоємець надає державний акт на землю і в тому, що він виданий пізніше не бачу проблем????
vIkTa

Номер повідомлення:#521

Повідомлення Форумчанин » 14 липня 2010, 18:04

думаю, что гр.Д, не написано ж, что свидетелей небыло!хотя, и что были тоже..........
Форумчанин

Номер повідомлення:#522

Повідомлення vIkTa » 14 липня 2010, 18:09

Павленко С.В. все своє майно заповів дочці від першого шлюбу Олені. У червні 2004 року заповідач помер. До складу спадкового майна входить квартира, грошовий вклад в Ощадбанку. Вказана квартира була спільним сумісним майном подружжя.Із заявою про прийняття спадщини та видачею свідоцтва про право на спадщину до нотаріуса звернулись: дочка Олена вдова 1959 року народження двоє синів 14 та 17 років.Хто має право на спадщину і на яку частку? Варіанти відповіді: 1. Дружині у видачі свідоцтва про право на спадщину буде відмовлено, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 3/4 частки 2. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частку 3.Дружині, неповнолітнім синам буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/8 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/8 часток 4. Дружині буде видано свідоцтво про право власності на 1/2 частку, неповнолітнім синам свідоцтво про право на спадщину за законом на обов’язкову долю по 1/6 частці, дочці свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/6 частку. Квартира. 1/2 часть жене (свидетельство о праве собственности). Об доля сыновьям по 1/16. Оле по завещанию 1-1/2-1/16-1/16 =3/8 Вклад. Жене ничего. Сыновьям по 1/8. Олене 1-1/4= 3/4.Не могу найти прввильній ответ из предложеных.
vIkTa

Номер повідомлення:#523

Повідомлення Graal » 14 липня 2010, 19:13

на задачу (пост 510) - вибачаюсь, але гр. Ф я не побачила зразу, відповідь свою змінила в пості 512на пост 517 - в мене така сама відповідь, ст.1266 ЦК не використовуємо
Graal

Номер повідомлення:#524

Повідомлення Graal » 14 липня 2010, 19:26

З рішенням на пост 520 я згодна. Дійсно нотаріус не перевіряє правовстановлювальні документи при посвідчені заповіту, але при видачі свідоцтва, якщо немає правовстановлювальних документів на заповідане майно, то це означає, що майно не належить спадкодавцю. Я знаю, що в заповітах на земельну ділянку необхідно зазначати реквізити державного акту. Державний акт та сертифікат на право на земельну частку (пай) - це різні правовстановлюввювальні документи, які підтверджують різний правий режим землі, тобто державний акт - це право власності на земельну ділянку, а сертифікат - підтверджує тільки право людини на земельну ділянку, яка ще не визначена в натурі.
Graal

Номер повідомлення:#525

Повідомлення manuila » 14 липня 2010, 20:39

На пост 520 Вважаю так:якщо державний акт на землю був виданий після смерті спадкодавця, то однозначно спадкоємцям тільки до суду потрібно. Але якщо державний акт на землю отриманий самим спадкодавцем і в заповіти дійсно було конкретно визначено яка сама земельні ділянка, де вона розташована без зазначення на підставі якого документу вона належить спадкодавцю, то вважаю за можливим видати свідоцтво. vIkTa, якщо можливо і мені задачи manuila@mail.ru Дуже дякую
manuila

Номер повідомлення:#526

Повідомлення Graal » 14 липня 2010, 22:11

Сподіваюсь, ніхто не буде заперечувати проти нової теми?Приєднуйтесь: Іспит 14.07.2010 http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=22336
Graal

Номер повідомлення:#527

Повідомлення Legend » 15 липня 2010, 23:24

Скиньте будь-ласка завдання і бажано все що можете... Буду дуже вдячний Вам.gametiger@mail.ru
Legend

Номер повідомлення:#528

Повідомлення INFINITY » 20 липня 2010, 16:46

Всем привет!!!!! Скиньте, пожалуйста, задания и все что у Вас есть на мой мейл. Заранеее очень благодарна всем. stascul@yandex.ru
INFINITY

Номер повідомлення:#529

Повідомлення VTU » 20 липня 2010, 23:20

Всем привет и от меня! Я тоже хочу присоединиться к вам готовиться к экзамену. Вышлите пожалуйста вопросы, которые вы решаете и обсуждаете. Зараннее благодарна. vashilochka@ukr.net
VTU

Повідомлення: 4
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#530

Повідомлення dalia » 21 липня 2010, 13:23

Народ, я вам зараз все скину, але переходьте на нову тему. [URL=[qoute]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=22336[qoute]]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=22336[/URL]
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів