Форум

Інформаційний ресурс

спільна сумісна чи особиста приватна власність?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Ncap » 14 липня 2010, 19:02

Така ситуація: чоловік успадкував земельну ділянку, потім уже перебуваючи в шлюбі поміняв її на іншу земельну ділянку без доплати, тепер хоче її продати.Запитання: чи є земельна ділянка набута за договором міни спільною сумісною власністю подружжя (згода дружини на продаж), чи це все-таки його особиста приватна власність?
Ncap

Повідомлення: 130
Дякував (ла): 20 раз.
Подякували: 22 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Александр (Донцов) » 14 липня 2010, 19:24

З точки зору здорового глузду, це його особиста власність (як, вибачте, майно, яке було особисте, трансформувалося в сумісне?) Тому, на мою думку, що це його особисте майно. Для справи достатньо буде представити документ, який підтвердить, що це його особисте майно (договір міни, в якому має бути зазначено, на підставі чого належала йому зем. ділянка). П.С.: Від дружини можна б було взяти про всяк випадок письмову згоду, що це його особисте майно, і то це лишнє.
Александр (Донцов)

Повідомлення: 2
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Marysia. » 15 липня 2010, 15:40

последний раз делали сделку и мне например очень понравилось свидоцтво про власнисть в котором было описано 2 предшествующих документа- договор купли и свидоцтво про спадщину . Сразу все ясно кто кого и чего
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Veдьмо4ка » 15 липня 2010, 16:09

[QUOTE]як, вибачте, майно, яке було особисте, трансформувалося в сумісне?[/QUOTE]все знают и понимают, что мена осуществляется по правилам купли-продажи (каждая из сторон по ней является продавцом своего товара. и покупателем другого)... здесь договор мены, а если бы он продал свой земучасток, а потом купил новый???? согласие нужно на продажу????.. сомнений нет - надо, т.к. купил... так чем же мена так принципиально отличается, если каждая из сторон по ней является продавцом своего товара. и покупателем другого?!... поэтому заяву от супружницы лучше бы взять, что она не претендует, т.к. имущество приобретено на личные деньги супруга...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення VITAminka » 15 липня 2010, 18:23

я понимаю это ЛОГИЧЕСКИ: землю приватизировал, а потом обменял на лругую без доплаты, соответственно супруга и семейный бюджет никак в приобретении нового участка не участвовали.НО я имею общие нормы(если можно без статей) СК: все ПРИОБРЕТЕННОЕ в браке - общая собственность, кроме наследства, дарения. ну и приватизации.ЦК: к мене застосовуються положения купли-продажи. т.е. это безусловно приобретение. и это не наследство, дарение и приватизация.так,что я считаю,что формально это все же совместная собственностьда адвокату даже не надо будет доказывать,что вклала кошти, ему достаточно будет в иске написать этоСтаття 60. Підстави набуття права спільної сумісної власності подружжя 1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). 2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка 1. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: 1) майно, набуте нею, ним до шлюбу 2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування 3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто. 2. Особистою приватною власністю дружини та чоловіка є речі індивідуального користування, в тому числі коштовності, навіть тоді, коли вони були придбані за рахунок спільних коштів подружжя. 3. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є премії, нагороди, які вона, він одержали за особисті заслуги. Суд може визнати за другим з подружжя право на частку цієї премії, нагороди, якщо буде встановлено, що він своїми діями (ведення домашнього господарства, виховання дітей тощо) сприяв її одержанню. 4. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є кошти, одержані як відшкодування за втрату (пошкодження) речі, яка їй, йому належала, а також як відшкодування завданої їй, йому моральної шкоди. 5. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є страхові суми, одержані нею, ним за обов'язковим особистим страхуванням, а також за добровільним особистим страхуванням, якщо страхові внески сплачувалися за рахунок коштів, що були особистою приватною власністю кожного з них.{ Частина п'ята статті 57 в редакції Закону N 524-V ( 524-16 ) від 22.12.2006 } 6. Суд може визнати особистою приватною власністю дружини, чоловіка майно, набуте нею, ним за час їхнього окремого проживання у зв'язку з фактичним припиненням шлюбних відносин. 7. Якщо у придбання майна вкладені крім спільних коштів і кошти, що належали одному з подружжя, то частка у цьому майні, відповідно до розміру внеску, є його особистою приватною власністю. как видите среди эТОГО нет имущества, набутого за договором мены.и нет оснований считать что-либо приобретенное по договру мены личной собственностью![URL=[qoute]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicrid=22328[qoute]]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicrid=22328[/URL]
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Semiramida » 15 липня 2010, 18:51

успадкована земельна ділянка - особисте майно, кошти від її [qoute]продажу[qoute] - особисте майно, а потім - [QUOTE] майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто.[/QUOTE] є особистою приватною власністю дружини, чоловіка...але [QUOTE]Від дружини можна б було взяти про всяк випадок письмову згоду, що це його особисте майно,[/QUOTE]Це моя особиста думка!
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення VITAminka » 15 липня 2010, 19:10

ну тем по приватизации куча по форуму и однозначности как вснгда нет. я уже высказывала свою позицию почему именно я так считаю(приватизация - личная собственность), основываясь на законе о приватизации жил. фонда. по змеле есть пленум 2010 года, где прямо сказано - ЛИЧНАЯ. теперь вернемся к вопросу: [qoute]за кошты[qoute] - а где же при мене без доплаты кошты?остается так: приобретение есть? - есть. хоть одно основание,что это личная(ст.57) есть? - нет. так что действует ст.60. поэтоум либо согласие супруги/либо заявление о том,что это личная собственность
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]