Форум

Інформаційний ресурс

Допоможіть розібратися з Органами

Номер повідомлення:#1

Повідомлення kavalchik » 17 липня 2010, 01:17

Допустила помилку при дачі дозволу на будівництво комерційної будівлі на землях для обслуговування житлового будинку. Я мотивувала це тим що згідно порядку надання дозволу основним документом є документ що засвідчує право власності та користування зем.ділянкою,плюс у замовника було рішення сесії на зміну цільового використання землі. Чим це грозить і як з цього вийти.
kavalchik

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Don Pedro » 17 липня 2010, 01:23

Органи внутрішні?
Счастье-это когда прошлое не печалит, настоящее не напрягает, а будущее не бесит!
Зображення
Don Pedro

Повідомлення: 922
Дякував (ла): 1842 раз.
Подякували: 885 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення kavalchik » 17 липня 2010, 01:24

Прокур
kavalchik

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Зав.господарством » 17 липня 2010, 01:41

Я вибачаюся... Може не в тему.... Але дозвольте зустрічне питання.... А в Ваших структурах розглядають питання, ну хоч інколи, хоч раз на рік, БЕЗ ХАБАРЯ!!!!??? Ну от, наприклад, я ТУПО прийшов до ВАС и кажу дайте землю ОТУТ, під забудову будинку, (чи СТО, чи стриптиз-бару, чи кахве-мароженове).... І ХАБАР не даю..... А просто кажу.. Я ХАРОШИЙ...дайте землю... от грахвічні матеріяли-плян.... Ви скажете ..НА !!! або пішов на х....???
Зав.господарством

Номер повідомлення:#5

Повідомлення kavalchik » 17 липня 2010, 02:37

Дозвіл на будівництво надається безкоштовно. Я ДАБК, і поки що вчуся на своїх же помилках. В любому випадку якщо Ви до мене прийдете то я ніколи не пошлю на ..., тому що палка має два кінці.
kavalchik

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Зав.господарством » 17 липня 2010, 02:45

Дякую.... Я вже йду до Вас... чекайте на мене...)))
Зав.господарством

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Verona » 17 липня 2010, 15:53

Класна назва теми)))
Verona

Повідомлення: 1546
Дякував (ла): 299 раз.
Подякували: 1878 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення dannywka » 19 липня 2010, 12:07

опишите конкретней ситуацию...в правоустанвливающий документ были внесены изменения о смене целевого?
dannywka

Номер повідомлення:#9

Повідомлення kavalchik » 19 липня 2010, 20:47

Ні, було рішення міської ради на зміну цільового використання та вже 4 місяці, згідно договору, у ліцензованої організації на виготовлення документації. Я порахувала що якщо є держакт на землю та це рішення про зміну воно може слугувати підставою для дозволу, але на жать прокуратура трактує це по другому.
kavalchik

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Rich » 19 липня 2010, 20:51

хм.. многообещающее название темы....
Из-за преступной халатности работников музея картина Казимира Малевича «Черный квадрат» два месяца провисела вверх ногами.
Rich

Повідомлення: 2910
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 323 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення OLNIK » 19 липня 2010, 23:26

На сообщ.1 и 9[QUOTE]було рішення міської ради на зміну цільового використання та вже 4 місяці, згідно договору, у ліцензованої організації на виготовлення документації[/QUOTE]Так пусть [qoute]органы[qoute] копию этого решения и запросят, не переживайте так. Если собственник земли в лице горсовета решил изменить целевое назначение, то Вы здесь при чем?Пусть оно хоть год лежит в лицензированной организации.Решение есть и ему даже срока на вступление в силу не надо, в отличие от решения суда.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення kavalchik » 20 липня 2010, 00:45

Дякую за обнадійливі слова. Але в прокуратурі настоюють на тому, що дозвіл не можна було давати. Будь ласка якусь статтю закону, згідно чого можна їм доказати.
kavalchik

Номер повідомлення:#13

Повідомлення СКІФ » 20 липня 2010, 01:04

Хай спочатку сам ПРОКУРва назове НПА,який ви порушили. Згоден повністю з OLNIK.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення dannywka » 20 липня 2010, 13:44

как вы сами с самого начала сказали что правоустанавливающим документом на землю является договор аренды и пока в него не внесли изменения разрешение на строительство выдавать нельзя, т.к. в госкадастре нет никакой информации о смене целевого-эту информацию подает землеустроительная организация. а решение сессии они запросто могут взять и отменить на очередном заседании и вы уже потом ничего не сделаете. так что без внесения соответствующих изменений в договор аренды и в госкадастр нельзя выдавать никакие разрешения
dannywka

Номер повідомлення:#15

Повідомлення VITAminka » 20 липня 2010, 14:12

[QUOTE] Будь ласка якусь статтю закону, згідно чого можна їм доказати. [/QUOTE]не,ну слушайте! вот ві пишите[QUOTE]Допустила помилку при дачі дозволу на будівництво комерційної будівлі на землях для обслуговування житлового будинку. Я мотивувала це тим що згідно порядку надання дозволу основним документом є документ що засвідчує право власності та користування зем.ділянкою,плюс у замовника було рішення сесії на зміну цільового використання землі. Чим це грозить і як з цього вийти. [/QUOTE] а вы когда РАБОТАЕТЕ - выдаете докумнеты, что-то требуете для их выдачи - вы ЧЕМ-ТО руководствуетесь??? какими-то н-п актами?? или решаете все вопросы [qoute]от балды[qoute]??вот когда начнут у нас органы бти, земресурсы и пр. ЧИТАТЬ законы и др. н-п акты, а не работать от балды? а то выходит так: мне прокурор говорит. что я нарушила, а я сама не знаю что я делал, как и зачем, и на основании чего... у вас что допускают к кработе без знания КАК работать? вы не знаете где почитать порядок выдачи вашим же органом каких-либо докумнетов???
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Астра » 20 липня 2010, 15:22

VITAminka, поубавьте апломба
Астра

Повідомлення: 774
Дякував (ла): 322 раз.
Подякували: 661 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення VITAminka » 20 липня 2010, 16:06

[B]Астра, а где вы в моем сообщении увидели апломб и в чем собственно он, по-вашему, выражается[/B]????? а давайте нотариусы у зем.ресурсов будут спрашивать: я тут в договоре не указал, что ВАСЯ - это представитель покупателя, а не сам покупатель, и что мне теперь делать? а мне говорят, что я нарушила.. а да. и еще скажите: де почитать?
VITAminka

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Зав.господарством » 20 липня 2010, 16:38

Я не дочув! У кого-сь випала пломба ???
Зав.господарством

Номер повідомлення:#19

Повідомлення VITAminka » 20 липня 2010, 17:00

kavalchik, информация по дозволам:[QUOTE]КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 30 вересня 2009 р. N 1104 Київ Деякі питання надання дозволів на виконання підготовчих і будівельних робіт ПОРЯДОК надання дозволу на виконання будівельних робіт Дозвіл на виконання будівельних робіт - документ, що засвідчує право замовника та підрядника на виконання підготовчих (якщо підготовчі роботи не виконані раніше відповідно до дозволу на виконання підготовчих робіт) і будівельних робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, підключення об'єкта будівництва до інженерних мереж та споруд (далі - будівельні роботи) (додаток 1). 2. Дозвіл на виконання будівельних робіт надається Держархбудінспекцією та її територіальними органами (далі - інспекції державного архітектурно-будівельного контролю). . Для одержання дозволу на виконання будівельних робіт замовник та підрядник або уповноважена ними особа (далі - заявник) подають інспекції державного архітектурно-будівельного контролю заяву (додаток 2). До заяви додаються: 1) замовником будівництва: документ, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію [B]проектна документація на будівництво, погоджена та затверджена в установленому законодавством порядку[/B] відомості про здійснення авторського і технічного нагляду копія документа, що посвідчує право власності на будинок чи споруду, або письмова згода його власника на проведення будівельних робіт (у разі реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єкта містобудування) [/QUOTE] т.е. должна была быть предоставлена проектная докумнетация[QUOTE]З А К О Н У К Р А Ї Н И Про архітектурну діяльність Стаття 7. Розроблення, погодження та затвердження проекту Проектна документація на будівництво об'єктів, [B]розроблена відповідно до наданих містобудівних умов і обмежень[/B], не підлягає погодженню з відповідними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та органами охорони культурної спадщини, природоохоронними і санітарно-епідеміологічними органами. { Статтю 7 доповнено частиною згідно із Законом N 509-VI ( 509-17 ) від 16.09.2008 } Стаття 5. Вихідні дані на проектування [B]Розроблення проектів (проектування) об'єктів архітектури здійснюється на підставі вихідних даних на проектування[/B], до яких належать: [B]містобудівні умови і обмеження забудови відповідної земельної ділянки технічні умови щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури завдання на проектування об'єкта архітектури[/B]. Надання завдання на проектування є обов'язком замовника (забудовника) і здійснюється в порядку виконання умов договору з розробником проекту (архітектором). Надання містобудівних умов і обмежень забудови відповідної земельної ділянки та технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури здійснюється в порядку, встановленому законодавством. До містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки не можуть включатися вимоги щодо архітектурних та інженерних рішень об'єкта архітектури, його внутрішнього оздоблення, інші умови і вимоги, якщо вони не встановлені законодавством, містобудівною документацією, не зумовлені необхідністю збереження існуючої забудови, довкілля і охорони пам'яток історії та культури. [B]Додержання вихідних даних при проектуванні об'єкта архітектури є обов'язковим[/B].[/QUOTE]т.е. вы могли выдать дозвил только в том случае, если вам была предоставлена УТВЕРЖДЕННАЯ проектная докумнетация, разработанная на основе выхидных данных, в чсило которых входит [qoute]містобудівни умови і обмеженя забудови земельної ділянки [qoute], а сказать вам как ИХ получать? [QUOTE] З А К О Н У К Р А Ї Н И Про планування і забудову територій Стаття 23. Забудова територій Забудова територій полягає в розміщенні та здійсненні будівництва нових об'єктів, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, впорядкування існуючих об'єктів містобудування, розширення та технічного переоснащення підприємств (далі - будівництво). [B]Розміщення об'єктів містобудування на території населених пунктів та за їх межами здійснюється відповідними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень шляхом надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки[/B] згідно із затвердженою містобудівною документацією, регіональними або місцевими правилами забудови. Стаття 24. Порядок вирішення питань забудови земельної ділянки{ Назва статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом N 800-VI ( 800-17 ) від 25.12.2008 } Право на забудову земельної ділянки реалізується її власником або користувачем [B]за умови використання земельної ділянки за її цільовим призначенням та відповідно до містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки[/B], встановлених згідно з вимогами цього Закону. Замовник, що має намір забудови належної йому на праві власності або користуванні земельної ділянки, або уповноважена ним особа звертається до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування із заявою (клопотанням) щодо намірів забудови земельної ділянки, в якій зазначаються призначення будівлі, споруди та орієнтовні характеристики забудови. До заяви (клопотання) можуть бути додані передпроектні роботи.{ Частина друга статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом N 800-VI ( 800-17 ) від 25.12.2008 } Орган місцевого самоврядування визначає відповідність намірів забудови земельної ділянки місцевим правилам забудови населеного пункту, містобудівній документації. [/QUOTE] вся цепочка выглядит так: сначала застройщику нужно было получить мыстобудивни умови пр. выхидни данные для проектування.потом утвердить проект в ваших органах - а вы его должны были утвердить ТОЛЬКО если он соответсвовал всем требованиям - в том числе и целевому назначению земли. и после утверждения проекта можно было выдавать дозвил. а вы видимо этого не знаете. так при чем тут апломб? почему работник органа, который выдает дозволы не знает порядок их выдачи?
VITAminka

Номер повідомлення:#20

Повідомлення kavalchik » 20 липня 2010, 21:33

Ви не правильно зрозуміли моє запитання. Мене цікавить тільки земля.Чи можу я мотивувати тим що [qoute]В межах категорії житлової і громадської забудови земельні ділянки можуть використовуватися для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування.[qoute] Нагадаю будівля автомийки.
kavalchik

Номер повідомлення:#21

Повідомлення kavalchik » 20 липня 2010, 21:40

VITAminka я думала тут можуть порадити а не покритикувати. Я багато чого почитала і в кожного юриста відповідь одна всі прави, тому що [qoute]ЗАКОН ЯК ДИШЛО[qoute]. Да я допустила помилку і кожен день без вашого нарікання це чую, але всі ми вчимося на своїх помилках. Дякую всім за участь.
kavalchik

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]