Форум

Інформаційний ресурс

змішаний заповіт - з умовою та з призначенням виконавця заповіту

Номер повідомлення:#1

Повідомлення sergii » 17 липня 2010, 00:58

звернувся громадянин: скласти заповіт з умовою, при якій спадкоємці для прийняття спадщини повинні досягти 22-річного віку, та в разі неприйняття спадщини з будь-яких ними причин підпизначає одного спадкоємця (один з загальної кількості спадкоємців), Виконавцем заповіту є три спадкоємці, які входять до загального кола спадкоємців.Питання:Чи є умова про досягнення відповідного віку правомочною?Питання:Чи можливо визначити декількох виконавців заповіту з загального кола спадкоємців?
sergii

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Оленка Справедлива » 17 липня 2010, 13:50

Щодо питання № 1.Я вважаю, що така умова має право на існування, тільки мені не зрозуміло дещо.Якщо заповідач помре до того, як спакоємцям виповниться 22 роки, то вони позбавляються права на спадкування, чи заповідач хоче, шоб вони вступили в права лише по досягненню 22-річного віку?Якщо другий варіант, то що покладається на виконавця заповіту? Контроль за досягнення віку? Чи управління майном? Не забувайте, що право на спадщину виникає з дня її відкриття, і особа або має право на неї на день відкриття, або не має. УМОВА ПОВИННА ІСНУВАТИ НА ДЕНЬ ВІДКРИТТЯ СПАДЩИНИ.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення MG » 17 липня 2010, 13:56

я б запропонувала скоректувати: право [B]на оформлення [/B]спадкоємцями своїх спадкових права на вказане у цьому заповіті майно, виникає у них з часу досягнення ними 22-річного віку... чи щось таке. а приймати чи відмовлятися, це вже вони (спадкоємці) [I]самі [/I]розпорядяться своїми правами.
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Оленка Справедлива » 17 липня 2010, 14:01

MG, я не думаю, що заповідач може обмежити право оформлення. Це цивільним кодексом не передбачено.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення MG » 17 липня 2010, 15:25

на №4:я не про право оформлення, а про час, починаючи з якого вони реалізують це право...а взагалі навіщо таке в заповіті ?? sergii, чим заповідач мотивує своє бажання, що хоче ?
MG

Номер повідомлення:#6

Повідомлення OLNIK » 17 липня 2010, 20:08

На сообщ.6Вы неправы ни в том, что [QUOTE]если да, то такое завещание теряет смысл[/QUOTE], ни в том что [QUOTE] связать не с принятием наследства или с оформлением наследственных прав, а с правом РАСПОРЯЖАТЬСЯ унаследованным имуществом только после достижения 22 летнего возраста[/QUOTE]Никто не может собственнику запретить РАСПОРЯЖАТЬСЯ своей собственностью (это Конституция).И никто не может завещателю запретить обусловить право на наследование ПО ЗАВЕЩАНИЮ и условие это касается именно названого наследника (ФИО).На сообщ. 1 Условие должно быть в [qoute]наличии[qoute] на момент окрытия наследства - примерно в завещании можно указать [qoute]завещаю такой-то если к моменту моей смерти она достигнет 22- двухлетнего возраста, в ином случае наследником назначаю такого-то[qoute]Есть завещание и есть возможность назначить исполнителЯ именно мэтого завещания. В законе не упоминается о множественности исполнителей.Вы там просто в ситуации разберитесь - один-на- один с завещателем, какую он конечную цель преследует, чего он опасается, может телика насмотрелся (Час суда к примеру)-- и вопроса не возникнет. А то у Вас там-[QUOTE]звернувся громадянин: скласти заповіт з умовою, при якій спадкоємці для прийняття спадщини повинні досягти 22-річного віку, та в разі неприйняття спадщини з будь-яких ними причин підпизначає одного спадкоємця (один з загальної кількості спадкоємців), Виконавцем заповіту є три спадкоємці, які входять до загального кола спадкоємців.[/QUOTE] - бред гражданин наколотил...Но почему-то к Вам обратился, вот Вы и должны думать как [qoute]завтра[qoute] свидетельство по такому завещанию будете выдавать.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення sergii » 18 липня 2010, 01:44

прийшов сьогодні громадянин і запутав у своємиу заповіті таке що я вам і передать не можу. В кінці він дійшов до висноверт з своїмні конвку що потрібно складати секретний заповіт. Приніс мені заклеєний конверт з своїм підписом і заявив що це є заповіт. який я повинен прийняти на зберігання. Сьогодні вперше оформляв секретний заповіт.А він дійсно передивився фільмів. бо навіть, мені про один із них мені і розповідав. і взагалі йому є що заовідати, а спадкоємців першої черги не має. а тільки родичі. от він і марудиться.
sergii

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Зав.господарством » 18 липня 2010, 01:51

[QUOTE]- бред гражданин наколотил...[/QUOTE]Вважаю, що громадянин має право..у своїй уяві продукувати будь-яку маячню (бред).....)))))Право ГРАЖДАНИНА на бред (МАЯЧНЮ) є невідємним (природнім) правом)))) А ми цю маячню професійно))приборкаємо)))....
Зав.господарством

Номер повідомлення:#9

Повідомлення MG » 18 липня 2010, 01:58

[QUOTE]..секретний заповіт. Приніс мені заявив що це є заповіт..[/QUOTE]свят, свят, свят !!!))) - я б не прийняла (знайшла б причину, а краще - переконала щодо наявності в заповіті спірних моментів і необхідності тлумачення [qoute]потім[qoute]), порадила б йому частиною майна розпорядитись при житті.. і спокійно жити далі. (а якщо це з тих, хто хоче з собою в могилу потягти своє, кровне, то краще і не зв[qoute]язуватись, родичі і самі, без нього, краще поділять за законом чи розподілом через рішення суду)
MG

Номер повідомлення:#10

Повідомлення OLNIK » 19 липня 2010, 18:20

[QUOTE]OLNIK, позвольте с вами не согласится.[/QUOTE]Охотно позволяю, со мной не соглашаться.Наследство принадлежит принявшему его наследнику с момента открытия наследства (ч.5 ст.1268 ГК)Если принадлежит, то собственник не может быть ограничен в реализации всех составных права собственности.[QUOTE]наследник может, не сообщая об этом, отказаться от ПРАВА наследования по завещанию[/QUOTE], прежде чем отказаться от права надо это право иметь, а завещание ему позволяет иметь это право [B]при условии[/B], право на наследование завещатель обусловил наличием такого обстоятельства. Если права нет - то и отказываться неотчего.Поэтому в сооб.1 и идет речь о подназначении наследника, если отказался наследник по завещанию -то наследует подназначенный наследник (ст.1275 ГК)Вот уж исполнитель завещания там и вовсе ни к чему. Вижу себе ситуацию такой - дед (отец) хочет завещать внуку (сыну), но в силу [qoute]незрелости[qoute] наследника и дабы он прахом все не пустил, хочет обусловить хотя бы достижением возраста или подстраховаться -подназначенным наследником, который не обидит внука/сына.Я так поняла эту ситуацию. Вот
OLNIK

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Stonehenge » 19 липня 2010, 18:46

[QUOTE]прийшов сьогодні громадянин і запутав у своємиу заповіті таке що я вам і передать не можу. В кінці він дійшов до висноверт з своїмні конвку що потрібно складати секретний заповіт. Приніс мені заклеєний конверт з своїм підписом і заявив що це є заповіт. який я повинен прийняти на зберігання. Сьогодні вперше оформляв секретний заповіт.[/QUOTE]:))Легко отделались :)[QUOTE]хочет обусловить хотя бы достижением возраста или подстраховаться -подназначенным наследником, который не обидит внука/сына.[/QUOTE]так это можно как-нибудь завещательным отказом [qoute]обыграть[qoute]
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Stonehenge » 19 липня 2010, 18:51

Иногда забавным кажется желание наследодателя [qoute]ограничить[qoute] наследника в праве распоряжаться имуществом до достижения определённого возраста :)Можно подумать, что до 22 лет, тот и не будет ведать, что творит, а в 22 года и 1 день всё пустит по ветру-пропьёт, прогуляет с полныи пониманием последствий своих поступков :)
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення OLNIK » 19 липня 2010, 22:55

На сообщ.15Честно говоря, я не поняла Вашего сообщения (((Вывод какой я должна сделать, если, предположим, Вы меня убедили?Особенно относительно этого-[QUOTE]в том числе и с ограничением права распорядится наследственным имуществом.[/QUOTE]Нотариус выдавая свидетельство должен запрет наложить ,ли при принятии наследства наследник должен нотариусу [qoute]торжественную клятву[qoute] подписать, что отчуждать не будет, что должен сделать нотариус, который будет наследство оформлять, после смерти такого завещателя?
OLNIK

Номер повідомлення:#14

Повідомлення AlLLA » 21 липня 2010, 19:36

Звернувся громадянин с проханням посвідчити заповіт з умовою, що донька має право розпоряджатися банківським рахунком після досягнення 18-річчя. Порадьте у цій ситуації щось? Можливо зробити такий заповіт?
AlLLA

Повідомлення: 155
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 10 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів