Номер повідомлення:#9
Калина
» 21 липня 2010, 12:59
Andrij09, Я поважаю думку таких фахівців як Жилінкова І.В. Але є й інші думки з цього приводу. Так, В.В.Васильченко у довіднику нотаріуса № 1 за 2006 рік у коментарі до статті 1222 ЦКУ на стор.19 зазначає наступне: [qoute]Разом із тим закон визнає спадкові права за особою, яка була зачата за життя спадкодавця і народилася живою після відкриття спадщини. Спадкова частка цієї дитини може бути витребувана тільки після її народження її законними представниками. Спадкодавець може бути записаний батьком дитини до Книги реєстрації народжень та до Свідоцтва про народження за умови, що дитина народилася до спливу десяти місяців після його смерті або після припинення шлюбу чи визнання його недійсним (див.: розділ третій СК).[B]При цьому слід зауважити, що спадкоємцями можуть бути не лише його діти, а й будь-які інші особи,[/B] як ті, що входять до кола спадкоємців за законом, так і ті, що до нього не входять (за заповітом).[qoute] Тому стверджувати чия думка більш правильна я не буду. Я маю свою, яку я привела раніше.