Форум

Інформаційний ресурс

Іспит нотаріуса 14.07.2010

Номер повідомлення:#211

Повідомлення Graal » 28 липня 2010, 15:27

Моя думка з приводу тестів як у Yulchik (пост 205)ВОЛЯ, а на якому сайті можна подивитись ці зміни?
Graal

Номер повідомлення:#212

Повідомлення dalia » 28 липня 2010, 15:30

Graal, дивіться на сайті ВР. Вже є.Тобто по посту 205 перше питання по ЦК, а друге по ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]? Можливо в цьому і є сенс.
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#213

Повідомлення Graal » 28 липня 2010, 15:51

Можливо і є сенс :) Треба уважно читати питання.
Graal

Номер повідомлення:#214

Повідомлення ВОЛЯ » 28 липня 2010, 15:57

У мене в Лізі контролюються нормативні акти, які я вибрала для цього...і коли відбуваються якісь зміни, то після оновлення бази з'являється повідомлення...якщо ви бачили - там іще багато змін
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#215

Повідомлення Graal » 28 липня 2010, 16:02

Зрозуміло. Нажаль, в мене не має Ліги, буду дивитись ВР
Graal

Номер повідомлення:#216

Повідомлення Yulchik » 28 липня 2010, 16:09

Раніше на роботі користувалася Лігою, було дуже зручно. Зараз сижу дома, користуюсь ВР. Підскажіть, можливо лі на сайті ВР знаходити попередні редакції документів, бо я бачу тільки норм. акти про внесення змін. А це для мене не зовсім зручно.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#217

Повідомлення dalia » 28 липня 2010, 16:22

Ні, на сайті ВР попередню редакцію не відкриєш. Я в цьому випадку користуюсь Лігою он-лайн
dalia

Номер повідомлення:#218

Повідомлення dalia » 28 липня 2010, 16:24

[QUOTE] Треба уважно читати питання.[/QUOTE]Буду концентруватися :))))
dalia

Номер повідомлення:#219

Повідомлення ВОЛЯ » 28 липня 2010, 16:32

[QUOTE]ЗУ Про охорону дитинстваСтаття 17. Право дитини на майно Суд у разі позбавлення батьків батьківських прав або відібрання дитини без позбавлення батьківських прав одночасно накладає заборону на відчуження майна та житла дітей, про що [U]повідомляє нотаріуса за місцем знаходження майна та житла[/U]. [/QUOTE]може хтось підкаже - навіщо повідомляти нотаріуса?????!!!!!
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#220

Повідомлення dalia » 28 липня 2010, 16:37

Щоб внести заборону в Реєстр, чи це повинен робити ІЦ за заявою виконавчої служби?
dalia

Номер повідомлення:#221

Повідомлення Yulchik » 28 липня 2010, 16:41

dalia, дякую за Лігу он-лайн. Вже спробувала.
Yulchik

Номер повідомлення:#222

Повідомлення Веселунка » 28 липня 2010, 16:49

[QUOTE]Щоб внести заборону в Реєстр, чи це повинен робити ІЦ за заявою виконавчої служби[/QUOTE]тільки через ДВС. внести зароборону в Реєстр може зробити і нотаріус але накладає іїї ДВС. [QUOTE]навіщо повідомляти нотаріуса?????!!!!![/QUOTE]а шоб було!
Веселунка

Номер повідомлення:#223

Повідомлення ВОЛЯ » 28 липня 2010, 17:30

точно - щоб було)))
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#224

Повідомлення Graal » 28 липня 2010, 19:14

1. Який з договорів не підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню:а) Договір оренди земельної ділянкиб) Договір оренди будівлі, капітальної спорудив) договір оренди транспортного засобу2. речові права на чуже нерухоме майно: а) право володіння б) право користування (сервітут) в) право постійного користування земельною ділянкою г) право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис) ґ) право забудови земельної ділянки (суперфіцій) д) право користування нерухомим майном строком більш як один рік
Graal

Номер повідомлення:#225

Повідомлення Yulchik » 28 липня 2010, 19:28

На пост №2241-А)
Yulchik

Номер повідомлення:#226

Повідомлення vesna » 28 липня 2010, 19:32

На пост №224 №2-а,б,г,ґ ст. 395 ЦК
vesna

Номер повідомлення:#227

Повідомлення Yulchik » 28 липня 2010, 19:48

На пост №224№2 я вважаю - б), В), г), г'
Yulchik

Номер повідомлення:#228

Повідомлення vesna » 28 липня 2010, 19:55

Ну незнаю, я керувалася ст. 395 ЦК, так чітко прописані види речових прав на чуже майно.В кого які думки?
vesna

Номер повідомлення:#229

Повідомлення Graal » 28 липня 2010, 20:05

1.-А ст. 14 ЗУ [qoute]Про оренду землі[qoute]2.- хтось відповідав А, але я також вважаю, що все визначене - це речове право
Graal

Номер повідомлення:#230

Повідомлення dalia » 28 липня 2010, 20:09

Я за ст. 395 ЦК.
dalia

Номер повідомлення:#231

Повідомлення dalia » 29 липня 2010, 19:20

[B]Graal[/B], хочу повернутися до питання посту 201. Звідки у Вас два питання? в мене одне і звучить так:522. Охорона спадкового майна триває:а) до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщиниб) до видачі свідоцтва про право на спадщинув) до терміну, встановленого нотаріусом.Г) прийняття спадщини всіма спадкоємцямид) до одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. і вірна відповідь - а).
dalia

Номер повідомлення:#232

Повідомлення Graal » 29 липня 2010, 20:12

dalia, не знаю откуда :) Есть да и есть. Пока не примут все наследники - написано только в Инструкции, больше я нигде не нашла.
Graal

Номер повідомлення:#233

Повідомлення dalia » 29 липня 2010, 21:03

Поміркувавши над питанням цілий день :)) всерівно вважаю, що найбільш повна та правильна відповідь - а).
dalia

Номер повідомлення:#234

Повідомлення Graal » 30 липня 2010, 14:11

Застава рухомого майна може бути зареєстрована з внесенням запису до Державного реєстру обтяжень рухомого майна на підставі: а) заяви заставодержателя б) заяви заставодавця в) заяви заставодержателя або заставодавцяЄ розходження Положення про рухмайно та ЦК
Graal

Номер повідомлення:#235

Повідомлення Yulchik » 30 липня 2010, 15:03

Так, дійсно, є не тільки Положення, а ще й ЗУ [qoute]Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень[qoute], який є спеціальною нормою та визначає правовий режим регулювання обтяжень рухомого майна. [QUOTE]Стаття 11. Реєстрація обтяженьОбтяження рухомого майна реєструються в Державному реєстрі [B]в порядку, встановленому цим Законом.[/B]Стаття 43. Підстави для внесення записів до Державного реєструРеєстрація обтяжень здійснюється на підставі заяви обтяжувача, в якій зазначаються:.......Заяви про виникнення, зміну, припинення обтяжень та про звернення стягнення на предмет обтяження [B]підписуються обтяжувачем[/B]. Якщо обтяжувачем є юридична особа, підпис її уповноваженої особи скріплюється печаткою. Якщо заява подається в електронній формі, вона повинна містити електронний підпис обтяжувача.Держателю та реєстраторам Державного реєстру забороняється вимагати від обтяжувача подання додаткових документів чи інформації, а також перевіряти достовірність і обґрунтованість відомостей, що містяться в заяві. Обтяжувач несе відповідальність згідно із законом за достовірність відомостей, що містяться в заяві.[/QUOTE]Але, не дивлячись на те, що ані в цьому Законі, ані в Положенні не йдеться про заяву заставодавця, я буду відповідати на екзамені в). Тому що, по-перше, [qoute]разрешено, все, что не запрещено законом[qoute], а ніде не написано, що не можна зареєструвати за заявою заставодавця, по-друге, раніше на форуме неодноразово читала, що правильною відповіддю коміссія чомусь вважає відповідь саме за ЦК.
Yulchik

Номер повідомлення:#236

Повідомлення Graal » 30 липня 2010, 17:03

Я вважаю, що на пост 234 пріорітетом буде всеж ЦК, а не положення, тому і моя відповідь В В договорі дарування встановлювати обов’язок Обдаровуваного вчинити будь-яку дію майнового або немайнового характеруа) можна тільки на користь Дарувальникаб) не можна взагалів) можна на користь іншої особи, крім Дарувальника.Дія майнового та немайнового характера??? Дивлюсь, була відповідь В, може Б?
Graal

Номер повідомлення:#237

Повідомлення dalia » 30 липня 2010, 17:15

В)
dalia

Номер повідомлення:#238

Повідомлення Yulchik » 30 липня 2010, 17:34

На пост 236, думаю відповідь В). Б) не підходить, бо вона категорична [qoute]взагалі не може[qoute]. Адже майнового характеру всеж таки можна.
Yulchik

Номер повідомлення:#239

Повідомлення Yulchik » 30 липня 2010, 20:31

603. Передача в іпотеку об’єкту незавершеного будівництва здійснюється: а) шляхом передачі в іпотеку об’єкту незавершеного будівництваб) шляхом передачі в іпотеку прав на земельну ділянку, на якій розташован ОНБв) шляхом передачі в іпотеку самого об’єкту незавершеного будівництва разом з передачею майнових прав на земельну ділянку, на якій цей об’єкт знаходиться. Дивлюсь на ст. 16 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] і бачу тільки, що не підходить в)
Yulchik

Номер повідомлення:#240

Повідомлення Graal » 30 липня 2010, 21:11

Знайшла таку задачку:Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.ВІДПОВІДІ:1.Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщину.Оскільки дружина Варламова І.К. померла до закінчення шестимісячного строку, встановленого для прийняття спадщини, належна їй частка спадкового майна переходить до спадкоємця за заповітом Варламова С.П.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2 частину квартири.2.Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщину.Спадкоємцями Варламової Г.С. є її діти, які своєчасно подали заяви про прийняття спадщини.Оскільки Варламов С.П. за одержанням свідоцтва про право на спадщину за заповітом не звертався до нотаріальної контори більше ніж три роки, він вважається таким, що втратив право на спадщину.Нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/2 частину квартири спадкоємцям Варламової Г.С. в рівних частках кожному.3.Спадкоємцями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщину є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом, на обов'язкову частку згідно статті 1241 Цивільного кодексу України,Онуку померлого Варламова І.К., Варламову С.П., незалежно від часу його звернення, нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частину квартири.Спадкоємці померлої Варламової Г.С. одержують свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/4 частину квартири в рівних частках кожний.4.У зв'язку з тим, що Варламов І.К. залишив на ім'я Варламова С.П. заповіт і спадкоємець за заповітом із заявою про прийняття спадщини звернувся до нотаріуса своєчасно, спадкоємцем на 1/2 частину квартири є Варламов С.П.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2 частину квартири.5.Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України,Спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які своєчасно подали заяви про прийняття спадщини.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири.Спадкоємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів