Форум

Інформаційний ресурс

Срочно нужен совет!

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Busechka :) » 13 серпня 2010, 15:27

Срочно! Посоветуйте! Никак не могу дойти до правильной формулировки. Есть завещание - я ФИО завещаю внучке ФИО 1/2 долю дома и 1/2 долю земли. И все. Остальное, очевидно, он хотел, чтобы наследовали дети и жена по закону. Теперь двое детей по закону отказались в пользу жены. Надо выдавать 4 свид-ва 2-м наследникам. 2 - по завещанию внучке. 2- жене по закону. Как писать в свидетельствах? Спадкоємцем зазанченого в заповіті майна ФІО є його онука ФІО - указывать на 1/2 частку? - вроде нелогично, а спадкове майно как писать - 1.2 доля дома или в целом?А в свид-ве по закону - спадкоємем какой долі есть жена з урахуванням отказа детей і какую долю дома указывать?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Явва » 13 серпня 2010, 15:35

Спадкоємцем зазначеного в заповіті майна є його онука.......Спадкове майно складається з 1/2 частки житл будинку.Коли декілька відмов із складними частками - останнім часом я пишу без вказівки розміру цих часток, від яких відмовивися - надто складне речення вибудовується, як на мене. Тому, для того, щоб і через десять років можна було зрозуміти, про що йде мова в тому свідоцтві - без часток, а просто вказую, що діти відмовилися (хоча це є порушенням форм свідоцтв.).І дружина спадкує 1/2 частку жб.
Явва

Повідомлення: 211
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 10 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення МиланаЯ » 13 серпня 2010, 17:54

наследственное имущество состоит из дома и земельного участка.1/2 дома и 1/2 земельного участка наследуется по завещанию внучкой(2 свидетельства о праве на наследства по завещанию на 1/2 дома и 1/2 земельного участка)1/2 дома и земельного участка наследуется супругой умершего по закону, с учетом 1/6 (одна дочь) + 1/6(вторая дочь) от которых отказались дети умершего в пользу супруги. (2 свидетельства на 1/2 дома и на 1/2 земельного участка).Это при условии, что умерший приобретал дом за свои личные средства...и ей, как пережившей супруге, не надо будет выделять её долю.А в свидетельстве пишем: Спадщина, на яку видано це свідоцтво, складається з 1/2 (однієї другої) частки житлового будинку (земельної ділянки).......(во всех четырёх свидетельствах).
МиланаЯ

Номер повідомлення:#4

Повідомлення МиланаЯ » 13 серпня 2010, 18:02

СВІДОЦТВОПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУЗА ЗАКОНОМ---------------, ------------------, Україна.--------------------- дві тисячі десятого року /----------.2010 р./. Я, ------------., державний нотаріус --------------- районної державної нотаріальної контори, посвідчую, що на підставі статті 1261 Цивільного кодексу України, спадкоємицею зазначеного у цьому свідоцтві майнаААААААААААААААААА, року народження, який помер «» 2009 року,є його дружина - БББББББББББББ, року народження, ідентифікаційний номер,зареєстрована за адресою: ---------, ------- район, село, вулиця, будинок, у тому числі з урахуванням 1/6 (однієї шостої) частки у спадщині, від якої відмовилась донька АБА, з урахуванням 1/6 (однієї шостої) частки у спадщині, від якої відмовилась донька АББ.
МиланаЯ

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Tany » 14 серпня 2010, 13:56

на №4: у дочок не 1/6 у спадщині, а 1/3 частка, що становить 1/6 частину будинку
Tany

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів