Форум

Інформаційний ресурс

Суд

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Слава » 17 квітня 2006, 21:05

"В 2004 році посвідчено договір дарування домомолодіння.Сторонам роз/""яснено, а також записано в тексті, що договір укладається не про людське око, не є удаваним і відповідає дійсним інтересам сторін.На сьогоднішній день чоловік Обдарованої подав до суду позов про визнання договору удаваним, так як насправді була купівля-продаж і звичайно вони розлучаються.Мене поки що до суду не кликали, тільки витребували документи.Як себе поводити, якщо викличуть."
Слава

Повідомлення: 632
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 557 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення КОС » 17 квітня 2006, 21:52

"А не треба нервувати і впевнено твердити, що сторонам (крім письмового зазначення в тексті договору) нотаріусом було усно роз""яснено всі наслідки укладення цього правочину.....сторони розуміли значення своїх дій....До речі це підтвердить обовязково одна сторона (ну хтось же зацікавлений в цьому даруванні)Але навіть якщо визнають договір недійсним, теж не біда- буде двостороння реституція, а не стягнення в дохід держави (як було за старим ЦК).В будь-якому випадку нотаріус ЗАВЖДИ ВЧИНЯЄ НОТАРІАЛЬНУ ДІЮ БУДУЧИ ВПЕВНЕНИМ У НАМІРАХ І ВОЛЕВИЯВНЕННІ СТОРІН (це Ваша похзицію на суді однозначно).У мене був досвід такий же самий: в 1999 році (приблизно півроку) мито при даруванні було 5%. Тому працівники БТІ ""навчили"" людей, що потрібно говорити нотаріусу, і було декілька договорів, де замість дарування зробили купівлю-продаж. Звичайно, я пам""ятала, як сторони себе вели. Дійсно, були моменти, коли ""продавець"" називала ""покупця"" сином і можна було засумніватися в цій угоді. Але попробуй доказати, що це мнима чи удавана угода, якщо вони зразу ж біжать скаржитися (дуже навчені!) тому і посвідчила (з попередженням всіх наслідків). А потім синок маму вигнав ну і .... розпочався судовий процес, в результаті якого мама залишилася ні з чим (хоч наспровді угода дійсно була не ""продажу""а ""дарування""). Суд допитав мене як свідка на предмет того, чи сторони розуміли ....чи не вагалися... чи можливо виявляли інші бажання, але не знаючи закону не вчинили так, як потрібно.... і таке інше. Ні в якому разі Ви не повинні показати суду, що угода вчинялася без волі та волевиявлення ну і таке інше. Ви роз""яснили все сторонам і всім бууло все зрозуміло і все таке інше. "
КОС

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Слава » 18 квітня 2006, 15:37

КОС, щиро дякую за відповідь і моральну підтримку.
Слава

Номер повідомлення:#4

Повідомлення nota » 18 квітня 2006, 18:00

"Не могу не поддержать Вас, Гута, как нотариус. Действительно, что сделано то сделано. И теперь в суде нужно стоять на своем, ""что белое - это черное"". А вот на будущее, уважаемые нотариусы, надо понять и научится не удостоперять мнимые и притворные сделки. Если это дарение - то дарение, а если продажа - то продажа. Нотариус для того и существует, чтоб удостоверять сделки, соотвествующие воле сторон. Понятно, что потом в суде никто не докажет, что Вы видели, как передавались деньги и т. д. Но благодаря такому НАШЕМУ поведению и отношению в своим обязанностям формируется и отношение к нам, нотариусам. Слово нотариуса ничего не стоит. И в этом виноваты мы с вами. Задумайтесь - надо ли нам это."
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення *Женская Логика* » 19 квітня 2006, 13:12

"следите за процессом..так как у меня сейчас вот идёт процесс, был договор дарения по доверенности из тюрмы...барышня что сидела теперь отрицает что выдавала сию доверенность..я написала в тюрму письмо, в котором изложила обстоятельства и попросила ответить выдавалась ли такая доверенность и была ли барышня при памяти когда её выдавала...ответ пришёл быстро...в двух словах звучал так:""да выдала и не одну, была полностью при памяти"".Но по непонятным мне причинам почиму то в уведомлениях и письмах из суда пишут не мой адрес!!!! Случайно попало ко мне письмо, спасибо почтальйону, принесла и говорит тут письмо Вам, я знаю что вам но адрес указан не Ваш...открываю а там приглашение в аппеляционный суд.....Когда начинался процесс из суда был официальный запрос о моём адрессе! Но не смотря на это адрес везде пишут не мой! "
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення *Женская Логика* » 19 квітня 2006, 13:14

И ещё...не Вешайте нос! Держитесь...чесно я не помню ниодного из своих коллег у кого бы не было судебных разбирательств!
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Слава » 19 квітня 2006, 13:52

Працюю 8 років приватним нотаріусом, за цей період у мене в суді було 2 справи це 3.Попередні,- договір оренди і теж договір дарування (між батьком і сином), у обидвох справах суд був на моїй стороні і вони не скасовані.Договір дарування, до речі дійшов до ВС.Мене просто вразило в цій справі те, що справді було дарування, а вони пішли до суду.Чоловік сидів біля дружини і сам все чув, гроші ніхто не платив, а дарування тому, що Обдарована племінниця. Просто попрацювали адвокати.
Слава

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]