Форум

Інформаційний ресурс

Іспит нотаріуса починаючи з 17.08.2010

Номер повідомлення:#421

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:16

[B]Мalina, [/B] когда у Вас экзамен должен быть?
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#422

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 03:17

Новичок, но в законе тоже не сказано что оно должно быть только если вдруг нотариус наймет техперсонал, сказано что бути .....
Мalina

Номер повідомлення:#423

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:19

Слава Богу, Всем повезет!!!, я достучалась))) Именно это! Но опять-таки, надо четко решитькак поступить с этим [qoute]дедушкой[qoute] на экзамене. Или опять отмечаем одно, а в голове еще помним другое))) Ужас-ужас)))
Новичок

Номер повідомлення:#424

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:25

Malina, я определенно улавливаю смысл Вашей позиции, но хочется все же какой-то дословности...
Новичок

Номер повідомлення:#425

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 03:25

Я только начала стажировку. Над 163 тестом ???
Мalina

Номер повідомлення:#426

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:26

надо как-то дедушку искоренить))), нашо нам молодим дівкам старих дідів!))))) Я с дедушкой поступлю так: если он будет смотреть на меня на экзамене большими глазами, то я его и выберу (если глаза у него будут красивые))). Т.е. выберу ответ [B]а) на вопрос №163[/B], так как с помощью Вас, Новичок и Вашего заветного слова - [qoute]однорідних[qoute] дошло до меня, что тест в редакции на 17.04.2007 года
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#427

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:29

[B]Мalina[/B], Вы хотя бы можете надеяться, что к тому времени когда у Вас будет экзамен тесты приведут в порядок к действующему законодательству, а нам...по моему ничего не светит) на этот раз)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#428

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:30

Всем повезет!!!))))) Обязательно возьму на вооружение Вашу методику ответа на вопрос 163))Это же надо было такое придумать)))) Вы просто супер!!!
Новичок

Номер повідомлення:#429

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:31

Только чтобы на экзамене Вам 50 дедушек не попалось, а то что Вы с ними то одна сделаете???????))))))))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#430

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:35

Не дай Бог, а то придется спасаться бегством)))
Новичок

Номер повідомлення:#431

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:37

Все согласны на ответы по тестам [B]№163 (а) и №187(а)?????[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#432

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:37

[B]Новичок[/B], от судьбы не убежишь!!!!!!!))))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#433

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 03:42

По крайней мере мне добавить к обсуждению уже нечего. Согласна.
Новичок

Номер повідомлення:#434

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 03:46

И я согласна. я очень верю, что по тестам №163 (а) и №187(а) еще будут комментарии и других лиц.очень хотелось бы этого.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#435

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 05:02

по тесту 163. Офіційна позиція Мінюсту була викладена в Рекомендаціях щодо порядку заповнення реєстрів для реєстрації нот. дій. [B]А)[/B]
Мalina

Номер повідомлення:#436

Повідомлення Мalina » 30 серпня 2010, 05:47

А на тест 187? Я всего лишь выложила свое мнение для желающих отстаивать свою позицию по действующему законодательству.
Мalina

Номер повідомлення:#437

Повідомлення Всем повезет!!! » 30 серпня 2010, 12:03

Спасибо Вам, [B]Мalina[/B]. рада буду всегда почитать Ваше мнение, пишите обязательно!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#438

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 12:54

[U]Относительно ответа на вопрос №163:[/U]Согласно Порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій { Із змінами N 2381/5 ( z1324-08 ) від 31.12.2008 } 9. У разі запису кількох однакових (однотипних) нотаріальних дій (засвідчення кількох копій одного й того самого документа [B]засвідчення справжності підпису однієї і тієї самої особи на декількох примірниках одного й того самого документа[/B] посвідчення кількох довіреностей тощо) для однієї і тієї ж самої особи з[B]апис порядкових номерів таких дій у реєстрі може здійснюватися у вигляді проставляння через дефіс першого та останнього номерів за реєстром[/B]. Наприклад, при засвідченні нотаріусом справжності підпису на трьох заявах запис номерів у реєстрі може мати вигляд: 28-30. [U]При засвідченні справжності підпису на двох примірниках статуту або банківських карток кожен з примірників матиме один і той самий реєстровий номер.[/U] [U]При засвідченні справжності підпису однієї і тієї самої особи на декількох однорідних документах кожному документу присвоюється окремий реєстровий номер. [/U]Вопрос звучит так (он полностью совпадает с ч.2 п.9 данного порядка, хотя на практике все таки в таком случае ставится один реэстровый номер. И отвечая на данный вопрос я ответила (а), а после того как прочитала порядок заполнения реестра, думаю, что надо (б) - хотя это и не правильно. Просто думаю, что на экзамене не будет возможности отстоять свою точку зрения, а ключи они делают по законодательству):163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа:а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номерб) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номерав) нотаріус вчиняє дві нот. дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому.Поэтому на экзамене буду отвечать (б).
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#439

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:01

187. Приміщення для роботи одного приватного нотаріуса має складатися: а) не менше як з двох кімнатб) не менше як з трьох кімнатв) кількість кімнат не має значення, якщо в приміщенні забезпечуються збереження таємниці нотаріальної дії та умови зберігання документів. П.3 положення про раб місце нотаріусаЕсли вопрос 187 попадется именно в этой редакции, то буду отвечать (а) - согласно старого законодательства.Хотя ответ (в) больше подходит согласно действующему законодательству.[B]Всем повезет!!![/B], вчера прочла медот рекомендации по векселям (огромное Вам за них спасибо!), но при этом у меня все таки еще раз возник вопрос по поводу теста №136136. Векселі для вчинення протесту про несплату приймаються нотаріусом:а) після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дня б) на протязі двох днів після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дня в) після закінчення дати платежу за векселем.
yul

Номер повідомлення:#440

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:11

63. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщини[U]Б) лише після відкриття спадщинист.1289 ЦК[/U]в) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини, може подаватися окремою заявою при посвідченні заповіту(секретного)Стаття 1289. Згода особи на призначення її виконавцем заповіту ЦК1. Особа може бути призначена виконавцем заповіту лише за її згодою. 2. Згода особи бути виконавцем заповіту може бути виражена на тексті самого заповіту або додана до нього. [B]3. Особа може подати до нотаріуса за місцем відкриття спадщини заяву про згоду бути виконавцем заповіту після відкриття спадщини. [/B]В начале на данный вопрос у меня ответ был (3), но после прохождения стажировки в гос. конторе, реководитель обратил мое внимание на то что не [U]згода[/U], а [U]заява про згоду[/U], а это две разные вещи, и поэтому ответ на данный вопрос однозначно (2)
yul

Номер повідомлення:#441

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:23

85. Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності:А) згоди батьківБ) згоди органів опіки та піклування п.40 ИнстрВ) згоди батьків та органу опіки та піклування. п 40. Инстр: У разі укладення правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, у тому числі [B]договорів щодо поділу, обміну житлового будинку, квартири[/B], а також іншого цінного майна за участю осіб, над якими встановлено опіку або піклування, нотаріус перевіряє [B]наявність дозволу органу опіки та піклування [/B]на укладення таких договорів. Почитала еще Ваше обоснование [B]Всем повезет![/B], все абсолютно верно сказано, поэтому еще больще склоняюсь к ответу (б)
yul

Номер повідомлення:#442

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:25

по поводу вопросов [B]106 и 109, ответы (в)[/B]. Я читала на форуме, что это ключи, и к тому же эти варианты ответов самые полные из всех других.[B]107, 110[/B], все таки думею, что надо отвечать так как сказано в законе, поскольку он имеет высшую силу, чем Инструкция, но это только на интуитивном уровне, то есть ответ [B]на прохання законних представників цих осіб[/B]Тоже самое касается вопроса [B]205[/B], думаю, что надо отвечать по закону, т.е.(а)
yul

Номер повідомлення:#443

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:38

147. Державний нотаріус вживає заходів до охорони спадкового майна:а) за місцем відкриття спадщиниб) за місцем знаходження майнав) за заявою спадкоємців за місцем відкриття спадщини або місцем знаходження майна. ст.1283 ЦК, ст.60 ЗУ ПН, п.186 ИнстрЕсли выбирать из более полных вариантов ответа, то я выбираю (в). Да, нотариус действительно может и по своей инициативе охранять наследственное имущество, но в варианте ответа (в) не сказано, что [B]только[/B] по заявлению наследников, а варианты (а) и (б) не полные, поскольку нотариус может охранять наследственное имущество и по месту его нахождения (путем [qoute]надання доручення[qoute] и по месту открытия наследства.
yul

Номер повідомлення:#444

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 13:43

201. У разі втрати уповноваженим представником нотаріально посвідченої довіреності, йому за його заявою:а) видається дублікат цієї довіреності б) видається копія довіреності із справ нотаріусав) не видається нічого. По поводу этого теста я уже писала. На форуме склоняються к варианту ответа (в), однако вариант ответа (б) также нельзя отбрасывать. Ответ (а) однозначно отпадает. Если подумать логически, то при утрате документа надо выдавать его дубликат, тогда правильно (в).Но согласно п.5 ст.8 ЗУ ПН мы можем данному лицу и по его заявлению выдать и копию данной доверенности.Если на экзамене попадется этот тест, отвечу (в).
yul

Номер повідомлення:#445

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 14:05

Барышни, на №163 - я в шооооке!!!Я уже час открываю все редакции Полож. про ведення реэстрів. У меня нет никакой [qoute]однорідності[qoute]. Может я переучилась? Или тогда где вы ее взяли?[QUOTE]9. Номер за реєстром, що проставляється на нотаріально оформленому документі, повинен відповідати номеру, під яким нотаріальна дія записана в графі 1 реєстру. У разі запису кількох однакових (однотипних) нотаріальних дій (засвідчення кількох копій одного й того самого документа з[B]асвідчення справжності підпису однієї і тієї самої особи на декількох примірниках одного й того самого документа[/B] посвідчення кількох довіреностей тощо) для однієї і тієї ж самої особи [B]запис порядкових номерів [/B] таких дій у реєстрі може здійснюватися у вигляді проставляння через дефіс першого та останнього номерів за реєстром. Наприклад, при засвідченні нотаріусом справжності підпису на трьох заявах запис номерів у реєстрі може мати вигляд: 28-30. При одночасному засвідченні вірності копії документа і справжності підпису перекладача вважається, що вчиняються дві нотаріальні дії, і кожній з них присвоюється окремий реєстровий номер. [/QUOTE] И фсе!!! Никакой [qoute]однорідності[qoute] не вижу. Может у меня все-же не та редакция? Хотя написано [qoute]Чинний[qoute][QUOTE]Документ z1286-07, редакцiя вiд 11.01.2009 на пiдставi z1325-08, чинний[/QUOTE]
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#446

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 14:07

Yul, В начале на данный вопрос у меня ответ был (2), но после прохождения стажировки в гос. конторе, реководитель обратил мое внимание на то что не згода, а заява про згоду, а это две разные вещи, и поэтому ответ на данный вопрос однозначно (3),я правильно поняла, теперь Вы остановились на в)? На вопрос 147 согласна с Вами, вариант в) самый полный, а вот насчет 85 еще думаю
Новичок

Номер повідомлення:#447

Повідомлення Yulchik » 30 серпня 2010, 14:14

[B]yul[/B], как настроение в последние дни перед экзаменом? А то у меня через месяц (даже чуть больше), а уже мандраж.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#448

Повідомлення Новичок » 30 серпня 2010, 14:26

Yulchik, то что Вы цитируете, говорит об ОДНОТИПНЫХ нотариальных действиях,например, пришел человек, сделал 5 копий, конечно мы запишем в реестр:1-5. А у нас речь в вопросе идет о двух экземплярах ОДНОГО документа. Я такпонимаю, что речь как раз и идет о банковских карточках и статутах: документ один,экземпляра два, реестровый номер один.
Новичок

Номер повідомлення:#449

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 14:28

[B]Новичок[/B] на 63 вопрос я перепутала ответы, считаю правильным ответ (б). Уже изменила в посте №440.[B]Yulchik[/B], настроение приподнятое, мандраж уже присутствует. Мне уже по ночам снится как я сдаю экзамен, я думаю, что организм уже начал волноваться на подсознательном уровне. Во сне я экзамен не сдала, думаю, что на яву все произойдет наоборот!
yul

Номер повідомлення:#450

Повідомлення yul » 30 серпня 2010, 14:32

На пост.448. Раньше было, что если к нотариусу обращается человек с 2-мя экземплярами устава, то (если я не ошибаюсь) ставились разные номера на каждый экземпляр. Это было где-то в 2007-2008 годах, поэтому я немного забыли (может быть еще количество номеров зависило от количества подписантов).А потом в связи с изменениями в правила ведения реестра - стали ставить один реэстровый номер независимо от количества экземпляров и подписантов.Поэтому на практике на данный вопрос ответ (а), а по законодательству ответ (б). Я думаю, что в порядке ведения реестров сделали ошибку и на нее никто не обратил внимание.
yul

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]