Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Всем повезет!!! » 03 вересня 2010, 22:40

[B]Yulchik,[/B] это хорошо).
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Yulchik » 03 вересня 2010, 23:37

[B]Всем повезет!!![/B], [QUOTE]511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійно (ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» : Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою)б) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) за згодою обох батьків.[/QUOTE]поломала себе всю голову над этим тестом. Ну не верится мне, что ребенок может уехать на ПМЖ за границу не спросив разрешения у родителей. Хоть стреляйте. Заява, конечно, подписывается ребенком (а значит за його згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою), но ведь об этом утверждается уже в самом вопросе [qoute]яка підписується ним[qoute]. В ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» имеется ввиду, что без согласия детей родители не могут вывезти их на ПМЖ. НО ЗГОДА РОДИТЕЛЕЙ НУЖНА. Т.е. я думаю, что к нотариусу должны прийти родители вместе с ребенком. НОтариусом устанавливаются личности всех их. Ребенок подписывает заяву, родители - згоду.Думаю, что применяется п.40 Инструкции + ст.313 ЦКУ [QUOTE]Фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними. [/QUOTE]
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 00:31

[B]Yulchik[/B], на питання тестове №511. Ви правильно звернули увагу на головні слова цього питання - [B]ЯКА ПІДПИСУЄТЬСЯ НИМ[/B]! Тут не йде мова про те, чи має право дитина без згоди батьків виїзджати, тут мова йде про те, чи може дитина САМОСТІЙНО у нотаря підписати цю заяву чи до нотаря повинні прийти батьки і документ буде виглядати 3 в 1? Т.т. заява-згода, яку підписує дитина, і двоє батьків і по-інакшому ніяк не можна? Так це тоді суперечить прямо цій нормі: ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» : Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено [B]лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою[/B]), яка прямо встановлює як нотаріусу його скласти (без згоди батьків), так і відповідному органу прийняти таку заяву, т.т. заяву, [B]яку неповнолітній підписує самостійно.[/B] Це головне. А згода батьків це окремий документ, і до цього питання я думаю ця згода відношення не має.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Yulchik » 04 вересня 2010, 01:21

Всем повезет!!!, на № 511 может вы и правы, но я не уверена какой ответ выбрать. Буду еще думать.530 - Б) дословно ЗУ [qoute]Про нотариат[qoute][QUOTE][B]Вчинення нотаріальних дій в Україні[/B] покладається на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) або займаються приватною нотаріальною діяльністю (приватні нотаріуси). Документи, оформлені державними і приватними нотаріусами, мають однакову юридичну силу. У населених пунктах, де немає нотаріусів, нотаріальні дії, передбачені статтею 37 цього Закону, вчиняються уповноваженими на це посадовими особами органів місцевого самоврядування. [B]Вчинення нотаріальних дій за кордоном[/B] покладається на консульські установи України, а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на дипломатичні представництва України.[/QUOTE]Обратите внимание, что у нас вопрос звучит [qoute]Вчинення нотаріальних дій в Україні[qoute]
Yulchik

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 01:52

[B]Yulchik[/B], на тест на 530 - огромное спасибо. поняла свою ошибку.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#36

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 12:47

[B]Всем повезет!!![/B]добрый день...обратите, пожалуйста, на № 25...в ваших ответах на эту задачу другой ответ...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 13:16

[B]МиланаЯ[/B] добрый день. Да, спасибо большое, что обратили мое внимание на эту задачу. обязательно посмотрю и напишу, что думаю.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Yulchik » 04 вересня 2010, 14:20

[B]МиланаЯ[/B], вот мое решение задачи[QUOTE]Відмова у вчинені нотаріальної дії буде не правомірна тому, що відповідно до ст. 1270 ЦК України строк для прийняття спадщини встановлений шість місяців. РудакевичС.І. подала таку заяву, тому вважається такою, що спадщину прийняла. Але вона не змогла підтвердити факт родинних відносин, тому має намір звернутися до суду.Звернення Рудакевич з заявою про встановлення факту родинних відносин зі спадкодавцем до суду, ніяк не впливає на видачу свідоцтва про право а спадщину сину спадкодавця Хмари, з таких підстав:Згідно ст.1298 свідоцтво видається спадкоємцям після закінчення 6 місяців з часу відкриття спадщини. Єдиний випадок відкладення – якщо одним можливим спадкоємцем може бути дитина спадкодавця, зачата за життя, але народжена після його смерті (ч.2 ст.1298).Вчинення нотаріальної дії може бути [U]відкладено [/U] в разі необхідності витребування додаткових відомостей або документів від фізичних та юридичних осіб або надсилання документів на експертизу, а також якщо відповідно до закону нотаріус повинен впевнитись у відсутності у заінтересованих осіб заперечень проти вчинення цієї дії. Строк, на який відкладається вчинення нотаріальної дії в цих випадках, не може перевищувати одного місяця. [U]За обґрунтованою письмовою заявою[/U] заінтересованої особи, яка звернулася до суду [U]та на підставі отриманого від суду повідомлення [/U]про надходження позовної заяви заінтересованої особи, яка оспорює право або факт, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії [U]зупиняється [/U]до вирішення справи судом. (ст.42 Закону „Про нотаріат”).Як бачимо, навіть якщо б була письмова заява від Рудакевич про відкладення видачі свідоцтва про право на спадщину Хмари, нотаріус не має права цього зробити. [B]Рудакевич не оспорює факт чи прав Хмара на спадщину[/B], а лише в судовому порядку встановлює факт своїх родинних відносин зі спадкодавцем. [B]З цих підстав, вчинення нотаріальної дії не відкладається та не зупиняється .[/B] Звісно, не потребує додаткового пояснення, що на підставі телефонної розмови, нотаріус не відкладає вчинення нотаріальної дії. Нотаріус повинен видати свідоцтво на 1/2 частку спадщини Хмари, зазначивши в цьому свідоцтві, що 1/2 залишається відкритою для Рудакевич. Після встановлення факту родинних відносин Рудакевич також отримає свідоцтво на 1/2 частку спадщини, адже строк для отримання свідоцтва про право на спадщину законом не обмежений.Крім того, нотаріус повинен був пояснити якщо один або декілька спадкоємців за законом позбавлені можливості подати документи, що підтверджують наявність підстав для закликання їх до спадкоємства за законом, вони можуть бути за письмовою згодою всіх інших спадкоємців, які прийняли спадщину і подали докази родинних, шлюбних чи інших відносин зі спадкодавцем, включені до свідоцтва про право на спадщину. Така згода спадкоємців оформляється у вигляді письмової заяви, підпис спадкоємців на якій має бути засвідчений у відповідності до правил, викладених у пункті 207 цієї Інструкції[/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Yulchik » 04 вересня 2010, 14:39

[B]Всем повезет!!![/B], продолжаем по нашим разногласиям[QUOTE]№589 - мой ответ в)- ч. 3 ст. 195 ЦКУ, у Вас а)[/QUOTE]589. Форма випуску цінних паперів:а) іменні на пред’явникаб) емісійні, неемісійнів) документарні, бездокументарні. – це форма існуванняЗ А К О Н У К Р А Ї Н И Про цінні папери та фондовий ринок ст.4 [QUOTE]3. Цінні папери [U]за формою існування[/U] поділяються на документарні та бездокументарні. 4. Цінні папери [U]за формою випуску[/U] можуть бути на пред'явника, іменні або ордерні. [/QUOTE]Кроме того, на №356 уже был точно такой же вопрос, и вы там выбрали правильно - а)356. Цінні папери за формою випуску можуть бути:а) на пред’явника, іменні або ордерніб) емісійні та неемісійнів) документарні та бездокументарні.
Yulchik

Номер повідомлення:#40

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 15:23

[B]Yulchik[/B]...ну так правильно...дело в том, что мне попался ответ на эту задачу...с которым я не согласна...Задача № 1. Чи обґрунтовані вимоги Хмари В.І.? Чи правомі-рним буде відмова нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії?Відповідь: Вимоги Хмари не обґрунтовані, а відмова нот-са - правомірна. До спадк справи додається крім заяви Хмари ще заява Рудакевич, яка є також заінтересованою особою. За заявою заінтересованої особи, яка бажає звернутися до суду для оспорювання права або факту, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії повинно бути відкладеної на строк не більше 10 днів (ст. 42 Закону «Про нотаріат», п. 12 «Інструкції про прядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України»).Враховуючи умови задачі, нотаріус направляє Рудакевич листа з роз’ясненням вимог чиного законодавства України, та вимагає від Рудакевич в десятиденний термін письмового підтвердження від суду факту звернення Рудакевич до суду У разі одержання від суду повідомлення про надходження заяви Рудакевич про встановлення факту родинних відносин, вчинення нотаріальної дії зупиняється до вирішення справи судом.Якщо за цей строк від суду не буде одержано повідомлення про надходження заяви, нотаріальна дія повинна бути вчинена.
МиланаЯ

Номер повідомлення:#41

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 15:35

такая мысль пришла мне в голову..что вот не обращаем внимание на задачи..делаем упор на тесты...считая, что решение задач уже есть..и не стоит к ним возвращаться...а вот попалась бы эта задачка на экзамене...а на форуме такой ответ на эту задачу (я его скинула в № 40)...больше чем уверена, что около 50 % людей, которые готовяться к сдаче экзамена,заучили ответы на задачи...и итог ясен..задача решена не правильно...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#42

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 15:46

[B]Yulchik[/B]...если есть у Вас задачки..скиньте, пожалуйста (yulenka1611@mail.ru)...или у вас такие же как у меня????сейчас прикреплю..посмотрите, пожалуйста...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Yulchik » 04 вересня 2010, 16:07

[B]МиланаЯ[/B], задач на форуме выкладывалось очень много. И действительно далеко не все с правильными ответами. Прикрепляю на мой взгляд самые правильные, но все равно нужно каждую решать самой. Даже в эту задачу я сейчас вносила свои изменения. Предлагаю прорешать здесь задачи у кого какие есть. Я с удовольствием присоединюсь.
Yulchik

Номер повідомлення:#44

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 16:38

[B]Yulchik[/B]..я поддерживаю Вас..вот задачу № 1 уже решили правильно..я даже файлик создала для себя...с правильными ответами...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 17:15

[B]Yulchik[/B], спасибо. на тест №589 - исправила на а). Вы правы.[B]МиланаЯ[/B], согласна с Вами по поводу того, что надо решать каждую задачу тут и писать свои мнения. Но пока я хочу до конца свериться по тестам, уже чуть-чуть осталось и начну с большим удовольствием решать задачи и писать свое мнение.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#46

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 17:25

мне на днях обещал один хороший человечек (нотариус, сдал экзамен в конце 2009 г.) все задачки....но, вроде бы как...они новые..(по его словам)...как только появятся у меня, обязательно выложу...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#47

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 17:28

[B]Всем повезет!!![/B]...как только сверите свои тесты, скиньте, если не трудно мне...(yulenka1611@mail.ru)
МиланаЯ

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 17:34

[B]МиланаЯ[/B], спасибо Вам наперед за задачи, скиньте пожалуйста если есть у Вас свои ответы на тесты, я сверюсь и с Вами. Сейчас скину те тесты, которые уже решила, и остальные,как решу, мне надо 1,2 дня еще.[B]Yulchik[/B], давайте дальше сверятся.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#49

Повідомлення liga2010 » 04 вересня 2010, 18:10

Всім привіт, Ви тут так активно працюєте, молодці, нажаль у мене немає змоги з вами працювати.Викажіть свої думки по тесту 265. На кого не поширюється обов’язок додержання таємниці вчинюваних нотаріальних дійа) на інженера, який обслуговує комп’ютер нотаріусаб) на заповідачав) на свідків, які підписують заповіт.Ст. 8 Про нотаріат Нотаріус та особи, зазначені у статті 1 цього Закону (державні, приватні нотаріуси, уповноважені на це органи місцевого самоврядування, консульські установи, дипломатичні представництва та лікарі, капітани і т.д.), а також стажист нотаріуса зобов'язані зберігати нотаріальну таємницю, навіть якщо їх діяльність обмежується наданням правової допомоги чи ознайомленням з документами і нотаріальна дія або дія, яка прирівнюється до нотаріальної, не вчинялась. Обов'язок дотримання нотаріальної таємниці поширюється також на осіб, яким про вчинені нотаріальні дії стало відомо у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків чи іншої роботи, на осіб, залучених для вчинення нотаріальних дій у якості свідків, та на інших осіб, яким стали відомі відомості, що становлять предмет нотаріальної таємниці. Особи, винні в порушенні нотаріальної таємниці, несуть відповідальність у порядку, встановленому законом. ЦКУ Стаття 1255. Таємниця заповіту 1. Нотаріус, інша посадова, службова особа, яка посвідчує заповіт, свідки, а також фізична особа, яка підписує заповіт замість заповідача, не мають права до відкриття спадщини розголошувати відомості щодо факту складення заповіту, його змісту, скасування або зміни заповіту. Методом виключення вірна відповідь б.як думаєте. дякую.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 18:22

[B]liga2010[/B], добрий день Вам.Так, вірна відповідь на тест №265 - б)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#51

Повідомлення МиланаЯ » 04 вересня 2010, 18:32

[B]Всем повезет!!![/B]...у меня все тесты с ответами с форума...в том числе и те, которые скидывали Вы...скоро уйду в отпуск...и буду прорешивать всё сама..поэтому кактолько..так сразу...я буду сравнивать с вашими ответами..и если у меня возникнут сомнения буду писать...заранее спасибо...
МиланаЯ

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Yulchik » 04 вересня 2010, 22:10

[B]601-650[/B]в а б а в а в в а ба б б в а в а а а а в а а а б б а а а а а б б в б а а в в б а а б б в в в б а б[B]651-700[/B]в б в в а в а б а гб б а а а в б в а аа а г б в а а б а в г б б а б б в а б а в в а а в б а в а б
Yulchik

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 вересня 2010, 23:58

[B]Yulchik[/B], от 601 до 700 у нас все сошлось. УРАААААААА
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Yulchik » 05 вересня 2010, 16:28

[B]Всем повезет!!![/B], рада что все сошлось. Давайте дальше.[B]701-750[/B]а б а а в а а б б б б в б в в б б б в в б а а б б а в в б а а б в а б а б а б б в в в а б в б _ б а [B]751-800[/B]в в б а а в а а а бв г в в б а _ в а в б б в б б б в а б в а б в б в в б б а в а а б а а в а б в а
Yulchik

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Всем повезет!!! » 06 вересня 2010, 00:40

[B]Yulchik[/B], по тестам от 701-800 все сошлось, кроме:[B]738. За заявою заінтересованої особи, яка бажає звернутись до суду для оспорювання права або факту, вчинення нотаріальної дії повинно бути відкладено на строк:[/B]а) не більше десяти днів[U]б) не більше 1 місяця [/U] (абз. 3 ст. 42 ЗУ «ПН»)в) Вказаний в заяві заявника.У Вас ответ а)[B]748. На справи тимчасового та постійного зберігання складаються: [/B] а) окремі описи у 2-х примірниках[U]б) окремі описи у 4-х примірниках ([/U] п. 6.23. «порядок ведення нотаріального діловодства» в редакції, [B]що втратила чинність 22.12.2008[/B]: На справи тимчасового і постійного зберігання складаються окремі описи. Опис складається з річних розділів і являє собою перелік назв справ (нарядів) з включенням необхідних відомостей про їх склад і зміст.[B]Описи справ складаються у 4-х примірниках [/B] за встановленою формою (додатки NN 13-15). ([B]Зараз діє така норма:[/B] На справи тимчасового зберігання описи НЕ СКЛАДАЮТЬСЯ (п.9.10. Правил ведення нот.діловодства), а на постійного - в 4-х примірниках складаються (п.9.5. тих же Правил).в) окремі акти у 4-х примірниках.В тесті №748 Ви не підкреслили відповідь, але тест старий, тому відповідь б) вірна[B]Тест №767 [/B]- дві відповіді вірні, але мені здається, що хтось не повністю відтворив цей тест тому ми не можемо вибрати одну вірну відповідь, я підкреслила б) та В)[B]782. Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту ([/B]СПІРНИЙ ТЕСТ):а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації (на сьогоднішній день ст. 125 ЗКУ: з[B] моменту державної реєстрації цих прав[/B][U]в) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації. [/U](ст. 125 ЗКУ [B]в старій редакції [/B]Тест №782 мені здається старий і треба вибирати відповідь на нього в)[B]794. Строк подання касаційної скарги [/B][U]а) протягом двох місяців з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду[/U] (ч. 1 ст. 325 ЦПКУ [B]в старій редакції[/B]), з[B]араз в новій редакції змінено на:[/B] 1. Касаційна скарга може бути подана [B]протягом двадцяти днів[/B] з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду)б) протягом десяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#56

Повідомлення Yulchik » 06 вересня 2010, 02:27

[B]Всем повезет!!![/B]№738 - старый тест, тут дословно звучит как в ст.42 в редакции от 2006г.[QUOTE]За заявою заінтересованої особи, яка бажає звернутися до суду для оспорювання права або факту, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії повинно бути відкладено на строк [B]не більше десяти днів[/B]. Якщо за цей строк від суду не буде одержано повідомлення про надходження заяви, нотаріальна дія повинна бути вчинена.У разі одержання від суду повідомлення про надходження заяви заінтересованої особи, яка оспорює право або факт, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії зупиняється до вирішення справи судом.[/QUOTE]Сейчас только за [qoute]заявою заінтересованої особи[qoute] не откладывается вообще, а если есть еще уведомление из суда, то [qoute]зупиняється до вирішення справи судом[qoute]. [QUOTE]Вчинення нотаріальної дії може бути [B]відкладено в разі необхідності витребування додаткових відомостей або документів від фізичних та юридичних осіб або надсилання документів на експертизу[/B], а також якщо відповідно до закону нотаріус повинен впевнитись у відсутності у заінтересованих осіб заперечень проти вчинення цієї дії. Строк, на який відкладається вчинення нотаріальної дії в цих випадках, не може перевищувати одного місяця. За обґрунтованою письмовою заявою заінтересованої особи, яка звернулася до суду та на підставі отриманого від суду повідомлення про надходження позовної заяви заінтересованої особи, яка оспорює право або факт, про посвідчення якого просить інша заінтересована особа, вчинення нотаріальної дії зупиняється до вирішення справи судом. [/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#57

Повідомлення Всем повезет!!! » 06 вересня 2010, 02:48

[B]Yulchik[/B], ага, спасибо!!! Что -то сердце мне так и подсказывало, что старый тест:). хорошо, подчеркну у себя ответ согласно старым нормам.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Yulchik » 06 вересня 2010, 12:59

[B]Всем повезет!!![/B]№748, №767 - согласна с вами, спасибо. №782. Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту (СПІРНИЙ ТЕСТ):а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації (на сьогоднішній день ст. 125 ЗКУ: з моменту державної реєстрації цих правв) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації. (ст. 125 ЗКУ в старій редакції) - вы думаете, что ответ б) подразумевает регистрацию договора, а не права? Я правильно поняла?№794 - согласна, т.к. ответа 20 дней нет, значит выбираем а)
Yulchik

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Сонце » 06 вересня 2010, 13:11

Ребята, ответ а) будет неправильным. Хоть в старой, хоть в новой редакции право власности на зем.дилянку не возникало с момента нотариального удостоверения. Оно всегда возникало после зем.ресурсов. Только раньше после получения гос.акта, а теперь после регистрации в зем. ресурсах. С момента нотар. удостоверения только договор считается заключенным.
Сонце

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Yulchik » 06 вересня 2010, 13:24

[B]Сонце[/B], никто и не выбирает ответ а). Мы выбираем между б) и в)
Yulchik

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів