Форум

Інформаційний ресурс

співласник неповнолітній

Номер повідомлення:#3

Повідомлення КОС » 24 квітня 2006, 18:21

за згодою батьків та за дозволом органів опіки та піклування (ст. 177 СКУ і 32 ЦКУ)
КОС

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Летучая Мыша » 25 квітня 2006, 12:15

і якщо у дитини ще не має паспорту, батьки у заяві свідчать,що ця неповнолітня дитина, є дійсно їх дитиною. без дозволу органу опіки та піклування.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10624
Дякував (ла): 9903 раз.
Подякували: 9766 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення КОС » 28 квітня 2006, 16:58

А тому, що багато нотаріусів вважають заяви, в яких вказані дії, які спрямовані на набуття, зміну або припинення цив.прав та обовязків - як односторонній правочин, а звідси - і дозвіл.По друге, ч.2 ст.177 СКУ - відмова від майнових прав дитини (за дозволом). Ви впевнені на всі 100%, що у випадку судового спору сідді не завагаються щодо того, що можливо це майнове право дитини? я думаю, що у цьому випадку буде все витлумачуватися на користь дитини.
КОС

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Milla » 28 квітня 2006, 17:00

"згідно ст.202 ЦК України ""Правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обовязків"". Я вважаю що відмова від переважного права придбання частки у спільній власності є правочин. А отже згідно п.4 с. 32 ЦК України потрібна згода обох батьків та органу опіки і піклування."
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]