Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#361

Повідомлення ВОЛЯ » 22 вересня 2010, 14:28

[B]Всем ДЕВОЧКАМ спасибо за подсказки!!!!!![/B]Чувствую, что начинаю входить в колею и всё вспоминать...значит скоро объявят экзамен...Со всеми подсказками согласна.по-поводу [B]947[/B]-го тоже вспомнила, что он по старой редакции.На счёт [B]легализации[/B] ещё подумаю и почитаю...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#362

Повідомлення Yulchik » 22 вересня 2010, 14:48

[B]Всем повезет!!![/B], ну вы же сами пишете:[QUOTE]Відповідно до ст.100 Закону [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) [B]документи, які підписані за кордоном з участю іноземних влад або які від них виходять, приймаються нотаріусом при умові їх легалізації органами Міністерства іноземних справ України[/B].[/QUOTE]А [B]органом МЗС как раз и является Департамент консульской службы МЗС Украины.[/B]Дальше вы цитируете:[QUOTE]При оформленні [B]документів, які призначаються для дії за кордоном,[/B] зацікавлена особа повинна надати свої документи у відділ нотаріата Міністерства юстиції [/QUOTE][B]Так это же опять про документы, выданные нашими органами, и предназначенные для действия на территории других государств.[/B]
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#363

Повідомлення AVATARIUS » 22 вересня 2010, 14:52

[B]Всем повезет!!!Я вас обожаю - с вашим появлением активность форума возрастает. Про легализацию классно рассуждаете, а как Вам такая аргументация??? [QUOTE]1. Відповідно до статей 3, 4 і 6 Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, 1961 року, до якої приєдналася Україна, надати повноваження на проставлення апостиля, що посвідчує справжність підпису, ким виступала особа, яка підписала документ, у відповідному випадку автентичність печатки чи штампа, якими скріплюється документ: Міністерству освіти і науки - на офіційних документах, виданих навчальними закладами, державними органами, підприємствами, установами і організаціями, що стосуються сфери освіти і науки Міністерству юстиції - на документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, Міністерству закордонних справ - на всіх інших видах документів. (Постанова КМ, КМ України, від 18.01.2003, № 61 [qoute]Про надання повноважень на проставлення апостиля, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів[qoute])Стаття 100. ЗУ Нотаріат. Прийняття нотаріусами документів, складених за кордоном Документи, які складено за кордоном з участю іноземних властей або які від них виходять, приймаються нотаріусами за умови їх легалізації органами Міністерства закордонних справ України. [/QUOTE] И у меня какое-то предчувствие, что в тесты заложена норма ЗУ [qoute]Про Нотариат[qoute]

Номер повідомлення:#364

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 15:01

Девочки забомбили меня, иду быстро в укрытие :))))))))))))))). Я с Вами согласна, что консульські представництва это само собой, но Yulchik, в нашем тесте не заложен вопрос о том, где будут использоваться документы, а кто именно их легализирует и письмо конкретно называется [qoute]Щодо документів, [B]підписаних за кордоном з участю іноземних влад або які від них виходять [/B][qoute], т.е. не важно куда они идут сейчас для нас, а важно кто легализирует и МЮУ четко написал кто именно. Я бы с радостью согласилась с вами, Вы же это знаете.....но в этот раз я почему-то душой и умом, не могу быть равнодушной к МЮУ и не выбрать его в ответе:). А еще....я задала вопрос на УНП сегодня по этому поводу, будем ждать ответа. Согласна, что вопрос заковыристый, так что подождем, а вдруг ясность там внесут в этот вопрос.[B] AVATARIUS[/B], я тоже рада Вас видеть :)
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#365

Повідомлення Yelena » 22 вересня 2010, 15:09

всем повезет!!! рада вас видеть!коллеги,в этом письме четко говорится, что Минюст только осуществляет [B][I]подготовку [/I][/B]документов, но не легализацию..МИНИСТЕРСТВО ЮСТИЦИИ УКРАИНЫ ПИСЬМО от 21.02.2002 г. N 38-44-291 Совету молодых предпринимателей Украины Министерством юстиции Украины рассмотрено ваше письмо и сообщается следующее. Статьей 54 Консульского устава Украины, утвержденного Указом Президента Украины от 02.04.94 N 127/94, предусмотрено, что консул легализует документы и акты, составленные при участии властей консульского округа или исходящие от этих властей. Органы Украины принимают такие документы и акты на рассмотрение только при наличии консульской легализации, если иное не предусмотрено законодательством Украины или международным договором, участниками которого является Украина и государство пребывания. Консульская легализация состоит в установлении и удостоверении подлинности подписей на данных документах и актах и соответствия их законам государства пребывания. Порядок консульской легализации устанавливается Министерством иностранных дел Украины. Дополнительно сообщаем, что в соответствии с пп. 25 п. 4 Положения о Министерстве юстиции Украины, утвержденного Указом Президента Украины от 30.12.97 N 1396/97, Минюст Украины осуществляет подготовку нотариально оформленных документов для их консульской легализации с целью использования их за границей. Заместитель Государственного секретаря Л. Ефименко
Yelena

Повідомлення: 259
Дякував (ла): 943 раз.
Подякували: 260 раз.

Номер повідомлення:#366

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 15:17

[B]yelena[/B], и я Вас:). Девочки, только позвонила в МЮУ )) в Департамент нотариата...., задала вопрос, они сказали ну скажу так конкретно, но не дословно, что верный ответ на вопрос №492 - в), так что я была не права видимо. да, они принимают у себя эти документы, но не легализируют, легализация документов исходящих от других стран - за консульським представництвом.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#367

Повідомлення Yulchik » 22 вересня 2010, 15:26

УРААААА!!! Мы наконец-то разобрались с этим вопросом. А то у меня уже складывалось впечатление, что тут [qoute]без 100 грамм не разберешься[qoute]. [B]Всем повезет!!![/B], вы так настойчиво и основательно разбираетесь в любом вопросе, что это вызывает у меня искреннюю симпатию к вам и уважение. А я уже честно признаться готова была отставить этот вопрос и идти дальше.
Yulchik

Номер повідомлення:#368

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 15:30

Ну что бы я делала без вас всех, вы заставляете меня думать , а то бы подчеркнула себе ответ и все...., а так есть спор - мозги работают)). Так что это благодаря все форумчанам!!!! [B]Yulchik[/B], а 100 грамм - неплохая идея)). надо бы нам как-то, да и я Донецк не видела :). Спасибо всем за работу над этим вопросом.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#369

Повідомлення dubn » 22 вересня 2010, 15:43

Привіт всім!!!Відносно цього питання в мене залишається сумнів 1065. Якщо до нотаріуса звертається неповнолітній за засвідченням справжності фотокопіїа) Нотаріус відмовляє.б) Вчиняє нотаріальну дію???в) Вчиняє нотаріальну дію за згодою батьків.Неповнолітня дитина віком від 14- 18 роківПрийшла дитина 15 років - дії нотаріуса?На мій погляд відповідь а. В кого яка думка?????
dubn

Номер повідомлення:#370

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 16:09

[B]dubn[/B]1065. Якщо до нотаріуса звертається неповнолітній за засвідченням справжності фотокопіїа) Нотаріус відмовляє.б) Вчиняє нотаріальну дію???в) Вчиняє нотаріальну дію за згодою батьків.Тут важко сказати, яка вірна відповідь, бо згідно п. 13. Інструкції: При вчиненні нотаріальних дій нотаріуси встановлюють особу учасників цивільних відносин, які особисто звернулися за вчиненням нотаріальних дій.Особа неповнолітнього, до 16 років, установлюється за свідоцтвом про народження за умови підтвердження батьків (одного з батьків) про те, що ця особа є їх дитиною.Думаю просто питання сформульовано не повністю. А чому нотаріус має відмовити? ми ж не знаєм скільки неповнолітньому років. думаю на іспиті буде конкретне питання, а зараз не варто цим дуже голову забивати, треба запам’ятати, що до 16 років - має бути підтвердження одного з батьків і вчиняється нот. дія, а після 16-засвідчуємо копію без підтвердження батьків
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#371

Повідомлення dubn » 22 вересня 2010, 16:16

Всем повезет!!!, дякує за 942 питання та 1065
dubn

Номер повідомлення:#372

Повідомлення liga2010 » 22 вересня 2010, 16:30

706. Записи в реєстрах для реєстрації нотаріальних дій не провадяться:а) консультантом державної нотаріальної конториб) особою, що перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусомв) особою, яка перебуває на стажуванні в державній нотаріальній конторі. Відповідно до ПОРЯДКУ ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій 4. Записи в реєстрах провадяться особисто нотаріусом чи в його присутності іншим працівником державної нотаріальної контори або особою, що перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусом. Відповідно до ст..13 Про нотаріатСтажист нотаріуса має право (йде перелік)4) вносити записи до реєстрів для реєстрації нотаріальних дій.згідно вказаних норм, всі запропоновані особи мають право вносити записи в реєстр для реєстрації нот. дій.Яка ж вірна відповідь? можливо зацепка в консультанаті? Які його повноваження. Нічого не знайшла. Допоможіть.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#373

Повідомлення dubn » 22 вересня 2010, 16:47

Консультант входе до штату нотконтори
dubn

Номер повідомлення:#374

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 17:14

706. Записи в реєстрах для реєстрації нотаріальних дій не провадяться:[U]а) консультантом державної нотаріальної контори[/U]( Діючим Законом України «Про нотаріат» не передбачено вимог до посади консультанта державних нотаріальних контор. Така посада вводиться згідно штатного розкладу державної нотаріальної контори, який затверджується Міністерством юстиції України. Свої повноваження консультанти державних нотаріальних контор виконують у відповідності з посадовими інструкціями, які існують в державних нотаріальних конторах, згідно внутрішнього трудового розпорядку. http://palata.notariat.org.ua/qa.html?page=82)+п. 4 Порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій+ст. 13 ЗУ «ПН»)б) особою, що перебуває у трудових відносинах з приватним нотаріусомв) особою, яка перебуває на стажуванні в державній нотаріальній конторі.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#375

Повідомлення kalina » 22 вересня 2010, 17:29

по поводу теста 1065. , думаю, б. Да, в соответствии с п. 13 Инстр. нотариус [U]устанавливает личность[/U] несовершеннолетнего при условии подтверждения одним из родителей...., НО заверение фотокопии это не правочин, а поэтому согласия родителей н[U]а удостоверение фотокопии[/U] НЕ ТРЕБУЕТСЯ, соотвественно нотаріус удостоверяет фотокопию без согласия родителей, но при условии пдтверждения одним из них что это их ребенок (до 16 лет).
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#376

Повідомлення dubn » 22 вересня 2010, 17:53

На пост 375 [qoute]но при условии пдтверждения одним из них что это их ребенок (до 16 лет)[qoute] - це факт встановлення родинних відносин, навіщо він тут.
dubn

Номер повідомлення:#377

Повідомлення ВОЛЯ » 22 вересня 2010, 18:01

согласна с kalina 1065-б
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#378

Повідомлення dubn » 22 вересня 2010, 18:23

Розмовляла з практикуючим нотаріусом - сказав відмовляють, даже у випмдках з паспортом. В Інструкції нічого з цього приводу не має.
dubn

Номер повідомлення:#379

Повідомлення kalina » 22 вересня 2010, 18:43

Немного сомневаюсь по-поводу этого теста, может кто-то другого мнения692. Право власності на земельну ділянку підтверджується:а) рішенням органу виконавчої влади[U]б) договором відчуження, свідоцтвом про право на спадщину, державним актом про право власності на землю[/U] ст.126 ЗКв) державним актом про право власності на землю.
kalina

Номер повідомлення:#380

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 18:47

[B]kalina[/B], в ответе б) все четко, как в ст. 126 ЗКУ, почему Вы сомневаетесь?
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#381

Повідомлення kalina » 22 вересня 2010, 18:50

потому что в) - дословно как в статье, б) - не совсем, и если этот тест (ключ к нему) не изменен по новому законодательству, то получается правильный в)...
kalina

Номер повідомлення:#382

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 18:54

мое мнение, что это новый тест и надо отвечать б)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#383

Повідомлення kalina » 22 вересня 2010, 18:57

ясно
kalina

Номер повідомлення:#384

Повідомлення Yulchik » 22 вересня 2010, 19:09

[B]Всем повезет!!![/B], конечно приезжайте. Я вам экскурсию по городу устрою. Ну, а может уже и я к вам быстрее доеду (или за Свидетельством или на пересдачу)))). Напишите мне свой e-mail, а то вдруг опять с форума пропадете, где вас тогда искать?По поводу несовершеннолетнего согласна с kalina.[B]692[/B] - думаю б)
Yulchik

Номер повідомлення:#385

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 19:21

vsem-povezet@rambler.ru, пишите мне туда когда хотите :))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#386

Повідомлення ВОЛЯ » 22 вересня 2010, 19:48

692-Б откуда-то клиенты появились...успеваю только соглашаться с ответами)))[B]kalina[/B] а вы не могли бы выложить на форуме файл с тестами из которых вы взяли именно этот вопрос 692...я думаю он действительно из новых
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#387

Повідомлення Всем повезет!!! » 22 вересня 2010, 19:52

[B]Helenna[/B] я ни в коем случае не забыла о сверке тестов, вечером напишу, что сошлось у нас, что нет.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#388

Повідомлення Yulchik » 22 вересня 2010, 20:04

Предлагаю решить эту задачку. Она попадалась на экзамене и много раз обсуждалась на форуме раньше, но я не сделала по ней для себя однозначного вывода. Хочется услышать ваши мнения. [B]У листопаді 2006 року гр. Іванов уклав з банком [qoute]А[qoute] договір іпотеки нежитлової будівлі. У березні 2007 року міська рада продала гр. Івнов земельну ділянку на якій знаходиться нежитлова будівля. Зміни в договір іпотеки не вносилися, заборона відчуження на земельну ділянку не накладалася. Термін дії договору іпотеки - до листопада 2009 року. У листпопаді 2008 року гр. Іванов звернувся до нотаріуса для посвідчення договору дарування земельної ділянки гр. Івановій. Чи має право нотаріус посвідчити договір дарування?[/B] 1. Ні, нотаріус повинен був розяснити покупцеві, що він повинен внести зміну в іпотечний договір 2.Так. Земельна ділянка не була під забороною відчуження, нотаріус вправі засвідчити договір дарування.3.Ні. Нежитлове приміщення передається в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якому воно знаходиться.4. Так. Земельна ділянка не була під забороною і вона могла бути подарованою, тому що нежитлове приміщення не передається в іпотеку разом із земельною ділянкою.
Yulchik

Номер повідомлення:#389

Повідомлення kalina » 22 вересня 2010, 23:09

моя любимая задача... а по-поводу тестов, то это последние тесты 1035, посмотрите у себя тест под этим номером, если не сойдется, прикреплю
kalina

Номер повідомлення:#390

Повідомлення Стажер » 22 вересня 2010, 23:27

Я эту ветку смотрю уже больше года. Но вот я просто был вынужден зарегестрироваться, потому что не могу не спросить: Откуда вопросы после 1035, где их взять ?
Стажер

Повідомлення: 10
Дякував (ла): 0 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]