Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 01.09.2010

Номер повідомлення:#481

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 17:12

[B]Личность[/B], извините за нескромный вопрос - вы сдали экзамен???Если вы смотрели свой билет - на это была причина. Я к чему спрашиваю, я в свое время выставляла на форуме свои спорные вопросы с билета - все были просто в шоке от их количества в одном билете. И спорные они были в прямом и переносном смысле (спорили и с членами комиссии и тут на форуме гудели долго). Поэтому любой чей-то опыт для нас бесценен. Выставляйте, пожалуйста и свою задачу (пусть она для Вас легкая - а нам разминка для мозгов), и в задании опишите характерные [qoute]ошибки[qoute].По вашему тесту напрашивается ответ б) И правильно говорит Yulchik, очевидно формулировка вопроса была позаковыристей.

Номер повідомлення:#482

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 17:19

На пост 479 ответ 4.

Номер повідомлення:#483

Повідомлення Mirabelka » 30 вересня 2010, 17:43

Громадянин К.склав заповіт на все майно на ім[qoute]я свого племінника у 1999 році у сільскій раді, у 2002 році громадянин К. склав заповіт у приватного нотаріуса на ім[qoute]я громадянинки Д. на квартиру, у 2003 році громадянин К. помирає, у громадянки Д. є рішення суду про те що вона із громадянином К.-спадкодавцем,проживала однією сім'єю,також у спадкодавця ще є рідний син який також претендує на спадщину, і в цього сина є рішення суду про те що його батько з 2001 року був недієздатним! Визначте коло спадкоємців та їх частки у спадщині.мабуть тільки племінник, а ви як думаєте?)[B]Yulchik[/B] на № 480спасибо)) эти задачи, которые у меня есть, решила все, вроде правильноглавное, найти [qoute]закавыку[qoute])))))
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#484

Повідомлення tori » 30 вересня 2010, 18:01

[B]Mirabelka[/B], а чому тільки племінник? Я гадаю, що тут є питання-коли була придбана квартира і за які гроші? Бо якщо гр. Д, наприклад, проживала однією сім'єю зі спадкодавцем ще до придбанням квартири, а її вони придбали разом і за спільні гроші, то вона має право на її половину.
tori

Повідомлення: 419

Номер повідомлення:#485

Повідомлення tori » 30 вересня 2010, 18:17

Ще питання-як нотаріус посвідчив заповіт недієздатному? Але це не має значення...для відповіді, якщо він справді був недієздатним з 2001 р.
tori

Номер повідомлення:#486

Повідомлення Mirabelka » 30 вересня 2010, 18:40

[B]tori[/B]все правильно, режим спільного майна подружжя ми враховуємо при видачі спадщини, але в умовах задачі треба виходити з умов задачі.. не думаю, що на іспиті нам будуть давати можливість [qoute]растекаться мыслью по древу[qoute]а на пост № 485 - ось це і є ключовим моментом задачі, як на мене.заповіт № 1 - посвідчений с/радою (чинний)спадкоємець за законом - фактична дружина і син заповіт № 2 - посвідчений нотаріально, але з порушенням вимог щодо оформлення - [/B] ст. 1257. ЦКУ Недійсність заповіту[/B]1. Заповіт, складений особою, яка не мала на це права, а також заповіт, складений з порушенням вимог щодо його форми та посвідчення, є нікчемним......тобто, цей заповіт № 2 ми не враховуємо.залишаються спадкоємці за законом і перший заповіт.Звичайно, в практиці ми зясовуємо питання про обовязкову частку у спадщині при заповіті, але за умов, поставлених у задачі нам залишається тільки 1 варіант - заповіт № 1це мої думки
Зображення
Mirabelka

Номер повідомлення:#487

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 18:42

[B]Mirabelka[/B], да , только племянник.[B]tori[/B], а при чому тут громадянка Д. яка зі спадкодавцем,проживала однією сім'єю? Вона якщо і має право на половину, то не спадщини, а квартири, яку можливо вони й придбавали сумісно. Але по перше - якщо в умові задачі нічого не сказано про те, як придбавалася ця квартира, то й не треба нічого домислювати. А по друге - у нас чітко запитується [qoute]Визначте коло [B]спадкоємців та їх частки у спадщині.[/B] А вона спадкоємиця аж 4 черги, і тому ніякої частки у спадщини їй не належить.
Yulchik

Повідомлення: 284
Дякував (ла): 3 раз.

Номер повідомлення:#488

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 18:45

[B]Mirabelka[/B], пока я писала свой ответ вы меня опередили. Все правильно вы рассуждаете, кроме того, что [qoute]фактична дружина[qoute] не является наследником 1 очереди, и значит даже при отсутствии завещания не наследовала бы. Наследовал бы только сын.
Yulchik

Номер повідомлення:#489

Повідомлення Mirabelka » 30 вересня 2010, 19:13

[B]Yulchik[/B]не дочитала я))) уфф..это наследство..оформляю почти 1,5 года, а до сих пор - каждое дело, как будто в первый раз)
Зображення
Mirabelka

Номер повідомлення:#490

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 19:15

AVATARIUS, я іспит не склала. не зарахували завдання [qoute]Договір про припинення права на аліментиу звязку з набуттям права власності на 1/2 квартири[qoute]. Помилки: 1. в назві договору, 2. дитина діє за згодою матері, а, як наслідок і в посвідчувальному не вірно зазначено, 3. Оцінка БТІ 5000 грн., а стороно домовились 3000 грн., 4. Батько звільняється від додаткових витрат на дитину, 5. Право власності у дитини виникає з моменту її повноліття, 6. Батько зобовязаний щось там робити по відношенню до дитини, (нажаль не памятаю), але повний брєд аж на 3 пункти договору. Взагалі треба було перекреслити весь документ, тому що багато помилок, набагато більше ніж мало бути!
Личность

Номер повідомлення:#491

Повідомлення tori » 30 вересня 2010, 19:21

[B]Мабуть, погоджусь з вами...для мене спадщина - темний ліс[/B], можливо, я сильно занурююсь)))
tori

Номер повідомлення:#492

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 19:30

Тести були в мене практично всі з форуму (за що форумчанам велике ДЯКУЮ): 5,57,143,196,304,305,306, 317,336,337,358,384, 393, 400, 415,446,450,463, 466,470, 472, 476, 519, 520, 562, 568, 593, 605, 618, 621, 640,676,695,778, 837,865,900,926,979,1000,1003,1023,1027,1041,1052,1062. Все що памятаю.
Личность

Номер повідомлення:#493

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 19:37

[B]Личность[/B], ну так вы же вроде столько ошибок нашли в этом документе. Почему же вам не засчитали это задание? И кстати, сколько нужно подчеркнуть ошибок в документе?[B]tori[/B], для меня спадщина тоже очень долго темным лесом казалась. Я даже браться за нее боялась, все откладывала до последнего. Тем более, что практического опыта вообще не было, все в теории изучала. А потом как-то взялась потихоньку - задачи, теория. И сейчас уже хочу чтобы мне на экзамене именно по наследству задача попалась. В общем, дерзайте, и она вам тоже поддастся.
Yulchik

Номер повідомлення:#494

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 20:05

Нужно было найти 7 ошибок, и подчеркнуть минимум 5 из 7. Если подчёркиваешь более 7 ошибок, задание считается не выполненным. Полностью подчёркнутый пункт договора, (как в последствии оказалось)-считается ошибкой и [qoute]не зараховується, як правильно виконане завдання[qoute]. Вот такие пироги с котятами!
Личность

Номер повідомлення:#495

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 20:10

[B]Личность,[/B] сочувствую и очень понимаю. Самое в этой ситуации позитивное то, что Вы не впадаете в депрессию, а включаетесь в дискуссию на форуме и идете дальше по этому пути. Оставайтесь с нами до ПОБЕДЫ!!!!

Номер повідомлення:#496

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 20:19

Да, тоже слышала о том, что в задании подчеркнули как ошибку удостоверительную надпись комиссии про билет, дату экзамена, перечеркнули печать и т.д. -Это стоило дорого - экзамен не сдан. Очень обиделась комиссия на перечеркнутую печать. А как потом мне объясняла свою логику экзаменуемая - в задании был договор, к нему посв. напис - и все другие надписи и символы ( в т.ч. и печать) никак с ним не вязались. Вот и зачеркнули на свою голову.

Номер повідомлення:#497

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 20:38

[B]AVATARIUS[/B], а у вас комиссия тоже не засчитывала задание, если более 7 ошибок подчеркнуто? Просто в нашей области вроде бы можно было подчеркивать все, что тебе кажется неправильным, даже если больше 7 ошибок, все равно засчитывали, главное, чтобы 5 обязательно было.
Yulchik

Номер повідомлення:#498

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 20:39

И вообще, это все непосредственно на экзамене обьявляют, или нужно заранее в ГУЮ поинтересоваться?
Yulchik

Номер повідомлення:#499

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 20:45

AVATARIUS спасибо за поддержку!Yulchikу нас в области строго настрого запретили делать более 7 подчёркиваний, всё что больше - не правильно! А на наш вопрос [qoute]Как быть с орфографией и т.д.[qoute] ответили что это не наше дело! Так же был насущный вопросом о том, что если к примеру не хватает кода, то что тогда подчёркивать, воздух?Комиссия так и не дала вразумительного чёткого ответа. Вообщем - Киев ждёт меня :), и там буду доказывать что я не верблюд :)
Личность

Номер повідомлення:#500

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 20:50

[B]Личность[/B], да вот меня этот вопрос (как подчеркивать когда чего то не хватает) тоже сильно волнует. Сколько людей здесь писали, я так и не поняла, как же они подчеркивали пустоту. А вы только недавно сдавали? Готовитесь на ВКК? Если не секрет из какой вы области?
Yulchik

Номер повідомлення:#501

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 20:56

[B]Yulchik, [/B]я не помню, сколько подчеркнула. Вообще старалась много не черкать особенно (без фанатизма, короче). Все ошибки просто бросились в глаза [qoute]своей грубостью[qoute]. Да, в случае с заданием Личности я бы поспорила по поводу ошибки [qoute]Батько звільняється від додаткових витрат на дитину[qoute], В этом же смысл договора и заключается - [qoute]Припинення прав на аліменти у зв`язку з набуттям права власності на нерухомість[qoute] - Отдал квартиру ребенку - гуляй, летай вольный сокол. И никаких алиментов и никаких [qoute]додаткових витрат[qoute]. Может из этих соображений и не засчитали задание???? Трудно что либо сказать. Да вот, кому интересно, почитайте. http://www.minjust.gov.ua/0/29944

Номер повідомлення:#502

Повідомлення AVATARIUS » 30 вересня 2010, 20:58

Всем повезет!!!, вы где???? Напишите стишок какой нибудь, а то грустно нам всем. Надо Личность поддержать и не дать ей впасть в депрессняк.

Номер повідомлення:#503

Повідомлення Helenna » 30 вересня 2010, 21:04

[B]Дорогі мої форумчани!!! Я здала іспит!!![/B]Питання були майже всі з форуму, задача легка по спадщині, в якій всі 4 варіанти відпадають відразу і один вірний. Завдання - договір купівлі-продажу нежитлової будівлі між юридичними особами. Детальніше все опишу пізніше, трішечки прийду до тями. [B]Всім велика подяка!!![/B] Підготовка до іспиту - нелегкий труд, але він приносить результати!!![B]Бажаю всім форумчанам відчути те саме, що сьогодні відчула я!!![/B]
Helenna

Повідомлення: 58

Номер повідомлення:#504

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 21:04

[B]AVATARIUS[/B], а насчет вот этого [QUOTE]я бы поспорила по поводу ошибки [qoute]Батько звільняється від додаткових витрат на дитину[qoute], В этом же смысл договора и заключается - [qoute]Припинення прав на аліменти у зв`язку з набуттям права власності на нерухомість[qoute] - Отдал квартиру ребенку - гуляй, летай вольный сокол. И никаких алиментов и никаких [qoute]додаткових витрат[/QUOTE][qoute].Я тоже с вами буду спорить. И вот почему[QUOTE]Стаття 190 СК Припинення права на аліменти на дитину у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно 2. Набувачем права власності на нерухоме майно є сама дитина або дитина і той із батьків, з ким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно. У разі укладення такого договору той із батьків, з ким проживає дитина, зобов'язується самостійно утримувати її. 3. [B]Укладення договору не звільняє того з батьків, хто проживає окремо, від обов'язку брати участь у додаткових витратах на дитину. [/B][/QUOTE]
Yulchik

Номер повідомлення:#505

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 21:09

[B][B]Helenna[/B], я за вас очень-очень-очень рада. Это лучшая новость для меня. Так радостно, что люди, которые вместе с тобой отдавали столько сил и трудов для достижения своей цели, добиваются ее. Поздравляю вас! Вы умница! Приходите в себя и пишите нам. Мы все будем очень ждать.[/B]
Yulchik

Номер повідомлення:#506

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 21:11

Спасибо, спасибо и ещё раз спасибо! Поддержка окружающих это очень сильный стимул не опускать руки! Я Днепропетровчанка, экзамен был 09.09. Готовлюсь на ВКК, всё читаю, повторяю уже не по первому кругу :) как и многие из вас! Может кто-то что-то слышал о ВКК - на когда назначено, или хоть на когда планируют они собираться? А то хуже всего быть в неведенье!
Личность

Номер повідомлення:#507

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 21:13

Helenna - мои самые искренние поздравления!!!!!!!!!!!!! Умница!!!! очень за Вас рада!
Личность

Номер повідомлення:#508

Повідомлення Yulchik » 30 вересня 2010, 21:18

[B]Личность[/B], могу сказать только по практике того года, что на ВКК людей приглашали где-то через 1,5-2 месяца. Неведенье - это и правда тяжело. Держитесь! Готовьтесь! А главное - настраивайтесь, что вы обязательно преодолеете такое препятствие, как экзамен. Дается - идущему.
Yulchik

Номер повідомлення:#509

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 21:21

AVATARIUS, Yulchik, моё задание по поводу документа посчитали не правильным из-за того, что я подчеркнула несколько пунктов договора полностью, как я писала ранее [qoute]6. Батько зобовязаний щось там робити по відношенню до дитини, (нажаль не памятаю), але повний брєд аж на 3 пункти договору[qoute]
Личность

Номер повідомлення:#510

Повідомлення Личность » 30 вересня 2010, 21:30

Yulchik, спасибо за информацию! буду иметь ввиду! Я считаю что здешние активные форумчане, типа Yulchik, AVATARIUS, Всем повезет!!!, Helenna,tori,Graal, yul - землячка моя, Snow и другие ребята-всех и не упомнишь, обязательно станут в будущем минимум нотариальной элитой Украины! Во как завернула :)
Личность

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]