Номер повідомлення:#1
912
» 04 жовтня 2010, 16:02
звернувся клієнт, який має намір балатуватися в депутати до ВР. Зрозуміло що він є учасником кількох юридичних осіб. З його слів, ЦВК вимагає, щоб він подав документ, згідно якого він не приймає участі в управлінні ніякими комерційними структурами. Згідно ст. 58 ЗУ [qoute]Про вибори народних депутатів[qoute] (п.7) кандидат в депутати має подати заяву із зобов'язанням у разі обрання депутатом протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом.Він на цей випадок має [qoute]договір управління корпоративними правами[qoute] з іншою фіз. особою, згідно якого ця особа (управитель) прийняла від першої особи її корпоративні права і зобов[qoute]язується здійснювати управління ними протягом дії договору. Однак ЦВК цей договір (в простій письмовій формі) не влаштовує і вони вимагають нотаріально посвідчити такий договір. От вони і хочуть його посвідчити у мене. Більше того, одразу стоїть питання, там будуть вноситися зміни в статути кількох підприємств, то чи буду я завсідчувати на статутах підписи цієї особи (управителя) на підставі цього договору.Чесно сказати не дуже мені подобається це все, але однозначно заперечити не маю чим. Тому хотів би щоб ви висловили свої думки з цього приводу:1. чи можна посвідчувати такий договір?2. чи можна на основі цього договору вчиняти дії від імені особи-управителя?дякую.