Форум

Інформаційний ресурс

Продаж "ЛІТЕРИ"

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Alla » 27 серпня 2007, 20:54

Каша ще та! Повинні бути вказані ідеальні частки, що належать гр.П.І.Б. 1 і гр.П.І.Б.2. У витягу вказується : За заявою власника відчуджується майстерня літ,Г, що складає 1/10 (або інше) ідеальних часток об'єкта.Я б такий документ, як ви описали, не прийняла.
Alla

Повідомлення: 623
Дякував (ла): 2228 раз.
Подякували: 893 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення igor » 27 серпня 2007, 21:05

"Якщо БТІ зареєструвалор все окремими обєктами і у всіх різний РПВН то без жодних сумнівів можна, а якщо зараєстровано комплексом і РПВН у дмін.будівля літера В, площею 3 м.кв. майстерня, літера Г, площею 4 кв.м."" один то тільки частка"
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення VB » 27 серпня 2007, 22:23

Вперше чую, щоб на прилюдних торгах ЦМК продали кільком особам. Власники що однакові-однаковісіньки пропозиції надали? Взагалі не в тому питання Якщо ЦМК , то яким чином визначили, кому який об`єкт належить, чому немає часток? Я б такий документ, як ви, Sa Pa, описали, не прийняла
VB

Повідомлення: 594
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Passer » 29 серпня 2007, 12:08

Sa PaОтчуждаться может только идеальная частка. Единственное что можно сделать, в отношении определеной литеры (у вас лит. Г) - это отдельным пунктом установить в договоре порядок пользования. И то только если нет других совладельцев (не сторон по данному договору). Если такие совладельци есть , то в договоре К.П. отчуждается только идеальная часть (желательно соответствующая площади лит Г.), а потом, с участием всех совладельцев, делается договор про выдел / подил или порядок пользования.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення NO » 29 серпня 2007, 17:45

Якщо частка в свідоцтві не вказана то співвласникам необхідно її визначити до продажу = договір + реєстрація БТІ.А по видачі таких свідоцтв ( коли ВДВС з торгів продає не об’єкт на який в боржника є правовст. документи, а по суті його частини – ну, бо так купляли) то оформляють в нас таке майно - хто як може, і відповідно приймають чи не приймають їх нотаріуси - хто як хоче : 1. (одне свідоцтво –один номер РПВНР)ВДВС видає протокол про придбання покупцями об’єкта в частках – нотаріус видає свідоцтво покупцям на об’єкт в частках.2. (кілька свідоцтв - один номер РПВНР)ВДВС видає протокол про придбання покупцем частини об’єкта - нотаріус видає свідоцтво покупцю про придбання частини, це якщо кожен покупець хоче «своє» щоб інших потім не шукати 3. (кілька свідоцтв - окремі номери РПВНР)Покупців чи нотаріуса не влаштовує варіант 1,2 або ВДВС не може вирахувати частки – покупці йдуть в хорошу раду та отримують окремі свідоцтва про право власності на окремі об’єкти, які перелічить ВДВС в протоколі + акті передачі Може в якій області є єдина практика чи роз’яснення з цього приводу – поділіться будь-ласка
NO

Номер повідомлення:#8

Повідомлення ulia » 06 вересня 2007, 23:49

на мою думку, не правильно видано свідоцтво про придбання з прилюдних торгів двом особам на різне майно. Потрібно було видавати два свідоцтва, оскільки це напевно були два окремі лоти
ulia

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сеш » 20 грудня 2009, 02:07

Перечитала всі теми на форумі з питання видачі свідоцтва про придбання нерухомого майна з торгівДуже вдячна всім учасникам - почерпнула багато корисного. Свої запитання приєднаю до цієї дискусії, бо тут затронута та частина питання, яка стоїть переді мною наразі.Дякую NO за Ваші 3 варіанти, в нас в Одеській області є роз[qoute]яснення шановної методичної ради, але з приводу частин - лише одне речення: [qoute]Якщо нотаріусу надається на огляд правовстановлювальний документ, а такі випадки на практиці мають місце, рекомендуємо його погасити [I](не застосовується у разі видачі Свідоцтва на частину нерухомого майна[/I])[qoute]. То ж моя ситуація: Є видане на підставі рішення виконкому свідоцтво про право власності на: тип об[qoute]єкта - будівлі і споруди. Адреса: с. Радісне, вул. Першотравнева, 22. Належить юридичній особі 1/1 (ціле). Опис об[qoute]єкта - це перелік назв і літер до них (сарай літ. А, вагова літ. В, свинарник літ. С і т.п.) - всього 10 назв і літер до них.Покупець приніс Акт про проведення прилюдних торгів по реалізації нерухомого майна (вже знаю, що його можна редагувати, і навіть розумію, що редагуватиму його сама, а ВДВС - прочитає уважно і підпише). Тепер моє завдання - правильно скласти такий як мені треба акт.В наданому акті написано, що державним виконавцем описано і арештовано 4 приміщення (про решту 6 - ні слова, я про них дізналася, коли попросила і отримала копію правовстановлювального документа). В акті посилання на один протокол, згідно якого продано цих 4 приміщення. В самому протоколі ці приміщення перераховані як окремі лоти.Ціна продажу - вказана загальна сума за всі 4 приміщення.Я передивилась в Лізі судову практику, і знайшла лише наближену ситуацію: Постанову ВИЩОГО ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ УКРАЇНИ 01.04.2008 р. Справа N 44/278пн, в якій описується, [qoute]Факт проведення вищезазначених прилюдних торгів підтверджують 22 акти державного виконавця від 01.04.2004 року, оформлені згідно зі статтею 66 Закону України [qoute]Про виконавче провадження[qoute], а також відповідними 22-ма протоколами проведення прилюдних торгів, складання яких передбачено п. 4.14 Тимчасового положення про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 27.10.99 року N 68/5. 02.04.2004 року приватним нотаріусом Ф. С. В. на підставі актів про проведення торгів від 01.04.2004 року були видані Товариству з обмеженою відповідальністю [qoute]Ардон[qoute] свідоцтва про його право власності на будівлі[qoute]. Ці 22 об[qoute]єкти розташовані за однією адресою - провулок Веселий, 46 в місті Донецьку, належать ЮРИДИЧНІЙ ОСОБІ, ПОКУПЕЦЬ - ІНША ОДНА ЮРИДИЧНА ОСОБА.Отже, що мені вимагати - 4 акти? Скільки свідоцтв видавати - 4 чи 1? На що видавати свідоцтво? На 4 (чи кожен 1) об[qoute]єкт як ціле? (але ж в решти 6 приміщень той самий РПВН). Чи як на частку? Хто повинен вирахувати розмір цієї частки? І чим її мені підтвердити? Що означає в п. 245 нашої Інструкції [qoute]прізвище, ім'я, по батькові (назва юридичної особи), адреса [B][I]кожного покупця[/I][/B][qoute]? Отже можна в одному свідоцтві зазначати 2 і більше покупців чи це стосується лише акта ВДВС? (ulia, яка Ваша думка?)А може ці 4 приміщення повинні були виділені спочатку як ціле для можливості їх продажу як одиниці (ч. 5 ст. 62 ЗУ [qoute]Про виконавче провадження[qoute] каже, що У разі відсутності документів, що характеризують об'єкт нерухомості, у зв'язку з чим його неможливо підготувати до реалізації, виготовлення таких документів здійснюється у встановленому порядку за рахунок коштів стягувача. Якщо стягувач у 20-денний строк, з дня одержання відповідного повідомлення державного виконавця, не авансує витрати на виготовлення документів, що характеризують об'єкт нерухомості, арешт з нього знімається[qoute].Але ж звідки виконавцю і ліцитатору знати наперед, [qoute]як куплятимуть[qoute] - ціле чи все разом. Не виготовляти ж на кожний лот свідоцтво?Шановна Nota, чому в Вас все так просто? І чому в мене все так складно? Чи я просто чогось не бачу чи не розумію? Будь-ласка, допоможіть, направте. Дуже дякую за професійні поради і підтримку.
Сеш

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]