Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 27.10.2010

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Indigo » 28 жовтня 2010, 21:43

0
Indigo

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Graal » 28 жовтня 2010, 22:04

Ксюня, у меня пока тихо-тихо.
Graal

Номер повідомлення:#33

Повідомлення autumn » 28 жовтня 2010, 22:07

Всім привіт. Як здавали іспит в Полтаві ???? Напишіть скільки людей було допущено до кваліфікаційного іспиту і скільки його успішно склали. Чекаємо з нетерпінням...
autumn

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Graal » 28 жовтня 2010, 22:11

[B]Запорожье, Полтава что там у Вас? [/B]
Graal

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Indigo » 28 жовтня 2010, 22:19

Сегодня сдавал экзамен. Представляю на обсуждение участников форума вопросы, редакция которых отличается от [qoute]форумских[qoute].1. Коли може бути укладений договір про задоволення вимог іпотекодержателя? а) разом з іпотечним договором б) в будь-який час в) разом з іпотечним договором, в будь-який час до набрання законної сили рішенням суду про звернення стягнення на предмет іпотеки.2. Подружжя може укласти договір про поділ майна, що є в спільній сумісній власності: а) лише до розірвання шлюбу б) незалежно від розірвання шлюбу в) лише після розірвання шлюбу.3. Розмір обов'язкової частки в спадщині може бути змінений: а) за рішенням спадкоємців б) судом в) при наявності кредиторів.4. Виправлення на документі, що не потребує підпису особи, що звернулась за вчиненням нотаріальної дії, застережуються нотаріусом: а) до посвідчувального напису б) лише в кінці посвідчувального напису, підписуються нотаріусом з проставленням печатки на тексті виправлень в) після посвідчувального напису і потребує повторного підпису нотаріуса і проставлення печатки.5. Який документ є додатком до угод по відчуженню земельних ділянок? а) державний акт про право влас..... б) держ. акт.... і кадастровий план земельної ділянки в) держ. акт.... і звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки.6. Яка довіреність прирівнюється до нотаріально посвідченої? а) довіреність, посвідчена посадовою особою ОМС б) довір. особи, що тримається під вартою, посвідчена начальником установи... в) довір., посвідчена консулом України.7. Посвідчення факту, що неповнолітня особа є живою, здійснюється: а) за його заявою б) за його заявою, узгодженою з батьками в) на прохання його законних представників.8. Яку довіреність не може посвідчити посадова особа ОМС: а) на представлення інтересів в суді б) на управління корпоративними правами в) на представлення інтересів в органах ДАІ.9. Робоче місце приватного нотаріуса: а) має бути розташоване в межах нотаріального округу, де він здійснює свою нотаріальну діяльність: б) має бути розташоване згідно адмін.-територіального поділу України в межах нотаріального округу, де він здійснює свою нотаріальну діяльність.10. Правила нотар. діловодства затверджуються: а) Гол. управлінням юстиціїї області: б) МЮ України за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом викон. влади у сфері архівної справи і діловодства: в) МЮ України за погодженням з Головним архівним управлінням при КМУ.
Indigo

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Vadim » 29 жовтня 2010, 00:20

прежде чем обсуждать, расскажите как сдавалось?
Vadim

Повідомлення: 24
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Форумчанин » 29 жовтня 2010, 01:05

1 - Б2 - Б3 - Б4 - Б5 - А6 - Б7 - В8 - Б9 - Б10 - В
Форумчанин

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Doroty » 29 жовтня 2010, 01:06

Indigo, добрий вечір!Розкажіть, будь ласка, як пройшов іспит. Чи здали ви, чи ні? Складні були завдання, задача????На ваші запитання, в мене вийшли такі відповіді:1-В2-Б3-Б4-Б5-А6-Б7-В8-Б9-Б10-Б
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Doroty » 29 жовтня 2010, 01:15

ФорумчанинВ мене на перше питання В, тому що ст.36 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] чітко визначає, що [qoute]...може бути укладений в будь-який час ДО НАБРАННЯ ЗАКОННОЇ СИЛИ РІШЕННЯМ СУДУ ПРО ЗВЕРНЕННЯ СТЯГНЕННЯ НА ПРЕДМЕТ ІПОТЕКИ[qoute].А десяте питання подивилася на: ПОГОДЖЕНО: Голова Державного комітету архівів України О.А.Удод ПРАВИЛА ведення нотаріального діловодствато ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ АРХІВІВ УКРАЇНИ більш підходить до СПЕЦІАЛЬНО уповноваженого центрального органу викон. влади у сфері архівної справи і діловодства.
Doroty

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Форумчанин » 29 жовтня 2010, 02:24

на 1-й думаю, что [qoute]Б[qoute] такой же неправильный как и [qoute]В[qoute]. но [qoute]Б[qoute] мне больше приглянулся!!а по поводу 10-го согласен - [qoute]Б[qoute]![B]Indigo поделитесь пожалуйста правильными ответами![/B]
Форумчанин

Номер повідомлення:#41

Повідомлення Doroty » 29 жовтня 2010, 02:35

Форумчанин1. Коли може бути укладений договір про задоволення вимог іпотекодержателя?а) разом з іпотечним договоромб) в будь-який часв) разом з іпотечним договором, в будь-який час до набрання законної сили рішенням суду про звернення стягнення на предмет іпотеки.Відповідь [qoute]А[qoute]-правильна, але не така повна, як [qoute]В[qoute] [qoute]Б[qoute]-неправильна взагалі, бо не в будь-який час... (ст.36 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute]) [qoute]В[qoute]-правильна та більш повна, бо договір про задоволення вимог іпотекодержателя може бути укладений і разом з іпотечним договором, і в будь-який час до набрання законної сили рішенням суду про звернення стягнення на предмет іпотеки.
Doroty

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Graal » 29 жовтня 2010, 02:49

Indigo, спасибо за вопросы. 1-В, 2-Б, 3-Б, 4-Б, 5-А, 6-Б, 7-В, 8-Б, 9-А, 10-БВечно спорный вопрос 7 - ответила по ЗУ ПН, тем более что [QUOTE]за його заявою, узгодженою з батьками[/QUOTE]- що це за узгоджена заява?на 10-ый ответила тоже не сразу, потому что В - по старому законодательству, Б- по новому.
Graal

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Doroty » 29 жовтня 2010, 03:03

9. Робоче місце приватного нотаріуса:а) має бути розташоване в межах нотаріального округу, де він здійснює свою нотаріальну діяльність:б) має бути розташоване згідно адмін.-територіального поділу України в межах нотаріального округу, де він здійснює свою нотаріальну діяльність.Цікаво, що і [qoute]А[qoute], і [qoute]Б[qoute] - правильні відповіді.[qoute]А[qoute]- слово в слово по ст.25 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute][qoute]Б[qoute] - більш розширена... ТО ЯКА ПРАВИЛЬНА?Indigo, поділіться ПРАВИЛЬНИМИ ВІДПОВІДЯМИ для членів КК, будь ласка!!!
Doroty

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Ксюня » 29 жовтня 2010, 11:31

Indigo, спасибо большое за ваши тесты. Я уже не стала выкладывать ответы и до меня их много.Единственное 1-В, закон [qoute]Про ипотеку[qoute] и 10 - мне ближе В, но будем посмотреть:)))))
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20554 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Gella » 29 жовтня 2010, 12:56

Добрый день! Выкладываю задания со своего билета - тесты все с форума.
Gella

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Indigo » 29 жовтня 2010, 13:02

Всем привет! В Полтаве сдавало 7 человек, сдали двое, я в том числе. Я ответил: 1-в, 2-б, 3-б, 4-б, 5-а, 6-б, 7-в, 8-б, 9-а, 10-б. Допустил одну ошибку в тестах, не знаю точно, в каком вопросе, поэтому не гарантирую, что это правильные варианты. Но мне кажется, что ошибся в таком вопросе:[qoute]Виконавчий напис, за яким стягувачем ТА боржником є громадянин, може бути пред'явлено до примусового виконання: а) один рік б) три роки в) п'ять років. Я ответил а), но сейчас почти уверен, что правильній вариант б), исходя из общих начал ЦК и виконавчого провадження.
Indigo

Номер повідомлення:#47

Повідомлення kalina » 29 жовтня 2010, 13:05

7. Посвідчення факту, що неповнолітня особа є живою, здійснюється:а) за його заявою[U]б) за його заявою, узгодженою з батьками[/U]в) на прохання його законних представників.Да, по этому вопросу важно мнение комисиии, но, перечитав н/а и Метод. рекомендации, все-таки окончательно для себя склонилась к б) Смысл каков, Закон есть закон, НО Нотариус обязан действовать в порядке, установленном Минюстом, а порядок - это Инструкция, кроме того это соответствует положениям ст. 32 ЦКУ. Стаття 32. Неповна цивільна дієздатність фізичної особи у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років 1. Крім правочинів, передбачених статтею 31 цього Кодексу, фізична особа у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (неповнолітня особа) має право: 1) самостійно розпоряджатися своїм заробітком, стипендією або іншими доходами 2) самостійно здійснювати права на результати інтелектуальної, творчої діяльності, що охороняються законом 3) бути учасником (засновником) юридичних осіб, якщо це не заборонено законом або установчими документами юридичної особи 4) самостійно укладати договір банківського вкладу (рахунку)та розпоряджатися вкладом, внесеним нею на своє ім'я (грошовими коштами на рахунку). 2. Неповнолітня особа вчиняє інші правочини за згодою батьків(усиновлювачів) або піклувальників. То есть перечень действий [U]исчерпывающий [/U], остальное - с согласия родителей, понятно, что это не правочин, а удостоверение факта, но если учитывать, что тесты разработаны МЮ, думаю, вернее будет выбрать б)
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#48

Повідомлення kalina » 29 жовтня 2010, 13:09

[B]Indigo[/B], ПОЗДРАВЛЯЮ! Отличный результат! Спасибо за тесты , ну а я теперь сомневаюсь насчет 7-го теста (Что за задача и задание Вам попались? ПЛИИЗ, думаю, Вы нас в этом понимаете, важна ЛЮБАЯ информация
kalina

Номер повідомлення:#49

Повідомлення kalina » 29 жовтня 2010, 13:14

[B]Gella[/B] , каков Ваш результат?
kalina

Номер повідомлення:#50

Повідомлення kalina » 29 жовтня 2010, 13:18

[B]Gella[/B] , каков Ваш результат?
kalina

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Doroty » 29 жовтня 2010, 13:41

Indigo, ВЕЛИКЕ СПАСИБІ за викладені тести!Поздоровляю ВАС з успішним складанням іспиту, МОЛОДЕЦЬ!!!
Doroty

Номер повідомлення:#52

Повідомлення autumn » 29 жовтня 2010, 14:01

Вітаю всіх, хто успішно склав іспит !!!!!
autumn

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Indigo » 29 жовтня 2010, 14:54

Спасибо за поздравления! Мне кажется вот эти вопросы не [qoute]крутятся[qoute] на Форуме:11. Заповіт може бути скасований:а) заявоюб) заявою з послідуючим складаням нового заповітув) заявою або новим заповітом.12. Договір довічного утримання (догляду) укладається:а) в письмовій форміб) в письмовій формі і нотаріально посвідчуєтьсяв) в письмовій формі, нотаріально посвідчується і підлягіє держ. реєстрації.13. Чи може нотаріус посвідчити справжність підпису особи на договорі?а) може, якщо договір підписує представник особиб) не можев) може, якщо договір підписує особа за іншу особу, яка не може цього зробити внаслідок фізичної вади.14. Державній реєстрації підлягає:а) право власності на нерухоме майноб) право власності та інші речові права на нерухоме майнов) право власності та інші речові права на нерухомі речі, обмеження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення. Я ответил: 11-в, 12-б, 13-в, 14-в.
Indigo

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Форумчанин » 29 жовтня 2010, 15:34

[B]Indigo[/B], поздравляю!!помогите, будь ласка, с тестиком: Хто відповідальний за платіж по переказному векселю:а) аваліст, трасант, трасат б) аваліст, трасатв) трасат
Форумчанин

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Лешая » 29 жовтня 2010, 17:13

Згідно нормативки - тільки [B]трасант[/B], думаю тест виклали невірно на сайті, неодноразово піднімали цю тему.
Лешая

Номер повідомлення:#56

Повідомлення erylin » 29 жовтня 2010, 17:36

Привіт усім у новій темі!!!!! Повідомлення буду викладати частинами, бо поки писала перший раз нічого не збереглося:(((((Вчора нарешті здала екзамен (це була перездача).Всі питання (крім одного) обговорювалися на форумі і є в переліку по 1035 питання.Це одне, якого я тут не зустічала (можливо і є, але я розпочала готовитися за два тижні до екзамену і вього переглянути не встигла) було пов[qoute]язане з Конвенцією 1961 року (щось про те на які документи вона не поширюється). Всі інші - наші. Частково були поміняні варіанти відповідей, але вірна - вона завжди одна і та, що в нас. Тому при підготовці пройтися по всіх питаннях з перечитуванням нормативної літератури - і тести у вас здані!
erylin

Повідомлення: 43
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#57

Повідомлення erylin » 29 жовтня 2010, 17:42

Далі.Задача була такою: Помер чоловік, який за життя заповів усе своє майно дочці. Спадкоємцями за законом є: дружина, дочка, неповнолітній син та малолітній внук, син сина, який помер до відкриття спадщини. Яким чином відбудеться спадкування та кому на яку частку буде видано свідоцтво про право на спадщину?Варіанти відповідей: 1) спадкування відбудеться за заповітом. Дочка отримає свідоцтво на 7/8 часток у спадковому майні, неповнолітній син на обов[qoute]язкову частку в розмірі 1/8 спадкового майна.2) спадкування відбудеться за заповітом. Донька отримає свідоцтво на 5/6 у майні, а неповнолітній син на обов[qoute]язкову частку у розмірі 1/6 спадкового майна.3) та 4) варіантів не пам[qoute]ятаю5) дружині буде видано свідоцтво на 1/2 частку в спільному майні подружжя, інше майно буде розподілено між сином та дочкою: 1/2 частка дочці за заповітом та 1/2 частка неповнолітньому сину як обов[qoute]язкова частка.Вірний перший варіант.
erylin

Номер повідомлення:#58

Повідомлення erylin » 29 жовтня 2010, 17:47

І нарешті завдання.Це був договір іпотеки (земельної ділянки).Помилки очевидні, але потрібно бути уважним. Підкреслила вього 9 помилок, сказали, що завдання вирішено, тому що правильно,а що ні не знаю.1. Дата в посвідчувальному написі не співпала з датою договору.2. Переплутано майже по всьому документу терміни іпотекодавець та іпотекодержатель. Там, де потрібно було вказувати одного, вказаний інший, крім початку.Можливо це була як одна помилка, але мабуть кожна як окрема.3. Пердмет іпотеки залишався у володінні іпотекодержателя.Договір укладено в трьох примірниках, два з яких видано сторонам, але про примірник для нотаріуса - ні слова.4. Вказана вартість предмета іпотеки, а не грошова оцінка.5. Довіреность представника банку була нотаріально завірена, а потрібно щоб була видана банком.
erylin

Номер повідомлення:#59

Повідомлення erylin » 29 жовтня 2010, 17:56

До речі, ще по питаннях. Вони закладені в тести та ключі до них без урахування змін, внесених ЗУ [qoute]Про судоустрій та статус суддів[qoute]. Але я вважаю, що це можна оспорювати (якщо вас захочуть вислухати, що край рідко трапляється).Але я вважаю, що потрібно відповідати по новому законодавтсву, так як ці зміни набули чинності, вже застосовуються, тому в будь-кому випадку совість буде чиста і якщо потрібно буде відстояти свою думку ви будете праві.По питанню, яка позовна давність застосовується у випадку коли і стягувачем, і боржником по виконавчому напису є громадянин, у ключі закладено 1 рік.(це точно!!!), але по законодавсьву виходить, що три роки.Якщо моя інформація хоч комусь допоможе, буду дуже рада!!!! Бажаю всім, хто готується до екзаменів, легких білетів і успішної здачі. В кого не вийде з першого разу, не опускати руки і йти до кінця. Якщо бажання є, перемога буде за вами!!!!!!
erylin

Номер повідомлення:#60

Повідомлення erylin » 29 жовтня 2010, 18:00

Окремим постом хочу сказати велике-велике-превелике спасибі всім, хто зібрав на цьому форумі питання, задачі, завдання, довів усе це до належного вигляду, результатами чиїх зусиль ми можемо тепер користуватися!!!!!! Захоплююся вашою наполегливістю і силою духу!!! Спасибі, всім, хто бере активну участь у диступах і обговореннях питань, в яких народжувалася істина. Без вас здати іспит практично було б неможливо!!!! [B][U]Так тримати!!!!!!!!!!![/U][/B]
erylin

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів