Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 27.10.2010

Номер повідомлення:#511

Повідомлення cendis » 18 листопада 2010, 18:21

[B]Doneckaya[/B]. пост - це № у верхньому правому кутку вашої надрукованої відповіді. я так раніше на форумі спостерігала. тому так і спілкуюся. [B]IrCh[/B], Ви молодець. вирішили нашу дискусію стосовно пріоритетності норм))))))))))з приводу неповнолітнього. Якщо до нотаріуса звертається неповнолітній за засвідченням справжності фотокопіїа) Нотаріус відмовляє. - підходить якщо особа до 16 р. прийшла без батьків. свідоцтво про народження не є документом, за яким можна посвідчити особу. б) Вчиняє нотаріальну дію. - підходить, якщо ос. досягла 16 р., тоді в неї є паспорт.в) Вчиняє нотаріальну дію за згодою батьків. - підходить, якщо до 16 р. і прийшла з батьками, які принесли паспорти свої і св-во про народження.яку відповідь з цих вибрати я не знаю. умова якась трохи [qoute]недороблена[qoute] виходить. на таке питання як би не відповів, все рівно вийде неправильна відповідь.
cendis

Номер повідомлення:#512

Повідомлення vikulja » 18 листопада 2010, 19:21

Спадкодавець залишив своє майно за заповітом племіннику Олегу. Спадкоємцями за законом є син-інвалід 1 групи Сергій, дочка Олена (26 років), які звернулися з заявами про прийняття спадщини. Сергій та Олена відмилися від своєї частки у спадщині на користь своєї непрацездатної матері та дружини спадкодавця, яка теж подала заяву про прийняття спадщини. Хто і яку долю отримує?Варіанти:а) дружина - 1/6, племінник - 5/6 частин. б) оскільки законом не допускається відмова від обов`язкової частки у спадщини на користь інших осіб, то син отримує 1/6, дружина - 1/6, племінник - 2/3 частки.мне кажется, что более точный ответ [B]б), [/B]но син может отказаться вообще от обязательной доли, тогда ответ [B]а), [/B]как же ответить на экзамене?
vikulja

Номер повідомлення:#513

Повідомлення cendis » 18 листопада 2010, 19:41

№ 512.Моя думка, відповідь [B]а) дружина - 1/6, племінник - 5/6 частин.[/B]якщо син відмовився, вважаю, що відмовився зовсім. на форумі, здається, так раніше і вирішувалися задачі. дійшли до такого висновку. навіть обгрунтовували нормативними актами - чи то методичними рекомендаціями з спадкування чи то постановою пленуму.
cendis

Номер повідомлення:#514

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:16

vikulja, позиція міністерства однозначна, якщо відмовляєшся від обовязкової чатски в користь ..., вважається, що відмовляється зовсім, хоча уявити на практиці, що прийшов син інвалід до нотаріуса,щоб відмовитися вкористь матері від об.частки, а нотаріус мовчки приймає заяву, а потім відмовляє, погодьтеся це ж мінімум смішно
iruna

Номер повідомлення:#515

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:20

шановні форумчани, якщо хтось має посортовані питання, в першу чергу по іпотеці і по векселях, скидайте, будемо вирішувати 91 Майно, що є у спільній власності, може бути передане в іпотеку:а) за письмовою згодою усіх співвласниківб) за нотаріально посвідченою згодою усіх співвласниківв) за умови виділення його в натурі та реєстрації права власності на нього, як на окремий об’єкт нерухо- мості92. Будь-яке збільшення основного зобов’язання або процентів за основним зобов’язанням (забезпеченим іпотечним договором):а) не може бути здійсненеб) може бути здійснене після державної реєстрації відповідних відомостей про зміну умов обтяження нерухомого майна іпотекоюв) крім випадків, коли таке збільшення прямо передбачене іпотечним договором, може бути здійснене після державної реєстрації відповідних відомостей про зміну умов обтяження нерухомого майна іпотекою.93. Заставна може передаватися:а) її власником будь-якій особі шляхом вчинення індосаментуб) не може передаватися будь-якій третій особів) тільки особам, які зазначені в тексті іпотечного договору94. Після видачі заставної виконання основного зобов’язання та звернення стягнення на предмет іпотеки може бути здійснено:а) лише на вимогу Іпотекодержателяб) лише на вимогу кредитора за основним зобов’язанням та/або Іпотекодержателяв) лише на підставі вимоги власника заставної.
iruna

Номер повідомлення:#516

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:20

102. При заставі заставна передається:а) у розпорядження заставодержателюб) у користування заставодержателюв) у володіння заставодержателю.
iruna

Номер повідомлення:#517

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:23

мої варіанти 91-б, 92-в, 93-а,94-в,102-в
iruna

Номер повідомлення:#518

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:25

ПІДКАЖІТЬ ВАРІАНТИ ВІДПОВІДЕЙ,152. Хто є замовником спеціальних бланків нотаріальних документів:a) приватні нотаріуси, ДНКб) головні управління юстиціїв) управління юстиції, зо погодженням з Міністерством юстиції.153. Нотаріуси можуть передавати спеціальні бланки інформаційної системи:а) по актах передачі, у межах нот. округу, з наступним відправленням акту в Інформюст.б) не може передаватив) по актах передачі.154. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних докумен- тів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотарі усав) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву156. Документи, в яких викладено зміст договору, що посвідчуються в нотаріальному порядку, подаються нотаріусу:а) у кількості примірників, установлених за згодою сторін за договоромб) в одному примірникув) в залежності від кількості сторінок, на яких викладений договірг) не менше ніж у двох примірниках.
iruna

Номер повідомлення:#519

Повідомлення iruna » 18 листопада 2010, 20:33

165. При посвідченні якого виду заповітів нотаріус має витребувати для огляду правовстановлювальні до кументи на нерухоме майно:а) при посвідченні заповіту з умовоюб) при посвідченні заповіту подружжяв) при посвідченні заповіту з підпризначенням спадкоємця.168. Хто не може одержати право на спадкування:а) особа, яка має право на обов’язкову частку у спадщиніб) діти (внуки) особи, яка була позбавлена права на спадкування у разі її смерті до смерті заповідачав) особа з числа спадкоємців за законом, яка була позбавлена права на спадкування.169. Договір про зміну черговості одержання права на спадкування укладається:а) після видачі свідоцтв про право на спадщинуб) до видачі свідоцтв про право на спадщинув) за домовленістю між спадкоємцями.170. Охорона спадкового майна триває:а) до закінчення строку, встановленого для прийняття Спадщиниб) до видачі свідоцтва про право на спадщинув) до терміну, встановленого нотаріусом.
iruna

Номер повідомлення:#520

Повідомлення zagoruiko » 18 листопада 2010, 21:20

152-а. 153-а. 154-в. 156-г.165-в. 168-б. 169-б. 170-б.
zagoruiko

Повідомлення: 240
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 28 раз.

Номер повідомлення:#521

Повідомлення autumn » 18 листопада 2010, 21:31

152. Хто є замовником спеціальних бланків нотаріальних документів:a) [B]приватні нотаріуси, ДНК[/B]б) головні управління юстиціїв) управління юстиції, зо погодженням з Міністерством юстиції.153. Нотаріуси можуть передавати спеціальні бланки інформаційної системи:а) по актах передачі, у межах нот. округу, з наступним відправленням акту в Інформюст.б) не може передавати[B]в) по актах передачі.[/B]154. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних докумен- тів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб[B]) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотарі уса[/B]в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву156. Документи, в яких викладено зміст договору, що посвідчуються в нотаріальному порядку, подаються нотаріусу:а) у кількості примірників, установлених за згодою сторін за договоромб) в одному примірникув) в залежності від кількості сторінок, на яких викладений договір[B]г) не менше ніж у двох примірниках.[/B] 165. При посвідченні якого виду заповітів нотаріус має витребувати для огляду правовстановлювальні до кументи на нерухоме майно:а) при посвідченні заповіту з умовою[B]б) при посвідченні заповіту подружжя[/B]в) при посвідченні заповіту з підпризначенням спадкоємця.168. Хто не може одержати право на спадкування:а) особа, яка має право на обов’язкову частку у спадщиніб) діти (внуки) особи, яка була позбавлена права на спадкування у разі її смерті до смерті заповідача[B]в) особа з числа спадкоємців за законом, яка була позбавлена права на спадкування.[/B]169. Договір про зміну черговості одержання права на спадкування укладається:а) після видачі свідоцтв про право на спадщинуб) [B]до видачі свідоцтв про право на спадщину[/B]в) за домовленістю між спадкоємцями.170. Охорона спадкового майна триває:а) [B]до закінчення строку, встановленого для прийняття Спадщини[/B]б) до видачі свідоцтва про право на спадщинув) до терміну, встановленого нотаріусом.
autumn

Номер повідомлення:#522

Повідомлення autumn » 18 листопада 2010, 21:34

iruna 18.11.2010, 17:23 №517 Повідомлень: 20З нами: 20.10.2010 мої варіанти 91-б, 92-в, 93-а,94-в,102-в у мене так само.
autumn

Номер повідомлення:#523

Повідомлення Lilit » 18 листопада 2010, 21:36

152 -А 153 - В 154 - Б 156 - Г165 - Б 168 -В 169 -Б 170 - А
Lilit

Номер повідомлення:#524

Повідомлення VM » 18 листопада 2010, 21:52

З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліттяб)з 14 роківв) з 16 років.
VM

Повідомлення: 10
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#525

Повідомлення VM » 18 листопада 2010, 22:09

Не вчиняється виконавчий напис про:а) повернення об'єкта лізингуб) стягнення заборгованості з орендної плати за користування державним та комунальним майномв) стягнення заборгованості з орендної плати за користування майном, належним громадянину на праві приватної власності.
VM

Повідомлення: 10
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#526

Повідомлення autumn » 18 листопада 2010, 22:26

З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліття[B]б)з 14 років[/B]в) з 16 років. Не вчиняється виконавчий напис про:а) повернення об'єкта лізингуб) стягнення заборгованості з орендної плати за користування державним та комунальним майном[B]в) стягнення заборгованості з орендної плати за користування майном, належним громадянину на праві приватної власності.
autumn

Номер повідомлення:#527

Повідомлення Kate Rina » 18 листопада 2010, 23:58

У разі невідповідності приміщення приватного нотаріуса вимогам Положення, затвердженого Міністерством юстиції України:а) його нотаріальна діяльність тимчасово зупиняється на строк до усунення недоліків б) його нотаріальна діяльність призупиняється на місячний термін, після спливу якого проводиться повторна перевіркав) управління юстиції направляє клопотання до МЮ України про анулювання реєстраційного посвідчення про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності.При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натурі.
Kate Rina

Номер повідомлення:#528

Повідомлення zagoruiko » 19 листопада 2010, 00:11

на№ 527 1-а, 2-б.
zagoruiko

Повідомлення: 240
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 28 раз.

Номер повідомлення:#529

Повідомлення viktor047 » 19 листопада 2010, 08:23

Всім привіт! Особливий привіт [B]Graal[/B]!!!Довгий час не слідкував за подіями на форумі... Довелося довго надолужувати))Вітаю всіх хто склав іспит! Величезна подяка всім хто поділився своїми питаннями!!!В попередніх постах бачив що народ цікавиться коли ВКК.[B]ВКК - 30.11.2010!!![/B]
viktor047

Номер повідомлення:#530

Повідомлення jasmin » 19 листопада 2010, 12:01

ВКК действительно 30.11.2010 року....!!!!!!! ...есть ли ли на Форуме участники, которые уже проходили через процедуру собеседования на ВКК????....как все проходит? какие направления затрагивают при собеседовании? какие сроки и этапы? Поделитесь информацией - буду очень признательна (думаю, что это интересно всем, кто встретится в этом году в Министерстве юстиции 30.11)!!!!
jasmin

Номер повідомлення:#531

Повідомлення Doneckaya » 19 листопада 2010, 16:44

[B]viktor047[/B] ви це точно знаєте?
Doneckaya

Номер повідомлення:#532

Повідомлення Gella » 19 листопада 2010, 16:49

Привіт! Я телефонувала до Міністерства, мені підтвердили, що дійсно ВКК відбудеться 30.11.2010 о 10.00 годині, принаймі, мені сказали, що чекають в цей час. Але мені не відомо, в якій формі це буде відбуватись - іспит чи співбесіда.
Gella

Номер повідомлення:#533

Повідомлення loyr » 19 листопада 2010, 17:43

Я з Дніпра, давно слідкую за цим форумом, а тепер вирішила долучитися. 30-го їду на ВКК, дуже хвилююсь. На іспиті в області набрала 37-балів, задача не важка по спадковому праву, а завдання мені не зарахували (думаю несправедливо), бо з ним дали ознайомитись і я була в шоці.Наприклад в документі фігурує 3/4 частки, а потім по тексту 2/4 частки, я прочеркнула тільки 2/4 - а в ключі ще й слово [qoute]частки[qoute] треба було, або таке [qoute]цей документ підлягає обміну на [qoute]- прочеркнула [qoute]обміну[qoute] - не зарахували, бо треба було всю фразу. Ще було реєстровий номер 2-256у - це зарахували. Держ мито на підставі якогось бреду замість Декрету. Думала з такими результатами взагалі до ВКК не допустять, але Слава Богу,
loyr

Номер повідомлення:#534

Повідомлення белик » 19 листопада 2010, 18:00

на пит. 153 -чому відповідь в)? на скільки я розумію, ми ж маємо повідомити Інформаційний центр, про передачу бланків. тоді відповідь а)
белик

Номер повідомлення:#535

Повідомлення белик » 19 листопада 2010, 18:11

При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договоруб) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається [B]в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натурі.[/B]
белик

Номер повідомлення:#536

Повідомлення МАЛЕЧА » 19 листопада 2010, 19:22

Доброго усім дня!!! Хочу приєднатися і одразу запитати, [B]autumn, iruna, щодо питання [/B]102. При заставі заставна передається:[B]а) у розпорядження заставодержателю[/B]б) у користування заставодержателю[B]в) у володіння заставодержателю.[/B][B]Чому відповідь В),[/B] адже заставна як борговий цінний папір є власністю тієї особи, яка її видала і ця особа розпоряджається заставною на власний розсуд, зокрема може передати заставну будь-якій іншій особі шляхом вчинення індосаменту (без згоди заставодавця), [B]чи не є це розпорядженням! Можливо вірна відповідь А) [/B]!!! Підкажіть на які нормативні акти ви опиралися? Дякую!
МАЛЕЧА

Номер повідомлення:#537

Повідомлення iruna » 19 листопада 2010, 21:13

МАЛЕЧА, привіт102. При заставі заставна передається:а) у розпорядження заставодержателюб) у користування заставодержателю[B]в) у володіння заставодержателю.[/B]Подивіться ч.1 ст.30 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute], останнє її речення.
iruna

Номер повідомлення:#538

Повідомлення iruna » 19 листопада 2010, 21:26

З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліття[B]б)з 14 років[/B]в) з 16 років.При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договору[B]б) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається [/B]в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натурі.Я так думаю, але не можу знайти нормативку
iruna

Номер повідомлення:#539

Повідомлення iruna » 19 листопада 2010, 21:32

ЗНАЙШЛА:При відчуженні частки у праві власності на нерухоме майно за договором довічного утримання (догляду):а) вимагається згода співвласників на посвідчення такого договору[B]б) згода співвласників на посвідчення такого договору не вимагається [/B]в) такий договір посвідчується нотаріусом за умови виділення частки в натурі.П.54 Інструкції, останній абзацВИПРАВЛЯЙТЕ, якщо я помиляюсь, але з посиланням на нормативкуЗ досягнення якого віку учасник [B]сімейних[/B] відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліття[B]б)з 14 років[/B]в) з 16 років.п.4 ст.152 СК України
iruna

Номер повідомлення:#540

Повідомлення МАЛЕЧА » 19 листопада 2010, 21:36

iruna, дякую, подивилася, дійсно так - у володіння!!!!на пост. 538 згодна!!!
МАЛЕЧА

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]