Форум

Інформаційний ресурс

Продаж гуртожитку. Правова сторона

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Passer » 28 травня 2006, 15:43

Я смотрю очень даже хорошо, особенно когда сумма продажи - реальна. А что вообще - то вас смущает (наличие сервитутов, статус, совладение ......)?
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Доктор ZAZ » 29 травня 2006, 12:57

Как такая сделка сочетается с ст. 127 ЖК? Особенно если продается не всё здание, а его части, блоки, комнаты и пр. У нас прокуратура опротестовала в суде такие ДКП. Без изменения целевого назначения здания я бы не рискнул.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 29 травня 2006, 14:10

"У нас (по крайней мере в тех документах на объект, с которыми я сталкивался) ни каким образом то что это общага не указывают (свидетельство, витяг ....) Просто ""будивля"" с ""позициями"" так что проблем - нет."
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення V » 30 травня 2006, 21:23

Статус гуртожитку – відомче житло для осіб, з визначенням койко-місця або кімнати/т на час праці, навчання, служби в установі, підприємстві, організації, із загальним санвузлом, кухнею, пральнею і коридором, з тимчасовою пропискою (реєстрацією проживання) до року та умовою пролонгації. В загальному гуртожитки використовуються власниками будинків, юридичними особами, для забезпечення своїх потреб. Гуртожитки поділяються на два типа - для проживання одиноких громадян та проживання сімей. Для гуртожитків характерно наявність зобов’язання власника надання меблів, білизни, видача ордеру, забезпечення культурно-побутового обслуговування персоналом, проведення ремонтів, заселення із розрахунку 6 кв. м. житлової площі на кожного заселеного з врахуванням статі, віку, стану здоров’я, немісцевості, родинних відносин, виселення без надання іншого житлового приміщення в зв’язку з втратою відношення до власника. Тимчасовість поняття не може бути стабільною величиною. Тобто особи, що тимчасово проживають у гуртожитках обмежені комфортом, який гарантовано Конституцією відповідно повноцінного відпочинку та розвитку особистості. Казармений стиль та проживання в комуні (п’ять сімей в п’яти кімнатах однієї квартири), пережитки. Тому, при розвалі виробництва гуртожитки, як дисбаланси, власники масово перебудовують у квартири малосімейного типу з обов’язковою зміною їх статусу виконкомом. Проводять додатково стояки санвузла, кухню, лічильники спожитих послуг інше. Кімнати називають квартирами та видають на них свідоцтво і реєструють в БТІ. Із практики, суди не виносять рішення про поділ майна (будинку, садиби, квартири) без отримання висновку будівельника-експерта щодо можливості влаштування автономного підсобного приміщення, санвузла, кухні та вільного доступу. Без таких компонентів будинок або квартира втрачають сенс житла і називаються нежитловим приміщенням, в якому проживати заборонено. Сумніваюсь я про правильність прийнятого рішення відчужувати позиції, як кімнати у гуртожитку - будівлі, для проживання.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення V » 30 травня 2006, 21:29

Абзац 4 слово поділ потрібно читати - виділ.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів