Форум

Інформаційний ресурс

Іспит_Нотаріус :)) з 22.11.2010

Номер повідомлення:#241

Повідомлення IrCh » 26 листопада 2010, 01:29

Хочу додати ще на пост 246 Потрібно бути уважними Закон [qoute]Про обіг векселів[qoute] на відміну від УВЗ, обмежую коло осіб, які можуть внести зміни до тексту векселя (за УВЗ зміни може вносити і індосант), за законом тільки векселедавець (трасант).
IrCh

Номер повідомлення:#242

Повідомлення IrCh » 26 листопада 2010, 01:30

zagoruiko, вітаю вас!!!!
IrCh

Номер повідомлення:#243

Повідомлення talunya » 26 листопада 2010, 01:35

[B]Всем повезет!!![/B], посмотрите свой тест №110 (он спорный), там у вас есть коментарий. Он мне напоминает №538,
talunya

Номер повідомлення:#244

Повідомлення IrCh » 26 листопада 2010, 13:04

cendis спасибо!!! Я по этому поводу разговаривала с нотариусом у которого проходила стажировку, она сказала [qoute]однозначно, відмовити, тільки за умов виділа частки в натурі[qoute]
IrCh

Номер повідомлення:#245

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 14:17

[B]zagoruiko[/B] !!! Вітаю. Удача і ясна память Вам усміхнулись)))))). 511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійно б) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) за згодою обох батьківв пості 236-тест 511 - писали ранее, что ключ ВЦей тест на форумі багаторазово обговорювався. я підтримую точку зору тих, хто вважає, що якщо [QUOTE]Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, [B][U]яка підписується ним[/U][/B] [/QUOTE] , то це вже означає, що в фабулі питання є варіант а) - [qoute]підписується ним[qoute] , тобто він сам ставить свій підпис, ну і виходить, що потрібна згода батьків. Сподіваюсь, що мій коментар буде зрозумілим)))))мій варіант в)тим більше, що в ПОСТі 236 - ключ в).
cendis

Номер повідомлення:#246

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 14:39

ще раз хочу повернутися до тестів.Договір довічного утримання розриваєтьсяА) за взаємною згодою сторін б) за заявою відчужувача[B]в) тільки рішенням суду – писали, що це був ключ[/B]622. Протест простого векселя здійснюється:[B]а) про несплату [/B]б) в неакцептів) в неакцепті або про несплату.Тому що прості векселі не підлягають акцепту, в тому їх і особливість, а лише - переказні.630. Нотаріусом за місцем відкриття спадщини видається свідоцтво виконавця заповіту за заявою:а) особи, яка заповідачем або спадкоємцями заповідача призначена виконавцем заповітуб) [B]особи, яка бажає бути призначена виконавцем заповіту[/B]в) прокурора в інтересах держави808. Строк дії особистих немайнових прав:А) [B]встановлений ЦКУ[/B]Б) 10 роківВ) безстроковов ЦК написано довічно. а в більшості тестів пряме цитування з норм законів. тому а)865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцям б) на вимогу органів прокуратури або судув) [B]спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту.[/B]930. За який період підлягає плановій комплексній перевірці організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса:а) за певний період, але не частіше одного разу в два роки б) [B]за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки.[/B]432. Довіреність на ведення справ у суді має бути:а) Посвідчена нотаріально б) [B]Посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається.[/B] Уважно читайте ЦПК!511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійно б) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) [B]за згодою обох батьків[/B]538. Посвідчення нотаріусом факту, що неповнолітній є живим провадиться:а) за його заявоюб) на його прохання, погодженою з його законними представникамив) на прохання його законних представників.я не знаю. на форумі так і не прийшли до єдиного висновку. ключі у всіх різні.554. Виконавчий напис, за яким стягувачем та боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) [B]трьох років з моменту вчинення виконавчого напису[/B]б) одного року з моменту вчинення виконавчого напису в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого напису.686. Довіреність на представництво інтересів в суді має бути: а) обов’язково посвідчена нотаріально б) [B]посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні або за місцем його проживання [/B]в) посвідчена нотаріусом або посадовою особою органу місцевого самоврядуванняг) посвідчена нотаріусом або посадовою особою повноваження яких визначені в ст. 40 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute].
cendis

Номер повідомлення:#247

Повідомлення vikulja » 26 листопада 2010, 17:23

прдскажите пожалуйста, мне нужно внести изменения к индивидуальному плану стажировки про финансовый мониторинг, где найти это положение?
vikulja

Номер повідомлення:#248

Повідомлення Пчелка Нуся » 26 листопада 2010, 17:29

686. Довіреність на представництво інтересів в суді має бути: а) обов’язково посвідчена нотаріально б) посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні або за місцем його проживання в) посвідчена нотаріусом або посадовою особою органу місцевого самоврядуванняг[B]) посвідчена нотаріусом або посадовою особою повноваження яких визначені в ст. 40 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute].[/B]cendis , я вважаю, що б) однозначно не підходить, оскільки, відповідно до ст.245 ЦК посадова особа організації ,в якій довіритель працює, навчається посвідчує лише довіреності на одержання заробітної плати, пенсії та т.і.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#249

Повідомлення Всем повезет!!! » 26 листопада 2010, 17:29

[B]vikulja[/B] тут закон [URL=[qoute]http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=249-15p=1290774562092552[qoute]]http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=249-15p=1290774562092552[/URL]
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#250

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 17:38

задачка16.09.2007 померла Ляшенко О.Д., яка 30.07.1996 склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в рівних частинах заповідала дітям Віктору та Валентині. Спадкове майно складається з житлового будинку. Син спадкодавиці Віктор помер 07.03.2006 до відкриття спадщини, тобто до 16.09.2007. До нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину (на житловий будинок) звернулася Валентина.Померлий Віктор має сина.Яким чином буде видана спадщина?Варіанти відповідей:1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині 2. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, а на 1/2 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину сину Віктора [B]3. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, на 1/4 частину житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині та на 1/4 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом сину Віктора.[/B]
cendis

Номер повідомлення:#251

Повідомлення vikulja » 26 листопада 2010, 17:39

[B]cendis[/B] 630 вопрос - по иструкции ответ [B]а)[/B]
vikulja

Номер повідомлення:#252

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 17:42

я все-таки наполягаю на відповіді б)686. Довіреність на представництво інтересів в суді має бути: а) обов’язково посвідчена нотаріально [B]б) посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні або за місцем його проживання [/B]в) посвідчена нотаріусом або посадовою особою органу місцевого самоврядуванняг) посвідчена нотаріусом або посадовою особою повноваження яких визначені в ст. 40 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute].ЦПКСтаття 42. Документи, що посвідчують повноваження представників 1. Повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами: 1) довіреністю фізичної особи 2) довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника 3) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. [B]2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання. [/B] 3. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом посадової особи, уповноваженої на це законом, статутом або положенням, з прикладенням печатки юридичної особи. 4. Повноваження адвоката як представника можуть також посвідчуватись ордером, який виданий відповідним адвокатським об'єднанням, або договором. До ордера адвоката обов'язково додається витяг із договору, у якому зазначаються повноваження адвоката як представника або обмеження його прав на вчинення окремих процесуальних дій. Витяг засвідчується підписом сторін договору.{ Частина четверта статті 42 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року } 5. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, посвідчені суддею, приєднуються до справи. { Частину шосту статті 42 виключено на підставі Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
cendis

Номер повідомлення:#253

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 17:52

630. Нотаріусом за місцем відкриття спадщини видається свідоцтво виконавця заповіту за заявою:[B]а) особи, яка заповідачем або спадкоємцями заповідача призначена виконавцем заповіту[/B]б) особи, яка бажає бути призначена виконавцем заповітув) прокурора в інтересах державип. 200 Інструції.[B]vikulja[/B], дякую)))
cendis

Номер повідомлення:#254

Повідомлення vikulja » 26 листопада 2010, 18:07

0
vikulja

Номер повідомлення:#255

Повідомлення autumn » 26 листопада 2010, 18:22

в кого які думки відносно цієї задачі. Після смерті батька – Сергія, який заповів квартиру своїм дітям – Анатолію, Марії та 5-річному Дмитру, через місяць помирає Анатолій, не встигнувши прийняти спадщину за батьком, Марія відмовляється від своєї частки на користь неповнолітніх дітей Анатолія Ганни та Вікторії. На спадщину претендують дружина померлого Анастасія, його батьки (90 років). Квартира Сергія та Анастасії знаходиться на праві спільною сумісної власності.Вирішити задачу.
autumn

Номер повідомлення:#256

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 18:46

цитата з форуму[QUOTE]Я сьогодні спілкувалась з членом КК і вона підтвердила, що вирішення задач на іспиті виходить з того, що, якщо особа, щодо якої складено заповіт помирає до відкриття спадщини, то її частка залишається неохоплена заповітом.А ще (може когось розчарую, а може ні) у питаннях про момент укладення договору не копати далеко, а там де договір відчуження нерухомого майна - писати:- нотаріальне посвідчення і держреєстрація. І взагалі все тупо з ЦК (загальні положення). [/QUOTE]
cendis

Номер повідомлення:#257

Повідомлення cendis » 26 листопада 2010, 18:50

на № 263Після смерті батька – Сергія, який заповів квартиру своїм дітям – Анатолію, Марії та 5-річному Дмитру. Через місяць помирає Анатолій, не встигнувши прийняти спадщину за батьком, Марія відмовляється від своєї частки на користь неповнолітніх дітей Анатолія Ганни та Вікторії. На спадщину претендують дружина померлого Анастасія, його батьки (90 років). Квартира Сергія та Анастасії знаходиться на праві спільною сумісної власності.дружина -1/2батьки - 1/2 (все спадкове майно): 6 (кількість спадкоємців за законом)= 1/12, 1/12: 2 = 1/24залишається 1/2-1/24 = 11/24діти Анатолія - по 11/72 ( половина частки від батька + половина частки Марії)син Дмитро 11/72 (по заповіту, якщо вираховувати обов. частку , то вона менша, тобто отримує спадщ. за заповітом)МОЄ рішеннядружина – св на 1/2 у спільному майні подружжябатьки - св за законом на обов’язкову частку по 1/24 Дмитро – св 3/16 за заповітом і на 1/24 за законом на обов часткуГанна, Віки – по 3/32 кожна за заповітом по трансмісії. Разом=3/161/2+2/24+1/24+3/16+3/16=1/2+3/24+6/16=1/2+1/8+3/8=8/8
cendis

Номер повідомлення:#258

Повідомлення IrCh » 26 листопада 2010, 19:09

Я вибачаюсь, а Марія хіба може відмовитися від своєї частки що належіть її за заповітом на користь спадкоємців, коли має місце спадкова трансмісія? Тут не буде діяти правило ст.1274 ЦК?
IrCh

Номер повідомлення:#259

Повідомлення IrCh » 26 листопада 2010, 19:28

0
IrCh

Номер повідомлення:#260

Повідомлення Пчелка Нуся » 26 листопада 2010, 20:00

Дружина -1/2Батьки - по 1/24Дмитро - 5/24Діти Анатолія - по 5/48Спробую пояснити, чому в мене вийшли такі страшні дроби:1.Дружина отримує 1/2 за свідоцтвом про право власності на спільно набуте майно. Спадщину не отримує.2. Батьки отримують по 1/24 частини квартири або по 1/12 частки спадкового майна, оскільки мають право на обовязкову частку.3. Марія не може відмовитися на користь дітей Анатолія, т.я. вони не є спадкоємцями за заповітом (ч.1 ст.1274 ЦК). Але за умовами задачи вона відмовилась і тому її частка буде розподілена між двома іншими спадкоємцями за заповітом (ч.1 ст. 1275 ЦК).4.Дмитро отримує 5/24 від всієї квартири або 5/12 від спадкового майна. Обовязкову частку не отримує, оскільке успадковане за заповітом перевищує розмір обовязкової частки.5. Двоє дітей Анатолія отримають за спадковою трансмісією по 5/48 частини від всієї квартири кожний або по 5/24 від спадкового майна.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#261

Повідомлення one.girl » 26 листопада 2010, 20:21

ЛЬВІВ!!!Про перенесення екзамену, попередньо призначеного на 15-16 грудня, інформація підтвердилась!!має хтось ше якусь інфомацію, якім того що він відбуватиметься у Києві???
one.girl

Повідомлення: 36
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#262

Повідомлення Всем повезет!!! » 26 листопада 2010, 23:11

[B]cendis[/B][QUOTE]задачка16.09.2007 померла Ляшенко О.Д., яка 30.07.1996 склала заповіт, відповідно до якого все своє майно спадкодавиця в рівних частинах заповідала дітям Віктору та Валентині. Спадкове майно складається з житлового будинку. Син спадкодавиці Віктор помер 07.03.2006 до відкриття спадщини, тобто до 16.09.2007. До нотаріальної контори із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину (на житловий будинок) звернулася Валентина.Померлий Віктор має сина.Яким чином буде видана спадщина?Варіанти відповідей:1. На весь житловий будинок буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині 2. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, а на 1/2 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину сину Віктора 3. На 1/2 частини житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за заповітом Валентині, на 1/4 частину житлового будинку буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині та на 1/4 частину буде видано свідоцтво про право на спадщину за законом сину Віктора.[/QUOTE]А чому ви вважаєте, що сину буде видано свідоцтво, якщо в умові задачі [B][U]не вказано,[/U][/B] що син прийняв спадщину та подав заяву про видачу свідоцтва??????? Так, якщо б він вчинив ці дії, то зрозуміло що вірним варіантом був би 3). В нашій умові задачі просто пише, що [B]померлий Віктор має сина[/B]????????? я вважаю, що вірна відповідь, що Валентині на 1/2 свідоцтво про право на спадщину за заповітом та на 1/2 свідоцтво про право на спадщину за законом Валентині, оскільки син померлого Віктора не вчинив жодних дій для отримання спадщини.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#263

Повідомлення Всем повезет!!! » 27 листопада 2010, 00:25

Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#264

Повідомлення Всем повезет!!! » 27 листопада 2010, 00:37

Graal, подзвони :)
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#265

Повідомлення IrCh » 27 листопада 2010, 01:13

[B]Всем повезет![/B] на пост 270 я згодна с вами що привільно мабуть було 1/2 по заповіту Віктору и 1/2 по закону йому ж, але в нас такого варіанта не має. Всем повезет! можна я вас запитаю:)) ви вважаєте що спадкування за правом представлення виникає після відкриття спадщини, в законі конкретно написано що якщо спадкоємець помер до відкриття спадщини, я розмовляла с держ. нотаріусом, він мені сказав що праву у онука виникло б тільки лише в тому випадку якщо його батько помер би після відкриття спадщини (але на мій погляд це вже спадкова трансмісія), якщо хтось з спадкоємців за заповітом помирає до відкриття спадщини то його частка вважається неохопленою заповітом і спадкується спадкоємцями (спадкодавця) за законом. А як вважаєте ви?
IrCh

Номер повідомлення:#266

Повідомлення Всем повезет!!! » 27 листопада 2010, 01:19

[B]IrCh[/B][QUOTE]Всем повезет! на пост 270 я згодна с вами що привільно мабуть було 1/2 по заповіту Віктору и 1/2 по закону йому ж, але в нас такого варіанта не має.[/QUOTE]От відповідь особи з іспиту, яка склала іспит і вони написала наступне на нашу задачку по Ляшенку:[QUOTE]Да, обговаривалась и правильный ответ - Валентина получит 1/2 дома по завещанию и 1/2 дома по закону [/QUOTE] Отже є ще і інші варіанти відповідей, серед яких саме ця відповідь вірна.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#267

Повідомлення Всем повезет!!! » 27 листопада 2010, 02:05

[B]IrCh[/B][QUOTE]Всем повезет! можна я вас запитаю:)) ви вважаєте [B]що спадкування за правом представлення виникає після відкриття спадщини[/B], в законі конкретно написано що якщо спадкоємець помер до відкриття спадщини, я розмовляла с держ. нотаріусом, він мені сказав що [B]праву у онука виникло б тільки лише в тому випадку якщо його батько помер би після відкриття спадщини (але на мій погляд це вже спадкова трансмісія), [/B]якщо [B]хтось з спадкоємців за заповітом помирає до відкриття спадщини то його частка вважається неохопленою заповітом і спадкується спадкоємцями (спадкодавця) за законом. [/B]А як вважаєте ви?[/QUOTE]Я спробую Вам написати все коротко, лаконічно і щоб Ви запам’ятали і мали схему для життя і для іспиту щоб вирішити задачу по спадщині. 1. спадкування за правом представлення виникає тоді, [B]коли спадкоємець помер [U]раніше спадкодавця[/U][/B]. Виникає таке право лише в [B]ТИХ ОСІБ[/B], які передбачені ст. 1266 ЦКУ. 2. спадкування за спадковою трансмісією виникає тоді, [B]коли спадкоємець помер [B][U]після смерті спадкодавця[/U][/B] і не встиг прийняти спадщину.[/B] В цьому випадку право на цю спадщину (крім права на обов’язкову частку) мають [B]спадкоємці [/B][U][B]померлого спадкоємця [/B][/U] - ст .1276 ЦКУ.3. ще є третій варіант: коли спадкоємець прийняв спадщину або подавши заяву до нотконтори про прийняття спадщини або прийняв спадщину постійним проживанням із спадкодавцем протягом 6-ти місяців до смерті спадкодавця, але помер не встигши отримати свідоцтво про право на спдщину - це називається - [B]прийняв і не оформив[/B], то за таким померлим спадкують його спадкоємці за законом.3. Тепер відносно ситуації коли є заповіт на 2-х осіб, і якщо спадкоємець по заповіту помирає раніше заповідача, кому розприділити частку цього померлого спадкоємця - іншому спадкоємцю по заповіту чи спадкоємцям заповідача по закону?[B]Значить тут треба запам’ятати таке:[/B]-якщо заповіт складено на 2-х осіб і заповідається [B]ВСЕ МАЙНО[/B] (т.т. не вказано в рівних частинах, по 1/2 кожному і т.д.), то якщо помирає один із спадкоємців по заповіту до смерті заповідача, то частку цього померлого спадкоємця отримує інший спадкоємець по заповіту-якщо заповіт складено на 2-х осіб і заповідається [B]ВСЕ МАЙНО[/B] [B]в рівних частинах[/B] або [B]ВСЕ МАЙНО по 1/2 кожному [/B], або 1/4 квартири, або просто будинок, або просто заповідається авто, то якщо помирає один із спадкоємців по заповіту до смерті заповідача, то частку цього померлого спадкоємця отримують спадкоємці заповідача по закону.Т.т. інший спадкоємець по заповіту отримує частку померлого спадкоємця по заповіту, який помер раніше заповідача тільки в тому випадку, якщо заповіт був на [B]ВСЕ МАЙНО[/B], якщо вже буде написано в заповіті - на все майно в рівних частинах , то це правило не поширюється і спадкування відбувається по закону.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#268

Повідомлення IrCh » 27 листопада 2010, 03:01

на пост 268 [B]Пчелка Нуся[[/[/B]B] на мою думку це правильне рішення цієї задачі на пост 271 [B]Всем повезет! [/B]з п 3 пункта дуже все заплутано не зрозуміла до чого тут батьки Анатолія, його діти та спадкування за законом? В нас є спадкоємець Сергії його жінка Анастасія, його батьки и його діти Марія, Анатолії та Дмитро. Я трошки не зрозуміла вашу логіку
IrCh

Номер повідомлення:#269

Повідомлення IrCh » 27 листопада 2010, 03:26

[B]Всем повезет! [/B] дякую!!!:)) тобто якщо спадкоємець написав заяву про прийняття спадщини и помер, це не є спадкова трансмісія, це є [qoute]прийняв і не оформив[qoute]:)) Право представлення виникає тільки при спадкуванні за законом, т.т. коли є заповіт це право не виникає?Всем повезет!!! Спасибо большое!!! Надеюсь, что вам повезет!!! Из вас получится очень хороший нотариус!!!
IrCh

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Всем повезет!!! » 27 листопада 2010, 03:32

[B]IrCh[/B][QUOTE]на пост 271 Всем повезет! з п 3 пункта дуже все заплутано не зрозуміла до чого тут батьки Анатолія, його діти та спадкування за законом? В нас є спадкоємець Сергії його жінка Анастасія, його батьки и його діти Марія, Анатолії та Дмитро. Я трошки не зрозуміла вашу логіку[/QUOTE]я завтра спробую ще раз пояснити це. Хочеться ще почути думки відносно цієї задачі. Єдине скажу, що у п. 3 я звертала увагу на ключові фрази в задачі, а саме: [B]на спадщину претендують ЛИШЕ дружина померлого Анастасія, його батьки (90 років)[/B], тому на мою думку так і треба буде відповідати на цю задачу тільки вибравши відповідь де буде вказано про частки ЛИШЕ цих осіб. [QUOTE]Право представлення виникає тільки при спадкуванні за законом, т.т. коли є заповіт це право не виникає?[/QUOTE] Так, тільки за законом.І Вам дякую [B]IrCh[/B], хай всім повезе!!!!!:)
Всем повезет!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів