Форум

Інформаційний ресурс

Іспит_Нотаріус :)) з 22.11.2010

Номер повідомлення:#391

Повідомлення лелик » 01 грудня 2010, 16:36

"Доброго дня шановні форумчани! Допоможіть розібратися з такими задачами.Задача 1Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.Відповіді:1. Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщи¬ну. Оскільки дружина Варламова І.К. померла до закінчення шести¬місячного строку, встановленого для прийняття спадщини, належна їй частка спадкового майна переходить до спадкоємця за заповітом Варламова С.П. Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нота¬ріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за за¬повітом на 1/2 частину квартири.2. Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщину. Спадкоємцями Варламової Г.С. є її діти, які своєчасно подали за¬яви про прийняття спадщини. Оскільки Варламов С.П. за одержан¬ням свідоцтва про право на спадщину за заповітом не звертався до нотаріальної контори більше ніж три роки, він вважається таким, що втратив право на спадщину. Нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/2 частину квартири спадкоємцям Варла¬мової Г.С. в рівних частках кожному.3. Спадкоємцями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщину є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом, на обов'язкову частку згідно статті 1241 Цивільного кодексу України, онуку померлого Варламова І.К., Варламову С.П., незалежно від ча¬су його звернення, нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частину квартири. Спадкоємці померлої Варла¬мової Г.С. одержують свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/4 частину квартири в рівних частках кожний.4. У зв'язку з тим, що Варламов І.К. залишив на ім'я Варламова С.П. заповіт і спадкоємець за заповітом із заявою про прийняття спадщини звернувся до нотаріуса своєчасно, спадкоємцем на 1/2 частину квар¬тири є Варламов С.П. Законодавством не визначено строк для одер¬жання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2 частину квартири.5. Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спад¬щин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільно¬го кодексу України, спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які сво¬єчасно подали заяви про прийняття спадщини. Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири. Спад¬коємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спад¬щину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.Задача №2.28 жовтня 2005 року померла громадянка М, яка залишила заповіт на все належне їй майно на користь гр. К. 18 грудня 2005 року до но¬таріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої - інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 січня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийняття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами статті 1241 ЦК Укра¬їни, якщо ці обставини не зазначені в заяві?Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?Відповідь1 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вва¬жається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі стат¬ті 1241 ЦК України.У спадкоємців чоловіка померлої виникає право на спадщину на на¬лежну йому частку спадкового майна, оскільки останній до спливу шестимісячного строку встиг подати заяву про прийняття спадщини.2 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він по¬мер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном на підставі вимог статті 1241 ЦК України.3 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вва¬жається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі вимог ст. 1241 ЦК України. Оскільки спадкоємець не встиг одержати свідо¬цтво про право на спадщину за законом, його частка спадкового май¬на переходить до спадкоємця за заповітом.4 У даному випадку, оскільки чоловік померлої не зазначив своє ба¬жання одержати спадщину за вимогами статті 1241 ЦК України, він не вважається таким, що прийняв спадщину і тому у його спадкоєм¬ців право на спадщину не виникає.5 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вва¬жається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ви¬мог ст.1241 ЦК України. Оскільки свідоцтво про право на спадщи¬ну не одержано, спадкоємець за заповітом звертається до суду з по¬зовом при визнання за ним права власності на неодержану частину спадкового майна."
лелик

Номер повідомлення:#392

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 17:01

"[B]ДЯКУЮ ЩЕ РАЗ ВСІМ ЗА ПОБАЖАННЯ!![/B][B]Задача 1[/B]Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.[B]Моя відповідь[/B]:[U]5. Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спад¬щин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільно¬го кодексу України, спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які сво¬єчасно подали заяви про прийняття спадщини. Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири. Спад¬коємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спад¬щину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.[/U]"
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#393

Повідомлення белик » 01 грудня 2010, 17:25

[B]Всем повезет!!![/B]удачі Вам завтра.нехай Вам попадеться щасливий білет. головне відпочиньте сьогодні.
белик

Номер повідомлення:#394

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 17:36

"Дякую [B]белик[/B], відпочивати не можу, совість не дозволяє :))[B]Задача №2.[/B]28 жовтня 2005 року померла громадянка М, яка залишила заповіт на все належне їй майно на користь гр. К. 18 грудня 2005 року до но¬таріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої - інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 січня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийняття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами статті 1241 ЦК Укра¬їни, якщо ці обставини не зазначені в заяві?Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?Відповідь[U]1 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вва¬жається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі стат¬ті 1241 ЦК України.У спадкоємців чоловіка померлої виникає право на спадщину на на¬лежну йому частку спадкового майна, оскільки останній до спливу шестимісячного строку встиг подати заяву про прийняття спадщини.[/U]Я вважаю, що вірна відповідь 1, але коли була на курсах [qoute]Молодий нотаріус[qoute] то ми вирішували пробні тести і задачі, то у нас була ця задача і ми всі підкреслили саме цю відповідь 1, але з Київського обласного управління юстиції дівчата, які перевіряли наші роботи, сказали, що відповідь 1 не є вірною відповіддю, а вірною є відповідь 2, т.т. [B]2 Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він по¬мер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном на підставі вимог статті 1241 ЦК України.[/B]Чому так прокоментувати не можу, голову на цьому не одна я собі зламала, але... мені не вдається знайти логіку."
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#395

Повідомлення лелик » 01 грудня 2010, 17:43

Всем повезет! Але тоді у 1 задачі також вірна відповідь має бути інша, оскільки обовязкова частка не спадкується і у нас в задачі немає даних, що дружина отримала свідоцтво про право на спадщину
лелик

Номер повідомлення:#396

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 17:55

[B]лелик[/B], як бачите [B]у задачі 1 [U]немає[/U][/B] таких варіантів відповідей про те, що: [B]у спадкоємців померлої особи право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, оскільки він по¬мер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном на підставі вимог статті 1241 ЦК України.[/B]Тому, виходячи із тих варіантів відповідей, що є в задачі 1 вірна відповідь 5. А в задачі 2 - не знаю, що сказати, у мене є звісно коментарі відповіді 2 на неї і я знаю практику відносно таких ситуацій, але коментувати зараз не буду, після іспиту напишу. Просто кожний фахівець по-різному розцінює понняття обов’язкова частка, хтось вважає, що вона не може переходити спадкоємцям, якщо обов’язковий спадкоємець її прийняв і не оформив свідоцтво про право на спадщину, бо ніби це особисте право - право на об. частку. Можна трохи почитати на стор. 380 Тому 12 Спасибо-Фатєєвої (п. 1.5.). Інші вважають так, як у нас відповідь 5 на задачу 1. Тому мабуть задача №2 була складена на 1-му принципі, про який я написала.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#397

Повідомлення NZR » 01 грудня 2010, 18:02

Всем повезет!!! на №400, - будьте уважні: вони ж пропустили строк прийняття: [QUOTE]помер в серпні 2004[/QUOTE], і [QUOTE]які в березні 2005[/QUOTE].
NZR

Номер повідомлення:#398

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 18:11

[B]NZR[/B]на пост №405 дякую, але двоє дітей Варламової Г.С. не пропустили строк, оскільки вони спадкують за своєю матір’ю, яка померла в січні 2005 року, а вони подали заяву в березні 2005 року, т.т. через два місці після її смерті. [B]Це не є спадкування по спадковій трансмісії, [/B]бо спадкова трансмісія це коли спадкоємець помирає і не встиг прийняти спадщину, то право на прийняття спадщини переходить до спадкоємців спадкоємця, а Варламова Г.С. прийняла спадщину і не встигла її оформити у зв’язку із своєю смертю, тому діти Варламової не спадкують після смерті Варламова І.К. і вони не є такими спадкоємцями до яких переходить спадщина, т.т. [U][B]ще раз наголошую, що це не спадкова трансмісія!!!![/B][/U], вони є спадкоємцями спадкової маси, яку отримала їх мати за своїм чоловіком.Про це саме, що я пишу говорить Спасибо-Фатеєва з[B]і сторінки 380 Тому 12[/B]:1.5. Спадкову трансмісію слід відрізняти від тих випадків, коли закликаний до спадкування спадкоємець [B]подав до нотаріуса заяву про прийняття спадщини [/B]згідно ст. 1269 ЦК України, [B]але не одержав свідоцтво про право на спадщину ,[/B] тобто встиг прийняти спадщину, але не встиг її оформити. Оскільки в подібних ситуаціях спадкоємець вважається таким, що набув право на спадкове майно, після смерті останнього [B]до його власних спадкоємців переходить [U]не право на прийняття спадщини,[/U] а сама [U]спадкова маса.[[/U]/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#399

Повідомлення лелик » 01 грудня 2010, 18:14

Всем повезет, дякую за коментарі. Але мені все ж здається, що в 1 задачі вірна відповідь 1. Може в когось є ще якісь думки щодо цієї задачі?
лелик

Номер повідомлення:#400

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 18:17

[B]лелик[/B], якщо мені попадеться на іспиті задача №2, то я відповідь виберу за №1. Нас із толку збили на курсах , от ми до цього часу ламаємо собі голову.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#401

Повідомлення tori » 01 грудня 2010, 18:40

[B]Всем повезет!!!,я вірю у Ваше бажання, знання, працю, впевненність і тому _)))) ВАМ ПОВЕЗЁТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УСПІХУ !!!!!!!!!!!!!!![/B]
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#402

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 18:41

[B]tori[/B], дякую. Буду надіятись, що повезе! ))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#403

Повідомлення NZR » 01 грудня 2010, 19:05

[B]Всем повезет!!! [/B]на №406:Мова і не йшла про спадкову трансмісію.І Спасибо-Фатеєва цілком права, на мою думку.Про що питають:Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.Ви відповідаєте:5. Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які своєчасно подали заяви про прийняття спадщини. Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири. Спадкоємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.Проблема в формулюванні питань і відповідей: тут, в одні задачі, питають про конкретну ОДНУ спадкову справу, а, начебто, правильна, на Ваш:) погляд (і на мій, можливо:), теж:) відповідь розповсюджується на ДВІ спадкові справи та вимагає СУДового рішення, яке визнає за померлою право власності, для того, щоб спадкоємці-діти змогли надати правовстановчий документ Варламової Г.С. на майно, яке вони спадкуватимуть:)))А відповідь №5 сформульована якимось [qoute]трансмісійним способом[qoute] в межах [qoute]об[qoute]єднаного провадження[qoute]:) Хоча, [U]в загальному[/U], все вірно (якщо користуватись методом оцінки дівчат з курсів, на яких Ви були:)Га?Ко пак винен?:)Лем не меригуйтеся:)))
NZR

Номер повідомлення:#404

Повідомлення Пчелка Нуся » 01 грудня 2010, 19:08

Всем повезет!!![B][/B] Вы очень светлый, хороший и добрый человечек. Вам просто не может не повезти. Пусть Ваш ангел-хранитель будет завтра с Вами!!! И всем-всем кто сдает завтра или в понедельник в Харькове - тоже огромной удачи.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#405

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 19:15

[B]NZR[/B] :)))))))))))))))))))))))))))), так Ви наш (чи наша))))))))))))))). Признавайтесь, Ви теж завтра будете труситись під дверима управління юстиції ?????????)))))))))))[B]Пчелка Нуся[/B] дякую за такі хороші слова підтримки. Я також бажаю ВСІМ завтра скласти цей іспит, хто його буде складати зі мною!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#406

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 19:20

[B]NZR[/B], якщо Ви наш (наша), то після того, як ми складемо іспит ми обсудимо як бути із Варламовим (можливом за келихом соку:)))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#407

Повідомлення zarema » 01 грудня 2010, 19:28

Всем повезет!!! Вы обязательно сдадите экзамен. По другому и быть не может.
zarema

Повідомлення: 97
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#408

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 20:04

[B]zarema[/B], дякую :)).
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#409

Повідомлення Graal » 01 грудня 2010, 20:33

Всем повезет!!! Удачи завтра! Не спешить, не нервничать, не переживать!!! Спокойно и внимательно - ничего нового там не будет! Билет попадётся нормальный, а ответ на задачу будет самый элементарный. Всё будет хорошо! И обязательно повезёт!
Graal

Номер повідомлення:#410

Повідомлення NZR » 01 грудня 2010, 20:40

[B]Всем повезет!!![/B] :)))Мій час складати іспит ще не настав:)А на келих соку, безперечно, згодЕН:)))Триматиму за Вас завтра кулаки:)
NZR

Номер повідомлення:#411

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 21:32

[B]Graal[/B], [B]NZR[/B], всім дуже вдячна за підтримку!!!!!!!! [B]Хай іспит завтра всі складуть на Закарпатті!!!!![/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#412

Повідомлення Lilit » 01 грудня 2010, 23:04

Всем повезет!!! Большой удачи вам! Я думаю, вы сдадите!
Lilit

Номер повідомлення:#413

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 23:35

[B]Lilit[/B] дякую. уже не можу дочекатись іспиту, коли вже той ранок настане :))
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#414

Повідомлення Ынотио » 01 грудня 2010, 23:39

Всем повезет!!! так! с форума долой!!!! спать! отдых - силы - уверенность - если двойка - я Вас не знаю! дуля в кармане!!!
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#415

Повідомлення Lilit » 01 грудня 2010, 23:41

Читала на сайте МЮУ про ВКК, там из 32 человек сдоло 29, 2 вообще без пересдачи, просто скасували решение КК. Так что наша Донецкая должна была сдать!
Lilit

Номер повідомлення:#416

Повідомлення Lilit » 01 грудня 2010, 23:43

Я в шоке, что даже завдання в билете по старому законодательству!
Lilit

Номер повідомлення:#417

Повідомлення Всем повезет!!! » 01 грудня 2010, 23:51

[B]Ынотик[/B], слушаюсь!!!! :)))))Да, [B]Донецкая[/B] сдала - слухи ходят :)). Только вот никто не написал, кто на ВКК сдавал, жалко. Может еще напишут до утра :)).
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#418

Повідомлення loyr » 02 грудня 2010, 00:11

Я вчора здавала на ВКК- це жах, але ми витримали. Всього було десь 50 чоловік, писали двома групами по дві години. По тестах здали -8, 6- по співбесіді після іспиту, ще-13 одразу їхали на співбесіду. Вийшли з МЮ о 8-й вечора. Привітайте мене форумчани з перемогою, як би не ВИ навряд чи здала. Прикріпляю свій білет, будуть питання пишіть, але відповім вже завтра
loyr

Номер повідомлення:#419

Повідомлення Всем повезет!!! » 02 грудня 2010, 00:19

[B]loyr[/B], [B]УРА!!!!!!!!!!!!!!!! Вітаю!!!!!!! Ви на це заслужили!!!!!!!!МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!![/B]Дуже дякую, що виклали свій білет, не уявляєте, як я радуюсь зараз і за Вашу здачу іспиту і за білетик :))) Дякую, Дякую, Дякую!!!!!! Всього Вам у житті найкращого, за Вашу доброту хай у всьому Вам везе, щоб тільки такі хороші люди, як Ви траплялись на шляху!!!!!!!
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#420

Повідомлення cendis » 02 грудня 2010, 00:22

ыз задачами я зовсым запуталась. вирышила так як Всем повезет!!!№ 1 - 5)№2 - 1)я чогось явно не розумію. виходжу з того, що якщо людина прийняла спадщину, то це означає, що подала заяву і спадщина є її власністю з моменту прийняття. так написано в ЦК. а момент оформлення на це ніяк не впливає. особа померла, але якщо встигла подати заяву, то набула права власності на спадщину. просто нотаріус не видавав документ, який це підтвердить - свідоцтво.по задачі № 2. вважаю, що заява про прийняття спадщини стосується також і прийняття обов. частки. ситуація: особа вважає себе єдиним спадкоємцем за законом. їй 60 рокуів, дружина померлого. вона подала заяву про прийняття спадщини. нотаріус перевірила, що є заповіт, але багато одинакових прізвищ і тд, тому нотаріус не зразу може ідентифікувати що заповіт дійсно є від її чоловіка (померлого). дружина через міс померає. а ще через міс в строк приймає спадщину брат померлого - спадкоємець за заповітом, і предявляє заповіт. вважаю, що дружина буде вважатися такою, що прийняла спадщину за законом-право на обовязкову частку. якщо в неї є спадкоємці, то вони успадкують майно, яке належить дружині як обовязкова частка у спадщині померлого чоловіка.в кодексі нічого з цього приводу не знайшла. зазначено лише, що коли особа не встигла прийняти спадщину, то обовязкова частка не може переходити по трансмісії (1241 ЦК). а якщо встигла? то, напевно, ОСОБА ВВАЖАЄТЬСЯ ТАКОЮ, ЩО ПРИЙНЯЛА СПАДЩИНУ, в тому числі і право на обовязкову частку.
cendis

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів