Форум

Інформаційний ресурс

Іспит_Нотаріус :)) з 22.11.2010

Номер повідомлення:#511

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 16:30

[B]ТЕРМІНОВО ПОТРІБНО ПОЧАТИ НОВУ ТЕМУ[/B]ЦЯ ГЛЮЧИТЬ. я не вмію)))))
cendis

Номер повідомлення:#512

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 16:44

18. ( 991.) Свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю може бути анульовано Міністерством юстиції України:а) порушення нотаріусом чинного законодавства при вчиненні нотаріальних дій, яке завдало шкоди інтересам держави, підприємств, установ, організацій, громадянб) нотаріусом вимог, передбачених частиною першою статті 3, частиною другою статті 8 та статтею 19 цього Законув) знищення нотаріусом або з його вини архіву нотаріуса або окремих документів. ЦЕЙ ТЕСТ ПРОСТО ЖЕСТЬ!!! ТРЕБА ЗНАТИ СТАТТЮ НА ЗУБОК!!!спробуйте на нього відповісти хто не знає правильної відповіді, або забув. правильна в.
cendis

Номер повідомлення:#513

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 16:57

28. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідченняб) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтваповинен бути ще варіант - в) перед початком діяльностіда этот вариант был, но я его просто не включила, почитала старый закон, там написано, что протягом 3х місяців, а что перед початком діяльності - такого не нашла
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#514

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 17:20

НА 521.ст 29-1. п.2 ч.1. - я її розумію так: нотаріус розпочав діяльність і не уклав договір, то може бути його д-сть тимчас зупинена. питання, коли ж укладати договір, якщо діяльність зразу буде зупинена? якщо в діючій редакціїї забрали строк 3 міс, ТО ВВАЖАЮ ЩО ДО ПОЧАТКУ ДІЯЛЬНОСТІ.
cendis

Номер повідомлення:#515

Повідомлення cendis » 04 грудня 2010, 17:31

"1. Розпорядження часткою в майні, що належало подружжю на праві спільної сумісної власності у разі розірвання шлюбу:А) виключно за згодою[B]Б) виключно після поділу або виділу частки[/B]В) виключно після припинення права спільної сумісної власності.2. Для посвідчення договору відчуження транспортного засобу не є обов’язковим надання нотаріусу таких документів:А) правовстановлюючий документ на т/зБ) висновок про експертну вартість авто[B]В) платіжний документ, що підтверджує спату податку із власників т/з.[/B]3. При частковому невиконанні боржником обов’язку за кредитним договором, звернення стягнення із заставленого майна здійснюєть:А) пропорційно невиконаному зобов’язанню[B]Б) із всього майна, що було первісно передано в заставу.[/B]Логіка така, що не можна здійснювати звернення стягнення на частину авто наприклад, якщо позичальник частково невиконав зобов’язання, а звернення стягнення здійснюється на весь автомобіль."
cendis

Номер повідомлення:#516

Повідомлення Пчелка Нуся » 04 грудня 2010, 19:06

[B]cendis[B] [/B][/B]1. Розпорядження часткою в майні, що належало подружжю на праві спільної сумісної власності у разі розірвання шлюбу:[B]А) виключно за згодою[/B]ст.68 СК 1. Розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, набуте за час шлюбу.2. Розпоряджання майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності, після розірвання шлюбу здійснюється співвласниками виключно за взаємною згодою, відповідно до Цивільного кодексу України.Б) виключно після поділу або виділу часткиВ) виключно після припинення права спільної сумісної власності.28. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідчення[B]б) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтва[/B] Перечитайте це питання уважніше і зрозумієте чому. У новому ЗУ ПН нема поняття [qoute]договір службового страхування[qoute]! Зараз є [qoute]страхування цивільно-правової відповідальності[qoute].Тому це 100% питання за старим законодавством і відповідати на нього потрібно також згідно діючих на той час норм - тобто відповідь б)
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#517

Повідомлення Пчелка Нуся » 04 грудня 2010, 19:10

Ребята, А что вообще за тишина на форуме??? Харьков, время Х уже послезавтра. Давайте может какие-нибудь задачки пообсуждаем?
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#518

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 19:35

1. Розпорядження часткою в майні, що належало подружжю на праві спільної сумісної власності у разі розірвання шлюбу:А) виключно за згодоюБ) виключно після поділу або виділу часткиВ) виключно після припинення права спільної сумісної власності.я не могу сказать решение [qoute]частка[qoute] - значит уже не спільна сумісна[qoute]належало[qoute]то есть на цей час це вже не спільна сумісна - а спільна часткова власнисть та розпоряження нею буде після поділу або виділу частки может ФОРМУЛИРОВКА НЕ ТОЧНАЯ, Я ЗАПУТАЛАСЬкто подскажет?
kalina

Номер повідомлення:#519

Повідомлення Пчелка Нуся » 04 грудня 2010, 19:48

kalina[B][/B]Розірвання шлюбу [B]не припиняє права спільної сумісної власності [/B]на майно, набуте за час шлюбу. Тобто режим спільної сумісної залишається. Что Вас смущает? И почему Вы считаете, что если есть слово[qoute]частка, то это уже не может быть спільною сумісною?
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#520

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 20:09

"Всем добрый вечер! хочу поделиться задачей и вопросами, которые были у меня в билете на ВКК 30.11.2010, может пригодится и вам! Тесты выложу позднее! Задача мне попалась очень легкая, задание Свідоцтво про право на спадщину за заповітом: ошибки:1) пропущено слово Україна2) статья неверная 1261 ЦК3) правоустанавливающий документ- также Свидетельство про право на спадщину не описали регистрацию в БТИ4) наследодатель умер 28 травня 2010 року, а дата видачі Свидетельства в шапке стоит 22 січня 2010 року5) путаница с ФИО в конце Свидетельства кому оно выдается указан другой человек6) номер заяви, а не справи.ЗадачаГромадянин П. у 1998 році склав заповіт на 1/3 частину квартири, яка належала йому на праві приватної власності на користь (у рівних частках кожному): дружини К., дочки та онучки, батько якої проживав на території іншої держави.В 2005 році померла дружина К., громадянин П. помер у 2007 році.Як вирішити справу після померлого громадянина П.? Визначити коло спадкоємців та які свідоцтва повинен видати нотаріус?Склад спадкового майна є 1/3 частина квартири, яку громадянин П. заповідав дружині, доньці та онучці, таким чином, нотаріус повинен видати Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/9 частину квартири доньці, та Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/9 частину квартири онучці, а останню 1/9 частину розподілити між спадкоємцями І-ої черги за законом між донькою та сином, по 1/18 частині квартири у вигляді Свідоцтв про право на спадщину за законом."
dENZO

Номер повідомлення:#521

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 20:25

Спасибо за участие и понимание!Вас можно поздравить?
kalina

Номер повідомлення:#522

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 20:27

А свідоцтво по новой форме?
kalina

Номер повідомлення:#523

Повідомлення kalina » 04 грудня 2010, 20:32

ромадянин П. у 1998 році склав заповіт на 1/3 частину квартири, яка належала йому на праві приватної власності на користь[B][U] (у рівних частках кожному)[/U][/B]: дружини К., дочки та онучки, батько якої проживав на території іншої держави.В 2005 році померла дружина К., громадянин П. помер у 2007 році.Як вирішити справу після померлого громадянина П.? Визначити коло спадкоємців та які свідоцтва повинен видати нотаріус?Склад спадкового майна є 1/3 частина квартири, яку громадянин П. заповідав дружині, доньці та онучці, таким чином, нотаріус повинен видати Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/9 частину квартири доньці, та Свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/9 частину квартири онучці, а останню 1/9 частину розподілити між спадкоємцями [B][U]І-ої черги за законом [/U][/B]між донькою та сином, по 1/18 частині квартири у вигляді Свідоцтв про право на спадщину за законом.ЗНАЧИТ ЕСЛИ НАСЛЕДНИК ПО ЗАВЕЩАНИЮ УМЕР ДО ОТКРЫТИЯ НАСЛЕДСТВА, ТО ЕГО ЧАСТЬ В ЛЮБОМ СЛУЧАЕ ПЕРЕХОДИТ ПО ЗАКОНУ???
kalina

Номер повідомлення:#524

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 21:09

я не сдала, очень жаль, конечно, но могу сказать, одно-БОРИТЕСЬ И УЧИТЕ!!!И У ВАС ВСЕ ПОЛУЧИТЬСЯ !!!!!!МНЕ НЕ ХВАТИЛО 2 БАЛЛА ДО СОБЕСЕДОВАНИЯ..ПРОСТО НЕ ПОВЕЗЛО, ПО ТЕСТАМ ОЧЕНЬ ЗАПАРИЛАСЬ...А САМОЕ ГЛАВНОЕ 2 ЧАСА, Я ПРОСТО НЕ УСПЕЛА.СВИДОЦТВО БЫЛО ПО НОВОЙ ФОРМЕ, А ЧТО КАСАЕТСЯ ЗАДАЧИ, Я РЕШИЛА ЕЕ НА ВКК ТАК И ЭТО ВЕРНОЕ РЕШЕНИЕ, ПОЛУЧАЕТСЯ ЗНАЧИТ 1/9 ПОСЛЕ ЖЕНЫ УХОДИТ В ЗАКОН, СТАТЬЯ 1223 цк.
dENZO

Номер повідомлення:#525

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 21:24

[B]cendis[/B][QUOTE]ЗАПИТАННЯ - а якщо вищезазначена ситуація стосується не обовязкової частки, а просто, людина прийняла спадщину, а не оформила її і померла, то спадкоємці цієї особи НЕ МАЮТЬ ПРАВА СПАДКУВАТИ БЕЗ РІШЕННЯ СУДУ???[/QUOTE]То так само все відбувається, практика йде по двох шляхах: - або нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину спадкоємцям на ту спадщину, що спадкоємець прийняв, але не встиг оформити свідоцтво про пр. на спадщину і помер або- спадкоємець звертається до суду про визнання за ним права власності на спадкову масу, що залишилась після померлої особи, яка прийняла спадщину і не встигла оформити Свідоцтво про право на спадщину.[B]На Ваші побажання створюю нову тему :)))[/B]
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#526

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 21:27

[B]Та я нікуди не діваюсь з форуму, як Ви таке могли подумати :))))))).[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#527

Повідомлення Пчелка Нуся » 04 грудня 2010, 21:32

dENZO[B][/B] Очень жаль. Не опускайте руки, боритесь и обязательно добьетесь того чего хочется. Наши форумчане тому яркое подтверждение. Мы, по-моему, все здесь стали родными людьми. Удачи Вам!!! Белая полоса обязательно наступит - по-другому быть не может. Если можно, выложите до понедельника наиболее спорные тесты из Вашего билета. И еще вопрос: как Вы подчеркивали в задании пункт где не было указано о регистрации в БТИ?
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#528

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 21:33

[B]Тут нова тема:[/B][URL=[qoute]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=24809[qoute]]http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=24809[/URL]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#529

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 21:39

[B]kalina[/B] [QUOTE] ЗНАЧИТ ЕСЛИ НАСЛЕДНИК ПО ЗАВЕЩАНИЮ УМЕР ДО ОТКРЫТИЯ НАСЛЕДСТВА, ТО ЕГО ЧАСТЬ В ЛЮБОМ СЛУЧАЕ ПЕРЕХОДИТ ПО ЗАКОНУ???[/QUOTE]Не у всіх випадках, лише в одному випадку переходить по заповіту, коли заповіт було складено [B]НА ВСЕ МАЙНО[/B] [U][B]і не було[/B][/U] зазначено В РІВНИХ ЧАСТИНАХ або по 1/2, 1/3 - [B]ЦЕ ЄДИНЕ ВИКЛЮЧЕННЯ[/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#530

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 21:49

[B]dENZO[/B] знаю, що можу писати в підтримку будь-що, воно все одно не заспокоїть Вас, бо це треба пережити і тільки час лікує....Але Ви молоді, нікуди від Вас не дінеться нотаріат, головне не втрачайте віри, бо коли людина втрачає віру все починає здаватись неможливим і нереальним, однак воно не так. Стати НОТАРІУСОМ для Вас і для кожної людини, яка цього хоче - посильно, я вже можу це сказати, бо сама пройшла, головне читайте багато, вникайте у кожне тестове питання з розумом. чим більше Ви прочитаєте тим більше Ви будете знати, а хто володіє інформацією, той володіє світом. Тому треба прямо йти до своєї мети, в першу чергу це Вам треба, тому Ви повинні чітко знати, що в цьому житті Ви будуєте його самі, і яким буде фінал залежить тільки від Вас. Всі форумчани сильні, бо слабі просто б не були форумчанами :)). [B]Я кожному бажаю перемоги!!!![/B]
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#531

Повідомлення Lilit » 04 грудня 2010, 21:58

cendis, відповідаю на ваше питанняЗАПИТАННЯ - а якщо вищезазначена ситуація стосується не обовязкової частки, а просто, людина прийняла спадщину, а не оформила її і померла, то спадкоємці цієї особи НЕ МАЮТЬ ПРАВА СПАДКУВАТИ БЕЗ РІШЕННЯ СУДУ???Lilit, можливо питанння до васЧому не мають, видаємо без рішень суду - форма свідоцтва № 6 (прийняв, але не встиг оформити).Що стосується обовязкової частки, вважається, що ця частка може належати тільки пільговим обовязковим спадкоємцям, і форму прийняв - не встиг оформити не застосовуєм. Обовязкова частка може спадкуватись, тільки коли на неї вже видано свідоцтво.
Lilit

Номер повідомлення:#532

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 22:00

[B]1. Розпорядження часткою в майні, що належало подружжю на праві спільної сумісної власності у разі розірвання шлюбу:[/B][U]А) виключно за згодою[/U]Б) виключно після поділу або виділу часткиВ) виключно після припинення права спільної сумісної власності.[B]28. Приватний нотаріус зобов’язаний укласти з органом страхування договір службового страхування або внести на спеціальний рахунок у банківську установу страхову заставу протягом:[/B]а) одного року з моменту отримання реєстраційного посвідчення[U]б) трьох місяців з моменту отримання реєстраційного свідоцтва[/U]Це старий тест по старому законодавству. Тому відповідь б) - вірна. Зараз нотаріус повинен ДО ПОЧАТКУ своєї діяльності (т.т. до першого запису в реєстр для реєстрації нотаріальних дій) укласти договір страхування і внести страхову суму
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#533

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 22:02

"[B]2. Для посвідчення договору відчуження транспортного засобу не є обов’язковим надання нотаріусу таких документів:[/B]А) правовстановлюючий документ на т/зБ) висновок про експертну вартість автоВ[U]) платіжний документ, що підтверджує спату податку із власників т/з.[/U][B]3. При частковому невиконанні боржником обов’язку за кредитним договором, звернення стягнення із заставленого майна здійснюєть:[/B]А) пропорційно невиконаному зобов’язанню[I][U]Б) із всього майна, що було первісно передано в заставу.[/U][/I]"
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#534

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 23:12

спасибо огромное за такие слова и поддержку!!!тут на форуме действительно очень хорошая атмосфера, которая помогает идти к своей цели!!!я по началу очень переживала, но у меня есть наглядный пример это Донецкая, с которой мы вместе сдавали и шли к этой сдаче, просто как оказалось без везения тут никуда!!!и я могу всем сказать совершенно уверенно СДАТЬ САМОМУ МОЖНО!!!!И Я КОГДА СДАЛА МОЯ ПОДРУГА ДОНЕЦКАЯ, КАК ВЫ ВСЕ ЗНАЕТЕ ЕЁ ПО ФОРУМУ, Я НЕ ХОЧУ ОТЧАИВАТЬСЯ И БУДУ БОРОТЬСЯ ДАЛЬШЕ, ПРАВДА ВПЕРЕДИ У МЕНЯ ПОВТОРНАЯ СТАЖИРОВКА И МНОГО ДРУГИХ ПРОБЛЕМ, ЧТОБЫ МЕНЯ ТЕПЕРЬ ДОПУСТИЛИ К СДАЧЕ, НУ НИЧЕГО Я СМОГУ И ВСЕ КТО ОЧЕНЬ ЭТОГО ХОТЯТ ТОЖЕ ПРИЙДУТ К ЭТОЙ СВОЕЙ ЗАВЕТНОЙ МЕЧТЕ!!!!ВСЕМ, ВСЕМ УДАЧИ И ТЕРПЕНИЯ!!!!
dENZO

Номер повідомлення:#535

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 23:16

Пчелка Нуся Я ПОДЧЕРКНУЛА ПУСТОЕ МЕСТО КОТОРОЕ БЫЛО ПОСЛЕ ОПИСАНИЯ ПРАВОУСТАНАВЛИВАЮЩЕГО!
dENZO

Номер повідомлення:#536

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 23:21

Хочу сказати, що на іспиті нам Антипова О. сказала, що пусті місця не підкреслюються, підкреслюються тільки слова з документу, пусті місця не можуть бути помилкою.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#537

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 23:26

ДРУГОГО ВАРИАНТА Я НЕ ВИЖУ, КАК ТОГДА ПОКАЗАТЬ ЧТО ТАМ ОШИБКА???Я ПОДЧЕРКИВАЛА БОЛЬШЕ ВОЗМОЖНО МНЕ ПРОСТО ЭТО КАК ПРАВИЛЬНО НАЙДЕННУЮ ОШИБКУ И НЕ ЗАЩИТАЛИ:(((
dENZO

Номер повідомлення:#538

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 23:34

просто раньше в старых формах не надо было писать слово [qoute]Украина[qoute], это сейчас в новый формах обязательно указывается. возмножно у Вас по старой форме составлен был документ, поэтому. Скорее всего так и было, а пустые места не надо подчеркивать, я тоже раньше сомневалась в этом.
Всем повезет!!!

Номер повідомлення:#539

Повідомлення dENZO » 04 грудня 2010, 23:38

У МЕНЯ ВООБЩЕ ВЕЧНО С ЭТИМ ЗАДАНИЕМ ПРОБЛЕМА,ПОСТОЯННО НЕ ЗНАЮ КАК ПОДЧЕРКНУТЬ ЧТОБЫ ЗАЩИТАЛИ ВЕРНО!Всем повезет!!!, А ВЫ УЖЕ СДАЛИ?
dENZO

Номер повідомлення:#540

Повідомлення Всем повезет!!! » 04 грудня 2010, 23:49

"[B]dENZO[/B], да, вот я новоиспеченная сдавшая стажистка в прошлом, сдала 02.12.2010. А как Вы подчеркиваете???1) пропущено слово Україна - [B]это не ошибка.[/B]2) статья неверная 1261 ЦК - тут я бы подчеркнула - [B][U]ст. 1261 ЦК[/U][/B]3) правоустанавливающий документ- также Свидетельство про право на спадщину не описали регистрацию в БТИ - а что наследовалось??????? какое имущество???? Т[B]о, что не описали регистрацию в БТИ не может быть в этом случае ошибкой.[/B] На практике надо указывать, но если нет на экзамене в документе, то это не ошибка. Ошибка - это то, что [B]НАПИСАНО,[/B] но оно есть [B]неверным.[/B]4) наследодатель умер 28 травня 2010 року, а дата видачі Свидетельства в шапке стоит 22 січня 2010 року - это ошибка, я бы подчеркнула [U][B]22 січня 2010 року[/B][/U]5) путаница с ФИО в конце Свидетельства кому оно выдается указан другой человек - [B]это ошибка[/B], подчеркиваем ФИО.6) номер заяви, а не справи. - это ошибка, подчеркиваем [B][U]номер заяви[/U][/B]"
Всем повезет!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів