Номер повідомлення:#23
Luna
» 13 вересня 2007, 14:28
"L, Милла дала самый простой образец. На самом деле в заяве про видачу спадщини госнотариус указывает не только перечень майна, но и всех существующих наследников, и то, какие заявы они подали. Эту информацию можно узнать ТОЛЬКО в госконторе, т.к. там есть алфавит с/справ, где по ФИО умершего ищем - заведено ли наследственное дело, если да, то поднимаем его и смотрим, кто подавал заявы и какие, есть ли завещания, заявления кредиторов, переписка с наследниками и т.д. Бывает, что не все наследники сразу оформляют, значит, доля в наследстве остается открытой, или супруга выделяет себе часть по ст. 22 Семейного К., это тоже указывается в заяве. Частный нотариус не обладает такой информацией, поэтому и не имеет возможности корректно оставить заяву о выдаче. Вот поэтому госы и просят отправлять людей к ним.Вот пример заявления о выдаче дополнительного наследства дочки после матери, которая (мать) приняла, но не успела оформить часть наследства после своего мужа. Здесь я посылала запрос в облнотархив на заведение дела после мужа, ответ тоже подкладывается в дело.Зареєстровано по книзі ДЕРЖАВ-обліку та реєстрації НА НОТАРІАЛЬНА КОНТОРАспадкових справ №_____________ Олександра Леонідівна, що мешкає в місті по вул.Короленка, буд. №12 кв.14.Спадкова справа № 26 січня 2007 року 09 год. 30 хв. З А Я В А.02 березня 1992 року в місті Харкові померла моя мати - Елла Олександрівна, яка постійно мешкала у м. по вул. Короленка, буд. №12 кв.14. Після її смерті залишилось спадкове майно, яке складається з ГАРАЖА № 78(сімдесят вісім), що знаходиться в м. провул. Артема 18 (вісімнадцять),спадкоємицею за законом на яке є я - Олександра Леонідівна, дочка спадкодавця.Вищевказаний гараж належав Леоніду Львовичу, який помер 22.08.1982 року, спадщину після якого фактично прийняла дружина - Елла Олександрівна, але юридично не встигла оформила документи, померла.Спадщину я прийняла, проживала та була зареєстрована зі спадкодавицею за однією адресою.Чоловік спадкодавиці - Леонід Львович, помер 22.08.1982 року, іншого шлюбу не було. Інших спадкоємців, передбачених законом, немає.Додаючи необхідні документи, прошу видати мені, Олександрі Леонідівні, свідоцтво про право на спадщину за законом на вищевказане майно додатково, оскільки 29.09.2007 року мені було видано свідоцтво про право на спадщину на інше майно спадкодавця. по р. № 6-1300. З Витягами з єдиного реєстру заповітів та спадкових справ ознайомлена.Правові наслідки при оформленні цих документів мені нотаріусом роз’яснено.Зміст п.п.4.2.44. п. 4.2 ст. 4, п.п. 8.1.3. п. 8.1 ст.8 та ст.13 закону України “Про податок з доходів фізичних осіб” № 889-ІV від 22.05.2003 року спадкоємцям роз’яснено. м. підпис: ____________________________26.01.2007 року Встановлено особу гр Олександри Леонідівни, 09.11.1955 р. народження, по паспорту, виданому 03.07.1997 р. Київським РВ ХМУ УМВСУ в області. Справжність її підпису перевірено.Перевірено: заяв від інших спадкоємців в справах нотаріальної конторі немає.Факт прийняття спадщини , документи, що підтверджують родинні відносини, знаходяться в с/с___________, свідоцтво по р. № 6-1300 видано 29.09.2007 року. ДЕРЖАВНИЙ НОТАРІУС"