Номер повідомлення:#15
notaBene
» 18 вересня 2007, 18:07
Знаєте, дуже хочеться, щоб наша дискусія не дійшла до рівня «сам [цензура]» і «перекодування рукавичками».Основною метою мого першого повідомлення і всіх послідуючих було довести, що нерухомість за договором КП, виникнення права власності за яким пов’язується з моментом повного розрахунку не може бути предметом іпотеки як нерухомість, право власності на яку виникне в майбутньому (навіть якщо є право встановлювальний документ, реєстрація правочину тощо, тому що право власності не має і тих самих трьох правомочностей, які Вами перераховані, теж не має). В якості такого предмету іпотеки, на мій погляд може виступати лише земельна ділянка до оформлення держ. акту при одночасному посвідченні договорів КП і земельної ділянки. Сподіваюсь, обґрунтування було простим і зрозумілим, адже це саме те, на що я хотіла звернути увагу. Тому і зазначила, що предметом іпотеки має бути або нерухомість або майнові права на неї, те, що можна відчужувати, на що можна звернути стягнення, що є у власності іпотекодавця і т.д.Статтю 1 Закону про іпотеку (впевнена, Ви її знаєте) я процитувала на Ваше: «Дійсно іпотека майнових прав можлива, але у відповідності до ЗУ [qoute]Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати[qoute].» Виходить не тільки.Щодо дискусії. Дискусія, на мій погляд, діалог, спір рівних з метою досягнення істини або хоча б наближення до неї. Я з великою повагою відношуся до всіх тих людей, в тому числі своїх колег, які знаходять час і бажання брати участь у цьому форумі, ділитися досвідом, висловлювати свої думки, в спорі наближатися до істини і, напевне, досягати її. Вибачне, але Ваш вислів «Спробуєте ще щось відповісти?» мене чесно кажучи збентежив, тому моє останнє повідомлення, можливо, теж було дещо емоційним.І на сам кінець, мені здається сприймати будь-яке заперечення своїй думці як виклик на дуель, хоча б і словесну, не зовсім правильно… Тут люди просто діляться своїми знаннями, міркуваннями та думками, а не перекидують м’яч з однієї половини поля на іншу, хочеться вірити що ми всі в одній команді. На надання своїй позиції статусу останньої інстанції не претендую, помиляюся іноді як і всі звичайні люди, але і маю свою думку.Гадаю, дискусія себе вичерпала.З повагою.
Человеку без докУментов строго воспрещается существовать (с)