Номер повідомлення:#17
Куница
» 06 січня 2011, 15:14
На № 14Я, конечно, читала весь этот закон, но по просьбе sello мне не трудно прочитать ст. 9 в который раз, хотя я и так знаю, что вряд ли она отменяет или противоречит нормам ЦКУ и ГКУ, а также ЗУ «О государственной регистрации юридических лиц и физических лиц – предпринимателей, ЗУ «О нотариате»: Стаття 9. Членство в об'єднанні Членом об'єднання може бути фізична чи юридична особа, я[U][B]ка є власником квартири (квартир) або приміщення [/B][/U](приміщень) у багатоквартирному будинку. Членство в об'єднанні є добровільним і може набуватися одночасно з створенням об'єднання при проведенні установчих зборів, а також індивідуально, на основі письмової заяви, в будь-який момент його існування. Членство в об'єднанні розпочинається на підставі поданої письмової заяви власника за згодою об'єднання. Порядок прийняття до об'єднання визначається статутом. Членство в об'єднанні припиняється на підставі поданої письмової заяви власника приміщення або з інших підстав відповідно до статуту об'єднання. Власники приміщень, розташованих у межах одного житлового комплексу, які не є членами об'єднання, можуть укладати з об'єднанням угоди про співпрацю та дії у спільних інтересах. Стаття 1. Визначення термінів Для цілей цього Закону наведені нижче терміни вживаються у такому значенні: об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - юридична особа, [U][B] створена власниками для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і [/B][/U]використання неподільного та загального майна у[QUOTE][B]повноважена особа власника - фізична або юридична особа, яка має оформлене у встановленому порядку доручення власника [/B][/QUOTE]представляти його інтереси відповідно до доручення та в межах, визначених законом Стаття 4. Мета створення об'єднання та його статус [U][I][B]Об'єднання створюється як організація[/B][/I][/U] для здійснення функцій, визначених законом. Порядок надходження і використання коштів об'єднання визначається цим Законом та іншими законами УОсновна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують [B][U]реалізацію прав власників приміщень на володіння [/U][/B]та користування спільним майном членів об'єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання. Стаття 6. Створення об'єднання. Скликання і проведення установчих зборів об'єднання Об'єднання може бути створене в будинку будь-якої форми власності з числа тих, х[U][B]то приватизував або придбав квартиру, а також власника будинку або його уповноваженої особи, власників жилих приміщень, а також власників нежилих приміщень.[/B][/U] [U][B]У голосуванні беруть участь власники (їх уповноважені особи), які присутні на установчих збора[/B][/U]х. Кожний власник на установчих зборах має один голос, незалежно від площі та кількості квартир або приміщень, що перебувають у його власності. Кожний власник на установчих зборах має один голос, незалежно від площі та кількості квартир або приміщень, що перебувають у його власності. Тут даже комментировать и рассуждать нечего и не о чем, исходя из чего, я не вижу ни одного законного основания свидетельствования подлинности подписи «пересичных» граждан на уставе, хотя мне тоже нужно платить налоги..., да и так..вообще...деньги не помешают!:))))